Witam i proszę o rozkodowanie numeru vin TMBHK61Z5D2017903 dziękuję
.
Model name: 1Z Skoda Octavia 2 (Tour 2)
Equipment level and body type: H Ambiente (MY2012> Ambition), Combi
Engine: K 1.8 TFSI 16V turbo, petrol 118 (112*) kW (160 PS, 152*) @ 5000 (6000*) rev., 250 Nm @ 1500 rev., DOHC, EU4 (2DDK*, EU5)
Engine codes possible: BZB, CDAA
Model Year: D u
Airbag configuration: 6 2 front, 2 side (in seats), 2 curtain
Producing factory: 2 Mladá Boleslav (Czech Republic)
Country of manufacturer: TM Europe, Czech Republic
Name of manufacturer: B Skoda Auto a. s.
Validity code: 5 5
Body serial number: 017903 017903
Witam a czy jest możliwosc sprawdzenia wyposazenia oraz przebiegu/akcji serwisowych badz innych nieszczesliwych wypadkow tego autka
VIN TMBCE21U032739163
z góry dziekuje.
B_E_R_E_K, z fabryki mogło wyjechać w wersji ambiente,a pierwszy właściciel mógł je doposażyć , tak jak niektóre wersje vw golfa3 BON JOVI lub inne.ok
podobnie z wersjami silnika tu masz podane 5 rodzajów które występowały w tym roczniku.
Witam,
Właśnie zakupiłem pierwsza swoją oktawkę. Czy ktoś życzliwy mógłby rozkodować mój VIN + ew historię.Auto niby jest z Polski ale nie ma książki
TMBBS61Z172091572
z GÓRY DZIĘKUJĘ
Witam w środę jadę po pierwszą octavię. Czy mógłby mi ktoś rozkodować numer VIN i sprawdzić historię? Auto cały czas jest ponoć serwisowane w niemczech. Tylko nie zgadza mi się jedna rzecz bo sprzedawca mówi że jest silnik 1.9 TDI, a z numeru jak się nie mylę wychodzi 2.0
TMBGE61ZX52101400
Z góry dziękuję.
Dziękuję bardzo - a masz możliwość sprawdzenia histori serwisu?
Sprzedawca podaje że jest silnik 1.9 TDI a wychodzi z VIN 2.0 czyli chyba był silnik wymieniany i na obecnym jest 190 tys. i niby książka serwisowa. pchać się w to auto jeśli jest niejasność z silnikiem?
Panowie potrzebna mi pilnie pomoc w wyszukaniu kodu lakieru skodziny po winie niestety standardowa inf w bagazniku zostala zniszczona i nie da rady odczytac kodu lakieru, nie jest to Octavia a Superb, moze ktos pomoc ?
Podaje VIN
TMBDS63U859092734
sebba75, wiesz to ze nie ma lub jest zniszczona wlepa w bagażniku może znaczyc że auto coś przeszło , mogło być bite w tył i przy naprawie zdarli wlepę :?:
sprawdź w serwisówce jeśli jest , na pierwszej stronie.ok
sebba75, wiesz to ze nie ma lub jest zniszczona wlepa w bagażniku może znaczyc że auto coś przeszło , mogło być bite w tył i przy naprawie zdarli wlepę :?:
sprawdź w serwisówce jeśli jest , na pierwszej stronie.ok
pozdro
Wiemy ze przeszlo poniewaz tyl juz zdemontowalismy do smart repair zderzaka, i ewidentnie widac ze wlasciciel parkowac nie umial :lol:
Chciałbym kupić w najbliższym czasie Skode lub inne auto grupy VW z silnikiem 1.9 tdi najlepiej bez pompowtrysków, dwumasy i turbiny ze zmienną geometrią.
W związku z tym mam pytanie czy po oznaczeniach w VIN można określić czy silnik ma te elementy czy nie?
Poczytałem troszke internet i znalazłem informację że są silniki bez tych wynalazków tylko szczerze mówiąc już troche zgłupiałem przy tych oznaczeniach (każdy pisze co innego).
Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś napisałby które silniki mogę brać pod uwagę i jak je rozpoznać po nr VIN
Komentarz