Zamieszczone przez marwoo
Zobacz wpis
Jaki olej do skrzyni biegów
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez marwoo Zobacz wpishmm... czyli tylko zmarnowałem mix AR9100+9200 :/ i będę musiał wymieniać...ANTY MECHANIK YT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marwoo Zobacz wpisTak też będę musiał zrobić...
HAKSIU a nie orientujesz się mniej więcej ile za litr w ASO oleju OEM-owego?ANTY MECHANIK YT
Komentarz
-
-
HAKSIU a nie orientujesz się mniej więcej ile za litr w ASO oleju OEM-owego?ANTY MECHANIK YT
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HAKSIU Zobacz wpispodaj kod silnika i skrzyni to sprawdzę jaki dokładnie ma być.
Skrzynia: LHD (02Q)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marwoo Zobacz wpis
Silnik: CFHC
Skrzynia: LHD (02Q)ANTY MECHANIK YT
Komentarz
-
-
No patrzcie, a u mnie w QXH siedzi od 15kkm wspomniany Eurol mixem AR 9100/9200 i jestem bardzo zadowolony. Do fabryczniego zalanego oema nawet nie ma co porównywać, dodatkowo jak pisałem skrzynia czasami byla mocno słyszalana, teraz jest dużo lepiej. marwoo daj mu szanse i pojeździj dłużej czy jest aż tak źle że chcesz zmieniać?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cytrynowiec Zobacz wpisNo patrzcie, a u mnie w QXH siedzi od 15kkm wspomniany Eurol mixem AR 9100/9200 i jestem bardzo zadowolony. Do fabryczniego zalanego oema nawet nie ma co porównywać, dodatkowo jak pisałem skrzynia czasami byla mocno słyszalana, teraz jest dużo lepiej. marwoo daj mu szanse i pojeździj dłużej czy jest aż tak źle że chcesz zmieniać?
Generalnie to chce dać mu szansę ale zastanawia mnie mocno to czy nie wpłynie to na żywotność skrzyni... Trochę w kropce jestem, a na razie mało jeżdżę więc auto w większości stoi - dlatego w sumie od wymiany zrobiłem +/- 1kkm może to i trochę mało aby spodziewać się rezultatów.
Komentarz
-
-
Sklepu nie znam więc się nie wypowiem.
Ale 100zł za 1 litr
Nawet jak przeglądniesz ich ofertę to łatwo znajdziesz olej już sprawdzony na tym forum w Octaviach, sam go mam w jednym aucie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cytrynowiec Zobacz wpisNo patrzcie, a u mnie w QXH siedzi od 15kkm wspomniany Eurol mixem AR 9100/9200 i jestem bardzo zadowolony. Do fabryczniego zalanego oema nawet nie ma co porównywać, dodatkowo jak pisałem skrzynia czasami byla mocno słyszalana, teraz jest dużo lepiej. marwoo daj mu szanse i pojeździj dłużej czy jest aż tak źle że chcesz zmieniać?
Skrzynia przestała śpiewać / gwizdać co zaczynało się przy Ok 70kkm przebiegu.
teraz mam już przejechane ok20kkm i stwierdzam ze pomogło na przyjemność jazdy nie mówiąc już o ochronie.
polecam polecam polecam!
Komentarz
-
-
No ja właśnie w kropce jestem... Tyle pozytywnego każdy pisze z zamiennika + mieszanka archoili - a ja w sumie na zimnym nie widzę różnicy...I jestem na krawędzi zmiany oleju na OEM.
Choć może jeszcze spróbuję te cięgna wyregulować jak tylko znajdę coś o odpowiedniej średnicy żeby zblokować lewarek, ale z drugiej strony nie chce mi się wierzyć żeby to miało aż taki wpływ na te "trzymanie" jedynki jak jest zimna skrzynia...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marwoo Zobacz wpisNo ja właśnie w kropce jestem... Tyle pozytywnego każdy pisze z zamiennika + mieszanka archoili - a ja w sumie na zimnym nie widzę różnicy...I jestem na krawędzi zmiany oleju na OEM.
Choć może jeszcze spróbuję te cięgna wyregulować jak tylko znajdę coś o odpowiedniej średnicy żeby zblokować lewarek, ale z drugiej strony nie chce mi się wierzyć żeby to miało aż taki wpływ na te "trzymanie" jedynki jak jest zimna skrzynia...
jak jedynka ciężko wskakuje to przyczyny można doszukiwać się również w układzie wysprzeglajacym ... jak tarcza cienka albo zapowtrzony płyn w wysprzegliku może dawać dziwne efekty
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedros Zobacz wpisObojętnie na który wymienisz i tak będzie lepiej niż zaniechanie wogole wymiany.
jak jedynka ciężko wskakuje to przyczyny można doszukiwać się również w układzie wysprzeglajacym ... jak tarcza cienka albo zapowtrzony płyn w wysprzegliku może dawać dziwne efekty
Wszyscy stawiali że olej zalałem Eurola + 150ml AR9100/50ml AR9200v2 - i niestety nie zmieniło się nic, więc twierdzono że Eurol nie trzyma parametrów i że takie rzeczy ustępowały na oryginalnym oleju OEM...
Komentarz
-
Komentarz