Dodatki do paliw
Zwiń
X
-
Nigdy nie lałem i nie planuję. Gdybym miał diesla, to może tak, ale benzyniaka? Po co?
-
-
Naciskasz butelkę nalewa się płyn do zbiorniczka na górze, przechylając rurką do zbiornika i przyciskając wypływa płyn.
Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Zostaw komentarz:
-
-
Dzisiaj pierwsze tankowanie z Archoil 6900 D Max
Nie wiem jak korzystać z tej wbudowanej miarki. Coś tam się dzieje, przybywa, to zaś ubywa a jak właściwie tego używać nie wiem. Muszę przećwiczyć w garażu najpierw
Zostaw komentarz:
-
-
Ja właśnie czekam na dostawę. W którymś wątku jest dużo opini pozytywnych i na ich podstawie postanowiłem zamienić dotychczas używane L&M
Zostaw komentarz:
-
-
Używał ktoś Archoil AR6900-P MAX ? Jakie odczucia w praktyce?
Zostaw komentarz:
-
-
Ja leje od Ok 50 kkm ar6900 D ta stara formule (czerwona) jak tą nową (pomarańczowa) i zero problemów z
turbiną
Egr
Dpf
nawet kiedy miałem jazdy po mieście.
Najbardziej u mnie sprawdza się proporcja 1:1000 na ON Standard (żadne premium)
Przy takiej konfiguracji jedt nadal tanio a korzyści znacznie większe niż paliwa rzekomo premium.
Zostaw komentarz:
-
-
No to dzięki za wskazanie środka, bo ja nic w tym temacie się nie orientuję.
Rozumiem że to jest preparat do ciągłego stosowania? Ile masz przebiegu na swoim?
Zostaw komentarz:
-
-
Ja leję od 8 tyś km archoil d6900 max.
Ze swojej strony mogę polecić, auto pracuje trochę ciszej, silnik "łagodniej" a i DPF przestał mi się tak często wypalać.
Przez około 5 tyś nie wypalił się ani razu, archoil skończył się i zanim zamówiłem, musiałem wypalić dwa zbiorniki i po tych dwóch bez dodatku znów zaczął się wypalać.
Teraz przepalam drugi zbiornik z dodatkiem AR i DPF znów przestał się wypalać. Moim zdaniem warto zainwestować. Dużo dobrych opinii jest w internecie na różnych forach.
Zostaw komentarz:
-
-
Mój silnik jest na pompo-wtryskach - BKC, przebieg 140 000. Narazie nic złego się nie dzieje. Co byście polecili z dodatków do paliwa dla niego?
Myślę tutaj coś co pomoże w łagodnym oczyszczeniu ich, ochrona przed zużyciem i wspomaganie prawidłowej ich pracy. Więc, bardziej dbać o pompki, jak reanimować.
Miło by było jak by pozytywnie wpływał jeszcze na jakość paliwa.
Zostaw komentarz:
-
-
Opilki to jedno a zawalnie końcówek wtryskiwaczy to niezależnie inny temat - nigdy nie ma gwarancji czy producent oleju 2T nie dodaje czegoś od siebie jak np metaliczne dodatki ... poza tym nasze wtryskiem roznia się od Japończyków
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez pedros Zobacz wpisJedno jest pewne raz na 100 kkm trzeba taki zabieg zrobić chyba ze od początku auta dolewa się świadomie polepszacze.
I tu smutna wiadomość dla fanatyków olejów 2T owszem poprzez zmianę parametrów fizykochemicznych paliwa można uzyskać bardziej miękka prace silnika ale trzeba być czujnym bo metaliczne dodatki AW w tym oleju zabijają wtryski i DPF - powoli ale skutecznie.
te mieszanki ropowo/olejowe. Wszystko jest na ich forum.
Moj kolega w 2.0 Cr miał opiłki w filtrze paliwa i zapałał mu sie "czek". Odkąd zaczął stosować pomysły z forum Toyoty problem opiłków i czeka znikną. Kilka razy nie dolał i czek powracał. Czyli związek jest. Przejechał już z 50 tys km i jak narazie same pozytywy.
Zostaw komentarz:
-
-
-
Jedno jest pewne raz na 100 kkm trzeba taki zabieg zrobić chyba ze od początku auta dolewa się świadomie polepszacze.
I tu smutna wiadomość dla fanatyków olejów 2T owszem poprzez zmianę parametrów fizykochemicznych paliwa można uzyskać bardziej miękka prace silnika ale trzeba być czujnym bo metaliczne dodatki AW w tym oleju zabijają wtryski i DPF - powoli ale skutecznie.
Zostaw komentarz:
-
-
Lm system reiniger jest chyba nawet ciut lepszy od diesel spulung, ale nie znam skladu. jest ciut drozsze
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez shok Zobacz wpisAle większość jest na bazie nafty.
F64571A2-04D7-4236-B617-F207E9B9C8B2.jpeg
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez marwoo Zobacz wpispedros czy dobrze rozumiem żeby zalać samą puszkę na filtr jakimś dodatkiem bezpośrednio?
To musi być mieszanina na bazie ropy broń Boże nie na samym rozpuszczalniku ani dodatku do paliwa.
Zostaw komentarz:
-
-
Dlatego prewencyjnie zawsze po zmianie filtra paliwa w dieslu warto zalać czymś co czyści niż zostawiać paliwo z syfem albo zalewać ON. Niestety całe zło w układzie paliwowym to głównie błędy eksploatacji a w mniejszym stopniu jakość paliwa.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja zaraz po kupnie przekonałem się o tym że mam walnięte wtryski i po dłuższym postoju autem miotało jak szatan... (oddzielny wątek o tej historii). Więc za poradą zalałem AR6400D-Max, a w tym momencie używam AR 6900D-Max co tankowanie i generalnie jestem zadowolony pod względem pracy silnika
Nie ma poszarpywania ani nic z tych rzeczy, nie wiem jak wygląda filtr paliwa bo przy zmianie zawartość pojemnika wyglądała słabo... Choć wiem że muszę wymienić wtryski ponieważ przy wyższym ciśnieniu nie trzymają nastawów (przy prędkościach powyżej 140 czuć delikatne wibracje/poszarpywanie na pedale przy przyspieszaniu) ale rano na zimnym tego nie ma - co daję mi możliwość przedłużenia agonii i zebrania funduszy na komplet...
Więc jak dla mnie - jestem ZAale nie ma co się nastawiać na cuda wianki, chodzi raczej o ochronę i konserwację układu zasilania a niżeli "dodatkową moc".
Zostaw komentarz:
-
-
no tak, racja.
W styczniu wytestuje ten kleen.
dziś dodałem skydda
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpisa co sądzicie o kleen-flo albo skydd black arrow diesel?
widzę, że tam ten ksylen też jest, aczkolwiek są też inne składniki w nim.
Chyba nie opłaca się robić własnej mikstury? np. na bazie składu kleena?a może?
kupić składniki np. w castoramie, zmieszać i zapakować do piwnicy większą jej ilość?
czy walnąć butelecznę skydda czy kleena raz na jakiś czas? co lepsze?....
zwlasza ze substraty są tanie.
reszta składu to głównie nośnik baza bo rozpuszczalnik zeżre nawet PP, HDPE jeśli jest nierozcienczony.
Z ciekawostek to naftalen tez pięknie czyści.Ostatnio edytowany przez pedros; 7570.
Zostaw komentarz:
-
-
no tak, tylko czemu w jednych to wsadzali, a w innych nie?bezsensu....przy tych samych motorach zaznaczam.
np, mój 2.0 tdci/hdi wychodził z/bez dpfa w tym samym roczniku1.6 tdci/hdi 90 ps przeważnie bez dpfa, natomiast ten sam w wersji 109 przeważnie z dpfem
w Octach pewnie było to samo, bo bxe nie miał, a bls miał.....imo nonsens. Oba też spełniają zapewne euro 4.
Ostatnio edytowany przez sew1981; 6296.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpisto tymbardziej nie rozumiem aut z dpf z normą euro4, gdzie równolegle robili te same silniki bez dpfa, które też spełniają euro4.
jaki tego był sens?
Zostaw komentarz:
-
-
Zostaw komentarz: