Kraków -> przekładka opon z zimowych na letnie + wyważenie (15" lub 16" felgi stalowe) = 32zł,
założenie, zmiana kompletu wyważonych uprzednio kół = 15zł.
"coś być musi, do cholery, za zakrętem"
O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
O2 Tour BSE+LPG LR - MED
Kraków -> przekładka opon z zimowych na letnie + wyważenie (15" lub 16" felgi stalowe) = 32zł,
Koledzy z takimi cenami nie obraźcie się, ale chciałbym zobaczyć gdzie te koła robiliście, kto to robił na jakich maszynach i jak i co przy nich zostało zrobione.
Bo cena jest po prostu zabawna :lol:
Koledzy z takimi cenami nie obraźcie się, ale chciałbym zobaczyć gdzie te koła robiliście, kto to robił na jakich maszynach i jak i co przy nich zostało zrobione.
Bo cena jest po prostu zabawna :lol:
Robiłem w normalnym zakładzie mechaniki pojazdowej w Krakowie przy ul. Rożena. Profesjonalnie wyposażony warsztat, dobrzy mechanicy, już kiedyś ich polecałem w dziale Polecane warsztaty, (tak już korzystałem z ich usług wiele razy - zawsze zadowolony). Cena faktycznie bardzo niska, też mnie to zaskoczyło. Zwykle za przekładkę z wyważeniem płaciłem 50zł (felgi stalowe 15"). Jeśli ktoś bierze ponad 100zł to zwykłe ździerstwo, cała operacja trwa przecież 15 minut maks. Oprócz prądu trochę siły fizycznej i kilka ciężarków do felg. 50-60zł to moim zdaniem powinna być rozsądna cena za tę usługę.
"coś być musi, do cholery, za zakrętem"
O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
O2 Tour BSE+LPG LR - MED
zdjęcie kół zimowych, wyważenie i montaż kół letnich 16 alu(bez przekładania opon) 50zł podlaskie
warszawa serwis Volvo zdjecie opon zimowych z felgi i założenie i wyważenie na te felgi letnich .... 200zł (18 alu) - kolega wszystko robi w aso bo tam najlepiej się znają ;-)
radial, też chciałbym to zobaczyć.., ale czasami w dużych miastach masz wulkanizacje na wulkanizacji i to zmusza ludzi do takich posunięć .. , poza tym zakład mechaniczny zarabia na mechanice a opony ma "przy okazji" , skutecznie pierdzieląc ceny... .
u nas PKS na hutniczej też jakieś ceny ma śmieszne.../a przynajmniej miał/.
no ale 32zł..dwie paczki fajek ..no to już przegięcie troszkę..
nawet w małych miasteczkach nigdy takich cen nie było odkąd się opony przekłada..
W centrum Łodzi zdjęcie letnich, założenie zimówek, wyważenie oraz montaż/demontaż z auta 100 pln (felgi alu, ciężarki klejone) do tego 50 pln za sezon hotelu dla opon/kół
Sens pisania w tym wątku jest ŻADEN.
Ale ja to podobno pieniacz jestem, nie potrafię znaleźć wspólnego mianownika do dyskusji, więc, jeżeli komuś to pomoże, to bez kozery napiszę - PIŃĆDZIESIĄT!
Komentarz