Czynnosci serwisowe w ASO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pedros
    RS
    • 2009
    • 1958
    • Volkswagen
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
    z tym odchaczaniem checklisty to tez bym tak na pół dzielił

gdzies juz tu chyba na forum czytalem jak to jednemu sprawdzili cisnienie w kole zapasowym (wg checklisty) i tylko szkopuł w tym ze kola zapasowego w samochodzie nie bylo bo wlasicieiel wczesniej "po coś tam" wyjął...

niechby przynajmniej olej i filtr porzadnie wymienili i przy okazji czegos nie spierd#@lili lub upaprali...

PS. tak jak przedmowca napisal, pewnie sa i porzadni mechanicy w ASO, niemniej jednak, skądś taka ujowa opinia o serwisach ASO sie bierze. Jak Pan "Kazimierz" spieprzy wymiane oleju to jest zgrzyt ale kosztuje to stówe, jak ASO spierniczy to kosztuj 700... cena wyzsza to i wyzsza jest oczekiwana szeroko rozumiana kultura pracy...

PS2. Pan "Kazimierz" nie spieprzy bo z reguly oznacza to utrate klienta a i zła opinia w swiat idzie...

Generalnie tzw PIETNO MECHANIKA czyli usyfione auto to dosyc czeste przypadki, tymbardziej jesli masz 5 miesieczne auto, w srodku dzi3wica nowka a tu otluszczone elementy tapicerki :klnie:

Ja juz mam stety/niestety po gwarancji i nie korzystam z ASO ale stac mnie na pewnego rodzaju nadgorliwosc w kontekscie jakosci materialow eksploatacyjnych - wszystko po to by miec pewnosc ze zawsze rano wsiadam i jade i dzieki olejom malo spalam paliwa, nie mam fadingu w hamulcach, nie mam paprochow w silniku, mam najlepsze w moim mniemaniu filtry. .. Juz mi sie nie chce wymieniac - ale wiem ze mam mocno taniej niz w ASO
    Czynnosci w sprawdzonych warsztatach robie i tyle.

Mniejsze zaklady pilnuja renomy, nie maja uczniow bez nadzoru i jest imho lepiej

Komentarz

• patrykL
      Rider
      • 2009
      • 588

pojebańca z forum
      dzieki :|

Komentarz

• idas
        Elegance
        • 2006
        • 828

Tutaj macie check-liste z VW Wojtanowicz, ktora wykonali na pierwszym przegladzie (po 15000km). Dodatkowo posmarowali mi zawiasy drzwi bialym smarem (na kolejnym przegladzie w VW Motorpol juz tego nie zrobili).
        Załączone pliki
        VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
        VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• Jaroslav92525
          Rider
          • 2009
          • 365
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez pedros
          Wrocmy do tematu czy ASO robi cos extra - ma ktos ta tajemna wiedze?
          Nie, no bez jaj... ASO to firma jak każda inna: MA ZARABIAĆ na ludziach "wierzących", leniwych, niedouczonych, przestraszonych etc. czyli minimum wysiłku (wydatki), maksimum zarobku (cena "usługi")...
          Pozdrawiam,
          Jaroslav92525

-----------------------
          VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)

Komentarz

• pedros
            RS
            • 2009
            • 1958
            • Volkswagen
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez idas
            Tutaj macie check-liste z VW Wojtanowicz, ktora wykonali na pierwszym przegladzie (po 15000km). Dodatkowo posmarowali mi zawiasy drzwi bialym smarem (na kolejnym przegladzie w VW Motorpol juz tego nie zrobili).
            Wlasnie o to chodzi

U mnie nie psikali w zawiasy w drzwi i np drzwi pasazerki taki opr stawialy ze moja zonka miala klopot....

Smar litowy za 15 brutto obskoczyl wszysrkie drzwi zamki zawiasy we wszystkich moich autach, ba jescze w domu obskoczylem elementy cierne [ okna same sie otwieraja]

Takie wlasnie prozaiczne czynnosci swiadcza o klasie serwisu - sprawdzaja cisnienie w kolach [ to raczej wszedzie] ale test akumulatora, temp. Zamarzania.... I szereg innych rzeczy o ktorych raczej nie wiemy...
            Dzieki za wklejenie.

[ Dodano: Pią 02 Lis, 12 21:47 ]
            Zamieszczone przez Jaroslav92525
            Wrocmy do tematu czy ASO robi cos extra - ma ktos ta tajemna wiedze?
            Nie, no bez jaj... ASO to firma jak każda inna: MA ZARABIAĆ na ludziach "wierzących", leniwych, niedouczonych, przestraszonych etc. czyli minimum wysiłku (wydatki), maksimum zarobku (cena "usługi")...
            Przy odrobinie wysilku w jakosc i tak zarobia - spojrz na fv z przegladu:

- normalia 15 pln
            - przebitka na oleju [ na cenie ]
            - przebitka na ilosci oleju [ fajnie wiedziec ze w moim 1,6 BFQ miesci sie 5,3 litra oleju w silniku - az sprawdzilem bagnet - lekko maksimum]
            - czesci - tutaj tez drogo'
            - cena przegladu to jedno, klamoty to inna bajka

A po gwarancji podlaczenie do komputera - 100 netto...

No ale coz jesli uczniowie procedur nie trzymaja to juz inna bajka

Komentarz

• Dachu
              Rider
              • 2008
              • 724
              • Octavia II (1Z3)
              • BGU 1.6 MPI 102 KM

widze ze tak wszyscy narzekaja na te aso,a ja wrecz przeciwnie jestem bardzo zadowolony z pracy toruńskiego aso,mam tam sprawdzonego elektryka mam tez sprawdzonych 2 mechaników od silnika i zawieszenia zawsze mam czyste auto np.wymiana oleju i filtra kosztuje okolo 100 zł wiadomo olej i filtr mam swój ale zawsze mam przy wymianie sprawdzenie auta kompem w gratisie,kiedys mialem problem z pompowtryskiem na 2 cylindrze(pewnie kazde inne aso by powiedzialo ze trzeba wymienic)a tu na spokojnie rozebrali popatrzyli i zrobili kosztowało mnie to okolo 220 zł dlatego jezdze tam i jak bedzie taka obsluga jaka jest do tej pory bede tam jezdził :wink: auto jest tam serwisowane od samego poczatku i wszystko jest w jak najlepszym porzadku a mam juz na liczniku 313tyś km :twisted:
              Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie

obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu

Komentarz

• pedros
                RS
                • 2009
                • 1958
                • Volkswagen
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Milo takie rzeczy sie czyta!

Komentarz

• elpolacco
                  L&K
                  • 2010
                  • 1372
                  • Volkswagen
                  • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Zamieszczone przez szkoda
                  Czy zatem mam gorsze auto ktore dopieszcza aso?
                  w sytuacji, którą mamy na rynku używek, to jak nie trafisz jakiegoś pojebańca z forum to nikt Ci w takie bajki nie uwierzy, gwarantuję

Dzisiaj każdy dzwoni i pyta się czy jesteś I właścicielem, jakby to było najważniejsze :roll:
                  No i przebieg też najlepiej magiczny. Ludzie nadal w to wierzą.

Nie ważny jest stan techniczny i ile włożyłeś do auta, ale czy ma mały przebieg. Większość nowych aut jest sprzedawana z przebiegiem 100-120 tys. km bo wtedy zaczynają się dokładki, dlatego ja wolę większy przebieg i już wszystko porobione niż nawet oryginalny 120tys.km.

A co do ASO to mam złe wspomnienia. Ostatnio byłem z Octavią II przed zakupem w Emidzie w Krakowie i gość bajerował mnie, że na jego oko pasek rozrządu był nie wymieniany przy 90 tys. (aktualnie 140 tys.km). Sprzedawca był ze mną i wysłuchał gościa i powiedział mu co myśli :P Akurat gość robił w serwisie BMW 4 lata więc wiedział, że po wyglądzie nie da się ocenić ile na nim jest przejechane, a jeśli byłby na tyle cwany to obróciłbym silnikiem i zobaczył rocznik paska, chociaż czasami zdarza się, że leżą one po 3-4 lata, albo odkręcił rolkę i też sprawdził rocznik.

Gość pokazał mu fakturę na wymianę i powiedział, że jak jeszcze raz będzie tak postępował to pojedzie do serwisu BMW do kolegi i udowodni mu, że się myli, a w zamian wystawi mu taką fakturę, że się nie pozbiera.

I tak właśnie znają się w ASO...

Jak nie będziesz miał znajomego lub trafisz na nowych pracowników w ASO to masz przerypane. Jednym słowem przepłacasz. Zdarzają się na pewno serwisy które jednak można polecić dlatego takie forum może nie jednemu pomóc więc informujcie o dobrych mechanikach i serwisach innych użytkowników.
                  VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• pedros
                    RS
                    • 2009
                    • 1958
                    • Volkswagen
                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez elpolacco
                    Czy zatem mam gorsze auto ktore dopieszcza aso?
                    w sytuacji, którą mamy na rynku używek, to jak nie trafisz jakiegoś pojebańca z forum to nikt Ci w takie bajki nie uwierzy, gwarantuję

Dzisiaj każdy dzwoni i pyta się czy jesteś I właścicielem, jakby to było najważniejsze :roll:
                    No i przebieg też najlepiej magiczny. Ludzie nadal w to wierzą.

Nie ważny jest stan techniczny i ile włożyłeś do auta, ale czy ma mały przebieg. Większość nowych aut jest sprzedawana z przebiegiem 100-120 tys. km bo wtedy zaczynają się dokładki, dlatego ja wolę większy przebieg i już wszystko porobione niż nawet oryginalny 120tys.km.

A co do ASO to mam złe wspomnienia. Ostatnio byłem z Octavią II przed zakupem w Emidzie w Krakowie i gość bajerował mnie, że na jego oko pasek rozrządu był nie wymieniany przy 90 tys. (aktualnie 140 tys.km). Sprzedawca był ze mną i wysłuchał gościa i powiedział mu co myśli :P Akurat gość robił w serwisie BMW 4 lata więc wiedział, że po wyglądzie nie da się ocenić ile na nim jest przejechane, a jeśli byłby na tyle cwany to obróciłbym silnikiem i zobaczył rocznik paska, chociaż czasami zdarza się, że leżą one po 3-4 lata, albo odkręcił rolkę i też sprawdził rocznik.

Gość pokazał mu fakturę na wymianę i powiedział, że jak jeszcze raz będzie tak postępował to pojedzie do serwisu BMW do kolegi i udowodni mu, że się myli, a w zamian wystawi mu taką fakturę, że się nie pozbiera.

I tak właśnie znają się w ASO...

Jak nie będziesz miał znajomego lub trafisz na nowych pracowników w ASO to masz przerypane. Jednym słowem przepłacasz. Zdarzają się na pewno serwisy które jednak można polecić dlatego takie forum może nie jednemu pomóc więc informujcie o dobrych mechanikach i serwisach innych użytkowników.

Tu poruszasz bardzo istotna rzecz: sa przebiegi ktore sa krytyczne - ja tez wychodze z zalozenia ze lepiej kupic auto 250 plus gdzie we flocie sluzylo jednemu czlowiekowi i robi dlugie trasy niz niedogrzanego diesla na krotkich dystansach i uzytkowanego wg znanego schematu PSJ. Tutaj fakrtycznie przy 120 kkm to dopiera sa wydatki.

Mam znajomego ktory kupil OII 280 kkm tdi.
                    Przejechal niecale 100 kkm bez wydatkow!!!

Akurat serwisowane w ASO [ flota]
                    Niemniej ja mam osobiste doswiadczenia z z podejsciem do problemow klietna i cieszylem sie ze auto mialem na gwarancji. Kilku rzeczy nie popuszcze i te fuckupy wyrobily zdanie o ASO psujac byc moze fachowa robote niektorych mistrzow - efekt koncowy dziwny i niesmak.

Komentarz

• bzyq_74
                      RS
                      • 2008
                      • 3467
                      • Volkswagen
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Najważniejsze w życiu oprócz rodziny i zdrowia jest ... dobry zaprzyjaźniony mechanik

ASO zawsze będzie drogie bo utrzymanie salonu/ludków + podatki trzeba zrekompensować w astronomicznych marżach i roboczogodzinach. 8)
                      MARCIN
                      Mój szkodnik

Komentarz

• dontak
                        Rider
                        • 2008
                        • 586
                        • Octavia III combi (5E5)
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Ja byłem zmuszony tylko dwa razy robić przegląd w ASO w ramach gwarancji. Przegląd wyglądał tak że po wymianie oleju i filtrów gość chodził dookoła auta z czeklistą i stawiał krzyżyki! Tylko na moje wyraźne żądanie podłączyli kompa i nasmarowali zamki (skrzypiały jak w horrorze). Trzeci robiłem już u poleconego mechanika, który kiedyś pracował w ASO skody. Tutaj faktycznie wszystko było sprawdzone. Nawet podświetlenie deski i środkowego panelu. A co ważne cena jednego przeglądu w ASO = 2 razy przegląd u znajomego mechanika.
                        OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• adi747
                          L&K
                          • 2008
                          • 1138

elpolacco nie twierdz tak zaparcie ze każdy w to wierzy bo my sprzedawaliśmy auto z 2006roku z przebiegiem 50tys i pierwszy właściciel czyli da sie znaleść inna sprawa że kupujacy nie chciał wierzyć że auto ma tyle przejechane ale potem miło sie zdziwił :diabelski_usmiech wracając do tematu byłem dzisiaj w ASO sprawdzić akcje servisowa na cewki w 1.8T a gość raz ze nie miły to jeszcze mi mówi to tak sie nie da ja musze otworzyć zlecenie zrobić diagnoze czy autu coś sie dzieje i potem stwierdzić.(myśle sobie pojebany gośc) diagnoza 250zł śmiech na sali i jescze nie wiadomo czy podlegają wymianie czy nie :shock: też pracuje na serwisie tyle że MAN-a i tak jak akcja przysługuje to sie wymienia wadliwą część i po temacie bez żadnych diagnoz aaa i jeszcze mi mówi ze mam za stare auto na akcje :diabelski_usmiech
                          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                          była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                          2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                          JEST
                          megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                          octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                          octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• Dachu
                            Rider
                            • 2008
                            • 724
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BGU 1.6 MPI 102 KM

Dzis kolejna wizyta u Z&Z w Toruniu przy przebiego 313tys km na przegladzie przed zima jak zawsze wszystko sprawnie szybkoi miło nawet pani ktora siedzi tam w informacji podeszła i sie zapytała czy moze kawke albo herbatke zrobic :szeroki_usmiech no i usługa wykonana GRATIS oby wiecej takich ASO w polsce oczywiscie autko 100000000%sprawne co mnie najbardziej cieszy
                            Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie

obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu

Komentarz

• bishop
                              L&K
                              • 2012
                              • 1430

Dzisiaj każdy dzwoni i pyta się czy jesteś I właścicielem, jakby to było najważniejsze
                              A co ma pytać , czy serwisowane w aso? no tak , to dziękuję oddzwonię... :lol:

Jak kupujesz u 1 właściciela w umowie wpisujesz przebieg, stan bezwypadkowy i to ,że wszystkie elementy mają fabryczny lakier, i facet się musi podpisac pod tym, poprostu nie ma wyjścia albo jest pewny albo pdpisuje "wyrok " na siebie ...i masz w d... jakieś pieczątki z aso.

Komentarz

• pedros
                                RS
                                • 2009
                                • 1958
                                • Volkswagen
                                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez bishop
                                Dzisiaj każdy dzwoni i pyta się czy jesteś I właścicielem, jakby to było najważniejsze

Jak kupujesz u 1 właściciela w umowie wpisujesz przebieg, stan bezwypadkowy i to ,że wszystkie elementy mają fabryczny lakier, i facet się musi podpisac pod tym, poprostu nie ma wyjścia albo jest pewny albo pdpisuje "wyrok " na siebie ...i masz w d... jakieś pieczątki z aso.
                                I tak i nie

Mam kolege ktory ma centralnie gdzies motoryzacje. Jezdzil na oleju mineralnym nie zmienial filtrow powietrza a jak sprzedawal to dal do odpicowania i samochod lsnil jak po kwarcu. ..
                                Ksiazki serwisowej nie mial bo zgubil....

Tutaj bardzie chodzi o podejscie do tematu moto - czy ktos ma swiadomosc - dla mnie wieksza wiarygodnosc ma ksiazka z pieczatkami pana Kazia, Zdzisia... I kompletem fv niz z cyklu mala poligrafia i plewe pieczatki

[ Dodano: Wto 06 Lis, 12 18:03 ]

I tak i nie

Mam kolege ktory ma centralnie gdzies motoryzacje. Jezdzil na oleju mineralnym nie zmienial filtrow powietrza a jak sprzedawal to dal do odpicowania i samochod lsnil jak po kwarcu. ..
                                Ksiazki serwisowej nie mial bo zgubil....

Tutaj bardzie chodzi o podejscie do tematu moto - czy ktos ma swiadomosc - dla mnie wieksza wiarygodnosc ma ksiazka z pieczatkami pana Kazia, Zdzisia... I kompletem fv niz z cyklu mala poligrafia i plewe pieczatki

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

potem spotykamy się w sądzie i możemy do usranej śmierci już sobie dowolnie definiować "stan bezwypadkowy" i "fabryczny lakier" bo takie pojęcia nie istnieją
                                  jak już jesteś taki ostry to lepiej definiuj PRECYZYJNIE w samej umowie co masz na myśli

a co w sytuacji jak już mi dodefiniujesz, podpiszesz a ja za tydzień rozwalę błotnik, pomaluję, za pół roku znudzi mi się Twoja fura i przyjdę, że był malowany, i niezgodny z umową, oddajesz kasę?

więc objaśniam, że tego typu stwierdzenia, jak i stwierdzenia o tym, że auto jest sprawne techniczne itp. ja mogę podpisywać w ciemno, nie jestem rzeczoznawcą, żeby moje stwierdzenia miały jakąkolwiek wiążącą wartość dla sądu na przykład.
                                  saport techniczny baj DGW
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm
                                  no i nie ma :-)

Komentarz

• bishop
                                    L&K
                                    • 2012
                                    • 1430

potem spotykamy się w sądzie i możemy do usranej śmierci już sobie dowolnie definiować "stan bezwypadkowy" i "fabryczny lakier" bo takie pojęcia nie istnieją
                                    Nie spotkałeś w zyciu bezwypdkowego pojazdu , który ma oryginalny lakier, nałożony w fabryce na wszystkich elementach a może nie wiesz co to jest przebieg pojazdu ? :lol: .Nikt nie wymaga abyś miał uprawnienia rzeczoznawcy , wymagana jest tylko uczciwość.
                                    Wystarczy ,że jako 1własciciel podiszesz taka umowę potwerdzając stan faktyczny, a załatwi Cie ochroniarz w sądzie, ...jedyny ratunek kombinować na gwałt żółte papiery, chociaż ...mogłes np pożyczyć ciotce auto , a ona skręciłą licznik o 40 tyś , o tak na prezent dla Ciebie na urodziny, albo szwagier pożyczył lecz spadł z wiaduktu , nparawił co zostało, ale nie powiedział , bo nie chciał CI psuć humoru :diabelski_usmiech

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

Nie spotkałeś w zyciu bezwypdkowego pojazdu , który ma oryginalny lakier, nałożony w fabryce na wszystkich elementach a może nie wiesz co to jest przebieg pojazdu ? :lol: .Nikt nie wymaga abyś miał uprawnienia rzeczoznawcy , wymagana jest tylko uczciwość.
                                      Wystarczy ,że jako 1własciciel podiszesz taka umowę potwerdzając stan faktyczny, a załatwi Cie ochroniarz w sądzie, ...jedyny ratunek kombinować na gwałt żółte papiery, chociaż ...mogłes np pożyczyć ciotce auto , a ona skręciłą licznik o 40 tyś , o tak na prezent dla Ciebie na urodziny, albo szwagier pożyczył lecz spadł z wiaduktu , nparawił co zostało, ale nie powiedział , bo nie chciał CI psuć humoru :diabelski_usmiech
                                      po przemyśleniu sprawy stwierdzam, że jednak masz rację.
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• shok
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 2070
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

A co w przypadku jak auto zostało pomalowane przez aso zanim je kupiłeś? Jest taki przypadek na forum i sprawa się ciągnie w nieskończoność...

Komentarz

• bishop
                                          L&K
                                          • 2012
                                          • 1430

rozumujesz na poziomie małego dziecka, no ale wolno Ci szczęśliwy prostoduszny człowieku
                                          lubię takich uczciwiuszy.
                                          I co to ma być :lol: , liczyłem na jakąś radosną wypowiedź , a tu tylko takie bulknięcie jak d..a w mydlinach.

"Uczciwiuszy" to jakaś nowa forma życia , czy skurcz palcy nie pozwolił napisać "ludzi uczciwych"

Wiem ,ze musisz odpowiedzieć, bo się udusisz, ale nie obrażaj mnie więcej, nikt tu nikogo nie oskarża , a myślę jak mi się poboba i pisze co mi się poboba . I co ja mam Ci napisac ,podchodzisz do tematu jak cwaniak zaprawiony w bojach sądowych, no ale wolno Ci nieszczęśliwy pokręcony człowieku, ... tylko po co? Też cenisz uczciwość i pewnie przy sprzedazy swojego nie będziesz palił głupa, bo wiesz że dla paru zł nie warto.

Komentarz

• szkoda
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 22543

palcy
                                            p a l c ó w :idea:
                                            ortografiuszu :lol:
                                            widzisz, ja zmieniłem swoją wypowiedź, właśnie po to, żeby uniknąć tego nieszczęsnego brnięcia w OT, jednak widzę, że masz jakieś zatwardzenie na moim punkcie, więc masz w tej chwili pierwsze i ostatnie ostrzeżenie.
                                            była BKD+DSG '05 120kkm
                                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• mistrzunio
                                              Classic
                                              • 2012
                                              • 7

Serwisuję swoją skodę w ASO, ale przy przebiegu 75 tys. byłem raczej ostatni raz. Niedługo przebieg 90 tys. i panowie z ASO zamierzają zrobić rozrząd za 2/2.5 tys zł. Chyba jednak podziękuje, bo już rok po gwarancji. Tylko raz zaskoczyli mnie pozytywnie. Kilka miesięcy po gwarancji uszkodził się jeden plastik, miałem zapłacić 120 zł, ale ostatecznie machnęli ręką i zrobili gratis.

Komentarz

• lu5asz
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2006
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ja zmienilem koła w ASO i auto mi w prawo ściąga :evil:
                                                Kondziu

OCP

Komentarz

• pedros
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 1958
                                                  • Volkswagen
                                                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez lu5asz
                                                  Ja zmienilem koła w ASO i auto mi w prawo ściąga :evil:
                                                  Bratu kola niedokrecili i zaczelo telepac trzaskac - wbrew pozorom nie mozna bylo tego szybko zdiagnozowac - 2 sruby poluzowane. Wyjazd bezposrednio z ASO by wykluczyc historie po drodze.

Komentarz

• słoń
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 777

Zamieszczone przez mistrzunio
                                                    zamierzają zrobić rozrząd za 2/2.5 tys zł
                                                    to grubo,mają tam platynowe napinacze w zestawach rozrządu?

Komentarz

Pracuję...