eaglemirek, zostańmy jednak przy tym ze to Katowice :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech
Poziom oleju
Zwiń
X
-
Poziom oleju
Koledzy nie wiem czy już to było pewnie tak - jak na tym badziewnym bagnecie odczytać poziom oleju?
Czy jest jakiś sposób aby uczynić go bardziej czytelniejszym?
Czarny bagnet i przy tym czarny olej i weź tu odczytaj poziom - ni kuta nie da się
Wyjmuję z silnika, wycieram, wsadzam ponownie i... gów...o nic nie widać :evil:
To już rozwiązanie w O1 było o niebo lepsze.
Czy jest jakiś sposób aby dało się to odczytać?
Żeby ten kto wymyślił taki bagnet zesrał się w najnowsze spodnie
Chodzi o O2 przed FL
Dzięki
-
-
Zamieszczone przez krzygajŻeby ten kto wymyślił taki bagnet zesrał się w najnowsze spodnie
No cóz moze do okulisty trzeba się wybrać :diabelski_usmiech
a tak powaznie ja nie miałem problemu z odczytaniem stanu oleju, a był juz kiedyś taki temat na forum - wiec nie jestes sam
Komentarz
-
-
krzygaj, hmm, mówisz, że w BKD nie idzie odczytać poziomu oleju na bagnecie?
Ja jakoś nie zauważyłem, ale może przez to, że mam wadę -0,5obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
krzygaj, faktycznie te bagnet do najlepszych i najbardziej czytelnych nie należy. Ale bez przesady, wystarczy robić to za dnia, a nie w nocy. Może masz całkiem poniżej? Dolej po trochu sprawdzając. Przecież tam widać kiedy jest olej na bagnecie, a kiedy go nie ma.
demmsi, ano ma dwie kulki i pomiędzy nimi węższy odcinek, w którym powinien się mieścić poziom oleju. Dla ułatwienia całość jest z czarnego plasiku.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
demmsi, fatalnie
[ Dodano: Pią 29 Mar, 13 19:26 ]
Puchacz, nie no generalnie widzę, że olej jest na bagnecie, ale stwierdzenie jego poziomu - to już graniczy z cudem.
Nawet próbowałem takiej metody - wyciągam bagnet, wycieram, wsadzam, wyciągam i jadę ręcznikiem papierowym od góry i sprawdzam od którego momentu zaczyna naciągać olej - i to wydaje mi się, że jest poziom - tylko nie mam pewności, że podczas wyciągania gdzieś na bagnecie olej nie osadzi się z prowadnicy i zafałszuje wynik :shock:
Komentarz
-
-
Panowie a kto to sprawdza olej w silniku :szeroki_usmiech ja tez mam BKD i po wytarciu bagnetu do sucha nie ma problemu z odczytem co innego jak się wyjmuje za pierwszym razem :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Aż zerknąłem sobie dziś na bagnet i dalej nie sprawił mi on większych problemów z odczytem.
Czarne na białym to nie jest, ale żeby nie móc odczytać....
Cyknąłem fotki, szału nie robią, ale myślę, że widać, że odczyt jest (bez aptekarskiej precyzji, ale jest).
obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
Nexus6, swojego czasu jedynym słusznym polecanym na forum
krzygaj, mówisz, że przelane... to wytłumacz jakim cudem przed kulką bagnet jest suchy?obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mamaj12Nexus6, swojego czasu jedynym słusznym polecanym na forum
krzygaj, mówisz, że przelane... to wytłumacz jakim cudem przed kulką bagnet jest suchy?
Komentarz
-
-
Re: Poziom oleju
Zamieszczone przez krzygajKoledzy nie wiem czy już to było pewnie tak - jak na tym badziewnym bagnecie odczytać poziom oleju?
Czy jest jakiś sposób aby uczynić go bardziej czytelniejszym?
Czarny bagnet i przy tym czarny olej i weź tu odczytaj poziom - ni kuta nie da się
Wyjmuję z silnika, wycieram, wsadzam ponownie i... gów...o nic nie widać :evil:
To już rozwiązanie w O1 było o niebo lepsze.
Czy jest jakiś sposób aby dało się to odczytać?
Żeby ten kto wymyślił taki bagnet zesrał się w najnowsze spodnie
Chodzi o O2 przed FL
Dzięki
Komentarz
-
-
Co jakiś czas sprawdzam poziom oleju, ale przyjąłem zasadę, że jak jest bagnet mokry, to jest OK - nie zagłębiam już się dokładnie w jego poziom
Myślę, że jakby było mało, to "sprytna" Skodzina mrugnie do mnie odpowienią lampeczką
Póki co dłuższych tras nie planuję także nie ma chyba obawy, że się zatrze.
I pewnie tak zostanie... - profilaktycznie raz w tygodniu sprawdzam
Komentarz
-
Komentarz