eaglemirek, dzięki wiesz za co
xenon Osram D1S Night Breaker Unlimited
Zwiń
X
-
No i ja się skusiłem. Jest jaśniej, ale mam mieszane uczucia, czy te Osramy są warte 600 zł (przynajmniej w porównaniu z fabrycznymi Philipsami, na których do tej pory jeździłem; porównanie na zdjęciu) - to pierwsza myśl, która mnie naszła tuż po wymianie, zobaczymy jak się sprawdzą w trasie.
Btw. Philipsy są do sprzedania, jakby ktoś chciał.Załączone pliki
Komentarz
-
-
gieu, A ile czasu km mniej więcej zrobiłeś na tych Philips?*PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Tak troche z innej beczki... jezdzilem wczesniej na halogenach, teraz mam xenony w Golfie... I raz ze szalu nie widze... a dwa niesamowicie irtuje mnie trupi kolor swiatla. Jak sie odnosicie do samej barwy? Mam wrazenie, ze zolte jakos lepiej oswietlaja, a poszczegolne obiekty sa bardziej rozroznialne niz w monochromatycznym swietle xenonowym.
Komentarz
-
-
ukuk, Bo Golf 7 ma bardzo kiepskie Xenony :!: natomiast co do monochromatyczności barwy światła xenonowego się z tobą niezgodzie ponieważ lampa ta nie świeci na jeden kolor .. Monochromatyczna lampa to np. niskoprężna lampa sodowa SOX - i ona zgadza się ma Monochromatyczny kolor emitowanego światła żółtego.. ale nie D1s CZY D2s to tak na marginesie
Światła drogowe przyjęło się temp.barwową 4300K -najwyższa dopuszczalna przepisami temperatura barwowa światła ksenonowych reflektorów samochodowych wynosi 5000 K .. w sprawy techniczne i spadki strumienia w przypadku zwiększenia temp. Barwowej nie będę zanudzał ..jeśli idziemy wyżej zaczynamy wchodzić w barwę 6500 czyli dzienną a potem już tylko fiolet.
Co do wrażenia mam dla porównania Golfa i Superba.. Niby oba mają AFS niby są tak podobne a to 2 zupełnie inne bajka.. ilość emitowanego światła, praca soczewek - ruchy kierownicą, zakres doświetlania ...
Komentarz
-
-
Co do Monochromatycznosci - tak mi sie napisalo, po prostu ciezej jest mi rozroznic granice miedzy 2-ma roznymi obiektami o roznych kolorach. Moze wiec moje wrazenie wynika wlasnie z tej slabosci swiatla. Tyle co sie naczytalem, ze xenony super - a ja naprawde szalu nie widze po halogenach. (z tym ze ja mam standardowe - basic, bez doswietlania itd).
PS. Swiatlo bardziej zolte = spadek natezenia?
Komentarz
-
-
ukuk, powieem ci ze miałem identyczne wrażenie. . Ja mam Topy czyli full i wg. mojej opinii O2 świeciły lepiej..superb ma naprawdę świetne lampy. .a Golf.. niby ok a nawet super jeśli wcześniej ktoś miał 15letniego Lanosa. . Tak więc podzielam twoje zdanie ze w tym konkretnym wypadku dupy nie urywa. . Ciekawe jak z tym tematem jest wO3...aaa przypomniało mi się ze wO2 wymieniałem źródła na Osramy...z Philips a
[ Dodano: Pią 21 Lis, 14 21:36 ]
gieu, szkoda ze nie mieszkasz bliżej bo ja mam luksomierz i moglibyśmy poniedziałkowym oba źródła. ..
Komentarz
-
-
hmm.to moje mają prawie 8 lat..153tyś przebiegu tylko na trasie więc bez wyłączania częstego..zmieniać ? wydaje mi się ze moje jeszcze świeca nieźle..
te żarówki oczywiście do O2 przed fl tez podchodzą ? a mógłby ktoś dać link do takich jakie mam ori założone ?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pstrykaczA jakie masz założone, mamy zgadywać :PO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Panowie a jeździł ktoś na takich palnikach albo je widział
Philips D1S X-Treme Vision
moje ori od 2006 roku z przebiegiem 140 kkm i światła już mało...
i kolejne pytanie bo wersja 85415XVC1 różni się od 85415XVS1 z tego co wyczytałem opakowaniem ? no i 50 PLN na allegro
Komentarz
-
Komentarz