Polecam żarówki!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kaczkalolo
    Ambiente
    • 2011
    • 134

Witam, prosze podpowiedzcie co bedzie najlepsze do O2FL w soczewce, H1 i W5W pozycje zeby bylo troche mniej żółto :P

Czy moge sobie wstawic takie cos na pozycyjne???
    ŻARÓWKA HALOGENOWA OSRAM W5W COOL BLUE

Komentarz

• LUKI
      RS
      • 2005
      • 5776

kaczkalolo, a może ogarnij ten temat

wszystko jest tam opisane :!:
      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• kaczkalolo
        Ambiente
        • 2011
        • 134

Zamieszczone przez LUKI
        kaczkalolo, a może ogarnij ten temat

wszystko jest tam opisane :!:
        Luki, temat ogarnalem i nic z tego nie wynika bo wiekszosc pisze o zarowach do O1 albo o2 alnie nie fl czyli bez soczewy
        wszyscy polecaja NB+ ale nie bylo mowy o soczewkach!!!

stad moja prosba i pytanie zeby zapodac cos pod o2fl!!!

[ Dodano: Wto 25 Paź, 11 17:33 ]
        koledzy pomozcie czy do o2fl taki zestaw bedzie dobry:

H7 do soczewki OSRAM NB+
        H1 na dlugie OSRAM NB+
        pozycje: czy moge takie wsadzic http://allegro.pl/zarowka-halogenowa...859345364.html ???

co powiecie o takim zestawie??? czy darowac sobie te halogenowe postojowki i brac zwykle Osram cool blue w5w???
        dodatkowo czy sa jakies zarowy typu cool blue czy cos takiego zeby wsadzic zamiast dziennym co fabryka dala???
        no i na koniec do halogenow tez cos by sie nagralo zeby zmienic???

pozdrawiam

[ Dodano: Sro 26 Paź, 11 12:51 ]
        ktos pomoze?

Komentarz

• Dig Dug
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1306
          • Seat

kaczkalolo, Ja spróbuje Ci coś doradzić.

Poprzednio miałem O1 i lampy przed Fl. Jak załozyłem NB jeszcze bez + to było coś. Przyrost ilości światła bardzo duży. Światło białe, ładnie rozświetlające drogę. W deszczu lub na mokry asfalt (oczywiście nocą) były takie sobie, trochę lepiej od oryginałów. Ale to były H4 i w zwykłych lampach.

A teraz jeżdzę F2 z soczewkami. Mając bardzo dobre doświadczenia z NB, zakupiłem NB+. Najpierw wachałem się czy iść w HID-y, aż wreszcie po 2 zimach, na obecną zakupiłem H7 Night Braker +.

Odczucia: światło jest białe, świeci szerzej, widać trochę wiecej po bokach i trochę dalej. Niemniej jest to tylko trochę. O ile w dawnej O1 przyrost był duży powiedzmy 25%, to teraz jest to około 10% (jest to skala czysto subiektywna mająca pokazać skalę zmiany). Generalnie nie narzekałem na światła na oryginalnych żarówkach, ale w pamięci miałem doświadczenie z poprzenimi przyrostami na NB. W NB+ boki drogi są jaśniej oświetlone niż na orygianałach. Widać jeszcze po pare metrów poza granicę drogi (oświetla chodniki). U mnie przełączanie na długie (jest bi-halogen) nie wiele daje. Nie ma takiego skoku jak w H4 było, gdzie drugi żarnik się zapalał. Ty masz osobne więc git.

Minusy: odnoszę wrażenie, że światło w zwykłej żarówce jednostajnie oświetlało przestrzeń przez maską. Że ciągnęło się ono prawie od auta do granicy światło/cienia.
          Teraz tak z 5-10 m bezpośrednio przed autem są tak jakby jasniejsze i ciemniejsze plamy światła. Tak jakby miejscami nie było doświetlone. Po tym dystansie powierzchnia oświetlana jest jednostajna, równo jasna. W sumie nie jest to uciążliwe, bo to niuans, ale jest to piszę. Może żarnik jest jakoś inaczej wysrodkowany stąd traci pokrycie zaraz za autem, a zyskuje na odległości i szerokości. Sam nie wiem, montaż jest przeprowadzony OK.

Konkluzje:
          Nie wiem jak będzie się to zachowywać w O2 Fl, ale u mnie w F2 generalnie jest lepiej, chociaż nie tak jak sądziłem, że będzie. Swiatło jest jasne i jest go więcej. Postojówki wygladają jak żonkile przy głównych.
          Była O1 jest F2.

Komentarz

• kaczkalolo
            Ambiente
            • 2011
            • 134

Panowie kupilem i zalozylem postojowki Osram W5W Cool Blue tylko nie zwykłe a halogenowe ktore sa o 30 zl drozsze od zwyklych i powiem wam miodzio...

zarowy te w przeciwienstwie do zwyklych Cool Blue swiaca bardziej bialo a najwazniejsze ze nie sa takie niebieskie jak nie swieca przez co ich prawie nie widac przy zgaszonych swiatlach- efekt super Polecam

Zobaczymy jeszcze jak dlugo wytrzymaja :P

Panowie zapodajcie jakies propozycje co zalozyc zamiast P21W zeby nie bylo tak pomaranczowo jak wyjezdza z fabryki

Komentarz

• mecholl
              L&K
              • 2008
              • 1006

kaczkalolo, dawaj foty

Co do P21W

Osram Diadem
              Osram oferuje innowacyjne i trwałe rozwiązania oświetleniowe. Oferta produktów firmy Osram obejmuje zarówno moduły, lampy LED i oprawy oświetleniowe, jak i systemy sterowania oświetleniem.

Philips silver vision
              Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• kaczkalolo
                Ambiente
                • 2011
                • 134

osram diadem i philips silver to do kierunkow tylko a nie do drli- przeciez one jak sie swieca to na pomaranczowo :shock:

jutro zrobie fote to wrzuce...

Komentarz

• Hunter
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1655

kolejna zmiana ze zwykłych H4 Tungsramów na Osram Night Braker Plus - oczywiście na plus Zobaczymy ile wytrzymają...
                  ...nie ma to jak Octavia :drive:
                  >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• skalar
                    Rider
                    • 2010
                    • 575

tungsramy jakie miales i jak długo swieciły ???i jaka różnica miedzy tungsram a Osram Night Braker Plus ??

Komentarz

• mecholl
                      L&K
                      • 2008
                      • 1006

kaczkalolo, sory za zmyłkę, symbole mi się po-gibały ops: Kierunki maja podobny symbol bo PY21W.

PS. Nie zapomnij o zdjęciu postojówek

Komentarz

• Hunter
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 1655

skalar, miałem zwykłe za kilka złotych, które kupiłem jak mi ONB padły. I na razie wrzuciłem do pudełka jako zapas. Mam nadzieję, że ONB+ wytrzymają jeszcze dłużej niż poprzednie ONB, a wynik był i tak niezły, jakieś 13-14 miesięcy
                        ...nie ma to jak Octavia :drive:
                        >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• skalar
                          Rider
                          • 2010
                          • 575

ja mam tungsram +90% i zastanawiam się nad ONB+ .może ktos już testował różnice tych żarówek.

Komentarz

• toro102
                            Drive
                            • 2011
                            • 72

A ja tak z innej beczki bo przepaliła mi się ONB i wymieniłem na ONB+ i mam teraz w jednej lampie ONB a w drugiej ONB+. Nie widzę żadnej różnicy w kolorze światła czy jego zasięgu. Liczę, że będzie trwalsza ta "+" bo zwykłe przepalały mi się średnio co 4-5 miesięcy. A jeszcze zapytam o jedna rzecz. Wymieniłem żarówkę od strony pasażera i tak teraz jak się przyglądam z kabiny to lampa po mojej (kierowcy) daje światło z wyraźną linią zasięgu w pionie wyraźne odcięcie powierzchni oświetlonej i nie oświetlonej. Po prawej stronie (pasażera ) takiej wyraźnej linii nie ma granica się rozmywa. Nie pamiętam czy tak miałem przed wymianą żarówki, i może jakoś nie tak zamontowałem nową i stąd ta różnica. Jak jest u Was ? Może ktoś zapoda fotkę
                            Grunge is not death

Komentarz

• rafik11
                              Rider
                              • 2009
                              • 448

to ja też się przyłączam do pytanie jakie żarówki polecacie w zamian za te dzienne które świecą na żółto -w instrukcji podane PY21W-. I drugie pytanie -bo w instrukcji nie jest do końca jasno opisane-jak wymienić żaróweczkę pozycyjna z przodu. czy trzeba przekręcić ten plastikowy element, czy może tylko pociągnąć do siebie. Dziś chciałem wymienić jedną i po paru razach spasowałem bo niby się przekręca ale i tak jak go chcę pociągnąć do siebie to nie wychodzi a ten plastik(rączka)sama w sobie jest delikatna i nie chcę nic na siłę robić.

Komentarz

• kaczkalolo
                                Ambiente
                                • 2011
                                • 134

Zamieszczone przez rafik11
                                to ja też się przyłączam do pytanie jakie żarówki polecacie w zamian za te dzienne które świecą na żółto -w instrukcji podane PY21W-. I drugie pytanie -bo w instrukcji nie jest do końca jasno opisane-jak wymienić żaróweczkę pozycyjna z przodu. czy trzeba przekręcić ten plastikowy element, czy może tylko pociągnąć do siebie. Dziś chciałem wymienić jedną i po paru razach spasowałem bo niby się przekręca ale i tak jak go chcę pociągnąć do siebie to nie wychodzi a ten plastik(rączka)sama w sobie jest delikatna i nie chcę nic na siłę robić.
                                pociagnij i tyle- nic nie krec tylko ciagnij tez sie nad tym glowilem a tam jest tylko uszczelka ktora jest dobrze spasowana i wystarczy mocniej pociagnac, wymienic zarowe i wepchnac z powrotem
                                co do p21w nie pomoge bo sam poszukuje cos w tym temacie....

i jak obiecywalem wklejam zdjecia z pozycyjnymi halogenami za 40 pare zl...
                                ogolnie moze tego nie widac na zdjeciach ale swieca jak nb+ zreszta w h7 mam nb+ a w halogenach zwykle zarowy nie zmienione...
                                h7 nb+ daja w miare biale swiatlo i podobnie te pozycyjne. Tylko troszke albo wogole nie widac ze halogen na dole jest troche bardziej zolty (standardowa zarowka h8) niz ta zarowka od pozycyjnych (w rzeczywistosci widac ta roznice bardziej)- niestety nie zrobilem zdjecia przed tylko po

ogolnie polecam te zarowki do pozycyjnych...
                                Załączone pliki

Komentarz

• mecholl
                                  L&K
                                  • 2008
                                  • 1006

Wyglądają ciekawie tylko cena trochę zniechęca

Komentarz

• beaviso
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 767
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez toro102
                                    Wymieniłem żarówkę od strony pasażera i tak teraz jak się przyglądam z kabiny to lampa po mojej (kierowcy) daje światło z wyraźną linią zasięgu w pionie wyraźne odcięcie powierzchni oświetlonej i nie oświetlonej. Po prawej stronie (pasażera ) takiej wyraźnej linii nie ma granica się rozmywa. Nie pamiętam czy tak miałem przed wymianą żarówki, i może jakoś nie tak zamontowałem nową i stąd ta różnica. Jak jest u Was ? Może ktoś zapoda fotkę
                                    Nie możesz porównywać L z R. Przecież są różnie ustawione, L świeci na konkretny zasięg, ograniczony przepisami, a R idzie po ukosie w prawo w górę i dal, więc nie widzisz "linii".

M.
                                    666 4U

Komentarz

• Ruget
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 186

u mnie mam philips H4 X-treme Vision+100% i powiem szczerze ze swieca pieknie widze 2 razy wiecej niz wczesniej i swiatlo jest takie hmm fajne Oo to duzo wam powie :P

Komentarz

• ahmed799
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 6871
                                        • Ford

Zamieszczone przez Ruget
                                        u mnie mam philips H4 X-treme Vision+100% i powiem szczerze ze swieca pieknie
                                        Zdecydowanie również polecam philips H4 X-treme Vision+100%. Wcześniej miałem philips H4 X-treme Vision+80% i też dawały radę, ale +100% to już rewelacja.

филип
                                        Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• bzyq_74
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 3467
                                          • Volkswagen
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Założyłem dziś Philips Blue Vision i postojówki W5W blue.
                                          Pięknie świecą (takie prawie xeny) tylko ciekawe ile wytrzymają?
                                          MARCIN
                                          Mój szkodnik

Komentarz

• Dig Dug
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 1306
                                            • Seat

Ruget, ahmed799, Koledzy, macie reflektory pod H4, a do tego na lusterkach + rozpraszanie szkłem jest jakoś lepszy przyrost.

Jak czytaliście mojego posta, to w mojej O1 miałem bardzo duży przyrost NB, a teraz NB+ na soczewce daje trochę lepiej od serii, ale dużo mniejszy przyrost niż na reflektorze w O1 przed Fl.
                                            Piszę to by "soczewkowcy" nie podejmowali szybkich decyzji i nie byli później zawiedzeni.

Jak ktoś ma wersje lamp bez soczewki to będzie bardzo zadowolony, zapewne z każdej żarówki, czy to NB+, Philips Extreme, itd. Z lampami soczewkowymi to tak średnio jest. Kolega w zwykłych lampach w Golfie 6 ma lepszy efekt przyrostu ode mnie.

W sumie jak szybko spali mi się ta NB+ to pewnie więcej nie kupię bardziej droższych, niż lepszych żarówek. :twisted:
                                            Była O1 jest F2.

Komentarz

• rafik11
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 448

a może do dziennych tak jak kolega w superbie zrobił

Komentarz

• Enriquez
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7685
                                                • Superb III (3V3)

rafik11,

trza się logować żeby zobaczyć ...
                                                Pozdrawiam
                                                Marcin

Komentarz

• rafik11
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 448

Akcesoria motoryzacyjne MOTOHID : - kompleksowe oświetlenie led, lampy led , cardna, dectane modulite, dayline, DRL żarówki xenon

i co ciekawe nie ma z montażem problemów, zamienia ze stara żarówką i nie wyskakuje mu błąd.

Komentarz

• kaczkalolo
                                                    Ambiente
                                                    • 2011
                                                    • 134

Zamieszczone przez rafik11
                                                    http://sklep.motohid.pl/pl/p/BA15s-1156-Power-LED-4x1.5W-biala/255
                                                    i co ciekawe nie ma z montażem problemów, zamienia ze stara żarówką i nie wyskakuje mu błąd.
                                                    w o2fl wywali blad chyba ze zamontujesz rezystor
                                                    do dupy takie ledy bo trzeba dodatkowe rezystory ktore sie grzeja itd., a nastepna sprawa czy taka ingerencja w kable (wiem ze nie jest to nic trudnego) nie spowoduje utraty gwarancji gdyby cos sie dzialo???

Komentarz

Pracuję...