Ranking ASO Skoda

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piociel
    Rider
    • 2010
    • 526
    • Volkswagen

Zamieszczone przez EBP
    A serwis to w TMT jest wielką porażką , szczególni Panowie przyjmujący zgłoszenia - buractwo , chamstwo , zero jakiejkolwiek wiedzy oraz chęci pomocy. Człowiek czuje się jak intruz zawracający dupsko.

Szczególnie jeden jest tam najgłupszy i najgłośniej szczeka. Ku... chyba wcześniej handlował jedwabnikami. Już z nim nie dyskutuje, bo normalnie ręce i cycki opadają.
    I teraz moje pytanie: Czy auto w leasingu trzeba serwisować w ASO po gwarancji?
    W umowie są ogólne sformułowania, ale wprost nie jest tak napisane.
    Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
    Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.

Komentarz

• fan
      Elegance
      • 2009
      • 760

ASO w Koszalinie ocena (nie pisze o sprzedawcach tylko o serwisie) w skali 1-6 daje 1 .K...a nic nie potrafia zrobic,jak juz kupisz auto to maja Ciebie w d...e.Gwarancja to tylko fikcja,fotel naprawiali mi kilka razy i nic nie zrobili,ogolnie olewka klienta,chyba licza,ze po jakims czasie sobie odpuscisz.Nie chcieli dac na pismie ze cos bylo robione,po czasie okazywalo sie,ze naprawy wpisywane byly na inne auta.Totalna porazka.p.s. Odradzam naprawianie aut w tym ASO.
      Respect All,Fear No One!

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

Zamieszczone przez EBP
        szczególni Panowie przyjmujący zgłoszenia - buractwo , chamstwo , zero jakiejkolwiek wiedzy oraz chęci pomocy
        Zgadzam się, bęcwały jakich mało.
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• rodro
          Ambiente
          • 2010
          • 238
          • Octavia II (1Z3)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Czy ktoś może podzielić się opinią o ASO Skody w Wałbrzychu?

Komentarz

• RABIN
            Rider
            • 2009
            • 450
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Al_Capone
            Ja polecam Zakręt k. Warszawy, Sinclan Bis.
            Załatwili mi problem załamanego boczka (fotele sportowe) i upośledzonej regulacji fotela kierowcy. Czyli czegoś czego po kilku wizytach na Gruchacza (Pol-Mot) nie mogli zrobić po czym na uboczu mistrz serwisu powiedział mi, że mają prikaz odrzucać wszelkie reklamacje fotela bo to jest konstrukcyjne zwalone i tylko wymiana całego elementu pomoże, ale i to na krótko.

o i tak miałeś szczęście bo ja usłyszałem że jest to uszkodzenie mechaniczne poprzez złe wsiadanie do samochodu i że mam za dużą dupę do tych foteli :shock:

fotel został w końcu naprawiony na gwarancji (za 4 razem) jednak zapowiedziano mi że więcej go naprawiać nie będą.

fotele z pakietu dynamic niestety są felerne i powinny być wymieniane na inne jednak skoda się do tego nie przyznaje bo to za duży koszt dla nich

Komentarz

• Rosomak
              L&K
              • 2011
              • 1365
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jak czytam te wpisy o ASO, to utwierdzam się w przekonaniu, że robię u nich I przegląd dla gwarancji i po 2latach tyle mnie widzieli.
              Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
              http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
              Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• endryu
                RS
                • 2006
                • 3775
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez mkania777
                robię u nich I przegląd dla gwarancji
                W jakim cyklu :?: Po roku i 15 kkm, czy dwa lata i 30 kkm :?:
                O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                =================================================

Komentarz

• Rosomak
                  L&K
                  • 2011
                  • 1365
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez endryu
                  W jakim cyklu :?:
                  Po roku i/lub 15kkm
                  Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
                  http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
                  Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• M.Koszu84
                    Drive
                    • 2012
                    • 50

ASO PLICHTA GDAŃSK

Dwa miesiące temu kupiłem auto z instalacją LPG i do tej pory nie uzyskałem od ASO dokumentów od instalacji ponieważ oni ich nie mają. Poruszam się pojazdem nie dopuszczonym do ruchu w dowodzie rejestracyjnym nie mam wbitej instalacji LPG bo nie mam do niej żadnych dokumentów. Od miesiąca wydzwaniam do ASO a pracownicy mnie zlewali dopiero teraz kiedy kierownik wziął sprawę w swoje ręce coś się ruszyło ,ale nie zmienia to faktu ze dokumentów i tak nie posiadam. Napewno po wyjaśnieniu tej sprawy to ASO będę omijał szerokim łukiem. Klient liczy się dla nich tylko kiedy dokonuje zakupu auta a po podpisanej umowie na zakup wszyscy mają go w du....

Komentarz

• Jaroslav92525
                      Rider
                      • 2009
                      • 359
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Przy okazji - aktualnie na Onecie toczy się gorąca DYSKUSJA o tym jak ASO wali po rogach swoich klientów Z opisu klientów (ofiar) wynika że naprawdę mają szeroki wachlarz "usług"...
                      Pozdrawiam,
                      Jaroslav92525

-----------------------
                      VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)

Komentarz

• pepe24
                        Classic
                        • 2013
                        • 10

Ankieta - ranking ASO

Cześć,
                        wita nowy użytkownik skody 1.4 TSI Green Tec.

Pomysł z rankingiem ASO wydaje się ciekawy. Można taki ranking wykonać np. w serwisach internetowych (ankietka, inne). Mogę taką ankietę przygotować oraz wstawić linka do wyników tutaj. Może to też być ankieta dostępna dopiero po zalogowaniu. Na bieżąco można śledzić.

Ważne jednak jest aby skupić się podczas przygotowywania ankiety na konkretnych pytaniach. Jeszcze nie byłem w ASO i nie ma pojęcia jak takie pytania mogłyby wyglądać, moje propozycje na początek do ankiety.

1) Producent (wiadomo SKODA)
                        2) Wersja
                        3) Silnik
                        4) Rok produkcji
                        5) Pierwszy przegląd: NAZWA FIRMY
                        6) Pierwszy przegląd: ADRES FIRMY,

itp.

Pytanie o co jest potrzebne aby dokonać oceny serwisu. Z pewnością: CENA, CZAS TRWANIA, ZAKRES NAPRAW, CZY GWARANCYJNA, itp.

Proszę używając CYTUJ dopisywać sugerowane pytanie.

Nie chodzi aby tutaj narzekać na serwisy tylko zastanowić się nad tym na JAKIE PYTANIA chcielibyście mieć odpowiedź w takiej ankiecie.
                        --
                        OCTAVIA KOMBI II 1.4 TSI GREEN TEC

Komentarz

• Dachu
                          Rider
                          • 2008
                          • 724
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BGU 1.6 MPI 102 KM

ASO w ktorym moje autko jest serwisowane juz 7 lat te obecnie serwisuje od 4 poprzednia skode tez tam robilem,nie moge zlego słowa powiedzec na ASO złomańczuk w toruniu,Moja ocena to 5/5 z czystym sumieniem moge je polecic,jest tez jeden plus sa tam znizki dla OCP na robocizne i czesci
                          Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie

obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu

Komentarz

• georgg
                            RS
                            • 2013
                            • 17114
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Czy macie jakieś zdanie o ASO w Katowicach lub okolicach?
                            SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                            ​​​
                            Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• cartel1
                              Ambiente
                              • 2007
                              • 249

Auto-Centrum Kierat Tychy

Ocena obsługi klienta - 5
                              Ocena fachowości serwisu - 5
                              Ocena serwisu gwarancyjnego - 5
                              Ocena serwisu pogwarancyjnego - 5
                              [center:a5df0a9dad]

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz

• toomasz
                                Elegance
                                • 2010
                                • 910
                                • Volkswagen
                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Auto-Centrum Kierat Tychy

Ocena obsługi klienta - 5
                                Ocena fachowości serwisu - 5
                                Ocena serwisu gwarancyjnego - 5
                                Ocena serwisu pogwarancyjnego - 5
                                Zdecydowanie odradzam ten serwis....

Kupiłem u nich juz drugie auto, są mili do chwili odjazdu autem z pomieszczenia ,, Szczęsliwa chwila" potem gdy coś jest nie tak, wypinają się d... Obecny kierownik serwisu Tomasz G to osoba pozbawiona kultury i rozumu.

Komentarz

• andrus
                                  Ambiente
                                  • 2013
                                  • 191

Zamieszczone przez Dachu
                                  ASO w ktorym moje autko jest serwisowane juz 7 lat te obecnie serwisuje od 4 poprzednia skode tez tam robilem,nie moge zlego słowa powiedzec na ASO złomańczuk w toruniu,Moja ocena to 5/5 z czystym sumieniem moge je polecic,jest tez jeden plus sa tam znizki dla OCP na robocizne i czesci
                                  w takim razie przy jakiejs wizycie trzeba bedzie sie powolac
                                  chyba ze masz osobiscie jakies wtyki dachu

Komentarz

• dryblaspl
                                    Drive
                                    • 2012
                                    • 75

toomasz --to dlaczego kupujesz u nich w ogóle...ja u nich kupiłem w komisie malowane auto.. oczywiście bezwypadkowe..i tak jak mówisz do wyjazdu za brame są mili..później wróg numer 1 jak masz roszczenia..
                                    Sprzedam Lampy przednie, zbiornik spryskiwaczy 3.5 L z pompką

Komentarz

• bartek_stozek
                                      Classic
                                      • 2013
                                      • 3

ASO Skoda Wieliczka u Luzara ceny przyzwoite i na szczęście mają pojęcie o tym co robią

Komentarz

• DeX
                                        Drive
                                        • 2012
                                        • 87

Ilu użytkowników, tyle opinii więc ja również dołożę swoje 5 groszy na temat ASO.
                                        Z czystym sumieniem polecam TOP-AUTO Andrzej Arefiew w Krupnikach k/Bstoku. Pod względem obsługi, cen części, akcesoriów i usług nic do zarzucenia. Minusem jest duża odległość od centrum miasta ale mimo wszystko warto.

Ocena 5/5 zarówno dla serwisu Opla jak i Skody.

Komentarz

• Psycho Dad
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 629

Bardzo chciałbym polecić ASO Połczyńska 125 w Warszawie.
                                          Przyjechałem na wymianę naklejki przy drzwiach kierowcy, ponieważ nie zgadzała się na niej masa całkowita. Znając możliwości starą naklejkę samodzielnie usunąłem.
                                          Operacja przyklejenia naklejki trwała półtorej godziny ... bez mycia auta co argumentowano możliwością odklejenia nowej naklejki ... Na do widzenia dostałem kluczyki od innego samochodu ... szkoda że nie sprawdziłem może bym dostał Suberba ?
                                          Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 2822

Zamieszczone przez Psycho Dad
                                            Operacja przyklejenia naklejki trwała półtorej godziny
                                            o żesz kurde.... to za samą robociznę skasowali Ciebie na jakieś 300 plnów :wink:
                                            SPOT Poznań:
                                            .....
                                            ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• irekk
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1093
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ASO Elcar Wrocław

Ocena obsługi klienta - 1 (pomimo umówionego terminu (w tym godziny) na pierwszy przegląd, wcisnęli w moje miejsce jakiegoś znajomka!)
                                              Ocena fachowości serwisu - 2 (zniszczona tapicerka bagażnika przy wymianie zderzaka)
                                              Ocena serwisu gwarancyjnego - 2 (pomimo montażu czujników w nowym zderzaku, zrobione było na tyle nieumiejętnie, że czujnik wpadł przy dotyku zmiotką przy odśnieżaniu, na szczęście udało im się to szybko naprawić i skasować mnie tylko 60 zyla)
                                              Ocena serwisu pogwarancyjnego - 5 (organizacja wymiany zderzaka na RSowy była wzorowa, zawalił tylko serwis przy montażu)

ASO Gall ICM Wrocław

Ocena obsługi klienta - 5 (brak zastrzeżeń, profeska)
                                              Ocena fachowości serwisu - 5 (j.w.)
                                              Ocena serwisu gwarancyjnego - 5 (przegląd zrobiony szybko i nie stwierdzono problemów, wymiana tylnej szyby też szybko poszła)
                                              Ocena serwisu pogwarancyjnego - 5 (szybka wymiana kiery na 3-ramienna z MF, w cenie przeglądu)

ASO Centrum TMT Wrocław

Usłyszałem tyle opinii od ich klientów, w tym od jednego z byłych pracowników że unikam wielkim łukiem.

ASO Inter Auto Kraków, Kocmyrzowska

Tutaj oceniam tylko naprawę szkody transportowej, bo kupowałem u Danielcia i obsługa wzorowa, natomiast uszkodzony zderzak został słabo polakierowany, natomiast wymieniona klapa została polakierowana tak że nie było widać różnicy. Znaczki TSI oraz Octavia zostały zamienione stronami, dodatkowo znaczek Octavia był przyklejony krzywo i na nie wyschnięty lakier. Montaż alarmu i blokady zrobiony prawidłowo.

Komentarz

• liveact
                                                Ambiente
                                                • 2012
                                                • 147
                                                • Octavia III combi (5E5)
                                                • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Ja do tej pory miałem styczność z dwoma serwisami... Pol-(Grz)Mot w Wawie ul. Gruchacza i Carsed Mińsk Mazowiecki. Autem swoim wyjechałem 2 lub marca 2 lata temu z Połczyńskiej, a 13 kwietnia pod przedszkolem syna babka mi wjechała w prawe przednie drzwi... Stąd moje poszukiwania forum userów auta i moje zarejestrowanie się tego feralnego dnia :twisted:
                                                A że auto jest w leasingu, to najpierw zgłosiłem leasingodawcy naprawę na Gruchacza i wysłali do nich swoje pisemko zezwalające... Jak chciałem zmienić na Mińsk (mieli jak coś i drzwi na magazynie i Octę do użytkowania na czas naprawy), to leasingodawca telefonicznie mówił mi, ze nie ma sprawy... Tylko Pol-Mot musi się zgodzić... A tu zonk... Jak trafili jelenia, to od razu powiedzieli, że nie ustąpią, bo co ludzie w całej Polsce powiedzą... Ze, oni nie chcą klientom aut naprawiać? Szlag mnie po prostu trafiał... Byłem niewolnikiem swojej pierwszej nieprzemyślanej decyzji... Jeszcze mnie wkurzyli, jak w końcu im oddałem auto do serwisu, to mówię, że prawe, a koleś, który przyjmował, miał przecież papiery, mówi, że ściągnął lewe...
                                                W Carsedzie to już zrobiłem 3 rzeczy, raz jak żona zalała w listopadzie pierwszego roku płyn letni do spryskiwaczy, później przegląd przy ok. 29k km (na Gruchacza chcieli 960 zł, a Mińsk wziął 630 zł) i wymianę gniazd od żarówek do jazdy dziennej... Na gwarancji...
                                                Także, z auta zdarłem 2 lata temu wszystkie naklejki, które reklamowały Pol-Mot... Ramkę z tablicy też, nie będę im jeszcze darmowo reklamował, skoro sa tacy nieodpowiedzialni... Szwagier Superbem tez ich omijał, aczkolwiek miał do nich najbliżej... Wolał jakiś inny serwis i dalej...
                                                Opony i felgi nowe-ceny hurtowe
                                                Mobile phone: 501-517 687/668-39 64 74

Komentarz

• kniazuk
                                                  Drive
                                                  • 2013
                                                  • 79

Witam,
                                                  auto kupione w marcu 2013 ASO Ultima Jelenia Góra. Po 300 km zapaliła się kontrolka silnika (1.6MPi + LPG). Wymienili czujnik temperatury. Wszystko działało ok. Autem jeździ żona, ja okazyjnie - dlatego dopiero po miesiącu zauważyłem że na gaz przełącza się przy 70stopniach. Wizyta w serwisie, poprawili. Przy przebiegu 5 tys falowania obrotów, szarpania na zimnym - rada serwisu: jeździć na benzynie, tyle że na benzynie dzieje się to samo. Wizyta w serwisie: nowe oprogramowanie. Problem minął. Obecnie przebieg 9250km i znów to samo - tyle że na ciepłym silniku...
                                                  Mówi się że pierwsze auto sprzedaje salon a każde następne serwis. Na dzień dzisiejszy następne auto: nie Skoda...Chyba że trafię na lepszy serwis.
                                                  pozdro.
                                                  Pozdrawiam,
                                                  IGK

Komentarz

• Eidos71
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2050
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja mam problem... Olsztyńskie ASO nie uśmiecha mi się ani pod względem jakości, ani cen obsługi. Są jeszcze dwa skodowskie serwisy niezależne - jednak o jednym nie słyszałem jeszcze dobrych opinii, a drugi... Cóż - co można powiedzieć o jakości serwisu, w którym dziwią się, że przy zmianie oleju stosuje się płukankę...? Pozostaje więc chyba tylko jeżdżenie ponad 100 km do Fimot-u w Giżycku, lub Ełku (akurat o tych ASO słyszałem praktycznie same pochlebne opinie). Albo znalezienie Pana Henia, który specjalizuje się we wszystkim i jest dobry w tym, co robi (ale takich "ze świecą szukać")... :diabelski_usmiech
                                                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                                    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

Pracuję...