Ranking ASO Skoda

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lockin
    Rider
    • 2013
    • 706
    • Superb II (3T4)

Umówiłem się na czwartek do Porshe w Rudzie Śląskiej, zdam relację po przeglądzie...
    JEST >>> O2FL by Lockin

BYŁA >>> O3 1.8 TSI by Lockin
    BYŁA >>> S2FL 2015 by Lockin
    BYŁA >>> O3 Black 2013 by Lockin
    BYŁA >>> O2 Tour 2011 by Lockin

Komentarz

• robert70
      Rider
      • 2008
      • 499

Zamieszczone przez lockin
      Umówiłem się na czwartek do Porshe w Rudzie Śląskiej, zdam relację po przeglądzie...
      Jak będziesz oddawał autko to powołaj się na OCP i dobre opinie u Nas o serwisie. Co prawda to niby nowa firma, ale pracuje tam sporo ludzi jeszcze z emidy. Powinni kojarzyć klub. Ciekaw jestem Twojej opinii o nich
      O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo

Komentarz

• lockin
        Rider
        • 2013
        • 706
        • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez robert70
        Zamieszczone przez lockin
        Jak będziesz oddawał autko to powołaj się na OCP i dobre opinie u Nas o serwisie. Co prawda to niby nowa firma, ale pracuje tam sporo ludzi jeszcze z emidy. Powinni kojarzyć klub. Ciekaw jestem Twojej opinii o nich
        I po sprawie, przegląd na 30kk trwał ok 1,5h, dostalem liste z odznaczonymi punktami co zostało sprawdzone. Cenowo też mnie zaskoczyli - przegląd 30kk, wymiana oleju, wymiana filtra oleju, wymiana filtra powietrza, wymiana filtra kabinowego - 231 pln, nie mam żadnych zastrzeżeń.
        JEST >>> O2FL by Lockin

BYŁA >>> O3 1.8 TSI by Lockin
        BYŁA >>> S2FL 2015 by Lockin
        BYŁA >>> O3 Black 2013 by Lockin
        BYŁA >>> O2 Tour 2011 by Lockin

Komentarz

• ruwado
          RS
          • 2009
          • 14893
          • Octavia IV (NX3)

Ponieważ zbliża sie pierwsza wymiana oleju (planuję po 2.000 - 3.000 km) - które ASO polecacie w okolicach Warszawy. Ostatnio zauważyłem, że w Zakręcie, do którego mam najbliżej - coś sie popaprało. Odniosłem wrażenie, że czekają na koniec ....
          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Nexus6
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4847
            • Volkswagen

Zamieszczone przez ruwado
            Ostatnio zauważyłem, że w Zakręcie, do którego mam najbliżej - coś sie popaprało
            0d 01.11.2014 r. serwis w Zakręcie stracił autoryzację Skoda Polska.
            With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• ruwado
              RS
              • 2009
              • 14893
              • Octavia IV (NX3)

No dopiero teraz zwróciłem uwagę, że w wyszukiwarce ASO na stronie Skody ich faktycznie nie ma - jest tylko salon. Czyli moje spostrzeżenia z przed 2 tygodni nie były bezpodstawne. Chciałem tylko zapytać jaki olej mam kupić do nowej O III na pierwszy dalszy wyjazd, na ewentualne dolewki. Poczułem się jak na planie "Misia" - widać było, że pytanie sprawiło im wiele kłopotu. Odpowiedź też była z kosmosu. Poza tym wiedziałem, ze zawsze było otwarte do 21 00, więc podjechałem około 19. 00 - światła pogaszone, głucho, a dwóch doradców serwisowych (w tym najmniej kompetentny MK) sprawiali wrażenie, jak by znaleźli się tam zrzuceni z kosmosu. I powiedzieli, że juz nie pracują - bo tylko do 19 00. A była 18 50 - 18 55.

Ale najlepsze jest to, że jeszcze w styczniu byłem tam na krótką wymianę jednego elementu z zawieszenia mojej poprzedniej O I - przed wyjazdem na ferie. I wszystko wyglądało normalnie.

Skoro nie są już ASO, to dalej mają bajzel na stronie. Na stronach dotyczących oddziału w Zakręcie mają takie informacje do dzisiaj:
              „Na rynku motoryzacyjnym istniejemy od lat osiemdziesiątych, a od 1995 roku jesteśmy Autoryzowanym Dealerem ©koda Auto i Autoryzowanym Partnerem Serwisowym ©koda Auto.”

„Zapraszamy Państwa do naszej Autoryzowanej Stacji Obsługi.
              Serwis Sinclan-Bis precyzyjnie dokonuje przeglądów okresowych oraz napraw gwarancyjnych i pogwarancyjnych, zajmuje się również montażem akcesoriów dodatkowych.”

„czynne:
              poniedziałek-piątek 7:00-21:00
              sobota 8:00-14:00”
              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• majuDJ
                Rider
                • 2012
                • 464

Ja polecam ASO Skoda Zalewscy w Jankach k. Warszawy. Maja bardzo przystepne ceny cześci i akcesorów i bardzo dobra lakiernie.
                http://www.euromove.pl

Komentarz

• ruwado
                  RS
                  • 2009
                  • 14893
                  • Octavia IV (NX3)

Tak z głupia napisałem do Zakrętu maila z prośbą o informację, czy dalej robią przeglądy i naprawy gwarancyjne - nie raczyli odpisać. :roll: Mimo, że powołałem się na dotychczasową współpracę z nimi. To chyba wszystko wyjaśnia.

A wie ktoś coś aktualnie o Carsedzie w Mińsku albo o Polmot na Ursynowie? Szukam czegoś najbliżej siebie. Już ostatni dzwonek - zaraz wymieniam pierwszy raz profilaktycznie olej przy około 3.000 km- gdzie w Warszawie lub okolicach dajecie swoje bryki do ASO?

Po odpadnięciu Sinclana mam zagwozdkę - gdzie najlepiej i najporęczniej?
                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• piotrek_gdy
                    RS
                    • 2008
                    • 7723
                    • Volkswagen
                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

nie polecam PolMotu zwłaszcza tego na Sokratesa
                    bałagan, niemoc, spychologia, brak winnego
                    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• ruwado
                      RS
                      • 2009
                      • 14893
                      • Octavia IV (NX3)

Polmot nie
                      Sinclan grochowska nie
                      :?
                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Cezaro
                        Classic
                        • 2015
                        • 2

potrzebuję wymienić rozrząd, oleje/płyny, filtry itp. Ma ktoś jakieś opinie o aso skory radom? Jestem z Puław i do Lublina i Radomia mam taką samą odległość. O aso z Lublina już poczytałem opinie, jednak o Radomiu nie znalazłem opinii.

Mogę zrobić to również poza aso ale w pewnym serwisie, auto do tej pory ma pieczątki ze skody w książce i tak wolałbym aby zostało.

Komentarz

• bl
                          Rider
                          • 2009
                          • 389
                          • BMW
                          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

ruwado, Jak juz bierzesz pod uwage Polmot na Ursynowie, to kilka km dalej masz Auto-Blak z autoryzacja. Leja olej Shella i pracuja od 6:00 jak lubisz wstawac z rana

Komentarz

• ruwado
                            RS
                            • 2009
                            • 14893
                            • Octavia IV (NX3)

To różne ASO leją różne oleje?. Myślałem, że wszystkie mają odgórnie narzucony C LL.
                            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• bl
                              Rider
                              • 2009
                              • 389
                              • BMW
                              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Nie jestem pewny na 100% ale Skoda rekomenduje ASO albo Shella albo Castrola. Pozniej w zaleznosci od ASO albo jeden albo drugi jest zalewany. Osobiscie nie lubie C :twisted:

Komentarz

• ruwado
                                RS
                                • 2009
                                • 14893
                                • Octavia IV (NX3)

A na jakim Shellu jeździsz?
                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• bl
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 389
                                  • BMW
                                  • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

ruwado, tym co zalali musialbym spojrzec pod maske na karteczke.

Komentarz

• ruwado
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 14893
                                    • Octavia IV (NX3)

bl, pisałeś tu w jednym temacie, że po przeglądzie autka żony, masz jechać z Octavką' bo masz parę rzeczy do zrobienia. Jak się w Autoblaku spisali i co robili?
                                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• LUKI
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5776

gorąco polecam ASO POLMOT WARSZAWA BIELANY ul. Sokratesa 17B a w szczególności Doradcę Serwisowego Pana Marcina Sz.

POLMOT WARSZAWA BIELANY KONTAKT
                                      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• arugif
                                        Classic
                                        • 2007
                                        • 6

Aso najlepszy serwis

Ja robiłem w Zakręcie - jestem zadowolony
                                        Skoda na zakręcie już nie ma autoryzacji.
                                        Pojechałem do Skody w Stojadłach to jest 20 km dalej. Super obsługa, wszyscy uśmiechnięci, mają czas by porozmawiać, wszystko jest wcześnieej ustalane i nic sami nie wymieniają. Samochód umyty a czas naprawy łożyska z przeglądem niecałe 3 godziny. Można wypić kawę na poczekalni i jest bezpłatne WIFI. Ogólnie miłe zaskoczenie tym ASO :-)

Komentarz

• ruwado
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 14893
                                          • Octavia IV (NX3)

arugif, tez byłem też Carsedzie w Stojadłach w piątek. Co prawda tylko na wymianę oleju więc dużo nie mogę powiedzieć. Ale co do obsługi - masz rację. Zupełnie inny świat niż w Zakręcie. Tak jak być powinno - wszystko wytłumaczone, bardzo miło i sympatycznie. No i - co zdarzało się w Zakręcie - oleju nie przelali. Wlane 2 mm poniżej max, żebym dokładnie widział ile jest i czy nie ubędzie później. Odprowadzają prawie do bramy z uśmiechem życzeniami bezawaryjnej eksploatacji i zaproszeniem na przegląd po przebiegu zgodnie z wytycznymi. Rabat na dzień dobry i prośba że jak tylko mam jakieś pytania to nie krępować się i dzwonić. Można? I mam kilka minut dalej niż do Zakrętu.
                                          Pytali o mycie, bo zwyczajowo oddają auto czyste. Ale ponieważ była już godzina zamknięcia a autko miałem czyste podziękowałem.
                                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• maro rs
                                            Elegance
                                            • 2014
                                            • 948

Ja zawsze proszę o nie mycie, bo nie mam pojęcia, jak oni tam w ASO myją (czy nie napierdzielają szczotkami drucianymi na ten przykład). Fiaty myli właśnie takimi szczotkami, zwykle jacyś praktykanci, zmywali wszystko, ze szczególnym uwzględnieniem wosku i lakieru bezbarwnego
                                            "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• ruwado
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 14893
                                              • Octavia IV (NX3)

W każdym razie jeśli fachowość usług idzie w parze z wyglądem salonu i podejściem pracowników obsługi - to pogratulować. Pojechałem tam, bo kierowca w pracy służbową O III jeździ tam na przeglądy (tam kupiona) i mówił, że obsługa jest na poziomie.

A co do mycia - zawsze pojadę czysta na przegląd - to i poproszę o "niemycie"

[ Dodano: Sro 29 Kwi, 15 00:22 ]
                                              arugif, znasz dobrze kogoś z Carsedu w Stojadłach?
                                              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• andrus
                                                Ambiente
                                                • 2013
                                                • 191

ja szczerze polecam Serwis Auto Złomańczuk w Toruniu.
                                                Rewelacyjne podejście do klienta i fachowa obsługa serwisowa.

Komentarz

• endryu
                                                  RS
                                                  • 2006
                                                  • 3777
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

arugif, znasz dobrze kogoś z Carsedu w Stojadłach?
                                                  ruwado, rzuć okiem na wpisy od 27 kwietnia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...450794#1450794
                                                  O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                                                  O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                                                  =================================================

Komentarz

• ruwado
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 14893
                                                    • Octavia IV (NX3)

to już jest masakra

[ Dodano: Sro 29 Kwi, 15 21:30 ]
                                                    Zamieszczone przez andrus
                                                    ja szczerze polecam Serwis Auto Złomańczuk w Toruniu.
                                                    masz farta - mieszkasz w tym samym mieście
                                                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...