Umówiłem się na czwartek do Porshe w Rudzie Śląskiej, zdam relację po przeglądzie...
Ranking ASO Skoda
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez lockinUmówiłem się na czwartek do Porshe w Rudzie Śląskiej, zdam relację po przeglądzie...O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA"LPG - LandiRenzo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robert70Zamieszczone przez lockinUmówiłem się na czwartek do Porshe w Rudzie Śląskiej, zdam relację po przeglądzie...
Komentarz
-
-
No dopiero teraz zwróciłem uwagę, że w wyszukiwarce ASO na stronie Skody ich faktycznie nie ma - jest tylko salon. Czyli moje spostrzeżenia z przed 2 tygodni nie były bezpodstawne. Chciałem tylko zapytać jaki olej mam kupić do nowej O III na pierwszy dalszy wyjazd, na ewentualne dolewki. Poczułem się jak na planie "Misia" - widać było, że pytanie sprawiło im wiele kłopotu. Odpowiedź też była z kosmosu. Poza tym wiedziałem, ze zawsze było otwarte do 21 00, więc podjechałem około 19. 00 - światła pogaszone, głucho, a dwóch doradców serwisowych (w tym najmniej kompetentny MK) sprawiali wrażenie, jak by znaleźli się tam zrzuceni z kosmosu. I powiedzieli, że juz nie pracują - bo tylko do 19 00. A była 18 50 - 18 55.
Ale najlepsze jest to, że jeszcze w styczniu byłem tam na krótką wymianę jednego elementu z zawieszenia mojej poprzedniej O I - przed wyjazdem na ferie. I wszystko wyglądało normalnie.
Skoro nie są już ASO, to dalej mają bajzel na stronie. Na stronach dotyczących oddziału w Zakręcie mają takie informacje do dzisiaj:
„Na rynku motoryzacyjnym istniejemy od lat osiemdziesiątych, a od 1995 roku jesteśmy Autoryzowanym Dealerem ©koda Auto i Autoryzowanym Partnerem Serwisowym ©koda Auto.”
„Zapraszamy Państwa do naszej Autoryzowanej Stacji Obsługi.
Serwis Sinclan-Bis precyzyjnie dokonuje przeglądów okresowych oraz napraw gwarancyjnych i pogwarancyjnych, zajmuje się również montażem akcesoriów dodatkowych.”
„czynne:
poniedziałek-piątek 7:00-21:00
sobota 8:00-14:00”pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Tak z głupia napisałem do Zakrętu maila z prośbą o informację, czy dalej robią przeglądy i naprawy gwarancyjne - nie raczyli odpisać. :roll: Mimo, że powołałem się na dotychczasową współpracę z nimi. To chyba wszystko wyjaśnia.
A wie ktoś coś aktualnie o Carsedzie w Mińsku albo o Polmot na Ursynowie? Szukam czegoś najbliżej siebie. Już ostatni dzwonek - zaraz wymieniam pierwszy raz profilaktycznie olej przy około 3.000 km- gdzie w Warszawie lub okolicach dajecie swoje bryki do ASO?
Po odpadnięciu Sinclana mam zagwozdkę - gdzie najlepiej i najporęczniej?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
potrzebuję wymienić rozrząd, oleje/płyny, filtry itp. Ma ktoś jakieś opinie o aso skory radom? Jestem z Puław i do Lublina i Radomia mam taką samą odległość. O aso z Lublina już poczytałem opinie, jednak o Radomiu nie znalazłem opinii.
Mogę zrobić to również poza aso ale w pewnym serwisie, auto do tej pory ma pieczątki ze skody w książce i tak wolałbym aby zostało.
Komentarz
-
-
gorąco polecam ASO POLMOT WARSZAWA BIELANY ul. Sokratesa 17B a w szczególności Doradcę Serwisowego Pana Marcina Sz.
POLMOT WARSZAWA BIELANY KONTAKTkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Aso najlepszy serwis
Zamieszczone przez ruwadoJa robiłem w Zakręcie - jestem zadowolony
Pojechałem do Skody w Stojadłach to jest 20 km dalej. Super obsługa, wszyscy uśmiechnięci, mają czas by porozmawiać, wszystko jest wcześnieej ustalane i nic sami nie wymieniają. Samochód umyty a czas naprawy łożyska z przeglądem niecałe 3 godziny. Można wypić kawę na poczekalni i jest bezpłatne WIFI. Ogólnie miłe zaskoczenie tym ASO :-)
Komentarz
-
-
arugif, tez byłem też Carsedzie w Stojadłach w piątek. Co prawda tylko na wymianę oleju więc dużo nie mogę powiedzieć. Ale co do obsługi - masz rację. Zupełnie inny świat niż w Zakręcie. Tak jak być powinno - wszystko wytłumaczone, bardzo miło i sympatycznie. No i - co zdarzało się w Zakręcie - oleju nie przelali. Wlane 2 mm poniżej max, żebym dokładnie widział ile jest i czy nie ubędzie później. Odprowadzają prawie do bramy z uśmiechem życzeniami bezawaryjnej eksploatacji i zaproszeniem na przegląd po przebiegu zgodnie z wytycznymi. Rabat na dzień dobry i prośba że jak tylko mam jakieś pytania to nie krępować się i dzwonić. Można? I mam kilka minut dalej niż do Zakrętu.
Pytali o mycie, bo zwyczajowo oddają auto czyste. Ale ponieważ była już godzina zamknięcia a autko miałem czyste podziękowałem.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Ja zawsze proszę o nie mycie, bo nie mam pojęcia, jak oni tam w ASO myją (czy nie napierdzielają szczotkami drucianymi na ten przykład). Fiaty myli właśnie takimi szczotkami, zwykle jacyś praktykanci, zmywali wszystko, ze szczególnym uwzględnieniem wosku i lakieru bezbarwnego"k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
W każdym razie jeśli fachowość usług idzie w parze z wyglądem salonu i podejściem pracowników obsługi - to pogratulować. Pojechałem tam, bo kierowca w pracy służbową O III jeździ tam na przeglądy (tam kupiona) i mówił, że obsługa jest na poziomie.
A co do mycia - zawsze pojadę czysta na przegląd - to i poproszę o "niemycie"
[ Dodano: Sro 29 Kwi, 15 00:22 ]
arugif, znasz dobrze kogoś z Carsedu w Stojadłach?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoarugif, znasz dobrze kogoś z Carsedu w Stojadłach?O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Komentarz