Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Evil
    Rider
    • 2009
    • 721

Zamieszczone przez vicious
    Po prostu nie są świadomi co czynią!
    a ja powiem, że świadomi i to często.
    Sam znam trzy osoby, które się lubią płynąć środkowym pasem, lub skrajnym. Ich tłumaczenie jest takie, że jak ktoś go chce wyprzedzić to ma lewy i prawy pas, albo prawy na drodze o dwóch pasach. Mówienie i tłumaczenie, że to niezgodne z przepisami, że to zagrożenie w ruchu, że to niebezpieczne nic nie daje. Po prostu tak jadą bo jak mówią jada z największą dozwoloną prędkością i niech ci którzy się spieszą niech oni się przejmują. Wiele razy już o tym dyskutowałem z nimi, jak i o wielu innych dziwnych zachowaniach na drodze.
    Niestety te osoby mają ponad 50lat (nie ujmując tu nikomu) i nie potrafią się przystosować do dzisiejszego natężenia, i do dzisiejszego stylu jazdy i tak to potem wygląda. Oni dalej się dziwią że na drogach tworzą się korki :twisted: i żyją w przeświadczeniu że każdy maszt z fotoradarem robi zdjęcia w obie strony :diabelski_usmiech i zaraz po znaku "fotoradar" dają po heblach do -20km/h obowiązującej prędkości. Kiedyś jak z takim kierowcą jechałem DTŚ R.Śl-Katowice, gdzie na wysokości castoramy jest fotoradar, to po hamowaniu zaraz za znakiem wspominającym o fotoradarze tak go zjeba** że do końca drogi się nie odzywał 8)

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• aldam
      L&K
      • 2006
      • 1036

w Austrii na autostradach pełna kultura. Wyprzedzasz i zjazd na prawy. A u nas porażka. To samo co na girkówce jest na nowych odcinkach S7.
      Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• bzyq_74
        RS
        • 2008
        • 3467
        • Volkswagen
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

szkoda, masz absulutną racje, w grudniu 2x robiłem tą trasę tyle, że do W-wki, a nazot i to samo zauważyłem.
        Normalnie jadą lewym pasem w grupach po 3-4 z max 100 km/h i palanty nie zjadą i głównie są to matołki z łódzkiego ERA, EBE, EP, też EL itp.

Evil to jakby stosować 50/60-kę na lewym pasie na warszawskich arteriach, bo prędkość max :diabelski_usmiech
        MARCIN
        Mój szkodnik

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Zamieszczone przez Evil
          Po prostu tak jadą bo jak mówią jada z największą dozwoloną prędkością i niech ci którzy się spieszą niech oni się przejmują.
          i własnie dlatego to tak niebezpieczne wykroczenie !! Naprawdę nie rozumiem dlaczego policja olewa ten problem ?? za jazdę lewym pasem karałbym z całą stanowczością - nie dośc ze prowadzi ona do niebezpiecznych sytuacji na drodze, to jeszcze jest przejawem hamstwa i nieliczenia się z innymi. Dlatego na miejsu policji waliłbym za to mandat za mandatem.
          Potem wjeżdża sie do np. Austrii i widzi sie ogromna tablicę gdzie w ... j. polskim pisze "Prosze jechać prawą stroną jezdni" i człowiek odrazu ze wstydu że jest polakiem zapadłby sią pod ziemię.
          Czarny Elegance

Komentarz

• pstryczek
            RS
            • 2009
            • 10778
            • Superb III (3V3)

Ja uwielbiam jeździć lewym pasem z przepisową prędkością :P
            Marek

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Zamieszczone przez pstrykacz
              Ja uwielbiam jeździć lewym pasem z przepisową prędkością
              Kolego marzy ci sie wszczęcie kolejnej wojny??
              P.S. No to baaaardzo źle o tobie świadczy więc nie bardzo rozumiem czym się chwalisz ?? Tym że łamiesz prawo?
              Czarny Elegance

Komentarz

• pstryczek
                RS
                • 2009
                • 10778
                • Superb III (3V3)

Żadnej wojny, ale śmieszą mnie narzekania szybkopędnych :wink:
                Oczywiście, rzadko tak jeżdże to fakt, ale jak ktoś mi siada na du...e to mam ochotę lekko przyhamować :P
                Marek

Komentarz

• westwi78
                  RS
                  • 2008
                  • 2940

Oczywiście, rzadko tak jeżdże to fakt, ale jak ktoś mi siada na du...e to mam ochotę lekko przyhamować :P
                  a to zamiast przyhamować tak by zjechać na prawo? Czy cyfra nie puszcza?

Komentarz

• romi-70
                    Elegance
                    • 2008
                    • 920
                    • Volkswagen
                    • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Wolal bym wyprzedzac lewym , niz prawym :P
                    Była O1 TDI , jest G7 Variant TSI

http://www.motostat.pl/user_images/71265/icon3.png

Komentarz

• jelinskiartur
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 296
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez westwi78
                      a to zamiast przyhamować tak by zjechać na prawo? Czy cyfra nie puszcza?
                      taa,ale wielu nie dopuszcza tego rozwiązania do siebie :cry:A szkoda bo zycie byłoby znacznie łatwiejsze...
                      Bóg stworzył kobietę-piwo to wynagrodzenie za tą pomyłkę.
                      Skoda Octavia Combi 2001 AGR
                      Skoda Superb 2004 AWX
                      Skoda Octavia Combi RS 2010 CCZA

Komentarz

• pstryczek
                        RS
                        • 2009
                        • 10778
                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez westwi78
                        Czy cyfra nie puszcza?
                        Już dawno cyfra nie puszcza :P
                        Marek

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

noooooooo, to brawo, następna zmora, "nauczyciele", więc Ty jako magister uczysz tego z tyłu przepisowej jazdy (akurat zakładam, że wiesz, że na niektórych drogach dozwolona prędkość to 100 a nie 90km/h oraz to, że nie każdy fotoradar automatycznie oznacza ograniczenie do 50 :lol: ) po czym Twój sfrustrowany uczeń wyprzedza Cię pasem prawym, trawnikiem, poboczem, czym się da, po tym manewrze dostaje automatycznie tytuł profesora i teraz on uczy Ciebie awaryjnego hamowania z dużej prędkości, spotykacie się na światłach, jeden z was wyciąga nóż i wsadza go drugiemu w serce (na fali ostatniego wypadku) :? brawo, znowu k#$wa sukces
                          niespełnieni funkcjonariusze śp. ORMO, tatusiowie, sfrustrowani i zakompleksieni chłopcy do plastikowych zabawek a nie na drogę :?

trochę więcej życzliwości i myślenia o czymś więcej niż o końcu własnego nosa...

[ Dodano: Wto 05 Sty, 10 19:12 ]
                          i jeszcze jedna rzecz zawsze mi się nasuwa:
                          nie potrzebne byłyby żadne przepisy, którymi się tu często podpieramy i wykłócamy o nie, gdyby każdy kierował się zdrowym rozsądkiem i życzliwością właśnie, przepisy są dla kretynów, którzy nie myślą.
                          saport techniczny baj DGW
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm
                          no i nie ma :-)

Komentarz

• Michal_ts
                            Drive
                            • 2009
                            • 74

Żadnej wojny, ale śmieszą mnie narzekania szybkopędnych :wink:

Na zachodzie na autostradach jest prosta zasada... Jak jedziesz mniej jak 200km/h i zobaczysz DŁUGIE w lusterku z kierunkiem dodatkowo to - SPIER****SZ NA PRAWO!

Komentarz

• meesha
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 145

Ja uwielbiam jeździć lewym pasem z przepisową prędkością :P
                              i za coś takiego paru moich znajomych (płci obojga, bez znaczenia) nie zdało egzaminu na prawo jazdy

a więc FAIL kolego

szkoda wyjaśnił to dosadnie i wyczerpująco, więc nie ma co się powtarzać

Komentarz

• AdamB
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 8030
                                • Octavia IV (NX3)
                                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez szkoda
                                "nauczyciele"
                                i "społecznicy" istna plaga na naszych drogach.
                                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

No widzisz Pawel, podobne mamy spostrzezenia z tej samej trasy

Wczoraj przed Katowicami jedzie sobie dziadek lewym pasem 60km/h gdzie dozwolone oczywiscie 90 (taki odcinek) i co :lol: jedzie, migaja mu trabia i qrwa NIC. Dojechalem i tez zaczalem trabic bo miganie nie pomaga, w koncu ktos podjechal z prawej otworzyl okno i trabiac wskazal cos :lol: dziadek za jakis czas zrozumial ze chyba to nie pas dla jego bolidu i zjechal. Jechal tak dobre kilka kilometrow, bo korek zrobil spory :idea:
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Enriquez
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 7685
                                    • Superb III (3V3)

Ja ostatnio miałem takiego nauczyciela. Co prawda miałem 180 a on 160 ale mógł zjechać a nie dawać po hamulcach przy tej prędkości. Ale za to jak zaczął spier.... po tym co zrobił. Nagle udało mu się osiągnąć może 200. Hehe, ale po 4 km mu się znudziło i znowu go doszedłem :lol: Normalnie wyciągnąć giwerę opuścić szybę i odstrzelić.
                                    Pozdrawiam
                                    Marcin

Komentarz

• pstryczek
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 10778
                                      • Superb III (3V3)

Ale ja żartowałem, wielkie sorry, ale się dyskusja zrobiła, ja tam odpowiednie emotki wstawiałem (chyba).
                                      Marek

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

Ale ja żartowałem, wielkie sorry, ale się dyskusja zrobiła, ja tam odpowiednie emotki wstawiałem (chyba).
                                        wszystko jedno, są tacy, równie dobrze można to wszystko potraktować ogólnie.
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Thundi
                                          L&K
                                          • 2005
                                          • 1157

szkoda, Ja też lekko naciskam pedał hamulca jak ktoś jedzie za blisko mnie. (bez znaczenia czy to autostrada (i jadę lewym) czy miasto czy inne)
                                          Ostatnio (w niedziele wracając z sanek) tego nie zrobiłem czego efektem było to że jak na pasy wylazła kobieta (wyhamować bym zdążył ale musiał bym mocno hamować) ja noga na hamulec oczy w lusterko, auto za mną za blisko na mój hamulec jeszcze nie zareagował więc już niemal mam skasowany tył więc gaz w podłogę i zmieniam pas (na szczęście z naprzeciwka nic nie jedzie więc można na przeciwległy pas wjechać) ja zatrzymuje się całym autem na pasach, auto które jedzie za mną przejeżdża całe przejście i zatrzymuje się za nim (czyli jakieś 7-8m dalej niż koniec mojego auta) kobieta cudem przykleja się do mojego auta i do potrącenia nie dochodzi. Na koniec w tamtym aucie gasną światła i słychać pisk opon (o wcześniejszym pisku nawet nie wspominam) i auto z impetem odjeżdża, niestety z powodu szybkości zdarzeń nikt nie zapamiętał tablicy (znam wyznacznik gminy ale cyferek nie zapamiętałem). Gdyby trzymał odległość to spokojnie oboje byśmy wyhamowali.
                                          Mam hak w aucie więc pewnie szkody były by mniejsze (choć pewnie i tak szkoda całkowita) ale co było by z kobietą ?? nawet wole nie myśleć.

Zamieszczone przez Michal_ts
                                          Na zachodzie na autostradach jest prosta zasada... Jak jedziesz mniej jak 200km/h i zobaczysz DŁUGIE w lusterku z kierunkiem dodatkowo to - SPIER****SZ NA PRAWO!
                                          Ta... ostatnio ktoś starał się ją stosować we Wrocławiu tyle że wszystkie auta w korku stały i jakieś 5-6minut stałem przed takim (na lewym pasie tyle że ja w lewo na skrzyżowaniu skręcałem) i miałem dyskotekę w aucie - ale ot kolejny wariat na drodze jakich nie mało.
                                          O ortografie dba FF.
                                          Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                                          http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                                          Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

Oczywiście, rzadko tak jeżdże to fakt, ale jak ktoś mi siada na du...e to mam ochotę lekko przyhamować
                                            Jak rzadko bś to robiłł i tak jest to prawnie i moralnie naganne !!! NIe bardzo rozumiem co tobą kieruje ?? Nie dośc że łamiesz prawo to utrudniasz ruch i stwarzasz niebezpieczne sytuacje na drodze :evil:
                                            Nie można po prostu zjechac na prawo i jechac prawym pasem?? Człowieku po co utrudniasz zycie sobie i innym ? Co ci to daje? chorą satysfakcje bycia panem sytuacji? Nie możesz swoich kompleksów leczyć poza drogą?
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• westwi78
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2940

pasy wylazła kobieta (wyhamować bym zdążył ale musiał bym mocno hamować)
                                              no i oczywiście pretensja do pieszych jak byś jechał z przepisową albo tylko trochę wyższą niż ta prędkość to byś zdążył zahamować bez kłopotu.
                                              Ale to widzę standard , wszyscy winni oprócz mnie

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez Thundi
                                                szkoda, Ja też lekko naciskam pedał hamulca jak ktoś jedzie za blisko mnie.
                                                a czy ja promuję tu jazdę za blisko Ciebie :?: :!:

ale szczerze mówiąc, możecie sobie mysleć, że jestem nienormalny, to jak ktoś jedzie zbyt blisko mnie i nie mam zamiaru jechac szybciej to staram się mu ustąpić najszybciej jak tylko mogę i szerokości
                                                jak tylko mogę zawsze staram się upłynniać ruch
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Big
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 6389

Zamieszczone przez szkoda
                                                  jak ktoś jedzie zbyt blisko mnie i nie mam zamiaru jechac szybciej to staram się mu ustąpić najszybciej jak tylko mogę i szerokości
                                                  jak tylko mogę zawsze staram się upłynniać ruch
                                                  Mam dokładnie tak samo. Czyli jest nas juz dwóch
                                                  Nie bardzo rozumeim po co miałbym komukolwiek blokowac lub utrudniac drogę ?? Co niby miałoby mi to dać ?
                                                  Zawsze powtarzam (takze mojej żonie), że nalezy jeździć tak, żeby nie utrudniać jazdy innym.
                                                  Czarny Elegance

Komentarz

• bzyq_74
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 3467
                                                    • Volkswagen
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Big
                                                    Potem wjeżdża sie do np. Austrii i widzi sie ogromna tablicę gdzie w ... j. polskim pisze "Prosze jechać prawą stroną jezdni" i człowiek odrazu ze wstydu że jest polakiem zapadłby sią pod ziemię.
                                                    Za przejściem Mikulov/Drasenhofen jest taka tablica :diabelski_usmiech
                                                    MARCIN
                                                    Mój szkodnik

Komentarz

Pracuję...