Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

dla mnie jest to dobrze oznakowane
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• eggzman
      Rider
      • 2008
      • 465
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BLR 2.0 FSI 150 KM

Oznakowanie na pewno poprawne. Gość musiał być bardzo zamyślony i wydaje mi się, że nawet jakby światła byłyby to by nie zwrócił uwagi.

Pewnie, żona mu jęczała i nie patrzył na znaki :twisted:
      Kacper
      Opel Combo C 1,6 8v
      O2 Combi 2.0 FSI

Komentarz

• Prawie nigdy tu nie pisze mimo, ze spedzam po kilka godzin dziennie w aucie, ale dzis mnie zadziwila Octavia I na sosnowieckich blachach i w dodatku oklejona forumowa. Czlowiek jest czlowiek i bledy popelnia, ale to juz byla zwyczajna brawura i cwaniactwo. Do niczego powaznego nie doszlo (na szczescie), ale obserwujac cala sytuacje z tylu widzialem ze moglismy miec na 86 do Katowic kolejny ciekawy poranek. Juz kilka osob nagadywalo na ocepowiczow i ja dolaczam do tego grona.

Komentarz

• PanX89
          Rider
          • 2010
          • 345

No to są polskie drogi wracałem sobie właśnie do domku oczywiście na swojej ulicy już wolniutko na jedynce bo droga w budowie i nagle coś przywaliło w podwozie zatrzymuję się gaszę silnik za latarkę i patrzeć co się stało co widzę ?
          studzienka się pod naciskiem koła otworzyła i uderzyła w podwozie wstępnie nic na samochodzie nie zobaczyłem ale nie wiadomo co mogło się stać więc za telefon i na policje notatka zrobiona i jutro do skody na serwis oglądać ale coś benzyny w baku zabrakło nagle może dziurawy ;/
          Było O1 1.6
          Jest Toledo VR5

Komentarz

• natash
            RS
            • 2011
            • 2599

Dam tutaj a co mi tam :diabelski_usmiech
            W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• eggzman
              Rider
              • 2008
              • 465
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BLR 2.0 FSI 150 KM

natash, było już w wątku z humorem. Ale i tak warto obejrzeć ponownie i zobaczyć minę Kornackiego :diabelski_usmiech
              Kacper
              Opel Combo C 1,6 8v
              O2 Combi 2.0 FSI

Komentarz

• kris75
                Ambiente
                • 2010
                • 217

:lol: :shock: i tak mu zostało

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Ale kit z tym Kornackim, wydaję mi się ze to ściema...
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9935
                    • Ford

Zamieszczone przez natash
                    Dam tutaj a co mi tam :diabelski_usmiech
                    http://www.youtube.com/watch?feature...&v=JgsB86bfGA4
                    O qu.wa :shock:
                    Zabrakło ze 2cm i... Maserati już nie jest (w definicji fanów czujników grubości lakieru) "bezwypadkowe" - jest po dzwonie, bo dwa elementy blacharskie nie mają już oryginalnego lakieru :szeroki_usmiech
                    Adam... Używam:
                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• dwaoka
                      Elegance
                      • 2010
                      • 927

wydaje mi się, że to autentyk, bo patrząc na ich debilne wyrazy twarzy, nie zagraliby aż tak dobrze... jak to mówią "gapowe kosztuje"

podobno ukarany został kierowca autobusu, prawda to? :evil:
                      bkc+dsg

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Ale kto tak na oścież otwiera drzwi? Socha wysiadając z auta potrafiła przytrzymać drzwi a ten wsiada jak do stodoły :!:
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• oziemi
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 399

Się urwały drzwi

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Miał wyczucie z tekstem :szeroki_usmiech
                          Elegance
                          ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
                          -------------------------------------------

Komentarz

• westwi78
                            RS
                            • 2008
                            • 2940

Mnie kiedyś takie maserati wyprzedzało w Czechach...no ale BXE serią jechałem, to się nie ma co dziwić
                            A drzwi się wyklepie..

Komentarz

• majkel123
                              Rider
                              • 2010
                              • 570

Mihau wstawił jakiś czas temu do wątku Humor
                              Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• maymer
                                Elegance
                                • 2010
                                • 839

Zamieszczone przez dwaoka
                                podobno ukarany został kierowca autobusu, prawda to? :evil:
                                Cytat z Facebook'a p. Kornackiego: To ja dodam tylko, że po 2 godz pojawiła się policja i uznała jednoznacznie winę kierującego autobusem. Pan dostał mandat karny. Nieważne czy otwarte, czy zamknięte, czy pod jakim kątem otwiera się drzwi - auto STOJĄCE nie może być sprawcą kolizji z pojazdem jadącym. Sprawa jest jasna.

Komentarz

• natash
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2599

A ciekawe kuźwa, że się zatrzymali w nie dozwolonym miejscu i jak cielaki się przesiadali z całą sympatią dla K.

Komentarz

• westwi78
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2940

Zamieszczone przez maymer
                                    auto STOJĄCE nie może być sprawcą kolizji z pojazdem jadącym. Sprawa jest jasna.
                                    A to ciekawe, bo:

PROD:

art .45 zabrania się:
                                    ...

3. otwierania drzwi pojazdu, pozostawiania otwartych drzwi lub wysiadania bez upewnienia się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia;

Komentarz

• natash
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2599

A ciekawe kuźwa, że się zatrzymali w nie dozwolonym miejscu i jak cielaki się przesiadali z całą sympatią dla K.

Dalej za FB:
                                      Sprawa jest jasna? Dziwi to zwłaszcza w Pańskich ustach panie Adamie: Art. 49. 1. Zabrania się zatrzymania pojazdu:
                                      - w odległości mniejszej niż 15 m od słupka lub tablicy oznaczającej przystanek, a na przystanku z zatoką - na całej jej długości; Art. 45. 1. Zabrania się: 3. otwierania drzwi pojazdu, pozostawiania otwartych drzwi lub wysiadania bez upewnienia się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia;

Komentarz

• Bili
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 373
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

To teraz jak ktoś będzie miał drzwi do wymiany to otwierać przed nadjeżdżającym pojazdem albo prowokować takie sytuacje jak podana, tylko trzeba stać w miejscu.
                                        Pozdrawiam.
                                        Michał

Komentarz

• TomekRs
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 1670

Tak myslalem, ze cos wykombinuja i wina bedzie kierowcy autobusu, ale widze, ze polecieli prosto po bandzie i wystarczy "samochod stal". Stoi na przystanku autobusowym, brak swiatel awaryjnych.. naprawde bardzo lubie Kornackiego ale troche dzwina ta sytuacja..

jeden z komentarzy na onecie
                                          "Samochód, który stoi nie może wywołać kolizji - powiedział po zdarzeniu Adam Kornacki z TVN Turbo." Szczególnie wtedy, gdy się stoi na przejeździe kolejowym...

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9935
                                            • Ford

No ale tak na dobrą sprawę to Kornacki ma rację. Kierowca autokaru/autobusu WIE, że ten kilkumetrowy zwis tylny jednak "zachodzi" i powinien brać to pod uwagę w swoich manewrach. Fakt, Maserati stało tam, gdzie nie powinno, ale to jednak autobus zepsuł Maserati...
                                            Adam... Używam:
                                            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• TomekRs
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 1670

bo mamy takie glupie prawo, ze nawet gdy idiota stoi na zakazie, pod prad, tam gdzie zakaz ruchu w danym kierunku itd to wina bedzie zawsze tego co jechal.

Komentarz

• zepter00
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2304

Zamieszczone przez Agamek12
                                                No ale tak na dobrą sprawę to Kornacki ma rację. Kierowca autokaru/autobusu WIE, że ten kilkumetrowy zwis tylny jednak "zachodzi" i powinien brać to pod uwagę w swoich manewrach. Fakt, Maserati stało tam, gdzie nie powinno, ale to jednak autobus zepsuł Maserati...
                                                Kornacki zepsuł Maseratti otwierając drzwi jak ci.....a - ( wulgarne, kolokwialne określenie żeńskiego narządu rozrodczego). Według mnie to co najmniej współwina.
                                                Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• eggzman
                                                  Rider
                                                  • 2008
                                                  • 465
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BLR 2.0 FSI 150 KM

Trochę zmienię temat, bo osłabił mnie koleś jak wracałem do domu. Mianowicie wjeżdżam na obwodnicę garwolina, zaczyna się dwupasmówka i łapię lewy pas jak większość, bo na przodzie jakiś się toczy. Jadę tak za wszystkimi i zbliżając się do auta, które mijaliśmy widzę jak na prawym szybko się zbliża Suzuki Grand Vitara, jak się zrównał ze mną i nie miał miejsca aby się wcisnąć, to zjechał na pas awaryjny i zaczął wyprzedać 2 samochody. A jak już wyprzedził to jechał tak mniej więcej ok. 120km/h. Ręcę opadają. Do tej pory nie mogę tego pojąć, po co wykonał taki manewr. :niewiem
                                                  Kacper
                                                  Opel Combo C 1,6 8v
                                                  O2 Combi 2.0 FSI

Komentarz

• szkoda
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 22543

Zamieszczone przez octaviars1
                                                    polecieli prosto po bandzie i wystarczy "samochod stal".
                                                    k@#wa żesz zaraz mnie normalnie szlag trafi: "stojący samochód nie może spowodować kolizji"...
                                                    nie dość, że stoi na przystanku to jeszcze roz@#bał te drzwi na oścież i dziwi się jak kretyn...

normalnie miałbym to w dupie, ale mój stary miał swego czasu podobną sytuację, tyle, że stał PRAWIDŁOWO (stał -> pojazd nie był w ruchu) na czerwonym świetle, na SWOIM pasie Z ZAMKNIĘTYMI DRZWIAMI a przejeżdżająca obok, skręcająca laweta przeciągnęła mu przez cały bok, po czym kierowca ciężarówki nawet się nie zatrzymał.
                                                    w sądzie werdykt: "współwinny" :lol:
                                                    efekt->podwyższenie składki ubezpieczenia i pomalowany prawie cały samochód :x
                                                    o co tu k@#wa chodzi :shock:
                                                    saport techniczny baj DGW
                                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                                    była BXE '08 190kkm
                                                    no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...