Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jacomelli
    Rider
    S_OCP Member
    • 2008
    • 501

Koledzy,

Kogo wczoraj rano ok 9, na skrzyżowaniu Bora Komorowskiego i Trasy Siekierkowskiej osłabił kierowca wiśniowego VW?
    Przejeżdżałem i widziałem oklejoną czarną O2 z przerysowanym prawym bokiem :?
    Niestety byłem w czarnej d..pie z czasem i nie mogłem się zatrzymać. :roll:

Mnie z kolei dziś rano osłabił Kierowca autobusu 111 na skrzyżowaniu Nowolipek i Zamenchoffa. Gość zamierzał skręcić z Nowolipek w prawo w Zamenchoffa. Nowolipki w przeciwnym kierunku (w stronę Andersa) są zakorkowane więc samochody jadące Zamenchoffa i chcące skręci w lewo w Nowolipki stoją również w korku i czekają az ktoś ich wpuści. Jak stoją, tzn.ze stoją na skręcie- a debil z autobusu, bo inaczej nie mogę go nazwać, nie poczeka kilka sekund aż pierwszy w kolejce zostanie wpuszczony i zrobi miejsce aby autobus mógł sie złamać na ciasnym skręcie tylko jedzie i spycha! Robił to tak skutecznie ze gość w vovlo musiał spierdalać na wstecznym, za nim kolejny i kolejny i kolejny.... i tak chyba z 10 aut w korku:shock: Trwało to ze 2 minuty z trąbieniem i machaniem łapami. A debil mógł zaczekać 15 sekund aż volvo zostanie wpuszczone i miałby miejsce. Ech, ja rozumiem ze transport publiczny powinien być uprzywilejowany ale nie aż tak :lol:
    Była: O1 2003 .19 TDI ASV
    Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• natash
      RS
      • 2011
      • 2599

Czy pojazdy nieoznaczone jak koparki, bez tablic mogą poruszać się legalnie po polskich drogach?

Komentarz

• bzyq_74
        RS
        • 2008
        • 3467
        • Volkswagen
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

natash, co nie ma rejestracji nie może się poruszać po drogach publicznych.
        Koparkę dowozi się na plac budowy na lawecie.
        (jedynie tzw "białoruśki" -koparko-ładowarki- mogą jeździć, ale mają rejestrację).

Kilka dni temu w Gliwicach jakiś głąb potrącił śmiertelnie na pasach dziewczynkę powożąc się koparką i to jeszcze bez uprawnień. :evil:
        MARCIN
        Mój szkodnik

Komentarz

• kamil92x
          Rider
          • 2010
          • 701
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez natash
          Czy pojazdy nieoznaczone jak koparki, bez tablic mogą poruszać się legalnie po polskich drogach?
          Mogą, wystarczy tylko wykupić OC

Zamieszczone przez bzyq_74
          Kilka dni temu w Gliwicach jakiś głąb potrącił śmiertelnie na pasach dziewczynkę powożąc się koparką i to jeszcze bez uprawnień. :evil:
          Do kierowania koparką po ulicy nie trzeba mieć uprawnień tylko prawo jazdy
          Octavia ASZ/RS
          Jetta A5

Komentarz

• natash
            RS
            • 2011
            • 2599

Po Bydgoszczy jeździ tego od zatrzęsienia, żadna niema blachy...

Komentarz

• bzyq_74
              RS
              • 2008
              • 3467
              • Volkswagen
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
              • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

uprawnienia tzn. PJ kat. T
              Dla mnie to parodia, traktory czy białoruski które widuję mają rej. :roll:
              MARCIN
              Mój szkodnik

Komentarz

• kamil92x
                Rider
                • 2010
                • 701
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Wystarczy kat B bo to jest pojazd wolnobieżny a ta kategoria pozwala do kierowania tego typu pojazdem
                (jedynie tzw "białoruśki" -koparko-ładowarki- mogą jeździć, ale mają rejestrację
                Koparko-ładadowarki nie ma obowiązku rejstrować, czyli tez na samym OC + kat. B można jeździć
                Octavia ASZ/RS
                Jetta A5

Komentarz

• kabanos
                  RS
                  • 2011
                  • 4544
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

natash, co nie ma rejestracji nie może się poruszać po drogach publicznych.
                  Koparkę dowozi się na plac budowy na lawecie.
                  (jedynie tzw "białoruśki" -koparko-ładowarki- mogą jeździć, ale mają rejestrację).
                  Nieprawda. Wszelkie koparki na kołach mogą się poruszać po drogach, tylko tak jak kolega kamil92x pisze, potrzebne jest OC na pojazd. Wyobrażasz sobie dowozić koparko-ładowarkę na lawecie, później przewozić 2 km dalej, i tak 5 razy dziennie? A jak np. wyczyścić rowy na drodze publicznej, która nie jest placem budowy? Z lawety?

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

A na drogach syf jak wyjezdzaja z budowy, bo zaden macidupa kierownik budowy nie sprawdzi stanu wyjezdzajacego pojazdu wolnobieznego ... Bujam sie teraz na osiedlu z blotowiskiem :evil: :evil:
                    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• abstinent
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4842
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

a ja mało brakowało a bym dzisiaj rano miał bum ze ścigaczem, żeby było ciekawiej to pod domem prawie że :shock:
                      jadąc od domu (gdzie prawie kończy się ulica) mam prosty odcinek ok 100m, później albo w lewo, albo w prawo (ślepa) ale są tam dwa nie duże warsztaty i sporo obcych się kręci
                      tradycyjnie skręcam w lewo, jest słaba widoczność z powodu ogrodzenia i posadzonych już sporych drzewek
                      Teoretycznie mam pierwszeństwo ale jakoś się przyjęło że zawsze każdy przepuszcza jak ktoś jedzie prosto, oczywiście popatrzyłem czy nic nie jedzie lekko zwolniłem i w ostatniej chwili jak już byłem na łuku widzę ścigacza przed oczami :shock:
                      serce w gardle miałem, jak bym zatrzymał się no to on by nie wyhamował i pocałował by lewy przód więc szybko i w miarę możliwości (po drugiej stronie ulicy energetyka postawiła słup ) odbiłem trochę w drugą stronę, on po samej krawędzi przejechał i się udało

Wsteczny, widzę że stoi wryty otwieram szybę a ten z mordą na mnie jak jadę i od debili itp (dziecko w aucie :roll: )
                      A ja się pytam jaki znak stoi na początku ulicy (strefa zamieszkania) oczywiście nie wiedział i dalej się drze na mnie
                      To się pytam kto ma pierwszeństwo, mówi kur... prawa strona
                      na to ja czyli właśnie chyba ja
                      Od razu zmienił ton, milutki i przepraszał jak nie powiem co....
                      Na bank miał ok 50km/h
                      Żenada, żeby jeszcze młody szczyl, a to facet ok 40 jak nie lepiej

zdjęcie miejsca

Komentarz

• misiek^wro
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8321

Zamieszczone przez abstinent
                        Żenada, żeby jeszcze młody szczyl, a to facet ok 40 jak nie lepiej
                        Mialem dzis sytuacje, zreszta prawie codziennie mam, bo pod chata roboty i zmienili pierwszenstwo ... i matoly jada na pamiec. Ostatnio wyjechal mi 19-21 letni chlopaczek. Trabnal, pokazalem mu znak i nagle skulil glowe, reka w gest przepraszam itd.

Dzis rano jade, wylatuje mi stary piernik - na oko 65-75 - i trabi na mnie. No to ja wjechalem kawalek dalej, tak ze prawie by mnie walnal. Wysiada z auta i idzie na mnie z lapami, profilaktycznie, zeby nie dostac strzala pierwszy wychodze i lapie za breche do odkrecania kol, ktora zawsze mam pod lewa reka miedzy progiem a fotelem.

Dziadzio spasowal i drze sie na mnie, co mu wymuszam. Ja mowie, ze cos chyba pokrecil ( oczywiscie bardzo grzecznie ) i to on mi wymusza. No to slysze :

"No szczylu, ledwos prawo jazdy dostal, a juz wmawiasz starszemu i bardziej doswiadczonemu, kto Ci to prawo jazdy dal, co ? Za piekny usmiech dostales?"

Dziadzio wskazuje znak.

Chwila konsternacji ( za nami juz sporo aut stoi, oczywiscie breche zanim dobrze wysiadlem juz wrzucilem na fotel, jak zauwazylem ze spasowal ).

Podchodzi dziadzio do znaku i z ryjem do mnie :shock:

"No kurważ, kolorowe auto jak papuga, na kolizje chciales mnie zabrac gnoju jebany"

Zrobilem :shock: , stwierdzilem ze jakbym chciał, to juz bysmy spisywali oswiadczenie albo czekali na policje, wsiadlem i pojechalem dalej.

Nie qmam tego, po pierwsze jak mozna byc takim impertynentem, a po drugie jak mozna jezdzic na pamiec ... w tym wieku ... wielce doswiadczony kierowca :?: :twisted:

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

misiek^wro, dziadek zobaczył znak i dalej z mordą do ciebie? Pojeb? :szeroki_usmiech
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• misiek^wro
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8321

Zamieszczone przez piramida
                            Pojeb? :szeroki_usmiech
                            No chyba, stwierdzil ze skoro mam kolorowe auto i mam od niedawna pierwszenstwo to chcialem wymusic i isc po kase z OC ...

Jakbym chcial, to dzis bym chodzil i robil hopsasa i umawial sie na lakierowanie do ASO

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez abstinent
                              To się pytam kto ma pierwszeństwo, mówi kur... prawa strona
                              na to ja czyli właśnie chyba ja
                              heh, debil :lol:
                              saport techniczny baj DGW
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm
                              no i nie ma :-)

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

misiek^wro, a teraz przeczytaj pierwszy post tego tematu
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• misiek^wro
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8321

szkoda, chyba na starosc sie tak ma? :twisted:

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez misiek^wro
                                    szkoda, chyba na starosc sie tak ma? :twisted:
                                    zobaczymy co znami będzie, ja pierwszy :!: :lol:
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Zorr
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2110

Zamieszczone przez misiek^wro
                                      ... a po drugie jak mozna jezdzic na pamiec ... w tym wieku ... wielce doswiadczony kierowca :?: :twisted:
                                      no właśnie a przecież w tym wieku pamięć tak często zawodzi ...

westwi78, wszedłem na forum po to aby to wrzucić. "Zdrowa" akcja
                                      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

Zamieszczone przez westwi78
                                        http://katowice.gazeta.pl/katowice/10,88277,11574819,Szokujace_nagranie__Pieszy_cudem _ucieka_sprzed_pedzacym.html

:shock:
                                        na pełnej kurwie jak to mówią :lol:
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• McGan
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 3573
                                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez szkoda
                                          http://katowice.gazeta.pl/katowice/10,88277,11574819,Szokujace_nagranie__Pieszy_cudem _ucieka_sprzed_pedzacym.html

Spierdalał w podskokach, ale całe szczęście, że zdążył :P
                                          Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                          Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• Zorr
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2110

może nie w 100% w temacie, ale powalające

początek jeszcze jeszcze ale później tak od 2min to rozwala, ktoś wie co to za droga, pewnie jakaś krajowa?
                                            Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                            Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

no grubo, dobrze że pieszy spierdolił a nie przechodził na pasach jak osioł który nawet nie patrzy czy ktoś jedzie czy nie a kierowca też miał pięknego fuksa bo mógł zajebać pieszego i skończyć za ###
                                              :roll:
                                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• eaglemirek
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 14116
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez piramida
                                                no grubo, dobrze że pieszy spierdolił a nie przechodził na pasach jak osioł który nawet nie patrzy czy ktoś jedzie czy nie a kierowca też miał pięknego fuksa bo mógł zajebać pieszego i skończyć za ###
                                                Gościu nieźle przypierdalał tym czarnym a przejście jest w dołku. Wcześniej jest zakręt i most na rzeczce taki łukowaty więc jadąc samochodem przejście widać z odegłości około 50 m. Tam jest też skrzyżowanie przed przejściem i też w dołku :!: Kretynizm i totalny debilizm ze strony kierowcy (ców)

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• misiek^wro
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 8321

To nie Octavia?

Komentarz

Pracuję...