Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

można i tak

kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Jark7
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2008
      • 777

Jak się tak Panowie poczyta, to do cholery każdy ma rację
      Jak się pogada z wieloma kierowcami na żywo, to do cholery każdy ma rację

Więc pytam się ja: skąd te wypadki :?: :?: :?: :niewiem

Zamieszczone przez damian1975
      to nie jest prowadzenie cyckami ,tylko mammografia kierownicą
      cycki na kierownicy + nos przy szybie to również nazywają pozycją srającego kota :szeroki_usmiech
      Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
      Jark7
      było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• bzyq_74
        RS
        • 2008
        • 3467
        • Volkswagen
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez damian1975
        tylko mammografia kierownicą
        Zamieszczone przez Jark7
        pozycją srającego kota :szeroki_usmiech
        :szeroki_usmiech bo się odwodnię
        MARCIN
        Mój szkodnik

Komentarz

• kabanos
          RS
          • 2011
          • 4544
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez LUKI
          I co takiemu zrobić, żeby nie jeździł?

p.s. Ciekaw jestem, czy kierowca jaguara miał zapięte pasy, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że ibiza lepiej się spisała w czasie zderzenia :roll:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• damian1975
            RS
            • 2012
            • 4113
            • Superb III (3V3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Jark7, dobre określenie :haha: :haha: i jeszcze ten wyraz boleści na twarzy :hmm 1
            TAXI 2153 CHYBIE KATOWICE

Komentarz

• crom.de
              RS
              • 2012
              • 1545
              • Superb II (3T4)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kabanos, no właśnie mnie też to zastanawia. Wygląda, że to chyba był XJ.

Zamieszczone przez Jark7
              Więc pytam się ja: skąd te wypadki
              To te parę osób spoza forum :diabelski_usmiech
              - Superb
              - Panda 1.2

Komentarz

• dominik9420
                L&K
                • 2012
                • 1136

Zamieszczone przez Jark7
                Jak się tak Panowie poczyta, to do cholery każdy ma rację
                Jak się pogada z wieloma kierowcami na żywo, to do cholery każdy ma rację
                Ostatnio spacerowałem przez park( 2-3 dni po nowym roku) , stało chyba 3 przypakowanych w dresie, ale idę dalej,
                Panowie sobie popijali piwko, między wierszami usłyszałem jak rozmawiali o pijanych kierowcach, i o tym, że takich powyżej 1,5%o złapanych za kierownicą powinni wieszać na oczach innych, poprawili mi humor na cały dzień

[ Dodano: Sro 08 Sty, 14 17:36 ]
                Zamieszczone przez Jark7
                skąd te wypadki
                Każdy powinnien się zastanowić nad sobą i to czynić, a nie rozpowszechniać mądrości między innym jaki to on jest, bo pie***ić to każdy jeden potrafi, a czynić już nie :roll:

[ Dodano: Sro 08 Sty, 14 17:45 ]
                Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                ja na prawko zdawalem w 2000r., od tej pory zrobilem jakies 100kkm - mniej wiecej 60% w trasie - 0 wypadkow, 0 kolizji, sytuacje "podbramkowe" na drodze liczone na palcach moze dwoch rak, a nie wydaje mi sie by system szkolenia 14 lat temu byl jakos bardziej odmienny od obecnego.
                Nie wiem, jaki był teraz, ale wiem jaki jest dziś i kolega Mihau, ma rację
                Nie ukrywam, że co roku od 10 lat zawsze pracowałem w gospodarstwie (jazda ciągnikiem, dużymi zestawami itd)
                Instruktor też znajomy, więc wiedział na co mnie stać, kazał mi zrobić łuk, tak jak ja potrafię, więc zrobiłem z lusterek, potem kazał wrócić na koniec łuku mówiąc "teraz pokaże Ci prostszą metodę- a metoda do na słupki i na obroty kierownica...
                Nie rozumiem jaki miał w tym cel wybijać mi z głowy to co już potrafię, na rzecz głupiej rutyny, bo gdzie na drodze będą słupki i będzie się jeździć na "obroty kierownicą".
                Co innego już na szczęście jak jeździłem na C nie uczyli na żadne obroty kierownicą...
                Jak dla mnie to te 30h praktyki to jest stanowczo za mało
                Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                Pozdrawiam i Szerokości!
                Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• ernestowski
                  Ambiente
                  • 2012
                  • 228

Zamieszczone przez LUKI
                  W mojej ocenie policja przyczyniła się do zaistnienia tego wypadku.

[ Dodano: Sro 08 Sty, 14 18:26 ]
                  Zamieszczone przez kabanos
                  p.s. Ciekaw jestem, czy kierowca jaguara miał zapięte pasy, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że ibiza lepiej się spisała w czasie zderzenia :roll:
                  Nie podali co było przyczyną zgonu - może miał zawał.

Komentarz

• dominik9420
                    L&K
                    • 2012
                    • 1136

Zamieszczone przez ernestowski
                    ad: No proszę Cię...
                    A co, mieli go puścić!?
                    Jak dla mnie prawidłowo wypełniali swoje obowiązki, nie zatrzymał się do kontroli- miał coś do ukrycia.
                    Nie wiem jakim sposobem według Ciebie mieli go zatrzymać

[ Dodano: Sro 08 Sty, 14 18:35 ]
                    stoją, zatrzymują do kontroli- źle
                    Nie zatrzymaliby go a kilometr dalej kogoś by zabił- też źle, bo przecież wcześniej stał patrol...
                    Pozdrawiam i Szerokości!
                    Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7460
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

o_O
                      A to dlaczego?

Zamieszczone przez crom.de
                      Wygląda, że to chyba był XJ.
                      X-type
                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• ernestowski
                        Ambiente
                        • 2012
                        • 228

Dlatego, że zupełnie nie rozumiem dlaczego policja podejmuje się pościgów za autami podczas gdy dość często odpuszczają motocyklistom, co uzasadniają obawą o bezpieczeństwo motocyklisty i innych uczestników ruchu.

Według mnie powinni podjąć inne działania np. nasłać nieoznakowany radiowóz, zablokować drogi, strzelać do opon lub kierowcy. W sumie to nie wiem co powinni zrobić, co trochę usprawiedliwione jest tym, że nie jestem policjantem Po przeczytaniu artykułu jednoznacznie nasunęło mi się pytanie czy doszłoby do tego wypadku gdyby policja zrezygnowała z pościgu? Odpowiedź jest oczywista - najprawdopodobniej do tego wypadku by nie doszło. Tyle, że być może coś innego by się zdarzyło.

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

ernestowski, w Stanach policja jakoś sie nie pierniczy i goni podejrzanych więc w Polsce powinno być tak samo, jak by obywatel czuł respekt przed policją to by się zatrzymał bo wiedziałby jakie są tego konsekwencję :!: A tak to mają wyj..ne na policję i sa tego skutki.
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• rafiki
                            RS
                            • 2012
                            • 15975
                            • Superb III (3V3)

Według mnie powinni podjąć inne działania np. nasłać nieoznakowany radiowóz, zablokować drogi, strzelać do opon lub kierowcy. W sumie to nie wiem co powinni zrobić, co trochę usprawiedliwione jest tym, że nie jestem policjantem Po przeczytaniu artykułu jednoznacznie nasunęło mi się pytanie czy doszłoby do tego wypadku gdyby policja zrezygnowała z pościgu? Odpowiedź jest oczywista - najprawdopodobniej do tego wypadku by nie doszło. Tyle, że być może coś innego by się zdarzyło.
                            To nie jest takie proste. Obowiązują ich pewne procedury narzucone odgórnie z MSW.
                            رافال
                            Spoty
                            Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• lilo
                              RS
                              • 2006
                              • 4315
                              • Mercedes-Benz

Odpowiedź jest oczywista - najprawdopodobniej do tego wypadku by nie doszło
                              Proszę ciebie... :? a może kilometr dalej zabiłby sześciu innych ludzi :idea:

Winny jest tylko jeden i nim jest pijany kierowca
                              Daniel

Komentarz

• Mihau
                                RS
                                • 2009
                                • 7460
                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

strzelać do opon lub kierowcy
                                :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Przecież jakby policja miała zakaz ganiania debili na drogach (bo inaczej nie można ich nazwać) to by każdy uciekał.
                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• westwi78
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2940

Według mnie powinni podjąć inne działania np. nasłać nieoznakowany radiowóz, zablokować drogi,
                                  właśnie to zrobili.

Komentarz

• crom.de
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 1545
                                    • Superb II (3T4)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

piramida, w Stanach się policja nie patyczkuje a też uciekają. Jak się czasem ogląda te pościgi z helikopterami itd. to aż dziw bierze. To u nas się raczej cackają...
                                    - Superb
                                    - Panda 1.2

Komentarz

• dominik9420
                                      L&K
                                      • 2012
                                      • 1136

zablokować drogi, strzelać do opon lub kierowcy.
                                      Za dużo amerykańskich filmów

Zamieszczone przez piramida
                                      ernestowski, w Stanach policja jakoś sie nie pierniczy i goni podejrzanych więc w Polsce powinno być tak samo, jak by obywatel czuł respekt przed policją to by się zatrzymał bo wiedziałby jakie są tego konsekwencję A tak to mają wyj..ne na policję i sa tego skutki.
                                      Tylko, że nawet w stanach uciekają przed policją, a tam jak wiadomo się nie patyczkują, bo podczas pościgu mogą sobie i samochód rozwalić i postrzelać do samochodu (czy tan kół) a jednak uciekają

[ Dodano: Sro 08 Sty, 14 22:37 ]
                                      dość często odpuszczają motocyklistom, co uzasadniają obawą o bezpieczeństwo motocyklisty i innych uczestników ruchu.
                                      Tylko powiedz co oni mogą przeciwko motocyklowi który o pojemności 600cm rozwija prędkość +250km/h, do tego czasami nawet nie mają nr rejestracyjnych, bo mają zagięte tablice.
                                      Dają a później mówią, że odpuszczają ze względu na bezpieczeństwo... :roll:
                                      Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• Zorr
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2110

Zamieszczone przez crom.de
                                        piramida, w Stanach się policja nie patyczkuje a też uciekają. Jak się czasem ogląda te pościgi z helikopterami itd. to aż dziw bierze. To u nas się raczej cackają...
                                        a wg mnie się właśnie patyczkują tj... jak ktoś ucieka w sporym ruchu to tylko za nim jadą w sporej odległości. Dopiero jak nadarzy się okazja to uderzają przodem swojego auta w tył uciekiniera.
                                        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• loponez
                                          Ambiente
                                          • 2011
                                          • 196

Zamieszczone przez Zorr
                                          uderzają przodem swojego auta w tył uciekiniera.
                                          zrób tak u nas a prokurator nie zejdzie z Ciebie do końca życia. Co innego Stany, co innego u nas.
                                          Co by nie było, zawsze znajdzie się "cwaniak" który myśli że ucieknie.
                                          Zamieszczone przez dominik9420
                                          Dają a później mówią, że odpuszczają ze względu na bezpieczeństwo...
                                          a sam piszesz że
                                          Zamieszczone przez dominik9420
                                          co oni mogą przeciwko motocyklowi który o pojemności 600cm rozwija prędkość +250km/h
                                          ja bym tego nie nazwał daniem dupy. Brak sprzętu to nie wina Policjanta.
                                          Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                                          nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• allejaho
                                            Ambiente
                                            • 2013
                                            • 122

Mają obowiązek zatrzymać "podejrzany" samochód do kontroli. Ten wydał się właśnie taki i się potwierdziło że kierowca ma coś do ukrycia skoro ucieka. Mają wtedy czekać aż przyjadą inne oddziały które będą mogły gonić samochód a ten w między czasie się ukryje, zamieni kierowce na trzeźwego, albo nie zdąży i zabije kogoś innego po drodze? Panowie dobrze postąpili ruszając w pościg i nie są wcale winni wypadkowi.
                                            Łukasz

Komentarz

• dominik9420
                                              L&K
                                              • 2012
                                              • 1136

Zamieszczone przez loponez
                                              dominik9420 napisał/a:
                                              Dają a później mówią, że odpuszczają ze względu na bezpieczeństwo...
                                              a sam piszesz że
                                              dominik9420 napisał/a:
                                              co oni mogą przeciwko motocyklowi który o pojemności 600cm rozwija prędkość +250km/h

ja bym tego nie nazwał daniem dupy. Brak sprzętu to nie wina Policjanta.
                                              Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• allejaho
                                                Ambiente
                                                • 2013
                                                • 122

Kolejny pijany i do tego kierowca BMW o których ostatnio tak głośno. Co to się dzieje teraz na ulicach?
                                                Łukasz

Komentarz

• elektrykprosty
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 311

Wyrazy współczucia dla bliskich kierowcy jaguara zabitego przez kierowcy seata.

Mam nadzieję, że kierowca seata do końca życia będzie spłacał odszkodowanie i nawiązkę.
                                                  Sądy powinny śmiało ustalać w takich sytuacjach kwoty rzędu conajmniej kilkuset tysięcy złotych.
                                                  Również dwie pasażerki seata, jęsli tylko sąd wykaże, że nie zrobiły wszystkiego co możliwe by zapobiec jeździe, powinny byc sądzone za współudział.

Brawa dla policji za podjętą akcję.
                                                  Nie rozumiem jak można policjantów obwiniać.
                                                  Dla nich to też z pewnością traumatyczna sytuacja.
                                                  Zwróćcie uwagę, że policjant nie wie czy do kontroli nie zatrzymał się uzbrojony bandyta, handlarz żywym towarem, złodziej aut czy pijak lub jakiś poseł. Gonić musi jednakowo.

Ktoś wspomniał o pościgach za motocyklistami. Policja goni wielokrotnie i skutecznie. Rozsądnie jednak jest czasami odpuścić ponieważ motor trudniej dogonić, raczej nie jest pijany a przede wszystkim motor stwarza mniejsze zagrożenie dla innych uzytkowników drogi.

Moim zdaniem badania na prawo jazdy powinny obejmować również testy psychologiczne. Jak widać nie wszyscy nadają się jeżdżenia.
                                                  W DE młodzi kierowcy musza się poruszać pod opieką kogoś starszego. Pozwala to na wyrobienie właściwych nawyków i poskromienie młodzieńczej fantazji.

Komentarz

• Jacomelli
                                                    Rider
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2008
                                                    • 501

Czy więcej jeździ pijanych? Nie wiem, na pewno więcej łapią.
                                                    Winny jest ten kto prowadzi pod wpływem., ale co więcej, osoby jadące z pijanym (jeśli są tego świadome) powinny być również karane (z resztą nie wiem czy taki przepis nie funkcjonuje, coś na zasadzie niepoinformowania organów ścigania o popełnieniu przestępstwa). W tej ostatniej informacji którą zamieścił allejaho jest jeden pozytyw - ktoś poinformował policję.

Ostatnio też słyszałem taką opinię u fryzjera,: " Teraz byle gnojka stać na samochód, ściągnie sobie 20 letni złom i lata. Panie, ale jak gnojek jest idiotą to idiotą też jest za kierownicą. Samochód stał się dostępny dla każdego, niestety też dla idiotów. "

Wniosek?
                                                    Samochody powinny kosztować więcej 8)

Poza pijakami mnie wciąż osłabiają i to coraz bardziej kierowcy którzy nie ustępują pierwszeństwa na skrzyżowaniach równorzędnych w kształcie litery T. Dziś znowu jeden taki by mi przy... ł a do tego darł mordę zza kierownicy jak musiał wyhamować.
                                                    Sam zastanawiam się co gorsze :
                                                    • Czy robi to nieświadomie - nie kuma, że jak jedzie prosto a z prawej dochodzi ulica to powinien ustąpić?
                                                      Wie, ale nie skupia sie na jeździe i zapier...a
                                                      Czy wie, ale ma w d... ie bo ten kto wyjeżdza z prawej i tak musi zwolnić przed skrętem?
                                                    Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                                    Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

Pracuję...