AdamB, i wiecznie narzekają :wink:
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
[quote="kmink"]włączam wtedy sobie długie i halogeny...jak coś jedzie z naprzeciwka to wyłączam długie a halogeny zostają(ustawione na 70% mocy)..... [/quote
Przepisy wyraźnie mówią kiedy możesz włączać halogeny.
Po co włączać i długie i halogeny, to jak iść z latarka i ze świeczką jednocześnie. Bez sensu.
Halogeny świecą inaczej niż zwykłe światła i bez mgły mogą oślepiać.Best ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBMnie osobiście nie przeszkadzają włączone halogenysaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rW takim razie szokuje mnie ich wzrastający procent na drogach i martwi zarazem, bo staje się to zagrożeniem/wkur..niem dla mnie, dla Ciebie i innych logicznie myślących użytkowników dróg.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
przed chwilą siebie osłabiłem na parkingu przed sklepem
cofałem i nie widziałem że stoi samochód(coś podobnego do starej corolli w kolorze zgniła zieleń ecru) ops:
uratowało mnie tylko i wyłącznie PDC
wniosek: wypadało by od czasu do czasu przemyć lampy i lusterka z brudu :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Mnie dzis oslabil idiota w swoim Jahujarze Xj - przynajmniej tak w lusterku wygladal.
Stoje w korku - korek co chwile podjezdza. Jako ze mam DSG to noga na sprzeglohamulcu.
Co sie dzieje? Zajezdza idiota za mna i wali dlugimi. To co robi Misiek ? Odpalam swoja choinke tylnia - czyli przeciwmgielny na LEDZIE :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Wypalam idiocie oczy, ruszamy, gasi dlugie. Stoimy zapala dlugie. Matol chyba nie zdaje sobie sprawy, ze nie kazdy ma manuala i nie kazdy robi czubowi na zlosc palac mu hamulcami.
Zenada po prostu na idiote. Ja wachlowac skrzynia z N na D i na odwrot zamiaru nie mam, zwlaszcza ze wtedy pewnie jelop by sie zdenerwowal, ze za dlugo ruszam.
Generalnie odpalilem mu na stale LED'a na Fluxie i wlaczylem fotochromy + srodkowe lusterko skierowalem w kosmos.
Ciekawe czy byl rownie spokojny jak ja :twisted: :twisted: :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Też tak czasami (jak mnie naprawdę kierownik wku......) robię. Ale upewniwszy się wcześniej, że to nie automat i że można spokojnie stać bez hamulca (choć jakby zaciągnął jeden z drugim ręczny to też by było dobrze) przynajmniej ja tak robię, bo wychodzę z zasady, żeby nie robić innym tego co mi nie odpowiada.
Komentarz
-
-
Mihau, ciezko jest na automacie wachlowac biegami - prznajmniej u mnie, bo nawet jak zostawie na N i wcisne pozniej hamulec, zeby zmienic bieg to ok sekundy potrzeba az poczuje takie delikatne stukniecie na skrzyni i pusci blokada zeby wrzucic D. Dla mnie kazda sekunda na swiatlach jest cenna, bo im wiecej aut przeleci, tym korek mniejszy. Inni spia, ale ja staram sie ruszac "na zderzaku" :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Dzisiaj na DTŚ-ce. Wysolarowana, wytapetowana dziewczyna w New Beetle na rejestracji S1:GOSIA z tipsami rozmawia sobie przez swojego kwiatuszkowego iPhona jadąc środkowym pasem 70km/h. Nawet nie chciało mi się skakać na lewy, więc wykorzystałem przepis pozwalający wyprzedzić prawym i tylko tyle ją widziałem...
Poza tym ostatnio zacząłem się bać jeździć po autostradach. Coraz więcej aut i coraz wiekszy odsetek idiotów za kierownicą. Ludzie, powstrzymajmy to jakoś, bo będę miastami objeżdżać wszystko. :shock:
Zamieszczone przez misiek^wroDla mnie kazda sekunda na swiatlach jest cenna, bo im wiecej aut przeleci, tym korek mniejszy. Inni spia, ale ja staram sie ruszac "na zderzaku" :evil:
Komentarz
-
-
misiek^wro, nie no ja rozumie dlatego do ludzie z automatami nic nie mam. A co do ruszania spod świateł to się z Tobą zgodzę. Mnie wkurza jak ludzie na zielonym dopiero jedynke wrzucają a wystarczy poobserwować jak świecą światła na przejściach dla pieszych i już można mniej więcej się zorientować, a przez takich śpiochów się robią korki IMO.
Komentarz
-
-
Mihau, tylko i wyłącznie przez nich :evil:
pewne sytuacje mnie rozwalają w moim mieście, np wlot przy dworcu :diabelski_usmiech
Jadę do Wilkowic przez Bystrą, piątek, korek właściwie od vieny, jadę 30 min w korku, zjeżdżam do Bystrej i co?
światła, a za światłami prosto jak i w lewo do Żywieckiej pusto :shock: prawie zero samochodów
i co ciekawe wiele jest takich miejsc w mieście :evil:
Z tym hamulcem to zgadzam się z wami, ale nigdy mi się nie zdarzyło żebym komuś długimi itp dawał
Jeżeli samochód stoi sam, a za mną już ktoś jest to zawsze puszczam(no prawie zawsze :wink: )
Z hamulcem ręcznym nigdy się nie bawię bo szkoda czasu :P
Komentarz
-
-
Gość
ja to sie ostatnio chory robie od jezdzenia wydaje mi sie ze kazdy chce mnie zepchac z drogi i zawsze uciekam czy jade ciezarowka czy moja skoda, skody mi szkoda, ciezarowki juz mniej i moze ladnie "wsysnac" do rowu przy takim manewrze (a i tak uciekam :? ) ludzie jada jakby mieli klapki na oczach, doslownie 3 na 10 zjezdza do pobocza i zwalnia.
Dzis, akurat prowadzil znajomy i jechalismy busem, ale odbilo nas tak ze dupa zawinelibysmy goscia z przeciwka jadacego, walil prosto na nas i to nie tylko lusterkiem, najgorsze ze niektorzy nie zdfaja sobie sprawy ze swojej pozycji na drodze (albo tak bardzo boja sie zjechac do pobocza?!)
Komentarz
-
Zamieszczone przez misiek^wroszkoda, no ale wytlumacz to temu p@^@^, ktory dzis stal za mna - chcialem wysiasc, ale by jeszcze zawalu dostal na moje 107 kg
akurat jestem świeżo ostrzyżony :haha:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBszkoda, misiek^wro, a zatrzymując się automatem nie można ręcznego zaciągnąć zamiast trzymać nogę na hamulcu?........................Tak się pytam bo nie wiem, nie jeździłem nigdy automatem :roll:
chyba jest to powiązane z elektrycznym ręcznym.
[ Dodano: Wto 21 Gru, 10 19:58 ]
("auto hold")saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MickulDzisiaj na DTŚ-ce. Wysolarowana, wytapetowana dziewczyna w New Beetle na rejestracji S1:GOSIA z tipsami rozmawia sobie przez swojego kwiatuszkowego iPhona jadąc środkowym pasem 70km/h. Nawet nie chciało mi się skakać na lewy, więc wykorzystałem przepis pozwalający wyprzedzić prawym i tylko tyle ją widziałem...O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo
Komentarz
-
-
AdamB, no niestety nie. Tak jak napisal szkoda musi byc elektryczny hamulec reczny.
Szkoda, ja tez swiezo obciety - aczkolwiek nie na lysielca, tylko opcja zimowa - czyli 7mmByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz