bzyq_74, na DTŚce to norma. Jeżdżę nią prawie codziennie i zawsze to samo.
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez blind_walkerbzyq_74, na DTŚce to norma. Jeżdżę nią prawie codziennie i zawsze to samo.)
inny przykład z tego miejsca:
prawy wolny , środkowy w okupacji, Astra poszła lewym - nie za długo :twisted:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aD7HDdxZtwE[/youtube]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Dokładnie. Najlepsze są jaja jak się wjeźdża na DTŚ-ke od Zabrza i zawsze wolny kierownik zajmuje przyczułek na środkowym pasie z tym że lewy jest wyłączony z ruchu (poprawiają barierkę od ponad roku :evil: ) i zaczyna się trąbienie/ poganianie. Nawet jeden poboczem poszedł (szkoda że nie miałem włączonej kamerki)
[ Dodano: Nie 13 Lut, 11 15:59 ]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentja tam nie mam oporów z wyprzedzaniem z prawej :diabelski_usmiech :Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
bzyq_74, blind_walker, Mickul, a was to jeszcze dziwi :?: :?:
Ja tylko czekam aż mnie drogówka zatrzyma za wyprzedzanie na DTŚ-ce z prędkością 110km/h prawym pasem... ( a raczej jazdę prawym pasem, bo praktycznie nie ma potrzeby zmiany psa)
Już raz była sytuacja że panowie jechali środkiem, bus lewym o 2km/h szybciej od nich, a czarna Ocia prawym 110km/h właśnie na DTŚ.
Nie powiem prewencja była zdziwiona :P,ale nic nie zrobili , pojechaliśmy dalej :twisted::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981proponuje dać sobie spokój z tym lewym pasem
Milczenie nic tu nie pomoże i niczego nie rozwiąze.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piratkabzyq_74, blind_walker, Mickul, a was to jeszcze dziwi :?: :?:
Zamieszczone przez PiratkaNie powiem prewencja była zdziwiona :P,ale nic nie zrobili , pojechaliśmy dalej :twisted:
Komentarz
-
-
ja ich nazywam "na lewym urodzeni"... :lol:Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
bzyq_74, oj jak byś zawinął na zakazie lub przejechał na pomarańczy to wierz mi że są pierwsi do 50 w dowodzie :evil::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Dziś było na TVN Turbo o jeździe na lewym pasie.
Jeśli policjant zakwalifikuje to do tamowania ruchu (np w zabudowanym ciężarówka może jechać max 50 km/h, chwilowe podwyższenie wynosi 70 km/h [ciężarówka dalej 50] a delikwent wyprzedza np. 52 km/h i tak bez końca) do mandat karny może być do 500 PLN.
Taka dywagacja.
Ale mówili że - mamy ruch prawostronny, dziury nie dziury obowiązuje jazda przy prawej krawędzi jezdni niezależnie od ilości pasów.
Tego należy się trzymać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Big Wojtek=138/7281/611075315/zdjcie050f.jpg/y]Obrazek
[ Dodano: Nie 13 Lut, 11 21:54 ]
A mnie katowicka policja już parę miesięcy temu osłabiła, ale jakoś zapominałem wrzucić. Długo się zastanawiałem czy dać to tutaj czy do działu humor
ObrazekVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
bradley, nie chce się czepiać ale chyba właśnie według przepisów można wyprzedzać prawą stroną:
"na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku." - bo po takiej dokładnie drodze porusza się się owe Tico.
[ Dodano: Pon 14 Lut, 11 00:19 ]
p.s. kiedyś o to samo toczyłem spór , bo myslałem że na trasie Łódź - Częstochowa nie można, widziałem jak autobus tak wyprzedzał autobus po prawej. I co zadzwoniłem do instruktora i powiedział że można
interpretacja przepisu byłą taka ,że jest to jezdnia "jednokierunkowa" bo kierunki przedziela pas zieleniWięc na to wychodzi , że w zasadzie wszędzie można prawym wyprzedzać. Tylko wiadomo, że ze względów bezpieczeństwa i normalności w komunikacji jest nakaz jazdy prawą stroną dla wolniejszych pojazdów.
Komentarz
-
-
Dziś rano, godzina 7:03, dojeżdżam sobie spokojnie prawy pasem do skrzyżowania JPII/Al. Jerozolimskie,czerwone, przede mną autobus, a środkowym pasem kierownik VW Caravelle WMA10764 objeżdża autobus i w prawo :roll: potem w Alejach na wysokości numeru 113 są światła i przejście dla pieszych, przejechał na czerwonym :klnie:
Komentarz
-
-
Sztuka parkowania to trudna sztuka, a jak jeszcze trzeba pomyśleć o innych to już bardzo trudna sztuka :diabelski_usmiechBest ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
sesik, przecież to natolin... on się rządzi własnymi prawami, podobno to tam w lasku widziano yeti
a juz nawet nie wspominam ze kierowcy mazd to maja 'cos takiego' we krwi :jajaPresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
Komentarz