bzyq_74, na DTŚce to norma. Jeżdżę nią prawie codziennie i zawsze to samo.
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Dokładnie. Najlepsze są jaja jak się wjeźdża na DTŚ-ke od Zabrza i zawsze wolny kierownik zajmuje przyczułek na środkowym pasie z tym że lewy jest wyłączony z ruchu (poprawiają barierkę od ponad roku :evil: ) i zaczyna się trąbienie/ poganianie. Nawet jeden poboczem poszedł (szkoda że nie miałem włączonej kamerkiZamieszczone przez blind_walkerbzyq_74, na DTŚce to norma. Jeżdżę nią prawie codziennie i zawsze to samo.
)
inny przykład z tego miejsca:
prawy wolny , środkowy w okupacji, Astra poszła lewym - nie za długo :twisted:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aD7HDdxZtwE[/youtube]
Komentarz
-
Ja tak miałem z ciężarówką - jechała środkowym, a mam za mało mocy żeby wyprzedzić i przed barierkami zjechać. :|Zamieszczone przez bzyq_74Dokładnie. Najlepsze są jaja jak się wjeźdża na DTŚ-ke od Zabrza i zawsze wolny kierownik zajmuje przyczułek na środkowym pasie z tym że lewy jest wyłączony z ruchu (poprawiają barierkę od ponad roku :evil: ) i zaczyna się trąbienie/ poganianie. Nawet jeden poboczem poszedł (szkoda że nie miałem włączonej kamerki
)
[ Dodano: Nie 13 Lut, 11 15:59 ]
Komentarz
-
bzyq_74, DTŚka ma swoje prawa. Ludzie jeżdżą nią jak chcą, a jedyny patrol, który można spotkać, to ten, który stoi na wiadukcie w Katowicach. Czasami zdarzy się jakiś wideorejestrator, ale łapią na prękosć, czyli wszystko po staremu.
Mickul, karny kutasek się należy. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
ja teżZamieszczone przez abstinentja tam nie mam oporów z wyprzedzaniem z prawej :diabelski_usmiech :
Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
bzyq_74, blind_walker, Mickul, a was to jeszcze dziwi :?: :?:
Ja tylko czekam aż mnie drogówka zatrzyma za wyprzedzanie na DTŚ-ce z prędkością 110km/h prawym pasem... ( a raczej jazdę prawym pasem, bo praktycznie nie ma potrzeby zmiany psa)
Już raz była sytuacja że panowie jechali środkiem, bus lewym o 2km/h szybciej od nich, a czarna Ocia prawym 110km/h właśnie na DTŚ.
Nie powiem prewencja była zdziwiona :P,ale nic nie zrobili , pojechaliśmy dalej :twisted::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
Sew, a ja mysle ze trzeba o tym mówić, mówić mówić i jeszcze dodatkowo działać !!! Inaczej nic z tego nie będzie, a problem jest naprawdę poważny !!! Policja i inni kierowcy muszą usłyszeć o tym problemie. Im więcej ludzie o tym usłyszy tym lepiej !!Zamieszczone przez sew1981proponuje dać sobie spokój z tym lewym pasem
Milczenie nic tu nie pomoże i niczego nie rozwiąze.Czarny Elegance
Komentarz
-
Odkąd porobili drogi trzyjedniowe nie dziwi. Dla mnie to codzienne zachowania patologiczneZamieszczone przez Piratkabzyq_74, blind_walker, Mickul, a was to jeszcze dziwi :?: :?:
Prewencja jest od gonienia kiboli. Oni się błachostkami nie zajmują :szeroki_usmiechZamieszczone przez PiratkaNie powiem prewencja była zdziwiona :P,ale nic nie zrobili , pojechaliśmy dalej :twisted:
Komentarz
-
ja ich nazywam "na lewym urodzeni"... :lol:Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
bzyq_74, oj jak byś zawinął na zakazie lub przejechał na pomarańczy to wierz mi że są pierwsi do 50 w dowodzie :evil::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
Komentarz
-
Dziś było na TVN Turbo o jeździe na lewym pasie.
Jeśli policjant zakwalifikuje to do tamowania ruchu (np w zabudowanym ciężarówka może jechać max 50 km/h, chwilowe podwyższenie wynosi 70 km/h [ciężarówka dalej 50] a delikwent wyprzedza np. 52 km/h i tak bez końca) do mandat karny może być do 500 PLN.
Taka dywagacja.
Ale mówili że - mamy ruch prawostronny, dziury nie dziury obowiązuje jazda przy prawej krawędzi jezdni niezależnie od ilości pasów.
Tego należy się trzymać
Komentarz
-
Combo breakerZamieszczone przez Big Wojtek=138/7281/611075315/zdjcie050f.jpg/y]Obrazek
[ Dodano: Nie 13 Lut, 11 21:54 ]
A mnie katowicka policja już parę miesięcy temu osłabiła, ale jakoś zapominałem wrzucić. Długo się zastanawiałem czy dać to tutaj czy do działu humor
ObrazekVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
bradley, nie chce się czepiać ale chyba właśnie według przepisów można wyprzedzać prawą stroną:
"na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku." - bo po takiej dokładnie drodze porusza się się owe Tico.
[ Dodano: Pon 14 Lut, 11 00:19 ]
p.s. kiedyś o to samo toczyłem spór , bo myslałem że na trasie Łódź - Częstochowa nie można, widziałem jak autobus tak wyprzedzał autobus po prawej. I co zadzwoniłem do instruktora i powiedział że można
interpretacja przepisu byłą taka ,że jest to jezdnia "jednokierunkowa" bo kierunki przedziela pas zieleni
Więc na to wychodzi , że w zasadzie wszędzie można prawym wyprzedzać. Tylko wiadomo, że ze względów bezpieczeństwa i normalności w komunikacji jest nakaz jazdy prawą stroną dla wolniejszych pojazdów.
Komentarz
-
A co z tym przepisem, ze powyzej jakiejs tam predkosci wyprzedzanie dozwolone jest tylko lewa strona ?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz
-
Komentarz
-
Zamieszczone przez Big WojtekA mnie katowicka policja już parę miesięcy temu osłabiła, ale jakoś zapominałem wrzucić. Długo się zastanawiałem czy dać to tutaj czy do działu humor
może przewozili niepełnosprawnych na przednich i tylnych siedzeniach?
Komentarz
-
-
i taką jazdę preferuje bez napinki i uczenia innychZamieszczone przez bzyq_74Tu juz nie niepokoje patologicznych kierowników:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G3SvmWL2sUQ&feature=player_embedded[/youtube]
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
sew1981, a tam jest teren zabudowany?VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
Dziś rano, godzina 7:03, dojeżdżam sobie spokojnie prawy pasem do skrzyżowania JPII/Al. Jerozolimskie,czerwone, przede mną autobus, a środkowym pasem kierownik VW Caravelle WMA10764 objeżdża autobus i w prawo :roll: potem w Alejach na wysokości numeru 113 są światła i przejście dla pieszych, przejechał na czerwonym :klnie:
Komentarz
-
Sztuka parkowania to trudna sztuka, a jak jeszcze trzeba pomyśleć o innych to już bardzo trudna sztuka :diabelski_usmiechBest ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
sesik, przecież to natolin... on się rządzi własnymi prawami
, podobno to tam w lasku widziano yeti 
a juz nawet nie wspominam ze kierowcy mazd to maja 'cos takiego' we krwi :jajaPresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
Tylko patrzeć jak MisiekWaw wpadnie do tematu i pozamiata :twisted: :diabelski_usmiechZamieszczone przez 2paca juz nawet nie wspominam ze kierowcy mazd to maja 'cos takiego' we krwi :jaja
Komentarz
-
mecholl,
President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz

Komentarz