Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez romi-70
    Ku...a jaki jest u nas ruch...?
    Lewo , czy prawo - stronny.... Ku...a mać , sory ale już nie moge... ad:
    ... a tobie co sie dzieje? :szeroki_usmiech
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• mrrudzin
      Rider
      • 2009
      • 403

w temacie

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AICc-XVF6zU&feature=player_embedded[/youtube]

Komentarz

• Rudd
        Ambiente
        • 2009
        • 151

romi-70, niestety z tym jest u nas tragedia, w mojej okolicy najgorzej jest na DK92, pomimo że na prawym pasie zmieściłyby się wszystkie auta znajdujące się na drodze (wszystkie jadą z podobną prędkością) to tak najlepiej jest blokować oba pasy i zarazem tych którzy jadą szybciej... Mruganie długimi i tak niewiele daje bo trzebaby mrugać praktycznie cały czas u udawać amerykański pojazd uprzywilejowany :P

A ostatnio doszczętnie osłabił mnie kierownik audi A3, który zaczął omijać pieszego przechodzącego na przejściu dla pieszych kierując się prosto na mnie - gdybym nie hamował awaryjnie do zera to mielibyśmy piękną czołówkę...
        B,C 1.8T

Komentarz

• meesha
          Ambiente
          • 2009
          • 145

Zamieszczone przez mrrudzin
          w temacie
          Cos z tymi czarnymi merolami po zmroku jest. Ja sie prawie otarłem o czołówkę jakoś dwa lata temu na Chełmżyńskiej w Wawie, w stronę praskiej spożywczej. Droga jak na filmie, tyle że z rzadka oświetlona latarniami po jednej stronie. Skończyłem wyprzedzać jakiś wolnojazd, wracam na swój pas, i za jakies 10 sek cos z przeciwka po lewej stronie mignelo, ledwie widoczne w swietle akurat mijanej latarni. Czarny merol.

Bez świateł.

Miałem wrażenie że coś we mnie mówi "k***wa mać". Ja nie byłem w stanie długo wydusić z siebie słowa.

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

mrrudzin, gość jeszcze filmik zapodaje, ma sie czym chwalić :|

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• wrobel
              Rider
              S_OCP Member
              • 2008
              • 365

Zamieszczone przez piramida
              Opis z filmiku:
              Ku przestrodze! Późne powroty z delegacji i zmęczenie robi swoje i czasami można kogoś skrzywdzić na całe życie... Za to też przepraszam tych ludzi, których przestraszyłem podczas hamowania... W trakcie hamowania uciekłem w poślizgu, ale gdyby nie sprawne hamowanie, byłoby bardzo źle... Inna sprawa, że hamulce Yarisa mimo zużytych bębnów się spisały - na szczęście.
              Raczej miał na celu działanie prewencyjne niż pochwalne :diabelski_usmiech

Komentarz

• dwaoka
                Elegance
                • 2010
                • 927

nieźle się ten yaris zbiera i mruczy... :P
                bkc+dsg

Komentarz

• Zamieszczone przez meesha
                  Cos z tymi czarnymi merolami po zmroku jest
                  a cos jest z tym nie tak?! bo dla mnie sytuacja tu jest czysta, debil za kierownica i jeszcze kameruje swoje "wyczyny"

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez wrobel
                    Opis z filmiku:
                    Ku przestrodze! Późne powroty z delegacji i zmęczenie robi swoje i czasami można kogoś skrzywdzić na całe życie... Za to też przepraszam tych ludzi, których przestraszyłem podczas hamowania... W trakcie hamowania uciekłem w poślizgu, ale gdyby nie sprawne hamowanie, byłoby bardzo źle... Inna sprawa, że hamulce Yarisa mimo zużytych bębnów się spisały - na szczęście.

nie czytałem opisu :roll: ale rzeczywiscie wystarczy ułamek sekundy zamyslenia i jest za pozno na wyhamowanie

Komentarz

• natash
                      RS
                      • 2011
                      • 2599

Toczę się w korku i naglę, gość wypada na lewy pas, zajeżdża mi drogę i hebel, też musiałem ostro wyhamować, bo gość już ścinał, a na przeciwko jechały auta. Korek się zatrzymał wychodzę, pukam w szybkę i pytam: "Przy takiej jeździe, za rok jeden znicz więcej, niech Pan powie, tylko na który cmentarz mam pojechać go zapalić". Driver: "Bo Pan tak wolno jedzie!". Ja: "Trudno szybko jechać w korku?!?!?"

Polska mentalność, przed światłami, pedał w podłogę, potem ostro hamulec, aż zębami można przydzwonić w tapicerkę... po co?!?!

Komentarz

• idas
                        Elegance
                        • 2006
                        • 828

I tak w kolko...jak mnie zaczyna wkur*** ten kraj. Dzisiaj sobie juz zadzwonilem do WRD, ale zanim ci przyjada, to co najwyzej pomoga ludziom sporo za mna.
                        Chyba po prostu porobie zdjec, filmikow i za jakis tydzien lub dwa, podjade na komende z wydrukowanym raportem i zdjeciami.
                        Moze wowczas sie cos zmieni.
                        Dzisiaj w telefonie od policjana uslyszalem: "Wie Pan co, mi to ciezko sobie wyobrazic." :roll:
                        Załączone pliki
                        VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                        VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

idas, trzeba było zjebać kutasa, masz cb?

Komentarz

• słoń
                            Elegance
                            • 2010
                            • 777

idas, o co cho?? droga gdziś koło Smardzowa i...? aaaaa.łapie.bloker lewego

Komentarz

• Zorr
                              RS
                              • 2011
                              • 2110

Zamieszczone przez wrobel
                              Opis z filmiku:
                              No dobra a co by było, gdyby kierujący tym Yarisem nie hamował tylko dał lewy kierunkowskaz i zaczął wyprzedzać. Czyja byłaby wina, bo nieszczęście na pewno po obu stronach?

PS Nie pamiętam (a nie mogę obejrzeć w pracy YT) jak było na filmiku ciągła czy przerywana, załóżmy przerywana.
                              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• jama89
                                L&K
                                • 2008
                                • 1214

Zamieszczone przez Zorr
                                No dobra a co by było, gdyby kierujący tym Yarisem nie hamował tylko dał lewy kierunkowskaz i zaczął wyprzedzać. Czyja byłaby wina
                                tego który skręcał...
                                Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• westwi78
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2940

Zamieszczone przez jama89
                                  tego który skręcał...
                                  niekoniecznie przeczytaj o manewrze wyprzedzania i co trzeba przed nim zrobić.

Komentarz

• bzyq_74
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 3467
                                    • Volkswagen
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez kmink
                                    bzyq_74 zauważ że przed tymi pasami jest linia przerywana...ja się kiedyś też tak naciąłem....podwójna ciągła nie wyprzedzam, przerywana owszem :diabelski_usmiech kolejny przykład debilnego oznaczenia...
                                    Oznakowanie jest poprawne, skoro ja patrząc 20 m dalej widzę 2 ciągłe, to kierowca busa ze swej pozycji za kierownicą ma jeszcze lepszy widok.
                                    MARCIN
                                    Mój szkodnik

Komentarz

• natash
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2599

Tak przeglądam ten temat i jeszcze nie spotkałem na drodze takich mistrzów co blokują pas...

W mieście to najwyżej pasem do skrętu w lewo, dają buta i nagle zjeżdżają na prawy.

Komentarz

• bradley
                                        L&K
                                        • 2008
                                        • 1465

Zamieszczone przez westwi78
                                        tego który skręcał...
                                        Przeczytaj lepiej co trzeba zrobic przed skretem w lewo....
                                        Analogiczna sytuacja. Jade w sznurze pojazdow bo traktor sunie na czele. Jestem ostatnim pojazdem w kolejce. Zaczynam wyprzedzac. Nagle z sznura pojazdow, ktory wyprzedzam ktos kasuje mi prawy bok
                                        VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                        Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                        Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• idas
                                          Elegance
                                          • 2006
                                          • 828

idas, trzeba było zjebać kutasa, masz cb?
                                          Nie mam CB.
                                          Rece opadaja bo to jest cwaniactwo nad cwaniactwo - jak wyszedlem z auta zeby sie spytac "WTF?" to kierowca z usmiechem zaczal uciekac do przodu.
                                          Kompletnie nie rozumiem takich ludzi.
                                          VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                                          VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• Zorr
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2110

Zamieszczone przez bradley
                                            Zamieszczone przez westwi78
                                            tego który skręcał...
                                            Przeczytaj lepiej co trzeba zrobic przed skretem w lewo....
                                            Analogiczna sytuacja. Jade w sznurze pojazdow bo traktor sunie na czele. Jestem ostatnim pojazdem w kolejce. Zaczynam wyprzedzac. Nagle z sznura pojazdow, ktory wyprzedzam ktos kasuje mi prawy bok
                                            też mi się właśnie tak wydawało, ale mogę się mylić

a ja już miałem taką sytuację w życiu (chyba nawet opisywałem)
                                            droga przez las, linia przerywana, przede mną dwa auta jadące ~60km/h, więc zabieram się za wyprzedzanie, już na lewym pasie, i w tym momencie auto pierwsze skręca w lewo w jakąś ścieżkę w lesie.
                                            Na szczęście zdążyłem wyhamować, bo oprócz rowu nie było gdzie uciekać.
                                            Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                            Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• loru
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 4286
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez bradley
                                              ade w sznurze pojazdow bo traktor sunie na czele. Jestem ostatnim pojazdem w kolejce. Zaczynam wyprzedzac. Nagle z sznura pojazdow, ktory wyprzedzam ktos kasuje mi prawy bok
                                              a który byłeś w kolejce ? bo z tego co kolaże to kiedyś był taki przepis, że nie można było naraz wyprzedzić więcej niż 3 auta

wracając do wspomnianej wcześniej sytuacji to kolega miał identycznie i został ukarany mandatem.
                                              O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• sesik
                                                RS
                                                • 2006
                                                • 2165

Codzienna droga do pracy, czy ja jestem dziwny, czy to jest normalne w tym kraju, że tak się jeździ ?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_mJtwUmuyMA[/youtube]
                                                Best ET = 13.666
                                                Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                                PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                                http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• natash
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2599

Nie wiem w jakich miastach mieszkacie, ale w Bydgoszczy ja czegoś takiego nie doświadczam, ale ostatnio byłem w Gdańsku i W-wie, to muszę przyznać, że jazda tam dla mnie była trochę jak dziki zachód (zmiana pasów bez kierunków, zajeżdżanie drogi itd. itp.)

Komentarz

• kytutr
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 327

Na YT znalazł się mistrz o nicku StopCiotomDrogowym, który udziela bezcennych instruktaży bezpiecznej jazdy:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lGW-BWRbd8s[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q8I04g5rqCU[/youtube]
                                                    korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

Pracuję...