Jest jedna pozytywna rzecz z nie działającego zamka. Wszyscy ustawiają się na prawym pasie km przed zwężką, a my jedziemy do samej zwężki pustym lewym pasem jak vipy
Tylko czasami jakiś kretyn w "Tirze" bawiąc się w oficera drogowego wyjeżdza na lewy usiłując zmusić mnie do powrotu na prawy pas.
Jest jedna pozytywna rzecz z nie działającego zamka. Wszyscy ustawiają się na prawym pasie km przed zwężką, a my jedziemy do samej zwężki pustym lewym pasem jak vipy
Tylko czasami jakiś kretyn w "Tirze" bawiąc się w oficera drogowego wyjeżdza na lewy usiłując zmusić mnie do powrotu na prawy pas.
Pozatym to spoko .....
Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby nie udało mi się koło takiego czmychnąć po poboczu :diabelski_usmiech Jednak może nie mam takiego doświadczenia z zwężkami jak Wy, bo wychodzę z założenia, że wolę dołożyć parę km, ale jechać
Było: 117,5KM / 238,9 Nm
Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport -> MOJA SKODA <-
Pozatym to spoko .....
Oooo...zajebiście ze ten temat akurat teraz został poruszony. Dzisiaj już nie wytrzymałem i wracając po pracy do domu wkurwiłem się na dwupasmówce, na której na końcu (po jakimś 1-2 km) jest zwężenie do jednego pasa ruchu. Jak zwykle trafił się jakiś super "bohater" i "robin hood" który jechał lewym pasem specjalnie blokując ruch i gdzie lewy pas na całym odcinku (1-2km) był wolny! Moje wkurwienie zaowocowało wyjściem z auta i porządnym ojeba*** jednego kierowcy który cwaniaczył w ten sposób. Nie miał nic na swoją obronę. Było już mnóstwo reportaży i akcji uświadamiających jak jeździć w takich warunkach oraz informacji, że taki styl postępowania to pewny mandat, bo jest to utrudnianie ruchu drogowego.
Jak jeden pacan zrozumiał tak za jakieś 200m znalazł się kolejny ćwok, który wyjechał mi tuż przed maskę auta. Dużo nerwów zeszło mi i na tego mondzioła.
Ludzie nawet nie wiedzą jakie głupstwo popełniają, nie wspominając już o tym że to w niczym nie pomaga, a wręcz utrudnia.
Mam już dość takich pacanów, stąd moje pytanie: czy w takich sytuacjach można po prostu wezwać policję informując, że jest ćwok na drodze który blokuje/utrudnia ruch drogowy? Może jak dostaną jeden z drugim mandaty to się w końcu zrobi normalność w tym kraju.
idas, nagraj chuja komórką, przez sb powiedz mu że go nagrałeś i dzwonisz na policję, ciekawe czy zwaniak dalej bedzie blokował :evil:
[ Dodano: Sro 26 Paź, 11 18:11 ]
Spytam jeszcze a co robiła reszta kierowców stojących na prawym przez te 2 kilometry?
Szkoda że korka nie zablokowali jeszcze wczesniej, po co 2km stać w korku jak można stać w 4km :szeroki_usmiech
idas, mam to na codzień, wyjazd z rzeszowa na warszawe, w pewnym momencie 2 pasy przechodzą w jedne. oczywiście wszyscy stoją w korku na prawym a lewy wolny. zawsze śmigam lewym do końca i się włączam na prawy, codziennie słyszę przez cb pierdolenie że ryją się z lewego i tak jak pisze piramida, na chuj stać kilometr jak można 4. Takim kretynom żeby 10 pasów wybudowali to i tak cymbały będą stać na jednym...
Aha, dziś jak gadali ze "z lewego srebrny gulf sie ryje na prawy" odezwał się mądry człowiek i wspomniał o takim czymś jak jazda na zamek, wszyscy się nagle zamkneli
co do tematu to codziennie mnie to wkurwia...
piramida, to nie jest zły pomysł, może rozpowszechniłby się tak jak "patrz w lusterka..." tylko obawiam się, że duża większość ludzi nie wiedziała by co to znaczy jazda na zamek :? ale chętnie bym nakleił taki "text" na gulfa
misiek^wro
Ja myślałem o wrzuceniu koguta na dach, wyciągnięciu legitymacji policyjnej i ukaranie mandatem ... szkoda tylko że nie jestem policjantem :-(
PS Rejestrator jazdy i CB to chyba jedyna skuteczna metoda.
Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
idas, nagraj chuja komórką, przez sb powiedz mu że go nagrałeś i dzwonisz na policję, ciekawe czy zwaniak dalej bedzie blokował :evil:
Wtorek. Godz. ok 17.00. Wyjazd z Bielska-Bialej, droga S1 z Cieszyna. Zaraz za Makro w BB korek jak.... Jakis uczynny kierowca ciagnika siodlowego z naczepa postanowil, ze bedzie sie bawil w pana policjanta i bedzie kierowal ruchem. Zablokowal lewy pas. W wyniki czego ci co chcieli jechac na Zywiec stali w korku. Ci co chcieli na Katowice - stali w korku. Ktos tam powiedzial na CB ze dzwoni na policje to "Miecio" powiedzial, ze niech sobie dzwoni bo on czeka to inni tez beda czekac. I tak przez 30min toczyla sie ta jalowa dyskusja. Gdybym wczesniej dowiedzial sie o tym korku to bym pojechal na stara katowicka i tyle by mnie bylo w korku
P.S. W zasadzie to "Miecio" zapraszal do siebie do kabiny w celu wyjasnienia pogladow. Wiec jesli ktos dysponuje odpowiednimi gabarytami i umiejetnosciami to moglby sie wykazac
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
bradley, dzwoniąć na policję wystarczy powiedzisć że oprócz blokowania pasa prawdopodobnie kierowca jest pod wpływem alkoholu lub innych środków, jego zachowanie przez cb i na drodzę daje ku temu posłanki :szeroki_usmiech
Jutro jadę do Warszawy a następnie do Piotrkowa Trybunalskiego, może trafię któregoś " Czaka Norisa" :szeroki_usmiech
[ Dodano: Sro 26 Paź, 11 21:43 ] misiek^wro, Zawsze możesz wyjąć legitymację ale studencką lub w zabawkowym kupić odznakę :P do tego czapka marynarska na deskę rozdzielczą i gwarantuje ci że droga wolna :szeroki_usmiech
barteq, piramida jest strona o krótkim i łatwym do zapamiętania adresie: http://www.zamekblyskawiczny.pl/ można by zrobić jakąś fajną wlepę z samochodami jadącymi na zamek i adresem strony, to już by ludzie wiedzieli o co chodzi
Było: 117,5KM / 238,9 Nm
Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport -> MOJA SKODA <-
barteq, piramida jest strona o krótkim i łatwym do zapamiętania adresie: http://www.zamekblyskawiczny.pl/ można by zrobić jakąś fajną wlepę z samochodami jadącymi na zamek i adresem strony, to już by ludzie wiedzieli o co chodzi
Komentarz