Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Le-Ce
    L&K
    • 2010
    • 1313
    • Octavia I (1U2)
    • AUM 1.8 20VT 150 KM

Pracuj dalej, nad skutecznym wychowaniem :wink:
    bo w każdej niespodziewanej chwili, gotowa przejąć incjatywę, stłamsić i sponiewierać :diabelski_usmiech
    Lata pracy, czujność w każdej chwili,
    to sukces i wygoda na starość :!: :diabelski_usmiech
    Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• Udesky
      RS
      • 2007
      • 1692
      • Octavia I (1U2)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
      W pokoju syf, a w aucie sterylny porzadek
      :szeroki_usmiech
      W Polsce nie ma kryzysu.
      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

tragiczne : http://kontakt24.tvn.pl/temat,tir-zm...categoryId=496
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Zorr
          RS
          • 2011
          • 2110

loru, zawsze się tego obawiam jak stoję przed ciężarówką...
          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• beaviso
            Elegance
            • 2010
            • 767
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Coś potwornego. Dlatego w d***e mam wszystkich, którym nie podoba się mój sposób dojeżdżania i ustawiania się w miejscach, w których mam obawę o podobne zdarzenie - hamowanie zawczasu i przynajmniej 5 metrów powietrza przed maską na próbę ucieczki. A w sytuacjach nagłych zatrzymań (np. wszyscy hamują na drodze krajowej) - ucieczka w kierunku pobocza, przynajmniej nosem, aby po strzale z tyłu polecieć na otwartą przestrzeń...

M.
            666 4U

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

Janka z tego TIRA powinni natychmniast wywlec z kabiny i nabić na pal .....

No ale zaraz się odezwą obrońcy janków z TIR'ów, że nie wiemy jaka była przyczyna, że to nie wina janka z TIR'a, itp .....

Komentarz

• dwaoka
                Elegance
                • 2010
                • 927

Ja przy nagłym hamowaniu zawsze patrzę we wsteczne lusterko...
                bkc+dsg

Komentarz

• beaviso
                  Elegance
                  • 2010
                  • 767
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez dwaoka
                  To jest jak odruch. Powinno być odruchem u wszystkich.

Co jeszcze - gdy stoi się jako ostatni - to na hamulcu, żeby świeciły się "stopy". Czasem, gdy mam wątpliwości co do intencji gościa z tyłu (wg mnie zbliża się za szybko), to parę razy bardzo szybko na przemian puszczam i naciskam hamulec, aby ostrzegawczo zamigać światłami stopu. Lepiej dmuchać na zimne...

M.
                  666 4U

Komentarz

• barteq
                    Rider
                    • 2011
                    • 309
                    • Opel

Wypadek niedaleko mnie.... koleżanka wsiadała do autobusu jak to się stało, opowiadała że był mega głośny huk. na początku była przekonana, że jedno auto zostało zmiażdżone...
                    Ponoć gość zasnął za kierą, na cb mówili ze jechał z barwinka. Aha to rumun

OneDetailing.pl - Profesjonalne kosmetyki samochodowe. Zapraszam!

Komentarz

• loru
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4286
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Zorr
                      loru, zawsze się tego obawiam jak stoję przed ciężarówką...
                      Swego czasu czytałem, że jakaś dostawczak albo coś też wielkiego nie wyhamowało na śliskim przed przejazdem i wepchnęło osobówkę pod nadjeżdżający pociąg, fuck , trzeba kupić czołg

Komentarz

• LUKI
                        RS
                        • 2005
                        • 5776

loru

podobny klimat

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8m0sQBfOnU0[/youtube]
                        kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Zorr
                          RS
                          • 2011
                          • 2110

Zamieszczone przez beaviso
                          To jest jak odruch. Powinno być odruchem u wszystkich.

Co jeszcze - gdy stoi się jako ostatni - to na hamulcu, żeby świeciły się "stopy". Czasem, gdy mam wątpliwości co do intencji gościa z tyłu (wg mnie zbliża się za szybko), to parę razy bardzo szybko na przemian puszczam i naciskam hamulec, aby ostrzegawczo zamigać światłami stopu. Lepiej dmuchać na zimne...

M.
                          Skoro już wypisujemy porady, to jeszcze brakuje jednej rzeczy mianowicie:
                          jeżeli skręcamy w lewo i stoimy aby przepuścić auto z naprzeciwka to do momentu ruszenia nigdy prze nigdy nie skręcamy kierownicy. Koła mają być równolegle do obecnej drogi.

PS Z patrzeniem w lusterka to w zasadzie to miałem tak wczoraj rano.
                          Jechałem od dłuższego czasu za gościem, który pomykał 40km/h i wszystkich wpuszczał. (taki kulturalny kiedy reszcie się śpieszy do pracy) Za mną jechała dwójka gostków w VW Caddy. Pierwsze auto zatrzymało się przed przejściem, ja zwalniałem a ten za mną nie przyuważył , że reszta się zatrzymuje.

Jeszcze zanim się zatrzymałem widziałem w lusterku, że może być ciężko, w efekcie ja hamowałem z przerwami tj. tak aby stop im migał i podjechałem praktycznie na zderzak do auta przede mną. Z tyłu słyszałem nie tyle co pisk opon, ale takie zablokowane koła szurające po mokrym asfalcie.
                          W sumie zdążyli wyhamować.
                          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Jacomelli
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2008
                            • 501

Z tym tirem to straszna sprawa

Mnie wczoraj załamało dwóch kierowców.

Pierwszy to kierowniczka VW Polo w wieku tak ok 50, w czapie i wielkim płaszczu. Wjechałem na rondo na Przyczółkowej ( na drodze która łączy Konstancin z Warszawą ), dwa pasy, wyłączona sygnalizacja. Byłem już na rondzie i zamierzałem skręcić w lewo , a Pani nadjeżdżając z prawej chyba wydawało się, że rondo to zwykłe skrzyżowanie i przeleciała przez nie na pełnym gazie- gdybym nie dał po heblach i nie stanął w miejscu wjechałaby mi w bok z prędkością pewnie ok. 70-80 km/h. Najgorsze, ze patrząc na nią widziałem że nawet nie patrzyła na mnie…..

Drugi kierowca, który mnie osłabił to…. Kierowca mojej skody, czyli ja.
                            O godzinie 17.46 zaparkowałem na PL. Trzech Krzyży. Do 18 jest parkowanie płatne, ale że było ślisko jak cholera, parkomat daleko, ja się spieszyłem na spotkanie cholera i mało czasu pozostało do 18 olałem opłatę, bo przecież już nikt o tej porze mnie nie ścignie. No i się zdziwiłem wracając Mandat z 17.47. Mądry polak po Śkodzie …lenistwo kosztowało mnie 50 pln. Żeby było śmieszniej to zawsze, zawsze płacę za postój, nawet jak staję na 5 minut
                            Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                            Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• loru
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 4286
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ups : http://ziza.qip.ru/2012/02/22/angely...hestvujut.html

A mnie wczoraj rozwaliła kierownicza której się wydawało, że ma pierwszeństwo bo jechała szerszą ulicą , żeby tego było mało podczas pokonywania skrzyżowania równorzędnego przeglądała się w lusterku :szeroki_usmiech chyba już nic mnie nie zdziwi :2kc

Komentarz

• Jacomelli
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2008
                                • 501

Akurat to mam na co dzień.
                                Mieszkam przy ulicy z którą WSZYSTKIE uliczki boczne (mniejsze) mają skrzyżowania równorzędne. Przynajmniej 1-2 w tygodniu, ktoś się dziwi, że go obtrąbię, albo mnie obtrąbi bo myśli że ma pierwszeństwo. Jak ktoś ma do roboty błotnik to zapraszam szybko trafi się sponsor naprawy, a że prędkości raczej zawrotnych ludzie tu nie rozwijają to małe ryzyko poważniejszej szkody :P
                                Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• beaviso
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 767
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Zorr
                                  Skoro już wypisujemy porady, to jeszcze brakuje jednej rzeczy mianowicie:
                                  jeżeli skręcamy w lewo i stoimy aby przepuścić auto z naprzeciwka to do momentu ruszenia nigdy prze nigdy nie skręcamy kierownicy. Koła mają być równolegle do obecnej drogi.
                                  Bardzo słuszna uwaga. Sam stosuję od kilku lat, po tym gdy przeczytałem opis wypadku, jak to "strzelony" w tył szykujący się do skrętu samochód został wepchnięty na czołówkę. Obserwując innych stwierdzam, że niemal wszyscy w takiej sytuacji stoją z już skręconymi kołami...

Ktoś może się uśmiechnie z pobłażaniem, że wypisujemy sobie tutaj takie procedury postępowania, jakbyśmy byli pilotami myśliwców, a nie tylko kierowcami. Że robimy ze zwykłej czynności jazdy samochodem zbiór zasad i w ogóle. Jednak ilość sytuacji na drogach, z którymi spotykamy się niemal codziennie, zmusza do aktywnego przeciwdziałania. Jak przyjmie się pewne nawyki, to one potem działają automatycznie, nie przeszkadzają w niczym.

M.
                                  666 4U

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez beaviso
                                    Jak przyjmie się pewne nawyki, to one potem działają
                                    automatycznie, nie przeszkadzają w niczym.

[ Dodano: Sro 22 Lut, 12 11:59 ]
                                    a u mnie nadal, LEWY PAS :!: :!: :!: :lol:
                                    saport techniczny baj DGW
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm
                                    no i nie ma :-)

Komentarz

• andriu21tg
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2008
                                      • 1499

dokladnie mam ten sam odruch..

Komentarz

• lu5asz
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2006
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez andriu21tg
                                        dokladnie mam ten sam odruch..
                                        Takie zachowanie juz raz uchronilo mnie przed wjazdem w d..e.Facet sie zagapil i jak sie spostrzegl co i jak to tak wciskal hamulec ze az lekko sie uniosl w samochodzie hehe Na szczescie odjechalem i nic sie nie stalo.
                                        Kondziu

OCP

Komentarz

• maciejek
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 446
                                          • Ford

Akcja z dzisiejszego poranka.
                                          Nowy węzeł komunikacyjny Aleje Jerozolimskie/Łopuszańska. Dla nie zorientowanych pięć pasów, trzy od lewej jadą prosto do tunelu, dwa prawe na górę do ronda żeby skręcić w lewo. Pan w Transicie poleciał prosto w tunel, po czym zjechał na prawo w tunelu, awaryjne i heja z 200 metrów na wsteku żeby zjechać w prawo do ronda. Geniusz kierownicy...
                                          !!NOWOŚĆ W OFERCIE LIQUI MOLY MOLYGEN 5W50!!
                                          Sklep VAGTECH
                                          Oficjalny dystrybutor olei Meguin
                                          Ul. Łopuszańska 53 (pn-pt - 9.00-17.00, sob - 10.00-13.00)
                                          02-232 Warszawa
                                          tel. 22 8462646, kom. 692312345, 694 679 252

Komentarz

• szkoda
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 22543

Zamieszczone przez maciejek
                                            Akcja z dzisiejszego poranka.
                                            Nowy węzeł komunikacyjny Aleje Jerozolimskie/Łopuszańska. Dla nie zorientowanych pięć pasów, trzy od lewej jadą prosto do tunelu, dwa prawe na górę do ronda żeby skręcić w lewo. Pan w Transicie poleciał prosto w tunel, po czym zjechał na prawo w tunelu, awaryjne i heja z 200 metrów na wsteku żeby zjechać w prawo do ronda. Geniusz kierownicy...
                                            na S8 to normalka
                                            i apropopo: ten sam poranek, trasa toruńska w stronę zachodniego, przed Górczewską ZA ŁUKIEM skręt w Czorsztyńską, koleś saabem nie trafił (trafił w wyjazd z Czorszyńskiej :shock: ) wstek i cofa z tego wyjazdu dupą wprost na trasę...
                                            ja ominąłem, nie wiem jak tam dalej było
                                            mega niebezpiecznie miejsce do takich manewrów.

no a potem klasik: koleś w vectrze A jadąc lewym pasem 46km\h równolegle z ciężarówką zablokował całą Łopuszańską :lol:
                                            saport techniczny baj DGW
                                            była BKD+DSG '05 120kkm
                                            była BXE '08 190kkm
                                            no i nie ma :-)

Komentarz

• BADYL
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2396
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jadąc do Jeleniej Góry 17.02 na weekend...Śrem-Leszno-Rawicz-Lubin-Jelenia....warunki do generalnie na przemian śnieg,deszcz śnieg z deszczem ślisko...no ogólnie masakra :diabelski_usmiech ja jechałem z głową ostrożnie (zona w Ciąży ) ale kilka razy zrobiło mnie się Ciepło wiaraj est normalnie jebnięta by w takich warunkach ciągłe nie ciągłe na trzeciego...fuck takich to tylko :zastrzelic Najczęściej ułańska fantazją popisywali się "handlowcy" w służbówkach :box2
                                              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• brecha
                                                Classic
                                                • 2009
                                                • 23

Nie wiem czy było, ale dzisiaj natrafiłem na taki filmik. I muszę przyznać, że spadłem z krzesła albo młody jeszcze jestem i mało widziałem.

Komentarz

• LUKI
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 5776

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

kolunio ładnie obite ma autko
                                                  kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

Pracuję...