Zamieszczone przez bzyq_74
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
w weekend zirytował mnie kierowca octavii kombi który przed malutkim pustym rondem, przy doskonałej widoczności, musiał się zatrzymać do zera, jakby tam znak STOP stał.
no i sytuacja z trasy,
wyprzedzam astrę i ciągle będąc na lewym chciałem wyprzedzić kolejny pojazd tj białego dostawczaka a ten bez patrzenia w lusterko, wbija na lewy i też zabiera się za wyprzedzanie. Dobrze, że się tego spodziewałem, bo jak już astrę wyprzedzałem to widziałem, że dostawczak przekroczył linię środkową popatrzył, potem się schował i jak ja się zbliżyłem to się chyba zdecydował na wyprzedzanie i elegancko mi zajechał drogę.
Czasami chciałoby się, w stylu dzikiego wschodu, mieć pistolet, spuścić prawą szybkę, przestrzelić komuś oponę i niewzruszenie odjechać w siną dal.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
A ja może się nie znam ale dalej uważam, że na Granicznej we Wrocku rondo turbinowe było dużo lepszym pomysłem. Dzisiaj zjeżdżając z AOW był dość duży ruch i za chiny ze środkowego pasa nie szło zjechać w stronę lotniska. Wszyscy na zewnętrznym się uparli, że będę jechać na AOW. To rondo jest za małe na dwa pasy. Co innego jakby wyrąbali rondo takiej wielkości jak zaraz za wiaduktem. Dlatego pierdziele i będę tylko po zewnętrznej jeździł. :evil:
Komentarz
-
-
Zadam tutaj pytanie, bo nie mam pomysłu gdzie to zrobić.
Mam 2 wgniecenie na drzwiach pasażera, lakier nie uszkodzony, na drzwiach lewych i prawych, czy lepiej to robić we własnym zakresie, czy korzystać z AC (na ile mogą to wycenić, bo wybrałbym wersję kosztorysową, chyba że wycenią to na 100 zł...) i stracić zniżki w maju, narazie mam i tak dopiero 20%, czyli pewnie następny rok jechałbym na 20% czy już miałbym spadek do 10%... nie wiem co bardziej się opłaca i jak to działa, niby nie duże te wgniecenia, ale irytują za każdym razem jak wsiadam do auta :twisted:
Jak zły temat to poratujcie linkiem przerzucę pytanie tam.
Komentarz
-
-
natash, generalnie jest tak, że jedno zgłoszenie może dotyczyć jednej szkody. Ty mówisz o uszkodzeniach drzwi lewych i prawych, czyli takich, które nie powstały za jednym razem. Jak to zgłosisz, to TU potraktuje to jak conajmniej dwie szkody i stracisz zniżki za dwie szkody. Dodatkowo pamiętaj, że masz zaledwie kilka dni na zgłoszenie szkody - jeśli tego nie zrobisz, to przepada...
W każdym razie ja bym sobie darował zgłaszanie szkody AC.
PS: ja nauczyłem się żyć z takim felerem:
[ Dodano: Pon 05 Mar, 12 15:27 ]
PS2: to z pewnością nie jest dobry temat na Twoje pytanie...Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zadzwoniłem właśnie do fix paint pro, to oni chcą od razu malować i 300 złotych za element.
[ Dodano: Pon 05 Mar, 12 23:28 ]
Mam blacharz w bliskiej rodzinie, ale kuźwa z rodziną to najlepiej na zdjęciu, niestety w tym przypadku to się zgadza, bo ma rękę do roboty, tylko były pewne zawirowania :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Agamek12, natash,
gdzieś widziałem, iż takie wgniecenia jak ma Agamek12 (bez załamań) to robią warsztaty na miejscu bez rozbiórki. Po prostu przykładają przyssawkę, albo coś w tym stylu i wyciągają. Potem jeszcze coś popukają i gotowe.
PS Wiem też, że im dłużej czekasz tym trudniej odkształcenia naprawić.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
gdzieś widziałem, iż takie wgniecenia jak ma Agamek12 (bez załamań) to robią warsztaty na miejscu bez rozbiórki. Po prostu przykładają przyssawkę, albo coś w tym stylu i wyciągają. Potem jeszcze coś popukają i gotowe.
Komentarz
-
-
Akcja z dnia wczorajszego, jadę ul. Orzechową w stronę ul. Łopuszańskiej, dla zobrazowania sytuacji Orzechowa to dosyć wąska uliczka z 10 uliczkami równorzędnymi z prawej strony, pozasłaniane wyjazdy przez ogrodzenia posesji, więc trzeba uważać żeby nie zrobić bum. Z jedynej drogi w lewo wyjeżdża tir z naczepą, zatrzymuje się puszczam gościa, co z tego że ja jestem z prawej, ale musi gościu wymanewrować, zostawiam mu sporo miejsca na wyjazd. Słyszę z tyłu klakson, olewka bo pewnie jakiś sfrustrowany nie zauważył łamiącego się tira, dojeżdżam do skrzyżowania , samochód z mojej prawej, czyli stop bo nie mam autocasco , znowu trąbienie, jedziemy dalej, dwie ulice dalej znowu samochód z prawej i znowu stop, serenada klaksonu napierdziela full wypas. Po chwili zrównuje mnie młody przedstawiciel handlowy w garniturze służbowym i trąbiąc pokazuje mi manualnie swój kompleks bardzo małego członka, problemy z erekcją i buzujące gniazdo szerszeni w gaciach jadą obok mnie. Z przeciwnej strony jedzie Punto, widzę jak jego kierowca ma coraz większe oczy. PH cały czas jedzie równo ze mną na czołowe z punciakiem, gościu z punto miga długimi i trąbi, ale zero efektu. Pokazuje PH żeby spojrzał przed siebie, bo zaraz będzie czołówka, zero reakcji. Dopiero gdy punciak dał po heblach dymiąc z opon i uciekając na krawężnik pan PH zorientował się że chyba coś nie tak i majestatycznie depnął gaz uwalniając wielkiego czarnego bąka z rury wydechowej, ginąc w oddali. Chyba kupię rejestrator, bo takiego durnia trzeba by uwiecznić!!NOWOŚĆ W OFERCIE LIQUI MOLY MOLYGEN 5W50!!
Sklep VAGTECH
Oficjalny dystrybutor olei Meguin
Ul. Łopuszańska 53 (pn-pt - 9.00-17.00, sob - 10.00-13.00)
02-232 Warszawa
tel. 22 8462646, kom. 692312345, 694 679 252
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maciejekChyba kupię rejestrator, bo takiego durnia trzeba by uwiecznić
Komentarz
-
-
Mój przykład sprzed kilku dni. Wjeżdzam na mini-rondo z zamiarem skrętu na nim w lewą stronę (tak, wiem... rondo), więc prędkość nie jest może duża, ale tuż przed maską wskakuje mi na rondko panienka w Peżocie 206. Więc ja po heblach i zatrąbiłem. Na szczęście w peżota nie przydzwoniłem. Ale po kilkunastu metrach zobaczyłem, że panienka otwiera okno i pokazuje mi przezeń środkowy palec... :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Mój przykład sprzed kilku dni. Wjeżdzam na mini-rondo z zamiarem skrętu na nim w lewą stronę (tak, wiem... rondo), więc prędkość nie jest może duża, ale tuż przed maską wskakuje mi na rondko panienka w Peżocie 206. Więc ja po heblach i zatrąbiłem. Na szczęście w peżota nie przydzwoniłem. Ale po kilkunastu metrach zobaczyłem, że panienka otwiera okno i pokazuje mi przezeń środkowy palec... :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanosZamieszczone przez maciejekChyba kupię rejestrator, bo takiego durnia trzeba by uwiecznić!!NOWOŚĆ W OFERCIE LIQUI MOLY MOLYGEN 5W50!!
Sklep VAGTECH
02-232 Warszawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maciejekAkcja z dnia wczorajszego, jadę ul. Orzechową w stronę ul. Łopuszańskiej, dla zobrazowania sytuacji Orzechowa to dosyć wąska uliczka z 10 uliczkami równorzędnymi z prawej strony, pozasłaniane wyjazdy przez ogrodzenia posesji, więc trzeba uważać żeby nie zrobić bum. Z jedynej drogi w lewo wyjeżdża tir z naczepą, zatrzymuje się puszczam gościa, co z tego że ja jestem z prawej, ale musi gościu wymanewrować, zostawiam mu sporo miejsca na wyjazd. Słyszę z tyłu klakson, olewka bo pewnie jakiś sfrustrowany nie zauważył łamiącego się tira, dojeżdżam do skrzyżowania , samochód z mojej prawej, czyli stop bo nie mam autocasco , znowu trąbienie, jedziemy dalej, dwie ulice dalej znowu samochód z prawej i znowu stop, serenada klaksonu napierdziela full wypas. Po chwili zrównuje mnie młody przedstawiciel handlowy w garniturze służbowym i trąbiąc pokazuje mi manualnie swój kompleks bardzo małego członka, problemy z erekcją i buzujące gniazdo szerszeni w gaciach jadą obok mnie. Z przeciwnej strony jedzie Punto, widzę jak jego kierowca ma coraz większe oczy. PH cały czas jedzie równo ze mną na czołowe z punciakiem, gościu z punto miga długimi i trąbi, ale zero efektu. Pokazuje PH żeby spojrzał przed siebie, bo zaraz będzie czołówka, zero reakcji. Dopiero gdy punciak dał po heblach dymiąc z opon i uciekając na krawężnik pan PH zorientował się że chyba coś nie tak i majestatycznie depnął gaz uwalniając wielkiego czarnego bąka z rury wydechowej, ginąc w oddali. Chyba kupię rejestrator, bo takiego durnia trzeba by uwiecznićMoja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zepter00Nie lepiej granatnik przeciwpancerny? Taką mendę drogową powinno się zlikwidować dla dobra ludzkości.!!NOWOŚĆ W OFERCIE LIQUI MOLY MOLYGEN 5W50!!
Sklep VAGTECH
02-232 Warszawa
Komentarz
-
Komentarz