misiek^wro, podsumowując jak chcesz być bezpieczny dojeżdżasz do linii zatrzymania i puszczasz tych z prawej, nawet jak gościu skręci w lewo, walnie w ciebie, a ty będziesz przed linią zatrzymania to będzie jego wina. Lepiej poczekać sekundę i nie mieć problemów
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Prawo mamy dziwne, ale ja tez bym to tak interpretowal. Koles dostanie mandat za jazde pod prad a Ty za nieustapienie pierwszenstwa i wina Twoja. Podobnie z parkowaniem na zakazach, wjazdach, wyjazdach itp. koles nie moze tam stac, ale jak w niego walniesz to wina Twoja.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroWg panów szkolacych przyszlych kierowcow wina lezy po stronie nie tego, ktory leci pod prad, ale tego co wali.
I dalej mnie ciekawi co do tego wszystkie ma znak strefy. Znak strefy nie oznacza ani tego, ze drogi sa jednokierunkowe ani tego, ze kazde skrzyzowanie w stefie jest rownorzedne. Mowi tylko o tym, ze obowiazuje tam taka a taka predkosc, a wszelkie spowalniacze nie musza byc oznaczone zadnymi znakami.
Zamieszczone przez misiek^wroDodam wiecej, w tej strefie nie ma znakow poziomych na jezdni wloasnie przy wyjazdach z jednokierunkowych uliczek ( od strony z ktorej w nie wjezdzamy ).
Bardziej ciekawszy przyklad to taki, ze jestes na skrzyzowaniu i skrecasz w lewo, a z twojej lewej strony jade ja i wyprzedzam na skrzyzowaniu i jade na wprost. I nie bedzie tylko jednostronnej winy bo ten co skreca w lewo musi sie upewnic czy nikomu nie zagrozi...
Zamieszczone przez szkodaale wystarczy chyba ostatni przykład pana KornackiegoVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez misiek^wroTen co leci pod prad jak przyjedzie policja dostaje tylko mandat za jazde pod prad, ten co wali zgodnie z przepisami orzekany jest sprawca ...Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
A ja dzisiaj przygarnąłem na klate 2ptk karne za przekroczenie o 19km/h prędkości :P"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
bws34, to w sumie taki strzał kontrolny po prostu :lol:Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
no strzał to był z fotoradaru przenośnego"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
Osłabił/a mnie dzisiaj kierownik/czka wózka sklepowego. Zwiedziłem dzisiaj 3 wrocławskie centra handlowe i zauważyłem, że ktoś pięknie puścił wózek sklepowy po moim tylnym zderzaku. Co za nieopisane chamstwo i prostactwo to brak słów, raptem 3 tygodnie się cieszyłem nowiutkim, polakierowanym tylnym zderzakiem jakbym dopadł to :zastrzelic
Komentarz
-
-
mnie osłabiła dzisiaj paniusia na marketowym parkingu
widzę, że z parkingu będzie wyjeżdżał klient więc ja kierunek, wsteczny i czekam żeby się ustawić, a tu wyskoczyła paniusia i centralnie wepchała się, a później tekst "ja nie wiem co pan ma zamiar zrobić", kurwa jak ma się problemy ze wzrokiem i myśleniem to nie wsiada się za kierownicę :zastrzelic
Komentarz
-
-
Ale podarowali gadanie przez telefon :P"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
Wracam sobie dziś z uczelni i co widzę?
Plac Politechniki, rondo wiadomo ale jak widać nie dla wszystkich, dwóch panów jadących Nowowiejską od Waryńskiego postanowiło pojechać prosto przez rondo torowiskiem :shock: Stał tak jak teraz tramwaj, a oni dalej prosto i za tramwajem/przystankiem wyjechali sobie na Nowowiejską w stronę Niepodległości w miejscu jak poniżej za przejściem dla pieszych.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez g_rego_rbzyq_74, ale to celowo i potwierdzam ze zbliżenia SCI 39491
http://imageshack.us/f/88/wyprzedzanie3.jpg/
Komentarz
-
-
Tradycją niemal się stało, że to ja osłabiam)
Dzisiaj mialem powtórkę z rozrywki. Tydzień temu ofiara padla e39 teraz w 211))
Byliśmy z żoną i córką w Jankach na zakupach. Landek z tyłu zapakowany aż po dach - dwa fotele na taras, jakieś poduszki, graty i pierdoły - zero widoczności z tyłu.
Od Woli Mrokowskiej co chwila w bocznych lusterkach pokazywał mi się i pospieszał mnie światłami jakiś okular TKI.... tylko jak mu zjeżdżałem na prawy to okular jakoś już nie miał czym wyprzedzać.
Dojechaliśmy do Tarczyna, jakieś 400-500m przed światłami wyprzedziłem TIRa i hamujac z ok. 130km/h do 60 dałem migacz i zjechałem na prawy. Koleś z okulara myślał że ja skęcam na tym skrzyżowaniu na dołku w prawo i dał pełny but.
Fotoradary jebnęły mu dwie piękne (przód/tył) foty prz prędkości którą oceniam na ok. 100-110km/h.
Ja przejechałem dystyngowanie tą krzyżówkę i po ok. kilometrze czasie doszedłem mietka. Kierownik z gwiazdy obdarzył mnie takim spojrzeniem, jakbym mu kota harmonią udusił.4x4
Komentarz
-
-
adamusiek, trzeba było stanąć w poprzek za nią ;-)
misiek^wro, mnie też od dawna zastanawia kwestia winy, w przypadku kiedy do kolizji/wypadku doszło na skutek "nieprzestrzegania" przepisów przez obu kierowców.
Typowe przykłady to
- tak jak pisałeś: z głównej albo z prawej wyjeżdża Ci auto jadące pod prąd
- jesteś na podporządkowanej a na głównej ktoś na wstecznym wykonuje manewr zawracania na skrzyżowaniu
- albo jak ktoś zasuwa 180km/h (50m/s) w mieście i inny uczestnik ruchu wymusi pierwszeństwo
itd itd...Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zorralbo jak ktoś zasuwa 180km/h (50m/s) w mieście i inny uczestnik ruchu wymusi pierwszeństwo
Komentarz
-
Komentarz