Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dato
    L&K
    • 2012
    • 1431

Sew, Irekk: I wszystko jasne

Zamieszczone przez navigator
    Zamieszczone przez piramida
    navigator, po co poszło tyle kasy na trzy pasy skoro wszyscy jadą jak na dwupasmówce? Zrozumiałbym jak by na skrajnie prawym jechały co chwile ciężarówki, nic z tego, aż po horyzont prawy pusty a te kołki środkiem, wrrrrr....
    ..bo kasa poszła w drogi, a mentalność pozostała... , a co do ciężarówek na S2 i "zawodowcy" jeżdżą środkowym, a jakże.... :szeroki_usmiech
    Ja już się przestałem wqrwiać. Różnymi metodami od wielu lat przejeżdżam Trouńską i grota do Marek i co jakiś czas trzeba zmienić trasę. Aktualnie wiem, że na samym początku ślicznych nowych tuneli trzeba mynkąć na prawo, objechać beton, przed końcem przebić się na lewo i objechać kolejny beton przed zwężeniem...

Komentarz

• loponez
      Ambiente
      • 2011
      • 196

Zamieszczone przez Agamek12
      Jechałem dziś nad morze 7-ką w nocy. Ruch samochodów osobowych praktycznie żaden, za to dość sporo ciężarówek.
      Dużo lepiej się jedzie 7 tylko do Płońska, potem na 10 do Torunia i w Toruniu na autostradę do Gdańska. Niby troszkę dalej i za autostradę 29 zł, ale o niebo szybciej i mniej stresu. Polecam, sprawdzałem.
      Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
      nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2009
        • 10918
        • Fiat

loponez, "mniej stresu" to na pewno,ale
        "o niebo szybciej" tego bym nie powiedział, zależy jak pociskasz po tej 7 ce.

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9942
          • Ford

Zamieszczone przez loponez
          Jechałem dziś nad morze 7-ką w nocy. Ruch samochodów osobowych praktycznie żaden, za to dość sporo ciężarówek.
          Dużo lepiej się jedzie 7 tylko do Płońska, potem na 10 do Torunia i w Toruniu na autostradę do Gdańska. Niby troszkę dalej i za autostradę 29 zł, ale o niebo szybciej i mniej stresu. Polecam, sprawdzałem.
          Jakiś miesiąc temu mój kuzyn pojechał z przyczepą kempingową do Łeby klasyczną 7-ką. Jechał ileś tam godzin. Wracał bez przyczepy autostradą i... jechał godzinę dłuzej, bo stanął w korku za(!) autostradą.
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• pleban
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 580

i dlatego CB oraz traffic w radio bardzo się przydają
            Jak ktoś się w maksymalnym szczycie wbija na A1 która "rozprowadza" ruch zarówno na południe Polski jak i na Warszawę to może sobie sam pogratulować
            była O1 1,6 102 KM
            była O1 1,9 TDI 90 KM
            była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
            był Citroen Berlingo 1,6 HDI
            jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9942
              • Ford

pleban, jak się jedzie w sobotę przed południem nad morze, a wraca do centrum w niedzielę popołudniu, to i tak jedzie się w szczycie komunikacyjnym. Wcale nie jest powiedziane że gdyby kuzyn wracał znad morza 7-ką, to nie jechałby jeszcze dłuzej.
              Ja w każdym razie nie mam zamiaru mieć nadziei na brak korków w ciągu dnia i jeżdzę trasy tylko w nocy...

Aha: moi koledzy jeżdzący z W-wy do Gdyni w poniedziałek rano a wracający z niej w piątek popołudniu w większości wybierają "starą" siódemkę - jest równie "wolno", ale mimo wszystko taniej...
              Adam... Używam:

Komentarz

• Ficu
                Rider
                • 2010
                • 395

Dziś osłabiłem sam siebie, serio..
                Kolega kupił Seicento, no to chciałem się przejechać po pustym placu, ale zaraz podjechał jakiś typek Hondą i rycy "ścigamy sie!"
                Nie mogłem odpuścić przecież..
                Stajemy obok siebie, zapinam jedynke, auto na obroty (ach to 1.1..) i start, jeden ogień i w tym momencie się osłabiłem.. Pedały w seju są tak blisko siebie że deptając sprzęgło wcisnąłem też hamulec momentalnie stając w miejscu..
                No to powtórka z rozrywki, przegrałem o pół długości :twisted:

Honda 1.4 90km, na gazie, nie jedzie :diabelski_usmiech
                Auto-shop4x4
                Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• blind_walker
                  RS
                  • 2010
                  • 4533
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Nie tyle mnie osłabił, co zdziwił skutek utraty jednego z elementów samochodu. Już piszę o zajściu, które miało miejsce na A4. Jadę prawym pasem ok 110km/h. Warunki nie najlepsze do jazdy- dużo wody na drodze i mocny deszcz. Środkowym pasem wyprzeda mnie Golf III. Na łuku drogi, ok 50m przed moją maską, odpadł mu spoiler (lotka jak w wersji VR6) w tym samym momencie samochód obróciło, leciał kawałek bokiem i potem zaczął kręcić bączki. Nikomu na szczęście nic się nie stało, żaden samochód nie został uszkodzony.
                  mkII 20VT (600h worked)
                  Roooooomster

Komentarz

• adamusiek
                    L&K
                    • 2009
                    • 1123

wybierają "starą" siódemkę
                    mi się wydawało, że 7 jest jedna :roll:

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9942
                      • Ford

Zamieszczone przez adamusiek
                      wybierają "starą" siódemkę
                      mi się wydawało, że 7 jest jedna :roll:
                      "starą" w sensie "klasyczną trasę gdańską"...
                      Adam... Używam:

Komentarz

• adamusiek
                        L&K
                        • 2009
                        • 1123

lub miejscami S7

Komentarz

• beaviso
                          Elegance
                          • 2010
                          • 767
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

S7 jeździ mi się zupełnie dobrze. Ale trzeba wiedzieć o jakiej porze ruszać w trasę W dzień powszedni najlepiej wyjechać z Wawy o 20 i do Gdańska można zajechać ok. północy - i to jadąc przepisowo na zabudowanych, trasa pustoszeje z osobówek, a po 22 TIRów robi się mniej. Wcześniej nie warto ruszać, lepiej sobie odpocząć w samochodzie przed jazdą.
                          Jeśli zna się tą trasę od lat, to żadne kombinacje z "10" i A1 nie są potrzebne. Osobiście jakoś lubię "siódemkę", pewnie dlatego że ją dobrze znam i "czuję".
                          Natomiast zdecydowanie najgorzej jest w wakacyjne weekendy, gdy Wawa jedzie nad morze i na Mazury lub z powrotem, ale to żadne odkrycie. Jeszcze jak ukończą roboty Olsztynek-Nidzica, to przejściowo będzie całkiem nieźle. I oby następne prace ruszyły jak najpóźniej, bo najgorzej jeździło się, gdy po starej trasie poruszały się maszyny budowlane i wywrotki, co chwila ograniczenia i zakazy, a nawierzchnia cała zabłocona :evil:

M.
                          666 4U

Komentarz

• radekgw
                            L&K
                            • 2010
                            • 1182

Dawno w tym temacie nic nie pisalem, ale wczoraj nie wytrzymalem, jako ze siedze w Niemcowni to rzadko zdarza mi sie zostac oslabionym przez innego kierowce, ale wczoraj miarka sie przerosla. Jade do roboty z chlopakami, wyjezdzamy z wioski linia przerywana dluuga prosta delikatnie pod gore, tir na przodzie za nim 3 auta, wiec lece bo za nim tir sie rozpedzi do 90 pod gore to ja zasne, pierwsze auto drugie i nagle na rowni z 3 autem te wjezdza na mnie bez zadnego kierunku, nie ma mowy o hamowaniu z mojej strony, wiec zjezdzam na trawe prawie stracam slupek nie mowiac o tym ze row byl jeszcze blizej, trabie na debila, a ten poprostu sobie wyprzedzil i jedzie dalej, zero machniecia reka, awaryjek nic, mysle sobie jakis gowniarz (tuningowana polowka). Wiec lece za nim i wiem ze ma pecha bo zaraz jest remont drogi i dluugie swiatla w dwie strony, i jest tak jak myslalem, sa swiatla on przede mna, wypinam sie i lece do niego, zapomnialem dodac ze przez debila cala kawa na nowe dywaniki mi sie rozlala. Ide szyba uchylona, juz chce go wyciagac z auta i patrze a tu gruby mlody zjeb ktory od 2 tygodni jest w mojej robocie, i nadzieja na wieksze baty znikla, bo problemow nie chce, wiec zaczynam sie drzec na niego a on kompletnie nic, tylko patrzy i dupa obok tez. Wiec dostal placka w tyl glowy bo tylko na to niestety moglem sobie pozwolic :evil: i pojechalem dalej, do teraz ziomek nie przeprosil bo chyba nawet nie ma pojecia co zrobil, za to w pracy omija mnie z daleka, w sumie to dobrze bo strasznie wali od niego potem.
                            Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• wokan
                              Ambiente
                              • 2007
                              • 210

Wrocław, sobotni wieczór, robi się powoli ciemno, ruch niewielki. Dwupasmowa ulica wlotowa do miasta (Wyścigowa). Jadę lewym pasem szybciej niż auta na prawym. Przede mną granatowa Vectra. Pod wiaduktem zmieniam pas na prawy bo najczęściej lewy jest blokowany przez jadących w Sudecką. Zaraz za skrzyżowaniem chop na lewy i zabieram się za wyprzedzanie maruderów. To samo robi Vectra i... jedna ze snuj modlących się w aucie zamiast w kościele (rejestracja 3-literowa). Jedzie 50 i prowadzi peleton. Ciśnienie mi się już podnosi, ale czekam na rozwój wypadków... Zaraz jest przejazd tramwajowy, a za 300 metrów przejście dla pieszych z radarem włączającym czerwone dla tych co jadą za szybko, myślę sobie, że może ta snuja o tym wie i dlatego tak jedzie. Przejście się zbliża, zielone dla aut się świeci od dawna a on nawet lekko zwalnia :twisted: oczywiście przyklejony do lewego pasa, a prawy wolny... Agresor u mnie coraz większy. Za przejściem dalej nie zjeżdża... Zaczynam już używać słów na "K", cierpliwość mi się kończy... kierowcy Vectry też, która zjeżdża na prawy, zrównuje się z pacanem... sygnał dźwiękowy i... lizak... :lol: :diabelski_usmiech

Miałem dziką satysfakcję jak nieoznakowany radiowóz zdejmował gościa na stację paliw. :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
                              Jeden pajac mniej - może się nauczy używać lusterek i oduczy szeryfowania na drodze :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
                              Octavia II RS TDI 200/441
                              "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech

Komentarz

• beaviso
                                Elegance
                                • 2010
                                • 767
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez radekgw
                                tir na przodzie za nim 3 auta, wiec lece
                                W takich sytuacjach, zwłaszcza gdy intuicja i fałszywe ruchy klienta podpowiadają, że zaraz może nam niespodziewanie zajechać drogę podczas wyprzedzania wielu pojazdów naraz, nie zaszkodzi użyć na krótko klaksonu - czysto prewencyjnie. To nie oznaka chamstwa, tylko ostrzeżenie - a po to właśnie klakson wymyślono.

M.

[ Dodano: Sro 29 Sie, 12 00:14 ]
                                Zamieszczone przez wokan
                                jedna ze snuj modlących się w aucie zamiast w kościele
                                Świetne określenie :szeroki_usmiech
                                Czy też zauważyliście, że snuja jedzie ze stałą, zbyt niską, prędkością cechującą zawalidrogę, ale jedzie z tą prędkością jak zaklęta? Zazwyczaj skutecznie blokuje ruch w mieście, przy czym snuja sama nie cierpi. Ze swoją niezmienną prędkością przejeżdża skrzyżowania na późnym żółtym świetle, a kto za snują - ten zostaje na czerwonym, z potężnym wqrwieniem (bo gdyby snuja jechała normalnie, to spokojnie można by się załapać na zielone...)

M.
                                666 4U

Komentarz

• radekgw
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1182

beaviso, nie znalem wczesniej klienta, inni mnie widzieli, ten jeszcze nie nauczyl sie korzystac z lusterek... ale bylem czujny ze ktos taki manewr moze zrobic
                                  Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

mnie wczoraj osłabił pacjent, jadę (motocyklem) w potoku samochodów wisłostradą lewym pasem, obok, prawym sunie stara mazda 323, która po sekundzie zawahania (widział mnie skurwiel) w pewnym momencie daje kierunek i wpierdala się na mój pas a dokładnie we mnie, awaryjne hamowanie, milimetr od barierki itp.
                                    podjeżdżam do "kierowcy" na światłach i pytam czy jest ślepy, czy go popierdoliło czy o co chodzi?!
                                    odpowiedź: no chyba dałem kierunek, NIEEEEEE?
                                    no chyba dałeś jebany kmiocie :lol:

następna moja ulubiona kategoria siedzących za kierownicą, bo trudno tę hołotę nazwać kierowcami -> obwoźne, automatyczne pierwszeństwo po załączeniu kierunkowskazu, nieeeeeeee?
                                    saport techniczny baj DGW
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm
                                    no i nie ma :-)

Komentarz

• sesik
                                      RS
                                      • 2006
                                      • 2165

Zamieszczone przez szkoda
                                      następna moja ulubiona kategoria siedzących za kierownicą, bo trudno tę hołotę nazwać kierowcami -> obwoźne, automatyczne pierwszeństwo po załączeniu kierunkowskazu, nieeeeeeee?
                                      Ostatnio taki "kierowca" na dolince służewieckiej(między rosoła a puławską) będą równo ze mną, on lewym ja prawy, wrzucił kierunkowskaz i zaczął zjeżdżać na mój pas, jak zatrąbiłem to pan wprawdzie wrócił na swój pas ale machanie łapami, wyzywanie itp itd, więc za kare zamiast zjechać z dolinki w puławska w stronę piaseczna, kierowca musiał zawrócić przy galerii mokotów :diabelski_usmiech
                                      Best ET = 13.666
                                      Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                      PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                      http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

Zamieszczone przez sesik
                                        kierowca musiał zawrócić przy galerii mokotów
                                        :lol:
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Nexus6
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 4847
                                          • Volkswagen

Zamieszczone przez szkoda
                                          ja to bym nazwał "pierwiastkiem żeńskiem" - nie wiem ile już mentalnych cip usiłowało mi w bok wjechac bo "przeciez wlaczali kierunek" :cry:
                                          With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• szkoda
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 22543

taaaak, męska pizda to jest coś strasznego...
                                            była BKD+DSG '05 120kkm
                                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Mickul
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 2847

Zabrze - informacje, wiadomości, newsy, galerie i imprezy! Tylko u nas, 24 godziny na dobę!

+dla drogówki.

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9942
                                                • Ford

Przykład z dziś: droga pomiędzy Bobolinem a Dąbkami. Od Bobolina siedzi mi na ogonie Mercedes W211, a ja jadę około 70-80km/h. Mercedes ten może mnie spokojnie wyprzedzić (niemal zupełny brak ruchu), ale z jakiegoś powodu tego nie robi, tylko siedzi mi non stop na zderzaku. Tuż przed Dąbkami zdejmuję nogę z gazu bo wiem, że w samych Dąbkach jest ograniczenie do 40km/h i fotoradar stacjonarny, ale W211 w tym momencie dość dynamicznie mnie wyprzedza i oddala się wciąż przyśpieszając. Sierota jednak nie zauważyła chyba ograniczenia prędkości i informacji o fotoradarze, bo po kilku sekundach zauważyłem, jak fotoradar robi mu fotkę
                                                Adam... Używam:

Komentarz

• ruwado
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 14888
                                                  • Octavia IV (NX3)

jak fotoradar robi mu fotkę
                                                  chciał zaistnieć
                                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• kabanos
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 4544
                                                    • Octavia I combi (1U5)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez ruwado
                                                    jak fotoradar robi mu fotkę
                                                    chciał zaistnieć
                                                    To sobie zaistniał :lol:
                                                    U mnie klasyka:
                                                    - A4, 3 pasy, prawy i lewy wolny, a na środkowym kolumna, więc jadę sobie ze stałą prędkością prawym wszystkich wyprzedzając,
                                                    - wyprzedzający na liniach ciągłych, pchający się pod auta z naprzeciwka,
                                                    - a ostatnio jegomość w Z4, któremu w drodze z Tarnowa do Krakowa tak bardzo się spieszyło, że nawet ze świateł poszedł pod prąd, pasem do skrętu w lewo. Po wjechaniu na A4 w Szarowie, taś taś 110 km/h :roll:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

Pracuję...