Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rafiki
    RS
    • 2012
    • 15975
    • Superb III (3V3)

"Nowiny24": 15-letnia Patrycja Kozik z Rzeszowa chciała zdążyć na autobus i przebiegła przez ulicę na czerwonym świetle. Policjanci zatrzymali nastolatkę. Sprawę przekazali do Wydziału Rodzinnego i Nieletnich Sądu Rejonowego.

Takie rzeczy tylko w Polsce...dla mniej zorientowanych w prawie pragnę wyjaśnić, że w sprawie dotyczącej osoby nieletniej czyn karalny to po prostu inna nazwa przestępstwa. A tu to raczej mamy do czynienia z wykroczeniem.
    - A teraz, kto się zacznie śmiać...ten dostanie w ryj.
    - Wężykiem, wężykiem.
    A tak na serio, to kto z Was koleżanki i koledzy uważa tę 15-letnią pannę za zdemoralizowaną? :twisted:

[ Dodano: Pon 15 Kwi, 13 19:53 ]
    LUKI, to w Niemczech też zdarza się jazda autobahną pod prąd?? myślałem, że tylko u nas :shock:
    رافال
    Spoty
    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• LUKI
      RS
      • 2005
      • 5776

Zamieszczone przez rafiki
      LUKI, to w Niemczech też zdarza się jazda autobahną pod prąd?? myślałem, że tylko u nas :shock:
      też mnie to rozwaliło...
      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

rafiki, to są jaja co się tutaj wyprawia, może rodzinka dostanie kuratora a laska grzywnę w wysokości kilku stów plus koszty sądowe :shock:

W sadzie laska powinna zeznać że demoralizuje ją społeczeństwo z którego bierze przykład więc niech zaczną polować na wszystkich co przechodzą na czerwonym swietle, szczególnie babcie które pędzą na złamany kark do przychodni nie patrząc na nic....
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• rafiki
          RS
          • 2012
          • 15975
          • Superb III (3V3)

piramida, ale idąc tokiem rozumowania (?) policmajstrów to jeśli ktoś na skrzyżowaniu przejedzie na żółtym/czerwonym (wykroczenie) to powinien od razu z marszu iść siedzieć, bo to przestępstwo. Pokręcone, ale na to wychodzi...
          رافال
          Spoty

Komentarz

• westwi78
            RS
            • 2008
            • 2940

rafiki, nieletni nie może popełnić wykroczenia ani przestępstwa w prawnym sensie tych słów (kwestia właśnie nieletniości) może popełnić wyłącznie czyn karalny - policja ma obowiązek takie sprawy kierować do sądu. Jak by tego nie zrobili to by mieli policjanci kłopoty. Tam słowo "demoralizacja" jest w przepisie i tyle.
            tutaj to masz opisane:

Komentarz

• rafiki
              RS
              • 2012
              • 15975
              • Superb III (3V3)

westwi78, ja to wszystko rozumiem, ale to jest paranoja
              Sąd rodzinny w Rzeszowie prowadzi postępowanie wyjaśniające wobec nieletniej. Ma ustalić, czy wykazuje ona przejawy demoralizacji polegające na tym, że "9 stycznia na skrzyżowaniu ulic Powstańców Warszawy z Graniczną nie zastosowała się do sygnalizatora SP-5 przechodząc przez jezdnię na czerwonym świetle”.
              Ja rozumiem jakby uderzyła młotkiem czy czymś innym i rozwaliła sygnalizator, ale dziewczyna się najzwyczajniej spieszyła na autobus. A wyobraźmy sobie np. sytuację, gdzie nie ma sygnalizatora SP-5. W przepisach jest, że pieszy powinien się upewnić czy może bezpiecznie wejść na przejście dla pieszych. To co, jak się nastolatek nie obejrzy to też już jest zdemoralizowany, tak?? To nie jest normalne...
              رافال
              Spoty

Komentarz

• pstryczek
                RS
                • 2009
                • 10778
                • Superb III (3V3)

Ten kraj w którym żyjemy nie jest normalny, ale są jeszcze gorsze :P
                Marek

Komentarz

• westwi78
                  RS
                  • 2008
                  • 2940

Ale nikt nie twierdzi że nastolatek/nastolatka jest zdemoralizowany... czytaj przepisy (masz coś widzę wspólnego z ochroną, to jakie pojęcie powinieneś mieć) i nie stosuj POTOCZNEGO znaczenia słowo demoralizacja. O tym rozstrzyga sąd i do tego droga daleka.

Komentarz

• rafiki
                    RS
                    • 2012
                    • 15975
                    • Superb III (3V3)

westwi78, jakieś pojęcie mam, ale nie o wszystkich przepisach. Pomijając to czy sąd uzna ją za zdemoralizowaną czy nie, to to chyba nie jest normalne żeby za przejście na czerwonym świetle sprawa szła do sądu. Gdyby tylko nasze "szanowne" władze chciały, to by wprowadziły jakiś zapis na takie okoliczności. Ale ok, skończmy już ten temat.

PS.
                    Marek, możesz podać przykład gorszego pod względem przepisów, bo jakoś nic mi do głowy nie przychodzi :P
                    رافال
                    Spoty

Komentarz

• loru
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4286
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

u nas też się rzucają na maskę : http://www.tvn24.pl/rzucil-sie-na-ma...,318987,s.html

mistrz parkowania : http://tvnwarszawa.tvn24.pl/absurdy,...ady,83740.html

kierownik ruchu : http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informac...hem,83857.html

żyć nie umierać
                      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Jacomelli
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2008
                        • 501

To sie nazywa życzliwość sąsiedzka
                        Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                        Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• ruwado
                          RS
                          • 2009
                          • 14885
                          • Octavia IV (NX3)

Właściwie nie dzisiaj to nie kierowca osłabił - tylko, gówniarz na rowerze. odbierałem mojego syna z orlika z treningu. Parking na orliku jest taki, że autka stawia sie prostopadle wzdłuż wjazdu. Wjechałem więc przodem. Przy wyjeżdżaniu cofam powolutku do tyłu - nagle czujniki zapikały ciągłym dźwiękiem - a w tylnej szybie widzę... wiuuu. Jakiś czubek małolat na pełnym gazie (ponieważ pikało ciągle) przemknął tuż za moim zderzakiem. Hamulec w podłogę a po chwili wyjeżdżam dalej - jak wyprostowałem się do wyjazdu (może za kilka sekund) patrzę a ten gnój lezy na ulicy przed samochodem. Podjechałem do wyjazdu, zatrzymałem się, awaryjki i podchodzę. Kobitka jechała Borą i cała roztrzęsiona mówi, że debil na pełnym gazie wyjechał jej prosto na ulicę pod maskę. małolat leżał i wył z bólu, co prawda krwi nie było, bo ona jechała wolno i tylko go puknęła, ale wi8dac było że ucierpiał. Telefon po pogotowie i policję, zaraz trener podbiegł i zajął się tez chłopakiem. Okazało się że to IV - klasista - brat koleżanki z klasy mojego syna. Okazało się, że najprawdopodobniej miał albo mocno stłuczona albo złamana nogę i wstrząśnienie mózgu. Przyjechała karetka - zabrali go, policja zajęła się dalej wszystkim I narobił sobie, rodzicom i niewinnej kierującej. Zaczął sezon rowerowy. :?
                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

ruwado, jak jest bystry to wyciągnie wnioski na przyszłość, jak nie to cóż, życie samo eliminuje takie przypadki :lol:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ruwado
                              RS
                              • 2009
                              • 14885
                              • Octavia IV (NX3)

szkoda tylko nerwów tej kobitki, no i rodziców.
                              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• słoń
                                Elegance
                                • 2010
                                • 777

Zamieszczone przez piramida
                                ruwado, jak jest bystry to wyciągnie wnioski na przyszłość
                                albo jego starzy kasiurę z ubezpieczalni :diabelski_usmiech

Komentarz

• LUKI
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 5776

się rozdupcył octavią

kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

Komentarz

• rafiki
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 15975
                                    • Superb III (3V3)

LUKI, znam blacharza, który by to auto jeszcze doprowadził do stanu używalności :|
                                    رافال
                                    Spoty

Komentarz

• LUKI
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5776

rafiki, w ogłoszeniu będzie: lekka obcierka koszykiem z biedronki...

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2822

Zamieszczone przez LUKI
                                        się rozdupcył octavią
                                        a tak psioczą na tych skodziarzy, że kapelusze i lewy pas blokują :diabelski_usmiech :shock:
                                        SPOT Poznań:
                                        .....
                                        ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• słoń
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 777

Mnie osłabiło dziś paru ziomów ,którzy mijali mnie swoimi golfami(od 1 do 3 gen) i mieli zamontowane światła pseudodzienne z listw LED ,które dawały tyle luxów co dobra gromnica

Komentarz

• misiek^wro
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8321

bo nie były cHinskieIDobre (HID)
                                            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

Ale mnie dzisiaj wqrwił koleś z leona, jadę szybko A4 i widzę na horyzoncie auto które szybko jedzie ale lewym pasem, przed nim pusto, zbliżam się do niego a mam już blisko 2.2zł a ten kutas dalej lewym, przy wyprzedaniu prawym miałem już 2.4 bo koleś jechał chyba ze dwie paczki i nawet nie miał zamiaru zjechać na prawy tak więc wyprzedziłem go prawym z racji że jechałem prawym pasem cały czas.

Po manewrze wyprzedzenia bedąc kilka set metrów przed nim gość nadal leciał lewym jak by nigdy nic. :roll:

Pomijam fakt lewopasowców ale co się dzieje na 3 pasach w jednym kierunku to woła o pomstę do nieba, 80% kierowców nie potrafi poruszać się takimi drogami, jadą wszyscy środkiem jak pojeby a jak przyjdzie ich wyprzedzić to się nie da bo lewy zajebany maruderami, środek nie wiele wolniej idzie, jedyna nadzieja to prawy pas :roll:

I na koniec koleś z tira do mnie przez CB, że nie złym przygłupem jestem bo jadę na samych halogenach jednocześnie nie wiedząc że to jednak światła dzienne a nie halogeny :lol:

Komentarz

• słoń
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 777

I na koniec koleś z tira do mnie przez CB, że nie złym przygłupem jestem bo jadę na samych halogenach jednocześnie nie wiedząc że to jednak światła dzienne a nie halogeny
                                                kiedyś na CB słyszałem jak dwóch takich rozprawiało o światłach dziennych i doszli do wniosku,że to niebezpieczne bo z tyłu świateł nie ma i będą jeżdzić na postojówkach

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez słoń
                                                  I na koniec koleś z tira do mnie przez CB, że nie złym przygłupem jestem bo jadę na samych halogenach jednocześnie nie wiedząc że to jednak światła dzienne a nie halogeny
                                                  kiedyś na CB słyszałem jak dwóch takich rozprawiało o światłach dziennych i doszli do wniosku,że to niebezpieczne bo z tyłu świateł nie ma i będą jeżdzić na postojówkach
                                                  szczególnie w dzień to jest najbardziej niebezpieczne a to że niektórzy jeżdżą prawie o zmroku na dziennych to inna sprawa plus do tego paseczki które ledwie widać :lol:

Komentarz

• Chris11
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 1587

zbliżam się do niego a mam już blisko 2.2zł a ten kutas dalej lewym, przy wyprzedaniu prawym miałem już 2.4
                                                    jadą wszyscy środkiem jak pojeby
                                                    A ty to może inteligentny jesteś sypiąc 240km/h??

Komentarz

Pracuję...