Zamieszczone przez dominik9420
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
U mnie to dziś hit wieczoruZamieszczone przez dominik9420[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0ar0bfVUT-M[/youtube]
Komentarz
-
-
:lol:Zamieszczone przez Tobi77NIe ma to jak filmować swój uchwyt...
Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
=> Hyundai Tucson 1.6T 180 N-Line 4WD AT
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
Tobi77,
Na razie nie mam kamerki, więc jest jak jest( z telefonu), ważne, że widać o co chodzi, ale pracuję nad zakupem kamerki
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
Sytuacja z piątku. Lecę sobie przez las ulicą Bukowską, która łączy Jaworzno i Bukowno- tereny dawnej piaskowni, co jakiś czas jest zjazd technologiczny. Jadę ok 90km/h przede mną Partner pyrka sobie dużo wolniej, zwolniłem, włączam kierunkowskaz, redukcja, biorę się do wyprzedzania. Jestem na wysokości słupka "B", a gościu zaczyna zjeżdżać w stronę wcześniej wspomnianego zjazdu, bez kierunkowskazu. :twisted: Zaczynam hamować, obiłem w lewo, przybrałem trochę pobocze, facet się zorientował i też zaczął hamować. Postawiło mnie lekko bokiem, ale wyrównałem i zatrzymałem się 10-15m przed Peugeotem. A kierowca, jak gdyby nigdy nic, zjechał i pojechał dalej. :zastrzelic
Dodam, że nie ma tam pasów, ani znaków informujących o zjeździe, droga publiczna.
Czas na kamerkę...
Komentarz
-
Kochany tatuś dał też synkowi skrobaczkę do szyb, i sam zajął skrobaniem szyb i komórką , ale mały nie mógł dosięgnąć wyżej polowy szyb , ...wiec zaczał skobać karoserię ,tak ze 3 miejsca sobie poskobal zanim tatuś się kapnał
Cała nadzieja w szronie i tym ze maly miał słaby docisk , ale wcześniej na szybkach coś sobie tam oskrobał :lol:
Komentarz
-
A mnie w końcu coś osłabiło...
Kurdę, czemu poza godzinami szczytu (12.00) zaje.any jest wjazd do Warszawy od Janek do przedostatnich świateł przed skrętem na POW? Nic się nie dzieje, nie ma żadnych wypadków, a i tak jest korek 1-godzinny...
Komentarz
-
Dzisiaj osłabił mnie mój kolega, którego odwoziłem po robocie do domu. Ciemno, warunki w miarę więc lecę sobie obwodnicą Krk coś koło 120 km/h, a on do mnie: "Aż tak mi się do domu nie spieszy, żebyś jechał jak Shumacher" :lol:
Komentarz
-
to następnym razem ja go zabiorę :lol:Zamieszczone przez kabanosDzisiaj osłabił mnie mój kolega, którego odwoziłem po robocie do domu. Ciemno, warunki w miarę więc lecę sobie obwodnicą Krk coś koło 120 km/h, a on do mnie: "Aż tak mi się do domu nie spieszy, żebyś jechał jak Shumacher" :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
pozwu mu poczuć bezpieczeństwo w komunikacji miejskiejZamieszczone przez kabanosa on do mnie: "Aż tak mi się do domu nie spieszy, żebyś jechał jak Shumacher" :lol:
Pisał Sebastian
Komentarz
-
jak wszyscy w koło jechali 60km/h a Ty mijałeś auta niczym w filmie amerykańskim, to dobrze Ci powiedział :szeroki_usmiechZamieszczone przez kabanosDzisiaj osłabił mnie mój kolega, którego odwoziłem po robocie do domu. Ciemno, warunki w miarę więc lecę sobie obwodnicą Krk coś koło 120 km/h, a on do mnie: "Aż tak mi się do domu nie spieszy, żebyś jechał jak Shumacher" :lol:Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
A to o to mu chodziło, a ja głupi mu odpowiedziałem, żeby nie przesadzał :diabelski_usmiechZamieszczone przez Zorrjak wszyscy w koło jechali 60km/h a Ty mijałeś auta niczym w filmie amerykańskim, to dobrze Ci powiedział :szeroki_usmiechZamieszczone przez kabanosDzisiaj osłabił mnie mój kolega, którego odwoziłem po robocie do domu. Ciemno, warunki w miarę więc lecę sobie obwodnicą Krk coś koło 120 km/h, a on do mnie: "Aż tak mi się do domu nie spieszy, żebyś jechał jak Shumacher" :lol:
Komentarz
-
Parę dni temu osłabił mnie kierowca, który skręcając w prawo, zatrzymał się przed przejazdem dla rowerów i przejściem dla pieszych (jechałem rowerem). Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie to, że kierowca po przepuszczeniu pieszych wjechał wprost przede mnie (wjeżdżałem już na przejazd - zielone światło). Jeżeli nie uważa na rowerzystów, to lepiej by było, gdyby od razu wjechał na ten przejazd - wtedy nie byłoby zaskoczenia.
Komentarz
-
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/pij...ad_372035.html - i jeszcze plany na świeta nie wypala......
Komentarz
-
Dzisiaj w Sosnowcu - wylot na Katowice. Jadę za kolumną aut na lewym pasie jadących 110km/h. Środkowy pas jechał 90km/h, a prawy praktycznie stał w miejscu. Nie mrugałem nikomu światłami, nie siedziałem na dupie. Ruch był spory i jak na tą godzinę wszyscy jechali płynnie (mimo, że 10km/h mniej niż przepisowo).
Mimo, że przed sobą miałem sznur ok. 20 aut, kierownik Mercedesa klasy A zaczął mi siadać na dupie i soczyście mrugać długimi z kierunkowskazem. Pierw dojechałem do prawej krawędzi żeby zobaczył, że przede mną też jest auto i daleko nie zajedzie, ale nie odpuścił. W końcu włączył długie na "stałe". Nie wytrzymałem, zjechałem na środkowy pas i go przepuściłem. Wjechałem zaraz za nim. I teraz on jechał w kolumnie 110km/h i teraz to ja mu mrugnąłem długimi (ale tylko raz) z nadzieją, że zrozumiał swój błąd.
Komentarz
-
Mickul, bardzo dobrze zrobiłeś z tym że mogłeś trochę dłużej mu poswiecić :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Wczoraj na nieoświetlonym odcinku A1 Pani w Corsie na dziennych jadąca sobie środkowym pasem 100km/h, była godzina 17, więc już ciemno.
Komentarz
-
blind_walker, skąd wiesz że to Pani? ;-)Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
Jeżdżący na dziennych po nocy to widać ostatnio jakaś plaga... Wracając w piątek do domu, wyprzedzał mnie taki mistrz, dodam że trasa biegła po kompletnie nie oświetlonych drogach.
Komentarz
-
Może to być skutek tego co mówią na niektórych kursach jazdy. Mój instruktor twierdził, że światła w samochodzie (nieważne czy "dzienne" czy mijania czy inne) nie służą do tego żebyś ty jako kierowca widział tylko żeby ciebie widzieli, bo od oświetlania drogi to jest oświetlenie uliczne :roll: IMO to mogło wynikać z tego, że "L-ki" rzadko wyjeżdżają z miasta.
Komentarz
-
A wy to tam wiecie najwięcej, chcą być "TOP SECRET" i w noktowizorach jeżdżą :drive: :diabelski_usmiechKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
Faktem jest, że na mijaniach w mieście nie widać nawet że świecą - do tego wystarczyłyby faktycznie dzienne. Plus oczywiście pozycyjne z tyłu (np. w C5 można je włączyć przy dziennych).Zamieszczone przez rafikiMoże to być skutek tego co mówią na niektórych kursach jazdy. Mój instruktor twierdził, że światła w samochodzie (nieważne czy "dzienne" czy mijania czy inne) nie służą do tego żebyś ty jako kierowca widział tylko żeby ciebie widzieli, bo od oświetlania drogi to jest oświetlenie uliczne :roll: IMO to mogło wynikać z tego, że "L-ki" rzadko wyjeżdżają z miasta.
Komentarz
-
Sytuacja z przed chwili. Blachownia, ul. 1 Maja. Mgła jak cholera, zadymienie też duże - ogólnie widać na na jakieś 10 metrów. Jedzie sobie samochód z działającym następującym oświetleniem z przodu:
1. Światło przeciwmgłowe prawe
i na tym lista się kończy...ani pozycyjne ani mijania nie świeciły, tylko jedno przeciwmgłowe. :shock:
Komentarz
Komentarz