Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mickul
    RS
    • 2010
    • 2847

Zamieszczone przez bishop
    A może to Ty jesteś w grupie co osłabia? :wink:, przyznaj się ile tam punkcików na koncie
    4. :P I o dziwo nie osłabiałem, bo nie nadginałem przepisów aż tak. Na pewno nikomu wczoraj nie mrugałem i nie siedziałem nad dupie. Nikomu tez nie zajechałem drogi. :P Z reguły staram się jeździć przepisowo.

Ale do sedna rzeczy. Byłem w szoku, gdyż większość aut po wykonaniu manewru wyprzedzania na drodze dwujezdniowej od razu zmieniało pas na skrajny prawy. Na Gierkówce moim oczom ukazał się sznur aut jadących 100km/h - 110km/h. Lewy pas był KOMPLETNIE pusty, więc jakby ktoś leciał 160km/h to mógłby zrobić to bez problemu i bez hamowania. Na S8 prędkość przelotowa w granicy 1,4zł, bo nie chciałem się wtopić w Jankach w korek (a Janki były puste i na przelocie...). W samej Warszawie nauczyli się nawet dziękować za wpuszczenie. :P

[ Dodano: Sro 27 Lis, 13 23:12 ]
    Zamieszczone przez eaglemirek
    Zamieszczone przez Mickul
    Wczoraj zrobiłem 868km, Racibórz - Warszawa - Racibórz - Zabrze. I... nikt mnie nie osłabił! :O
    Ty mnie osłabiłeś bo byłeś 2 razy w Racku i nie dałeś znać
    Do 16 grudnia będę tam dosyć często, bo mam zlecenie na obsługę Auchan Racibórz. :P

Komentarz

• bobolino
      Rider
      • 2010
      • 392

Zamieszczone przez sparrov
      Przede mna sznur samochodow na kilkaset metrow - przed sobą mam auto i kawalek odstepu. Kierownik Mondeo szybko podjechal mi na zderzak.
      [...]
      Po chwili znowu podjechal i jak tylko nadarzyla sie okazja minal prawym mnie i auto przede mna, a nastepnoe wcisną się miedzy auta dalej.
      To jest taki rodzaj kierowcy skurwysyna, którego najbardziej nienawidzę!!! :evil:
      Jak widzę w lusterkach, że taki palant zaczyna myszkować po drodze, to staram się jechać tak, aby z premedytacją utrudnić mu wyprzedzanie na którymkolwiek pasie.
      Czyli, kiedy widzę, że lewy pas posuwa się szybciej, to jadę przed takim baranem lewym pasem, a jeżeli prawy szybciej idzie, to wskakuję na prawy, jadąc troszeczkę z tyłu za samochodem z lewego pasa w ten sposób, że Kierownik nie ma się jak wcisnąć.
      Robię to z pełną premedytacją i mam z tego własną satysfakcję :diabelski_usmiech

Komentarz

• rafiki
        RS
        • 2012
        • 15975
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez bobolino
        Jak widzę w lusterkach, że taki palant zaczyna myszkować po drodze, to staram się jechać tak, aby z premedytacją utrudnić mu wyprzedzanie
        ja raczej takich przepuszczam, bo jak będzie z kilka kilometrów z przodu, to przynajmniej nie wpie.doli mnie do rowu albo na słup
        jadę przed takim baranem lewym pasem, a jeżeli prawy szybciej idzie, to wskakuję na prawy, jadąc troszeczkę z tyłu za samochodem z lewego pasa
        A wiesz, że jak nie zjeżdżasz z lewego, to popełniasz wykroczenie? I nie chodzi mi o to, że nie jedziesz możliwie najbliżej prawej strony, bo prawy pas - jak się domyślam - jest zajęty, ale o to, że utrudniasz wyprzedzanie, a to już jest wykroczenie.
        Robię to z pełną premedytacją i mam z tego własną satysfakcję
        no to ja Ci gratuluję, że satysfakcjonuje Cię kur.stwo na drodze. Nie życzę, ale ciekaw jestem co byś powiedział jakbyś trafił na patrol z video na pasie obok.
        رافال
        Spoty
        Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• bobolino
          Rider
          • 2010
          • 392

Zamieszczone przez rafiki
          A wiesz, że jak nie zjeżdżasz z lewego, to popełniasz wykroczenie? I nie chodzi mi o to, że nie jedziesz możliwie najbliżej prawej strony, bo prawy pas - jak się domyślam - jest zajęty, ale o to, że utrudniasz wyprzedzanie, a to już jest wykroczenie.
          Wyobraź sobie, że WIEM :wink:

no to ja Ci gratuluję, że satysfakcjonuje Cię kur.stwo na drodze.
          Dziękuję. Czuję się zaszczycony :diabelski_usmiech

[ Dodano: Czw 28 Lis, 13 21:14 ]
          ale ciekaw jestem co byś powiedział jakbyś trafił na patrol z video na pasie obok
          O Chryste! Tego nie przewidziałem! Nie wiem co bym zrobił ops:
          Pewnie wpadłbym w panikę i zjechał do rowu :shock:

Komentarz

• wróg
            Ambiente
            • 2013
            • 204
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tak właśnie tworzy i mnoży się chamstwo na drogach. Przez jednego chama drugi kierowca też staje się takim samym chamem, czego efekty nietrudno spotkać na drodze.
            Ja jednak mimo wszystko bardziej preferuję ustąpienie kierowcom z przerostem ambicji i własnego ego na drodze, bo zachowania przeciwne temu w moim rozumieniu niczego nie załatwiają, a jedynie potęgują agresję i niepotrzebnie nakręcają spiralę niebezpiecznych zachowań

bobolino, zachęcam do gruntownego zgłębienia znaczenia słowa jakim określiłeś "przykładowego" kierowcę. Burak burakiem, ale matkę buraka zostaw w spokoju
            Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
            Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
            Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
            Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• SS
              RS
              • 2010
              • 16209
              • Superb III (3V3)

bobolino, chamstwem chamstwa nie pokonasz, a do tego jeszcze się wzajemnie nakręcacie :cry:
              Pisał Sebastian

Komentarz

• rafiki
                RS
                • 2012
                • 15975
                • Superb III (3V3)

ale ciekaw jestem co byś powiedział jakbyś trafił na patrol z video na pasie obok
                O Chryste! Tego nie przewidziałem! Nie wiem co bym zrobił ops:
                Pewnie wpadłbym w panikę i zjechał do rowu :shock:
                No i po co ta ironia? Myślisz, że przez to robisz się fajny? Skoro tak odpowiadasz, to zadam konkretne pytanie. Co byś odpowiedział gdyby patrol Cię zatrzymał i zapytali się czemu utrudniasz innym wyprzedzanie? I co, wtedy też byś powiedział, że robiłeś to z premedytacją? A już wiem, Ty to taki "Strażnik Texasu" jesteś, uniemożliwiając wyprzedzanie takim jak opisałeś, chcesz ich nauczyć pokory na drodze. Chamstwo zwalczać chamstwem...po prostu żałosne, jak dziecko w podstawówce.

wróg, w 100% się z Tobą zgadzam.
                رافال
                Spoty

Komentarz

• Andja
                  Rider
                  • 2006
                  • 596

Zamieszczone przez sparrov
                  Przede mna sznur samochodow na kilkaset metrow - przed sobą mam auto i kawalek odstepu. Kierownik Mondeo szybko podjechal mi na zderzak.
                  [...]
                  Po chwili znowu podjechal i jak tylko nadarzyla sie okazja minal prawym mnie i auto przede mna, a nastepnoe wcisną się miedzy auta dalej.
                  To jest taki rodzaj kierowcy skurwysyna, którego najbardziej nienawidzę!!! :evil:
                  Jak widzę w lusterkach, że taki palant zaczyna myszkować po drodze, to staram się jechać tak, aby z premedytacją utrudnić mu wyprzedzanie na którymkolwiek pasie.
                  Czyli, kiedy widzę, że lewy pas posuwa się szybciej, to jadę przed takim baranem lewym pasem, a jeżeli prawy szybciej idzie, to wskakuję na prawy, jadąc troszeczkę z tyłu za samochodem z lewego pasa w ten sposób, że Kierownik nie ma się jak wcisnąć.
                  Robię to z pełną premedytacją i mam z tego własną satysfakcję :diabelski_usmiech
                  to niby nie jest skur*********??? :roll:

Komentarz

• bobolino
                    Rider
                    • 2010
                    • 392

Zamieszczone przez Andja
                    to niby nie jest skur*********???
                    Nazwij to jak chcesz, tylko wytłumacz mi, na którym rysunku jadę, jak na skur*** przystało.
                    Na pierwszej grafice prawy pas jedzie szybciej, na drugiej lewy.
                    Zielony to ja, czerwony to Kierowca, który ma ADHD i myszkuje po drodze.

Komentarz

• tomekb1
                      Rider
                      • 2013
                      • 352

Bobolino zwróć uwagę, że jeśli ktoś jadący z przodu obserwuje Ciebie w lusterkach, to dla niego właśnie Ty możesz być takim cwaniakiem myszkujacym po drodze.
                      Pozdrawiam
                      Tomek

Komentarz

• westwi78
                        RS
                        • 2008
                        • 2940

Nazwij to jak chcesz, tylko wytłumacz mi, na którym rysunku jadę, jak na skur*** przystało.
                        na obu rysunkach jest pokazne debilne zachowanie.

Komentarz

• bobolino
                          Rider
                          • 2010
                          • 392

Zamieszczone przez SS
                          bobolino, chamstwem chamstwa nie pokonasz, a do tego jeszcze się wzajemnie nakręcacie :cry:
                          Rozumiem twoje podejście do tego typu sytuacji, ale mam odmienne zdanie.
                          Dopóki będziesz ustępował takiemu sukinsynowi (prowadzenie się jego matki nie ma tu nic do rzeczy) , dopóty będzie on się czuł PANEM I WŁADCĄ, i będzie dalej zapierdzielał po drogach, nie zważając na nic i na nikogo.
                          A jak parę razy zobaczy, że taka jazda nie popłaca, bo i tak swoje musi odczekać, to JEST SZANSA, że za którymś razem zrozumie, że kierowcy celowo robią tak, aby taki palant nie mógł sobie pohasać po jezdni.
                          I nie tylko ja tak robię, jak na rysunkach. Zdarza się, że z innym kierowcą jadącym po sąsiednim pasie, wymieniamy jednoznaczne spojrzenia.

[ Dodano: Pią 29 Lis, 13 19:00 ]
                          Zamieszczone przez westwi78
                          na obu rysunkach jest pokazne debilne zachowanie.
                          Pana Kierowcy w czerwonym, który ponagla światłami jadący samochód przed nim, zapomniałeś dodać...

[ Dodano: Pią 29 Lis, 13 19:03 ]
                          Zamieszczone przez tomekb1
                          Bobolino zwróć uwagę, że jeśli ktoś jadący z przodu obserwuje Ciebie w lusterkach, to dla niego właśnie Ty możesz być takim cwaniakiem myszkujacym po drodze.
                          Nie rozumiem, dlaczego? :roll:
                          Przecież ja nie myszkuję. Jadę swoim tempem.

Komentarz

• tomekb1
                            Rider
                            • 2013
                            • 352

Nie rozumiem, dlaczego? :roll:
                            Przecież ja nie myszkuję. Jadę swoim tempem.
                            Mam na myśli takie przeskakiwanie z pasa na pas.
                            Nie ma sensu zachowywać się jak szeryf, pojedzie burak przodem i spokój.
                            Choć ja ostatnio jednego glupka specjalnie przyblokowalem.
                            Zwykła krajowa droga jednopasmowa. Jakies 200 m za mną 3 auta. Ten ostatni wjeżdża na przeciwny pas i wyprzedza. Jedziemy pod górę. Myślałem , że jak wyprzedzi dwa to ustawi się za mną, ale on cały czas jedzie lewym. Wychodziło na to, że że mną zrówna się akurat na szczycie wzniesienia, więc dla własnego bezpieczenstwa ustawilem się pośrodku drogi, aby nie mógł mnie wyprzedzić.
                            Za zniesieniem zjechałem na prawo i glupiec mogl mnie spokojnie wyprzedzic.Z przeciwka nic nie jechało.
                            Pozdrawiam
                            Tomek

Komentarz

• krzynol
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 11002
                              • Superb II combi (3T5)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

każdy ma prawo "myszkować" szukając lepszej alternatywy
                              jak nikomu nie przeszkadza, to niech jedzie

natomiast specjalne zajeżdżanie drogi i "szefowanie" na drodze to lipa (delikatnie rzecz ujmując)
                              ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                              ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                              poprzednie modele:
                              ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                              ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                              O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• kw82
                                Drive
                                • 2013
                                • 88
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

bobolino, zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami masz jechać prawą stroną jezdni czyli w przypadku jezdni o dwóch pasach ruchu w jednym kierunku masz jechać prawym pasem.
                                Lewy pas służy do wyprzedzania. Nie wolno nim jechać jeśli nie wykonuje się manewru wyprzedzania.
                                Jeśli nie potrafisz korzystać z lewego pasa to nie dziw się, że ktoś ponagla Cię światłami.
                                Widzę, że jazda Twoim tempem jest jedyna słuszna i wszyscy mają się dostosować bo inaczej są myszkującymi z ADHD, palantami, sukinsynami i skur*ysynami.
                                Nie potrzebnie się napinasz, Jak ktoś chce jechać szybciej niż Ty to go po prostu przepuść.

Komentarz

• bobolino
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 392

Mam na myśli takie przeskakiwanie z pasa na pas.
                                  Nie ma sensu zachowywać się jak szeryf, pojedzie burak przodem i spokój.
                                  Choć ja ostatnio jednego glupka specjalnie przyblokowalem.
                                  Ale ja nie przeskakuję SPECJALNIE z pasa na pas, jak ten burak. Ja przejeżdżam raz, może dwa razy, na pas który szybciej leci, UPRZEDZAJĄC buraka, którego od pewnego czasu widzę w lusterkach, że zaczyna burakować.
                                  To nie to, że ja mu specjalnie przed maskę wjeżdżam i się z nim przedrzeźniam. Wjeżdżam tam, gdzie chcę i jadę tak, żeby przy okazji burak zrozumiał, że jest tylko zwykłym burakiem. Nikim więcej.

Odnośnie twojego przyblokowania jednego z buraków, mogę Ci tylko przyklasnąć
                                  Właśnie o to mi chodzi i sam tak robię burakom :fuck1

[ Dodano: Pią 29 Lis, 13 20:25 ]
                                  Zamieszczone przez kw82
                                  Lewy pas służy do wyprzedzania. Nie wolno nim jechać jeśli nie wykonuje się manewru wyprzedzania.
                                  Jeśli nie potrafisz korzystać z lewego pasa to nie dziw się, że ktoś ponagla Cię światłami.
                                  Jesuuuu... chłopie...
                                  Przecie napisałem, że na drugiej mojej grafice lewy pas jedzie szybciej od prawego. TAK?
                                  Czyli cały czas wyprzedzam, tak? Czy nie?
                                  Chcesz powiedzieć, że powinienem wbić się na prawy pas, bo jakiś sukinsyn mruga mi światłami?
                                  A w życiu! Wbiję na prawy wtedy, kiedy będę miał miejsce, albo nie wbiję, bo żaden debil nie będzie mnie pouczał światłami, ani czapką na desce, kiedy mam mu ustąpić :evil:

Komentarz

• spc
                                    Elegance
                                    • 2012
                                    • 825
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez kw82
                                    Od siebie dodam tylko, że jeśli jadę lewym pasem, szybszym niż prawy, to kiedy widzę w lusterku że ktoś się zbliża, to zawsze znajdę lukę, żeby usunąć się na prawy i go przepuścić, a później wracam na lewy i kontynuuję wyprzedzanie prawego.
                                    Inna sprawa, jeśli prawym jedzie cały ciąg aut, na lewym sznurek kilka / kilkanaście samochodów jadących nieznacznie szybciej, a za mną ktoś wali długimi żeby go przepuścić, to się nie usuwam. I tak wszyscy jedziemy tempem nadanym przez "pierwszego" na lewym, więc takie przepuszczanie nie ma sensu. Ja go przepuszczę, a on będzie 1 auto do przodu i będzie wk**wiał światłami następnego. Do pierwszego i tak się nie przebije

Zamieszczone przez kw82
                                    Nie potrzebnie się napinasz, Jak ktoś chce jechać szybciej niż Ty to go po prostu przepuść.
                                    Tu się zgadzam. Zawsze się znajdzie ktoś szybszy, głupszy a nawet w ostateczności mający poważny powód żeby się spieszyć.

Zamieszczone przez kw82
                                    Prawy też 8)
                                    Piter
                                    tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
                                    KM i Nm dołożył gregor10

Komentarz

• bobolino
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 392

Zamieszczone przez spc
                                      Inna sprawa, jeśli prawym jedzie cały ciąg aut, na lewym sznurek kilka / kilkanaście samochodów jadących nieznacznie szybciej, a za mną ktoś wali długimi żeby go przepuścić, to się nie usuwam. I tak wszyscy jedziemy tempem nadanym przez "pierwszego" na lewym.
                                      No, przynajmniej jeden rozgarnięty się znalazł, który zrozumiał, o czym ja cały czas piszę...

Komentarz

• spc
                                        Elegance
                                        • 2012
                                        • 825
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Najlepsze jest to, że często są to fury z dużymi lub mocnymi silnikami. Jak jest sznur, to będzie Cię poganiał światłami i na siłę wyprzedzał. Za kilka km go doganiam, jak jedzie autostradą 120/130 bo sobie przypomniał, że jego fura średnie spalanie ma na poziomie 15 - 20 litrów, a górnej granicy jeszcze nie udało mu się określić.
                                        Piter
                                        tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
                                        KM i Nm dołożył gregor10

Komentarz

• bobolino
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 392

Zamieszczone przez spc
                                          Prawy też
                                          A drugi ni cholery nie rozumie, w czym problem.

Ja robię pass i idę film oglądać.

Komentarz

• krzynol
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 11002
                                            • Superb II combi (3T5)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

takie gadki zawsze się źle kończą

wszyscy idą na browara/wódeczkę/whisky/spirytusik/winko i oglądają film/OCP
                                            ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                                            ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                                            poprzednie modele:
                                            ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                                            ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                                            O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• sebastian7905
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 3488
                                              • Volkswagen
                                              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez spc
                                              a nawet w ostateczności mający poważny powód żeby się spieszyć.
                                              bobolino nie doczytałeś ,
                                              a poza tym co ci przeszkadza, że ktoś chce cię wyprzedzić ,no to mu pokazałeś oby tobie kiedyś ktoś czegoś nie pokazał i nie mówię tu o palcu ,ale trochę jeżdżę i co nie co widziałem Boże co za problemy . Jak mi ktoś drogę zajedzie to go puszczam , jadę dalej i mam mniej siwych włosów.
                                              Sebastian
                                              Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                                              Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                                              Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                                              Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

bobolino, jak stoisz w korku na prawym a dalej jest zwężka to też wyskakujesz na lewy co by zablokować "frajera" który leci lewym do końca?

P.S. odnosnie mrugania długimi jak ktoś nie chce zjechać na prawy, zauważyłem to po sobie, nie mrugam długimi od dobrych kilku lat jak nie dłużej i to popłaca, dojeżdżam na bezpieczną odległość i czekam, zazwyczaj jak widzą czarny grill lub ksenony to zjeżdżają bez problemu na prawy a co bardziej oporni zostają wyprzedzeni prawą stroną i nawet nie którzy po manewrze wyprzedzenia lądują na prawym ale nie wszyscy, ci najbardziej nied...bani dalej lecą lewym.
                                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• rafiki
                                                  RS
                                                  • 2012
                                                  • 15975
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kw82
                                                  wolno jeżeli nie ma miejsca na prawym.
                                                  Zamieszczone przez spc
                                                  Inna sprawa, jeśli prawym jedzie cały ciąg aut, na lewym sznurek kilka / kilkanaście samochodów jadących nieznacznie szybciej, a za mną ktoś wali długimi żeby go przepuścić, to się nie usuwam. I tak wszyscy jedziemy tempem nadanym przez "pierwszego" na lewym.
                                                  No, przynajmniej jeden rozgarnięty się znalazł, który zrozumiał, o czym ja cały czas piszę...
                                                  Zamieszczone przez spc
                                                  Prawy też
                                                  A drugi ni cholery nie rozumie, w czym problem.
                                                  bobolino, chyba nie zauważyłeś, że oba posty napisał kolega spc, więc teksty, że jeden rozumie a drugi nie są dziwne, bo wychodzi na to, że w ogóle nie zwróciłeś uwagi kto co napisał.
                                                  رافال
                                                  Spoty

Komentarz

• kw82
                                                    Drive
                                                    • 2013
                                                    • 88
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

wolno jeżeli nie ma miejsca na prawym
                                                    W którym miejscu prawa o ruchu drogowym znajduje się przepis o którym piszesz?

Komentarz

Pracuję...