Zamieszczone przez bobolino
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez bobolinoJeżeli bankomat był oddalony kilka metrów od koperty, to nie widzę tutaj jakiegoś większego problemu. Zatrzymuję się, wypłacam pieniądze, jadę dalej. Czas 2 minuty.
No chyba, że bankomat był kilkadziesiąt metrów dalej, to trochę zmienia postać rzeczy.
Komentarz
-
-
parasite, BRAWO :!:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bobolinoJeżeli bankomat był oddalony kilka metrów od koperty, to nie widzę tutaj jakiegoś większego problemu.
A ta chwila to się nie tyczy tylko tych kopert tylko ogólnie parkowania. "Panie ja tylko na chwilę" tylko dla jednych to 2 min dla innych 2h i nie mów że się z tym nie spotkałeś :!: .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WallyCo ma wspólnego odległość koperty dla inwalidów od czegokolwiek
koperta dla inwalidy jest kopertą dla inwalidy
Nie róbcie męczenników z inwalidów. Człowiek jest człowiek - jednemu się w życiu poszczęściło i potrzebuje stanąć na chwilę, i pieniądze wypłacić, tak samo inny potrzebuje zaparkować bliżej wejścia, bo ma kłopot z poruszaniem się.
Jeżeli jedni będą mieli całe życie pretensje do drugich, że ci lepiej sytuowani na chwilę zajęli im miejsce, to nic z tego dobrego nie wyniknie.
Ot, cała Polska w pigułce.
[ Dodano: Nie 13 Kwi, 14 19:41 ]
Zamieszczone przez eaglemirekA ta chwila to się nie tyczy tylko tych kopert tylko ogólnie parkowania. "Panie ja tylko na chwilę" tylko dla jednych to 2 min dla innych 2h i nie mów że się z tym nie spotkałeś
Więc jak ja się na minutkę zatrzymam, to nie sądzę, żeby w tym czasie zjechało się trzech inwalidów. A nawet gdyby, to pokornie ustąpię im miejsca i jeszcze przeproszę.
Jaki masz chłopie problem? Pierdzielisz tak dla zasady, jaką to ja krzywdę inwalidzie zrobiłem przez tę minutę, czy o co tobie się rozchodzi?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekbobolino, Nie broń czegoś co jest nie do obrony :!: A na jakiej podstawie ten inwalida ma wiedzieć że za minutę samochód parkujący na kopercie odjedzie i że nie jest to samochód innego inwalidy :?: Wywiesisz jakiś transparent z zegarem i odliczaniem wstecznym :?:
Ale przestań demonizować, jaką to ja krzywdę ludzkości robię, bo na dwie minuty zająłem miejsce dla inwalidów. Wyluzuj. Jak se ten inwalida, który zaraz za mną chciał zaparkować, pojedzie dalej, to mu korona z głowy nie spadnie, tak?
Bo co by zrobił ten biedny inwalida, gdyby to miejsce było zajęte przez innego inwalidę?
Pomyśl trochę chłopie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bobolinoPomyśl trochę chłopie.
Zamieszczone przez bobolinoWyluzuj. Jak se ten inwalida, który zaraz za mną chciał zaparkować, pojedzie dalej, to mu korona z głowy nie spadnie, tak?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekBy gdybyś to ty pojechał trochę dalej to by ci z całą pewnością korona z głowy spadła "stary" "chłopie"
Potrafię zrozumieć wiele "technik" parkowania czy też zostawiania na chwile auta, ale akurat nie zastawienia koperty dla inwalidów... :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirek
By gdybyś to ty pojechał trochę dalej to by ci z całą pewnością korona z głowy spadła "stary" "chłopie"
Przyjmijmy, że tam przy bankomacie, były co najmniej dwa miejsca przeznaczone dla inwalidów, a ja zająłem jedno na dwie minuty. Prawda, że teraz to inaczej wygląda w połączeniu z tym, co wcześniej ci tłumaczyłem?
Ale to tylko taki przykład na potrzeby tej dyskusji, bo ja nigdy nie staję dla miejsc przeznaczonych dla inwalidów. Chciałem tylko zaznaczyć, że nie każdy problem musi być PROBLEM, jak to się w Polsce przyjęło.
Komentarz
-
-
eaglemirek, odpuść...
któryś z kolegów ma u siebie w podpisie coś na
temat sprowadzenia do swojego poziomu i
pokonania doświadczeniem... :wink:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bobolinojaką to ja krzywdę ludzkości robię, bo na dwie minuty zająłem miejsce dla inwalidów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wallyeaglemirek, odpuść...
któryś z kolegów ma u siebie w podpisie coś na
temat sprowadzenia do swojego poziomu i
pokonania doświadczeniem... :wink:
[ Dodano: Nie 13 Kwi, 14 20:14 ]
Zamieszczone przez georggnie możesz zrozumieć, że miejsce dla inwalidy jest tylko dla niego.
Wg ciebie dupa jest tylko od srania?
Komentarz
-
-
parkuj sobie kolego bobolino na ilu kopertach chcesz... mam nadzieję, że nigdy nie będziesz na poważnie jej potrzebował :roll: tyle ode mnie - EOTByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bobolinoA przepraszam, czy temu inwalidzie straszna krzywda się stanie, jak minutę poczeka, zanim bankomat wyda mi pieniądze?Zamieszczone przez bobolinoJak se ten inwalida, który zaraz za mną chciał zaparkować, pojedzie dalej, to mu korona z głowy nie spadnie, tak?
bobolino myślę, że Tobie również nic by się nie stało jakbyś podjechał kawałek dalej i przeszedł się do tego bankomatu. Myślę również, że ten fakt nie spowodowałby, że korona by Ci z głowy spadła, bo nawet jakby mocniej zawiało to podziałałoby to na duży plus i przewietrzyło Twój umysł
I nikomu się źle nie życzy, ale życzę Ci, żebyś chociaż przez miesiąc musiał poruszać się na wózku czy bez nogi i wtedy Twoja ocena mogłaby mieć jakieś większe znaczenie, bo na chwilę obecną są to jedynie zwykłe, głupie tłumaczenia..
Zamieszczone przez bobolinoBo co by zrobił ten biedny inwalida, gdyby to miejsce było zajęte przez innego inwalidę?
A za parkowanie na kopertach są zbyt niskie kary. Oprócz mandatów samochód powinien być od razu odholowywany na parking, a jak taki inwalida umysłowy oprócz mandatu zapłaciłby za odholowanie i za parking to może wtedy by zmądrzał i wyciągnął wnioski na przyszłość, bo przecież skoro mu się poszczęściło i już wypłaci te swoje pieniądze z bankomatu to nic nie stoi na przeszkodzie żeby je wydał na opłaty za swoją ignorancję
A żeby nie było, że total OT to chciałbym pozdrowić kierowcę grafitowej Octavii 2 na blachach WN (co najlepsze z naklejką OCP), który wyjechał sobie z chodnika/zatoczki przy Sanguszki/Moście Gdańskim i przez 3 pasy ruchu od razu zajął lewy pas by mknąć po nim z zawrotną prędkością ok. 50km/h prowadząc sobie konwersację z pasażerem.
Jego bezmyślność raczej mu daruję, bo z doświadczenia wiem, że blachy WN, WK czy WA to w wielu przypadkach osoby przyjezdne, więc albo nie do końca znają miasto albo uczyli się jeździć wśród pól i łąk, więc przy większej liczbie pasów ruchu i większej liczbie samochodów, nie wspominając już o ilości rond, mogą się pogubić, poczuć przerażenie i obawę przed poruszaniem się zgodnie z przepisami
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bobolino[ Dodano: Nie 13 Kwi, 14 20:14 ]
Zamieszczone przez georggnie możesz zrozumieć, że miejsce dla inwalidy jest tylko dla niego.
Wg ciebie dupa jest tylko od srania?
- kierującym pojazdem przewożącym osobę o obniżonej sprawności ruchowej;
- pracownikiem placówek zajmujących się opieką, rehabilitacją lub edukacją osób niepełnosprawnych pozostających pod opieką tych placówek.
- osobą (np. krewnym) przewożącą osobę niepełnosprawną posługującą się kartą wydaną tej osobie.
Pytanie dotyczące dupy pozostawię bez komentarza.
Komentarz
-
-
:diabelski_usmiech
Kolega bobolino, to chyba w ZUS-ie pracuje albo jest lekarzem, który orzeka o niepełnosprawności :lol:Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bobolinoAle przestań demonizować, jaką to ja krzywdę ludzkości robię, bo na dwie minuty zająłem miejsce dla inwalidów. Wyluzuj. Jak se ten inwalida, który zaraz za mną chciał zaparkować, pojedzie dalej, to mu korona z głowy nie spadnie, tak?
Komentarz
-
-
bobolino, proszę cię przestań, bo jak się czyta to co napisałeś powyżej o zajmowaniu miejsc dla inwalidów "na chwilkę" to ... nóż się w kieszeni otwiera !! :evil:
Jeśli nie przekonuje cię kalectwo tych ludzi, to może powiedzmy tak - prawo ZAKAZUJE ci zajmowania takich miejsc bez stosowanego pozwolenia i koniec dyskusji, bo dyskusja w tym temacie jest wyjątkowo niesmaczna i nieelegancka.
Są pewne granice których kulturalni ludzie przekraczać nie mogą, bo po ich przekroczeniu przestają być kulturalnymi ludźmi.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TomcioJesli przejedzie 100 motocykli normalnie obok Ciebie to nawet ich nie zapamietasz ale przeleci jeden idiota na kole z głośnym wydechem i zrobi wioche-takiego od razu zapamietasz i wyrobisz sobie opinie.Przemysl to sobie.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Sorki, ale niechcący skasowałem:
Zamieszczone przez comandoWszystkim którzy chcą by im dziękować polecam usiąść na moto i jadąc po koleinach między autobusem a tirem, mając po bokach jakieś 30 cm miejsca, podnieść rękę. Poza tym zawsze myślałem że każdy miłośnik motoryzacji lubi dźwięk ryczącego silnika. Nie mylić z dźwiękiem głośnego wydechu w samochodzie. Osobiście z wszystkich którzy w jakikolwiek negatywny sposób się wypowiedzieli o jednośladach rozumiem tylko tych którzy mają okna przy trasie szybkiego ruchu...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezDla mnie 99% motocyklistów to idioci - po co się kupuje motocykl? Aby mieć przyjemność jeżdżenia nim. A co sprawia największą przyjemność? Gaz do dechy.
Dla mnie przyjemnością jest jazda turystyczna, mam bardzo, bardzo wielu kumpli w Polsce i w Europie, którzy myślą tak samo, jest ich na pewno więcej niż 1% motocyklistów...
Do jeżdżenia szybko mam samochód, motocykl jest do delektowania się...
Nie chodzi o to, że bronię za wszelką cenę motocyklistów, bo też jest wśród motocyklistów kupę idiotów, ale nie sądzę, żeby ten odsetek był większy niż wśród kierowców samochodów.
Wszelkie działania agresywne (pryskanie płynem, obrywanie lusterek itp.) nakręcają tylko spiralę przemocy, jest to droga bez wyjścia.
Teraz mieszkam pod miastem, ale jadąc do miasta coś załatwić wybieram motocykl (mimo, że mam wielki krążownik) bo jest szybciej dla mnie i nie dokładam swoich 5 groszy do korków, oraz nie zajmuję miejsc parkingowych dla aut. Kierowcy samochodów robią się coraz bardziej uprzejmi, w korkach zostawiają miejsce dla moto, a takich co się spinają, że ktoś może pojechać szybciej jest promil. Staram się być uprzejmy, jak mogę to dziękuje innym kierowcom, nie robię przegazówek koło samochodów, nie hałasuję w nocy...
Ale dla Ciebie jestem idiotą (lub któryś z moich kolegów)... Coż, mam to gdzieś...
Komentarz
-
Komentarz