Zamieszczone przez bzyq_74
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
-
-
No ale prawym chyba można tylko wyprzedzać w terenie zabudowanym :?: :?Było, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
Można wyprzedzać z prawej w terenie zabudowanym na drogach z dwoma pasami a poza terenem zabudowanym na trzy pasmowych.
Sprostowanie:
Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7:
1. na jezdni jednokierunkowej;
2. na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.
[ Dodano: Czw 12 Lis, 09 13:44 ]
z tym, że:
"Ustawa prawo o ruchu drogowym w art. 2 pkt 3 w definicji autostrady (droga dwujezdniowa), nie precyzuje wprost poszczególnych jezdni jako jednokierunkowe, jednak art. 4 ust. 6 pkt a ustawy o drogach publicznych z 21.03.1985 Dz.U. nr 71 poz. 838, definiuje autostradę jako drogę, która powinna być wyposażona przynajmniej w dwie rozdzielone jezdnie jednokierunkowe. Z analizy literalnej wynika, że dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku autostrady z wyznaczonymi pasami ruchu. Biorąc jednak pod uwagę bezpieczeństwo własne i innych użytkowników autostrady wykonując taki manewr przy dopuszczalnej prędkości 130 km/h, należy rozważyć, czy warto stwarzać takie zagrożenie. "140 KM @ 327 Nm
Komentarz
-
-
Piotr_Z, wszystko to prawda. Jednak dopuszczenie wyprzedzania z prawe nie zwalnie od obiwązku jazdy PRAWYM pasem lub przy prawej krawędzi jezdni. To jest reguła nadrzęda i zapisana jest ona w art 14 p.o.r.d.
Nie przestrzeganie jej, czyli permanentna jazda lewym pasem lub przy lewej krawedzi jezdni wyceniona jest w taryfikatorze mandatów na 200 zł i 2 pkt karne.
Żeby typo polska policja drogowa chciała ten jakże potrzebny przepis egzekwować.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPiotr_Z, wszystko to prawda. Jednak dopuszczenie wyprzedzania z prawe nie zwalnie od obiwązku jazdy PRAWYM pasem lub przy prawej krawędzi jezdni. To jest reguła nadrzęda i zapisana jest ona w art 14 p.o.r.d.
Nie przestrzeganie jej, czyli permanentna jazda lewym pasem lub przy lewej krawedzi jezdni wyceniona jest w taryfikatorze mandatów na 200 zł i 2 pkt karne.
Żeby typo polska policja drogowa chciała ten jakże potrzebny przepis egzekwować.140 KM @ 327 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigŻeby typo polska policja drogowa chciała ten jakże potrzebny przepis egzekwować.
Wiśniowa Vectra rozdaje dodatki m.in. w "Uwaga Pirat" :diabelski_usmiech
Mandat podstawowy za prędkość na zwężce (budowa węzła Sośnica A4/A1). :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Zamieszczone przez BigŻeby typo polska policja drogowa chciała ten jakże potrzebny przepis egzekwować.
Wiśniowa Vectra rozdaje dodatki m.in. w "Uwaga Pirat" :diabelski_usmiech
Mandat podstawowy za prędkość na zwężce (budowa węzła Sośnica A4/A1). :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jark7Jakbyś jeszcze pokazał jak masz je zamontowane, pliz :thank:
a w temacie
zaczęły się poranne i wieczorne zamglenia a motoułomni pojawili się jak grzyby po deszczu.
Z dumą mogę powiedzieć że moje halogeny były przez większość czasu w ten weekend w pozycji ON :twisted:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaJark7 napisał/a:
Jakbyś jeszcze pokazał jak masz je zamontowane, pliz
http://forum.octaviaclub....p=422225#422225
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaZ dumą mogę powiedzieć że moje halogeny były przez większość czasu w ten weekend w pozycji ON :twisted:OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookerdobrygrzeswawa napisał/a:
Z dumą mogę powiedzieć że moje halogeny były przez większość czasu w ten weekend w pozycji ON :twisted:
Jak rozumiem natężenie światła jest zgodne z normą i kodeksem ?NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigwestwi78, kobieta i .... wszystko jasne
Najbardziej rozpieprzają mnie teksty: "jak na kobietę to i tak dobrze jeździ" :evil:
Nie pije tu oczywiście do Ciebie a do ogółu bo jak takie "coś" ma prawo poruszać się po drogach publicznych? To zdarzenie nie powinno kwalifikować się jako wykroczenie tylko przestępstwo z artykułu o narażaniu życia i zdrowia innych. Mam nadzieję że w tym popieprzonym kraju znajdzie jest jeszcze jakaś komórka która może na podstawie takiego filmu pociągnąć do odpowiedzialności debilkęNFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zplutaOtóż to. Doświadczam tego zwłaszcza na swoim parkingu pod blokiem. Fakt, jest fatalny pod względem układu - trzeba samochody ustawiać naokoło małego placu. Ale zdarza się, że jak jest miejsce na dwa samochody obok siebie to niejeden skubaniec postawi tak, że wypada go zapytać, czy sobie podwójny bilet kupił. Albo postawi czasem dobrze ale potem w ciągu dnia inni się ustawią inaczej i byłoby fajnie jakby łaskawie zszedł i przesunął się o pół metra żeby komuś zrobić miejsce. Ale nie - cały np. weekend nie ruszy się a inni, wjeżdżają, patrzą, klną pod nosem i wyjeżdżają, bo tych parudziesięciu cm brakuje żeby swoje auto postawić. Raz tak sąsiada z góry w końcu przez domofon poprosiłem. W końcu zszedł ale ile się namarudził i natłumaczył "że on przecież dobrze postawił". A w końcu nawet nie każdego mogę tak poprosić bo nie znam dokładnie, gdzie który właściciel mieszka - wokół placyku jest 4 bloki o przyjezdnych nie wspomnę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zplutaOto ilustracja ... pt. "Poranna rzeczywistość parkingowa"obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
zpluta, a ten srebrny seichento to pewnie twój? :szeroki_usmiech
[ Dodano: Pon 07 Gru, 09 23:52 ]
Zamieszczone przez ArturTDIZamieszczone przez pkaczA 60letnia stateczna pani w bereciku pokazała mi... środkowy palec!
[ Dodano: Pon 07 Gru, 09 23:57 ]
Mnie najbardziej wkurzają trzy sytuacje: 1. jak jadą przez dłuższy czas dwa barany obok siebie z niską prędkoscią i za ch...a nie idzie ani jednego ani drugiego wyprzedzić. 2. to blokowanie lewego pasa przez tirowców głównie przy zweżkach na autostradach, tak jak by nie można nauczyć się wchodzenia na tz. zamek 3. to baba jadąca cały czas lewym pasem z niską prędkoscią, w sumie to nie problem bo zawsze idzie ją wyprzedzic prawym a ona i tak nie zjedzie.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vince123Zamieszczone przez zplutaW niedzielę nie jest lepiej ...
Dla stojących z samego przodu jest jeszcze opcja wjechania na szeroki chodnik (podobno specjalnie zrobiony jako dojazd dla karetek i straży pożarnej), objechania bloku i wyjazdu w innym miejscu. Raz byłem zmuszony tak zrobić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramida2. to blokowanie lewego pasa przez tirowców głównie przy zweżkach na autostradach, tak jak by nie można nauczyć się wchodzenia na tz. zamek
Komentarz
-
Komentarz