Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • koddi
    Rider
    • 2008
    • 405
    • Octavia I combi (1U5)
    • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

bzyq_74 Kolego zgadzam się z twoją opinią....oczywiście miałem na myśli normalnych kierowców a nie "baranów" specjalnie zajmujących lewy pas dla własnego komfortu....
    Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
    Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
    ...
    A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"

Komentarz

• dragster
      Elegance
      • 2009
      • 895
      • Honda

A ja dziś się sam osłabiłem , ech... ten niski zderzak z przodu w O1. Parkowałem przodem przy wyższym krawężniku, no i już jutro cały wieczór będę go prostował i podginał :twisted:
      Silnik R18A2.
      http://www.dadrl.org.uk
      http://www.lightmare.org

Komentarz

• idas
        Elegance
        • 2006
        • 828

Zamieszczone przez dragster
        A ja dziś się sam osłabiłem , ech... ten niski zderzak z przodu w O1. Parkowałem przodem przy wyższym krawężniku, no i już jutro cały wieczór będę go prostował i podginał :twisted:
        Dlatego ja nie podjezdzam ani Octavia, ani Golfem pod (praktycznie) zaden kraweznik, jesli mam jakiekolwiek (nawet malenkie) watpliwosci, czy nie przychacze.
        Poki co sie to sprawdza. Wole pojechac gdzies dalej i zaparkowac spokojnie :P
        VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
        VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• bradley
          L&K
          • 2008
          • 1465

Jade S1 w strone Bielska, mijam juz krzyzowke za Goczalkowicami i jade przed golfem lewym pasem. Jestesmy na dlugim luku w prawo. Nagle golf dziwnie zjezdza na srodek pasa zeby odslonic mi.... TOTALNEGO BEZMOZGA, ktory stal metr na naszym pasie bo skrecal w lewo i dotarl tylko na srodkowa czesc jezdni. Jedyne co zdolalem zrobic to dac po hamulcach, sprawdzic lusterko, prawie otarlem sie o tira ktory jechal obok prawym pasem i na milimetry przejechalem obok tego kretyna, ktory stal idealnie prostopadle do kierunku jazdy. Jakim trzeba byc idiota zeby nie wiedziec, ze za fotelem kierowcy sa jeszcze 2 metry pojazdu?

VW Vento 1.9TDI 1Z ++
          Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
          Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Mihau
            RS
            • 2009
            • 7460
            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Jadę sobie kurde na spot, godzina 20, deszcz napierdziela, że hej i koleś Lexusem GS nóweczka bez świateł i to jeszcze czarny :shock: Nie wierzę, że to nie ma czujnika zmierzchu. Czy to kurde nie widać, że się bez świateł jedzie?
            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• abstinent
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 4842
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mihau, i co z tego że ma czujnik, jeszcze musi być włączony :lol:

Komentarz

• Guguś
                L&K
                S_OCP Member
                • 2008
                • 1212

Zamieszczone przez Mihau
                Nie wierzę, że to nie ma czujnika zmierzchu.
                Trzeba było zatrzymać się i pokazać mu Swoją Octavkę :szeroki_usmiech
                Opisać mu jakie to bajery Ci tam chłopaki z Hondy poinstalowali :diabelski_usmiech

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Guguś
                  Opisać mu jakie to bajery Ci tam chłopaki z Hondy poinstalowali :diabelski_usmiech
                  :twisted:

Komentarz

• Evil
                    Rider
                    • 2009
                    • 721

Poniedziałek, parking LIDLa koło kopalni Halemba, Parking przeważnie pusty bo sporo miejsca a ludzi do sklepu aż tyle nie przyjeżdża. Wychodzimy z auta, patrzę wjeżdża Fiat Stilo, na "naszych" blachach, i sobie tak zacnie zaparkował. (pozostałe auta Getz i cordoba, są zapewne od górników, którzy na szychtę zjechali i jeszcze aut nie odebrali)

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• krzysiek13
                      L&K
                      • 2010
                      • 1155

Zostałem właśnie osłabiony w nieco inny sposób. Mam kolegę, kompletnego laika, który nie wymienia rozrządu, bo "tego nie trzeba robić, to tylko serwisy ludzi naciągają". Jakieś 50kkm temu wymienił sam pasek, oczywiście żadnej gwarancji nie dostał, pasek jakiś noname. Godzinę temu telefon, że odpalił i za sekundę zgasł z jakimś dziwnym pogłosem. Panika totalna. Jadę jutro to pooglądać.
                      Octavia

Komentarz

• Mihau
                        RS
                        • 2009
                        • 7460
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Jadę sobie do Starej Miłosnej i jak jest ta długa prosta od Kajki oczywiście wszyscy lewy pas, bo pan lekarz wypisał receptę no to ja ich prawy. Wyprzedziłem z 6 samochodów i dalej nie mogłem, bo autobus na prawym no to kierunek i na lewy pas i co? Koleś na lewy gaz do dechy i z długimi na mnie. Lol co za pajac. Jakby zjechał na prawy z resztą ekipy to bym nie musiał takich akcji robić.

Wracam i jedzie kobita na Siekierkach lewym 50km/h. Każdy ją środkowym wyprzedzał ale już mi się nawet kierunka nie chciało włączać więc długie i jazda i dopiero jak zacząłem jej stroboskop z długich robić to zczaiła o co mi chodzi.

Kurde co za chore ludzie. :zastrzelic

Komentarz

• Skfarek
                          RS
                          • 2010
                          • 4795
                          • Octavia I (1U2)
                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

krzysiek13, typowo polskie zachowanie :zlosnik1:
                          Evil, bo on się ustawił pod foto sesję tylko ty jej nie doczekałeś :wink:
                          Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                          6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                          Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez Mihau
                            Wracam i jedzie kobita na Siekierkach lewym 50km/h.
                            widzę , że ostatnio naraszcie policja i media biorą się za lewusów. Jeszcze do biedawna było to temat tabu, wiec coś się zaczyna ruszać ale to cały czas za mało Zamiast doraźnych akcji policji powinni na co dzień podczas rutynwych kontroli, wyłapywać lewusów i walić im spore mandaty. Inaczej nie odniesie to żadnego skutku.
                            Czarny Elegance

Komentarz

• Mihau
                              RS
                              • 2009
                              • 7460
                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Big, musieli by 24/7 na początku stać chyba, bo ja innej opcji nie widzę, żeby to zadziałało.

Komentarz

• PieTrzaK
                                L&K
                                • 2009
                                • 1323
                                • Octavia I (1U2)
                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Ja ostatnio miałem dylemat co robić z Kijanką z drogówki jadącą sobie ochoczo lewym pasem (przy pustym prawym ) 40 km/h. :roll: Wyprzedzać takich prawym czy nie...

Wczoraj osłabiła mnie sytuacja - pani dostała mandat za bus pas. Stała na światłach, za nią podjechał radiowóz, kogucik i zjazd na bok. Tylko że qfa jedyne oznaczenie tego buspasa jest jak narazie nad owym sygnalizatorem! Żadnego znaku wcześniej, na drodze nie ma jeszcze nawet linii...

Komentarz

• krzysiek13
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1155

PieTrzaK, Białystok, Wiejska? Toż tam jeszcze nic nie jest oznakowane jak należy :roll: Chyba, że już skończyli przebudowę
                                  Octavia

Komentarz

• westwi78
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2940

Zamieszczone przez PieTrzaK
                                    Stała na światłach, za nią podjechał radiowóz, kogucik i zjazd na bok.
                                    A to może nie dostała jednak tego mandatu, albo za coś innego?

Komentarz

• PieTrzaK
                                      L&K
                                      • 2009
                                      • 1323
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

krzysiek13, Dokładnie tam. Dalej nie jest oznakowane jak należy...

Babka stała na światłach, dopiero po dłuższej chwili podjechał radiowóz i ją ściągnął - widziałem potem jak policjantka pokazywała w stronę Wiejskiej, potem wypisywała kwitek i dawała babce do podpisu. Także mandat bankowo jakiś dostała, nie sądzę aby nawywijała coś poza buspasem.

Obym się mylił :|

Komentarz

• krzysiek13
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1155

PieTrzaK, bo do tego sa buspasy :|
                                        Octavia

Komentarz

• bzyq_74
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 3467
                                          • Volkswagen
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Ledy dzienne + mijania. :evil: Dużo takich się widuje.
                                          W tym przypadku chwała policji, że ich wyłapuje.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=89BDGRBq3us[/youtube]
                                          MARCIN
                                          Mój szkodnik

Komentarz

• soszek81
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1245

Dziś w nocy, było już po 3 nad ranem.
                                            Jako że wystartowałem późno to trzymałem na jednej z naszych cudownych autostrad przepisowe 140 (licznikowo 150-155). Tak bez mała 200km.
                                            Ruch w sumie niewielki, ale jednak. Generalnie 70% na lewym pasie zasuwałem.
                                            Doganiam dość żwawo dwa auta na prawym. Jedno to jakiś pik-up (z przodu), za nim bus z lawetą. Jakieś 500m do nich mi zostało, laweta kierunek i wyprzedza. Spoko, miejsce jest, zbiera się więc zdąży wyprzedzić. I tak było. Laweta wyprzedziła i zaczęła zjeżdżać na prawy, ja byłem już z 20-30m za pik-upem. I w tym momencie ten %#&%*#&syn na prawym pasie, odbił w lewo o dobre 2m zupełnie bez przyczyny (asfalt gładki, nic nie leżało itp) i znalazł się połową auta na lewym tuż przede mną.
                                            Deptanie hamulca, ABS, maksymalnie do lewej, klakson i niezapomniane wrażenia wytracania prędkości z 140 to niespełna 90.
                                            Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                            Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Octan
                                              Rider
                                              • 2006
                                              • 653

Zamieszczone przez bradley
                                              Najlepsze sa sytuacje kiedy jedzie sie ulica (przewaznie przez jakas wioske, male miasteczko) i nagle z bocznej uliczki wyjezdza jakis samochod. Trzeba wyhamowac prawie do zera, a pozniej po 200m jechania 30km/h on chce skrecic w lewo..
                                              Klasyka, tzw syndrom starego Zuka

Komentarz

• loyd
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 2342

Zamieszczone przez bzyq_74
                                                Ledy dzienne + mijania. :evil: Dużo takich się widuje.
                                                W tym przypadku chwała policji, że ich wyłapuje.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=89BDGRBq3us[/youtube]
                                                Szczerze mówiąc to poza tym, że łamią pewnie jakieś rozporządzenie to nie wiem co Ci to przeszkadza ??

Stwarza to jakieś większe (albo jakiekolwiek) zagrożenie ?

Komentarz

• Mickul
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 2847

Zamieszczone przez loyd
                                                  Stwarza to jakieś większe (albo jakiekolwiek) zagrożenie ?
                                                  Razi w nocy.

Te głupie Panamery i E klasy też rażą, ale oczywiście producent sobie nabił homologację na dzienne i postojowe, więc nic nie można im zrobić

Komentarz

• pstryczek
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 10780
                                                    • Superb III (3V3)

Rażą to ksenony w dostawczakach, ostatnio jechał za mna jakiś merolek dostawczy, normalnie szok tak oślepiał :evil:
                                                    Marek

Komentarz

Pracuję...