Ile płacicie za ubezpieczenie?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Najlepiej że dokladają wszyscy, a nie barany powodujące wypadki. Ja od 1990 roku od czerwca doplacam do baranów, nie mam żadnej kolizji ze swojej winy :evil: :evil: :evil:

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft
    Za chwile to ubezpieczenie takie 15-20latka do jazdy w kolo komina bedzie kosztowalo wiecej niz on sam jest warty.
    No już mi takie coś przecież zaproponowano...

Zostaw komentarz:

• tianhao
    odpowiedział(a)
    Ja standardowo OC+AC+NNW+Ass // chyba w takiej konfiguracji z pełnymi zniżkami 1650zł - rankomat wypluł 2000 zł

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Za chwile to ubezpieczenie takie 15-20latka do jazdy w kolo komina bedzie kosztowalo wiecej niz on sam jest warty.

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Agamek12
    Poyeb@ło się aż tak?
    Na poprzedniej stronie o tym jest, oraz np. a dnia dzisiejszego http://tvn24bis.pl/pieniadze,79/rosn...oc,686426.html

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Ciekawostka...
    Rok temu żony Corollę ubezpieczyłem w OC+Ass+NNW za 460zł w AXA. W tym roku "zapytałem" Rankomat.pl oraz Aviva i najniższa oferta na powyższy zakres to... 940zł :shock:
    Poyeb@ło się aż tak?

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    diablojarek,
    KNF nakazał towarzystwom ubezpieczeniowym zmianę składki na wyższe i mamy efekt.
    kolego większej głupoty nie słyszałem.. KNF nie nakazał zmiany składki na wyższe tylko jest ponad 20 punktów/wytycznych do których Ubezpieczyciele musieli się zastosować (m.in. wyższe odszkodowania). Niestety żadne TU nie przyjmie takiego wzrostu kosztów na siebie bo by popłynęło finansowo tylko przeniesie na Klientów - to, że składki z OC były niedoszacowane to wina samych Ubezpieczycieli bo była walka o Klienta czytaj kto da taniej. Mamy efekt jaki mamy. I tak u Nas jest tanio w PL moim zdaniem.

Zostaw komentarz:

• strazakp
    odpowiedział(a)
    to jest takie Ala miniCasco czyli jak AC tylko że jedynie od kradzieży i pożaru.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    marlej108, Jak nie zakladasz dzwona z wlasnej winy, to raczej AC od kradziezy w zupelnosci wystarczy :?:

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez strazakp
    Ja właśnie wykupilem OC+od kradzieży i pożarów+NNW kierowcy i pasażera , w AXA Direct (kontynuacja) cena 766 zł. Rok temu miałem to samo co w/w + assistance MIDI+opony = 560 zł. Trochę podrozalo !!!
    czyli co? Autocasco nie masz...?

bo co znaczy "od kradziezy i pozarow?

w sumie przy O2 moze faktycznie juz nie warto.

Zostaw komentarz:

• strazakp
    odpowiedział(a)
    Ja właśnie wykupilem OC+od kradzieży i pożarów+NNW kierowcy i pasażera , w AXA Direct (kontynuacja) cena 766 zł. Rok temu miałem to samo co w/w + assistance MIDI+opony = 560 zł. Trochę podrozalo !!!

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Kuźwa aż sie boje co będą chcieli mi wcisnąć... Rok temu za pelny pakiet + Assistance i holowanie w PZU placilem ponad 3100 zl... Napisze jutro do ubezpieczyciela - niech mi to policzy.

Zostaw komentarz:

• chrzanek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft
    Zamieszczone przez chrzanek
    OC- dwa lata temu 545pln,rok temu 650 ,a w tym 810 i to wszystko w pakiecie z AC i NNW
    Jak to sa ceny z AC to i tak jest to jak za darmo.... za silnik 1.8 w wielu przypadkach samo OC tyle wynosi
    Heheh niestety to nie ceny za pakiet tylko za samo OC :shock:
    Za OC/AC/NNW +ASS z holowaniem do 1000km za granicą poległem prawie 2300.

Zostaw komentarz:

• gmpl
    odpowiedział(a)
    OC+NNW w tamtym roku 397 zł w tym roku 451 zł, towarzystwo i zniżki bez zmian. 60% bezszkodowo.

Zostaw komentarz:

• sosna1
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez diablojarek
    Dlatego też
    nie uważacie,że wysokość składek powinna być jeszcze identyczna w całej Polsce i np po 20 latach bezszkodowego przebiegu powinna być symboliczna opłata za taką polisę np.1 zł :diabelski_usmiech , w zeszłym roku za 1400cm3 płaciłem 320zł w tym za 1198cm3 470zł ten sam ubezpieczyciel i myślałem,że za mniejszą pojemność będzie jeszcze trochę taniej a tu taki zonk.

Zostaw komentarz:

• diablojarek
    odpowiedział(a)
    niestety nadchodzą takie czasy ze posiadanie pełnego Pakietu AC będzie przywilejem i to drogim przywilejem. Składki sa niejednokrotnie wyliczane w tysiącach .
    Samo OC poszło prawie 100% do góry i to nawet w przypadku ludzi którzy nie mieli żadnej kolizji .
    KNF nakazał towarzystwom ubezpieczeniowym zmianę składki na wyższe i mamy efekt. Dlaczego ?? Z prostego powodu , wysokość świadczeń z odszkodowań poszła do góry, naprawy , świadczenia zdrowotne przy szkodzie , samochody zastępcze ... wszystko to dostajemy ale nie za darmo . Dlatego też aby ubezpieczalnie nie były na minusie muszą podnieść składki po to żeby sobie zrekompensować wszystkie świadczenia które wypłacają - ale nie martwcie się od stycznia idą następne podwyżki cen składek

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez chrzanek
    OC- dwa lata temu 545pln,rok temu 650 ,a w tym 810 i to wszystko w pakiecie z AC i NNW
    Jak to sa ceny z AC to i tak jest to jak za darmo.... za silnik 1.8 w wielu przypadkach samo OC tyle wynosi

Zostaw komentarz:

• irekk
    odpowiedział(a)
    5 letnie auto, komplet kosztował mnie 3.6k WTF. Jedna szkoda 3 lata temu (PZU). Allianz to już w ogóle pojechał po całości - 5.5k PLNów. W zeszłym roku w Allianzie płaciłem 2.9k. Komuś coś się spierniczyło na głowę. Swoją drogą suma ubezpieczenia przez rok wzrosła o 10%. Roczna Kianka z 3k (nówka) skoczyła do niespełna 4k (roczna) a suma ponad 3x większa.

Zostaw komentarz:

• chrzanek
    odpowiedział(a)
    OC- dwa lata temu 545pln,rok temu 650 ,a w tym 810 i to wszystko w pakiecie z AC i NNW plus dwie polisy mieszkaniowe.To sie nazywa interes. :evil:
    Oczywiście 60% bonusa.

Zostaw komentarz:

• jamaju
    odpowiedział(a)
    Ja mam teraz niewielki wzrost OC, bo z 478 zł na 485 zł...

Zostaw komentarz:

• piernik
    odpowiedział(a)
    No to u mnie skok z 411 na 854 :evil: :evil:
    Wyliczyłem sobie składkę w Rankomacie i w CUK i niemal wszystkie oferty oscylują wokół takiej kwoty.
    Normalnie kurwica mnie strzela.

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez andrzej1962
    Odbieram to jak "czesanie klienta"
    System nie był szczelny i kasiora płynęła z wypłat. Więc przyszedł czas na jego uszczelnienie gotówką posiadaczy pojazdów :szeroki_usmiech No bo jak inaczej uzupełnić luki w rachunkach :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• andrzej1962
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez endryu
    co jest przyczyną takiego wzrostu OC?
    http://www.bankier.pl/wiadomosc/Ceny...6-7433445.html
    ok dzięki ale nadal nie widzę powodów aż tak znacznej podwyżki tym bardziej, że ilość szkód (wypadki, kradzieże) chyba spada. Odbieram to jak "czesanie klienta" w świetle prawa

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    co jest przyczyną takiego wzrostu OC?
    http://www.bankier.pl/wiadomosc/Ceny...6-7433445.html

Zostaw komentarz:

• andrzej1962
    odpowiedział(a)
    Koledzy podpowiedzcie co jest przyczyną takiego wzrostu OC? w poprzednim roku OC i NNW kosztowało mnie 383 zeta teraz ta sama firma przysłała mi na 670. Dodam, że nie miałem żadnej szkody a zniżka obecna aż 70%

Zostaw komentarz:

Pracuję...