Ile płacicie za ubezpieczenie?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Najlepiej że dokladają wszyscy, a nie barany powodujące wypadki. Ja od 1990 roku od czerwca doplacam do baranów, nie mam żadnej kolizji ze swojej winy :evil: :evil: :evil:
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZa chwile to ubezpieczenie takie 15-20latka do jazdy w kolo komina bedzie kosztowalo wiecej niz on sam jest warty.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja standardowo OC+AC+NNW+Ass // chyba w takiej konfiguracjiz pełnymi zniżkami 1650zł - rankomat wypluł 2000 zł
Zostaw komentarz:
-
-
Za chwile to ubezpieczenie takie 15-20latka do jazdy w kolo komina bedzie kosztowalo wiecej niz on sam jest warty.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Poyeb@ło się aż tak?
Zostaw komentarz:
-
-
Ciekawostka...
Rok temu żony Corollę ubezpieczyłem w OC+Ass+NNW za 460zł w AXA. W tym roku "zapytałem" Rankomat.pl oraz Aviva i najniższa oferta na powyższy zakres to... 940zł :shock:
Poyeb@ło się aż tak?
Zostaw komentarz:
-
-
diablojarek,KNF nakazał towarzystwom ubezpieczeniowym zmianę składki na wyższe i mamy efekt.
Zostaw komentarz:
-
-
to jest takie Ala miniCasco czyli jak AC tylko że jedynie od kradzieży i pożaru.
Zostaw komentarz:
-
-
marlej108, Jak nie zakladasz dzwona z wlasnej winy, to raczej AC od kradziezy w zupelnosci wystarczy :?:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez strazakpJa właśnie wykupilem OC+od kradzieży i pożarów+NNW kierowcy i pasażera , w AXA Direct (kontynuacja) cena 766 zł. Rok temu miałem to samo co w/w + assistance MIDI+opony = 560 zł. Trochę podrozalo !!!
bo co znaczy "od kradziezy i pozarow?
w sumie przy O2 moze faktycznie juz nie warto.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja właśnie wykupilem OC+od kradzieży i pożarów+NNW kierowcy i pasażera , w AXA Direct (kontynuacja) cena 766 zł. Rok temu miałem to samo co w/w + assistance MIDI+opony = 560 zł. Trochę podrozalo !!!
Zostaw komentarz:
-
-
Kuźwa aż sie boje co będą chcieli mi wcisnąć... Rok temu za pelny pakiet + Assistance i holowanie w PZU placilem ponad 3100 zl... Napisze jutro do ubezpieczyciela - niech mi to policzy.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez chrzanekOC- dwa lata temu 545pln,rok temu 650 ,a w tym 810 i to wszystko w pakiecie z AC i NNW
Za OC/AC/NNW +ASS z holowaniem do 1000km za granicą poległem prawie 2300.
Zostaw komentarz:
-
-
OC+NNW w tamtym roku 397 zł w tym roku 451 zł, towarzystwo i zniżki bez zmian. 60% bezszkodowo.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez diablojarekDlatego też
Zostaw komentarz:
-
-
niestety nadchodzą takie czasy ze posiadanie pełnego Pakietu AC będzie przywilejem i to drogim przywilejem. Składki sa niejednokrotnie wyliczane w tysiącach .
Samo OC poszło prawie 100% do góry i to nawet w przypadku ludzi którzy nie mieli żadnej kolizji .
KNF nakazał towarzystwom ubezpieczeniowym zmianę składki na wyższe i mamy efekt. Dlaczego ?? Z prostego powodu , wysokość świadczeń z odszkodowań poszła do góry, naprawy , świadczenia zdrowotne przy szkodzie , samochody zastępcze ... wszystko to dostajemy ale nie za darmo . Dlatego też aby ubezpieczalnie nie były na minusie muszą podnieść składki po to żeby sobie zrekompensować wszystkie świadczenia które wypłacają - ale nie martwcie się od stycznia idą następne podwyżki cen składek
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez chrzanekOC- dwa lata temu 545pln,rok temu 650 ,a w tym 810 i to wszystko w pakiecie z AC i NNW
Zostaw komentarz:
-
-
5 letnie auto, komplet kosztował mnie 3.6k WTF. Jedna szkoda 3 lata temu (PZU). Allianz to już w ogóle pojechał po całości - 5.5k PLNów. W zeszłym roku w Allianzie płaciłem 2.9k. Komuś coś się spierniczyło na głowę. Swoją drogą suma ubezpieczenia przez rok wzrosła o 10%. Roczna Kianka z 3k (nówka) skoczyła do niespełna 4k (roczna) a suma ponad 3x większa.
Zostaw komentarz:
-
-
OC- dwa lata temu 545pln,rok temu 650 ,a w tym 810 i to wszystko w pakiecie z AC i NNW plus dwie polisy mieszkaniowe.To sie nazywa interes. :evil:
Oczywiście 60% bonusa.
Zostaw komentarz:
-
-
No to u mnie skok z 411 na 854 :evil: :evil:
Wyliczyłem sobie składkę w Rankomacie i w CUK i niemal wszystkie oferty oscylują wokół takiej kwoty.
Normalnie kurwica mnie strzela.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962Odbieram to jak "czesanie klienta"
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez endryuZamieszczone przez andrzej1962co jest przyczyną takiego wzrostu OC?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962co jest przyczyną takiego wzrostu OC?
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy podpowiedzcie co jest przyczyną takiego wzrostu OC? w poprzednim roku OC i NNW kosztowało mnie 383 zeta teraz ta sama firma przysłała mi na 670. Dodam, że nie miałem żadnej szkody a zniżka obecna aż 70%
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: