Ile płacicie za ubezpieczenie?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• kosticz
    odpowiedział(a)
    Skoda octavia 1.6 benzyna wersja style, rocznik 2004, przebieg 157.000, wartośc pojazdu na 10.500 zł, OC+Asistance premium+ autocasco premium + ubezpieczenie szyb + opony+ NWW, zniżki 20% ubezpieczenie w liberty na kwotę 1.060
    Oczywiście cena po podwyżkach ale utargowana za identyczny pakiet jak rok temu.

Zostaw komentarz:

• Octava4x4
    odpowiedział(a)
    Tydzień temu ubezpieczałem na siebie kupioną w marcu octavie. W Warcie zapłaciłem 483 zł za cały rok.Gdzie w PZU już na starcie pani stwierdziła że nie będzie mniej jak 700 zł a w Avivie wyliczone miałem na 650 zł.U agenta miałem jeszcze do wyboru tańsze o 20 zł z innej firmy ale wybrałem po raz pierwszy Wartę.

Zostaw komentarz:

• Martakta
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez shok
    Teściowi w firmie Gothaer z 508zl na 961zl podwyżka ! Samo OC + szyba. Mniejsza o to jaki wóz ale podwyżka prawie 100%. Dzwoniłem do ubezpieczyciela czy to pomyłka odpowiedzieli nie wszystkie ubezpieczalnie podniosły bardzo ceny :evil:
    No niestety, OC drożeje i to bardzo, z wielu powodów. Warto jednak sprawdzać w porównywarkach OC czy przypadkiem ktoś nie zaoferuje nieco taniej. Niby wszyscy zwiększają ceny, ale jednak nadal są wyraźne różnice między poszczególnymi towarzystwami.

EDIT (_tm_): usunąłem link, którego jedyną rolą było zwiększenie PageRanka strony docelowej.

Zostaw komentarz:

• shok
    odpowiedział(a)
    Teściowi w firmie Gothaer z 508zl na 961zl podwyżka ! Samo OC + szyba. Mniejsza o to jaki wóz ale podwyżka prawie 100%. Dzwoniłem do ubezpieczyciela czy to pomyłka odpowiedzieli nie wszystkie ubezpieczalnie podniosły bardzo ceny :evil:

Zostaw komentarz:

• pauletto007
    odpowiedział(a)
    Skoda Octavia I 1.9Tdi kombi Ambiente, 2003 rok, przebieg 257000,OC+AC mini+AutoSzyby+Ochrony zniżek,max zniżki,wartość pojazdu według PZU-11000zł -składka 1170 zł.

Zostaw komentarz:

• Martakta
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Eryk Konieczny
    Dzięki za informację.

Osobiście wzorowałem się trochę na tym artykule i myślałem ,że nie będę musiał wypowiadać umowy.
    Dla uporządkowania - według obecnych zasad ubezpieczenie OC nie przedłuża się automatycznie tylko w trzech przypadkach:
    - jeżeli kupujemy używane auto i korzystamy z OC poprzedniego właściciela,
    - kiedy nie zapłacimy drugiej lub kolejnej raty za poprzednie ubezpieczenie,
    - kiedy wykupimy ubezpieczenie krótkoterminowe.

Zostaw komentarz:

• Araspol
    odpowiedział(a)
    Skoda Octavia II 1.9Tdi Elegance,2005 rok, przebieg 360 000,OC+AC+AutoSzyby+Ochrony zniżek,max zniżki,wartość pojazdu według PZU-13600zł -składka 1405 zł

Zostaw komentarz:

• Eryk Konieczny
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez spj
    Osobiście zrobiłem tak, że skleciłem pisemko (wypowiedzenie OC), podpisałem się, zeskanowałem, wysłałem do ubezpieczyciela, a następnego dnia zadzwoniłem na infolinię i poprosiłem o potwierdzenie, że doszło i czy wszystko się zgadza. Było git

Co do artykułu, to "uwielbiam" takie niedatowane i nie wiadomo z kiedy są
    Tak też zrobię

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    Osobiście zrobiłem tak, że skleciłem pisemko (wypowiedzenie OC), podpisałem się, zeskanowałem, wysłałem do ubezpieczyciela, a następnego dnia zadzwoniłem na infolinię i poprosiłem o potwierdzenie, że doszło i czy wszystko się zgadza. Było git

Co do artykułu, to "uwielbiam" takie niedatowane i nie wiadomo z kiedy są

Zostaw komentarz:

• Eryk Konieczny
    odpowiedział(a)
    Dzięki za informację.

Osobiście wzorowałem się trochę na tym artykule i myślałem ,że nie będę musiał wypowiadać umowy.

No nic jedno pisemko i temat załatwiony będzie załatwiony.

pozdrawiam
    Eryk

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    Eryk Konieczny, aktualnie musisz wypowiedzieć obecnemu ubezpieczycielowi OC, bo się przedłuży i będą mieli prawo ściągać z Ciebie za nie należność.

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Eryk Konieczny, OC jest obowiązkowe więc chyba jednak jest automatycznie przedłużane, AC już na 100% wygasa jak nie przedłużysz. Przynajmniej tak jest w Hesti

Zostaw komentarz:

• Eryk Konieczny
    odpowiedział(a)
    Witam.

Pany mam pytanie.
    Jestem na etapie wyboru ubezpieczenia. Do tej pory miałej w Liberty.
    Dostałem od nich ofertę z takim zapisem:

"Jednocześnie informujemy, iż nieskorzystanie z niniejszej propozycji zawarcia umowy ubezpieczenia w szczególnym trybie nie jest jednoznaczne z wypowiedzeniem umowy ubezpieczenia obowiązkowego OC posiadaczy pojazdów
    mechanicznych. Dlatego też, zgodnie z obowiazującymi przepisami prawa, w przypadku braku wypowiedzenia najpózniej 1 dzień przed zakończeniem aktualnego okresu ubezpieczenia umowa ubezpieczenia OC może przedłużyć się automatycznie na kolejny okres 12 miesięcy, co będzie skutkować koniecznością zapłaty składki."

Czy nie wydaję się Wam, że to jest kantowanie?
    Chyba obecne przepisy mówią, że umowa się kończy i koniec...Nie zapłacisz, nie ma przedłużenia automatycznego.

Zostaw komentarz:

• dontak
    odpowiedział(a)
    Compensa zniżki 60%, wartość auta 44000 pln
    1850 PLN
    OC+AC+NNW (50tys na każdą osobę, kierowca razy 4)+Assistance Komfort Plus, Ochrona zniżek OC i AC, Szyby, Stała wartość pojazdu, wariant serwisowy

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Dzisiaj Czeszka dostała nowe ubezpieczenie w Hestia (OC, AC, NNW, HCA, ZK) wartość pojazdu przy przebiegu 118kkm - 33700zł Koszt-1390zł (o 100zł więcej niż rok temu :evil: )

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    eaglemirek, już poprawione

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    michal10381, dawcio, Panowie takie info niewiele daje bo nie wiadomo czy pojazd ubezpieczany był wart 5000 czy 150000 :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    OC+AC nw
    mbank
    po szkodzie całkowitej poprzedniego auta z AC
    2200zł
    wartość auta-32800zł

Zostaw komentarz:

• michal10381
    odpowiedział(a)
    Oc ac nw
    Generali
    60% znizek
    1100pln
    Gdansk

Oszacowany na 31tys

Zostaw komentarz:

• brzozi78
    odpowiedział(a)
    Skoda Octavia II kombi 1.6 + LPG, 2013 r.
    Ubezpieczenie AXA: OC+AC+NW(50000pln kierowca+50000pln pasażerowie), ASS MIDI POLSKA+EUROPA, maksymalne zniżki. Wycena samochodu na marzec 2016r. 44000pln.
    Składka 1404 pln, powiat chrzanowski.

Zostaw komentarz:

• dudix83
    odpowiedział(a)
    Octavia II 2005 rok kombik 2.0 turbognojek ubezpieczenie AxA poprzez konto mbank, max znizki

samo OC 480 polskich peelenow

Zostaw komentarz:

• fajny52
    odpowiedział(a)
    Śkoda Octavia II Tour 1.6 z lpg 2012 rok PZU AC+OC+NW max znizki 1820 zł

Zostaw komentarz:

• Reidak
    odpowiedział(a)
    Octavia 3 MY2016 Ambition+Amazing, auto nowe od dealera, 2270 zł WARTA OC-AC KOMFORT-NW + szyby + wartość pojazdu przez kolejne 3 lata zgodnie z fakturą. Szczegóły dostępne na stronie ubezpieczyciela. Z tym że mam jeszcze 2 pojazdy (1 tylko OC a 2 taki sam pakiet jak dla Skody tylko stała wartość przez rok na jaki została zawarta umowa 2060 zł) + mieszkanie + wyposażenie mieszkania ubezpieczone w Warcie.

Zostaw komentarz:

• JacekRS
    odpowiedział(a)
    Hestia - 2850PLN, - AC-OC-NNW + szyba (podobno nieskończona ilość razy)
    kura z 2013 - wrzesień, wyceniona na 79 000PLN brutto.

PZU było coś 500pln droższe, Alianz wycenił ubezpieczenie na... 4600, a rok wczesniej mialem od nich ubezpieczenie na 2800... :roll:

Oferta u agenta w ASO.

Aale to nic.... mam w leasingu Giuliette z 2011 w PKO Leasing, wycena na 39 000PLN netto i ubezpieczenie 3400, to najtańsza opcja z PZU, z Compensy było ponad 5000PLN, auto chyba nawet od burzy magnetycznej na słońcu jest ubezpieczone.

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    sew1981, tydzień temu dostałem ofertę od Grzegorza i jak dopytałem o szczegóły to już nie odpisał, więc nie wiem co u niego.

Zostaw komentarz:

Pracuję...