Skoda octavia 1.6 benzyna wersja style, rocznik 2004, przebieg 157.000, wartośc pojazdu na 10.500 zł, OC+Asistance premium+ autocasco premium + ubezpieczenie szyb + opony+ NWW, zniżki 20% ubezpieczenie w liberty na kwotę 1.060
Oczywiście cena po podwyżkach ale utargowana za identyczny pakiet jak rok temu.
Ile płacicie za ubezpieczenie?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Tydzień temu ubezpieczałem na siebie kupioną w marcu octavie. W Warcie zapłaciłem 483 zł za cały rok.Gdzie w PZU już na starcie pani stwierdziła że nie będzie mniej jak 700 zł a w Avivie wyliczone miałem na 650 zł.U agenta miałem jeszcze do wyboru tańsze o 20 zł z innej firmy ale wybrałem po raz pierwszy Wartę.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez shokTeściowi w firmie Gothaer z 508zl na 961zl podwyżka ! Samo OC + szyba. Mniejsza o to jaki wóz ale podwyżka prawie 100%. Dzwoniłem do ubezpieczyciela czy to pomyłka odpowiedzieli nie wszystkie ubezpieczalnie podniosły bardzo ceny :evil:
EDIT (_tm_): usunąłem link, którego jedyną rolą było zwiększenie PageRanka strony docelowej.
Zostaw komentarz:
-
-
Teściowi w firmie Gothaer z 508zl na 961zl podwyżka ! Samo OC + szyba. Mniejsza o to jaki wóz ale podwyżka prawie 100%. Dzwoniłem do ubezpieczyciela czy to pomyłka odpowiedzieli nie wszystkie ubezpieczalnie podniosły bardzo ceny :evil:
Zostaw komentarz:
-
-
Skoda Octavia I 1.9Tdi kombi Ambiente, 2003 rok, przebieg 257000,OC+AC mini+AutoSzyby+Ochrony zniżek,max zniżki,wartość pojazdu według PZU-11000zł -składka 1170 zł.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Eryk KoniecznyDzięki za informację.
Osobiście wzorowałem się trochę na tym artykule i myślałem ,że nie będę musiał wypowiadać umowy.
- jeżeli kupujemy używane auto i korzystamy z OC poprzedniego właściciela,
- kiedy nie zapłacimy drugiej lub kolejnej raty za poprzednie ubezpieczenie,
- kiedy wykupimy ubezpieczenie krótkoterminowe.
Zostaw komentarz:
-
-
Skoda Octavia II 1.9Tdi Elegance,2005 rok, przebieg 360 000,OC+AC+AutoSzyby+Ochrony zniżek,max zniżki,wartość pojazdu według PZU-13600zł -składka 1405 zł
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez spjOsobiście zrobiłem tak, że skleciłem pisemko (wypowiedzenie OC), podpisałem się, zeskanowałem, wysłałem do ubezpieczyciela, a następnego dnia zadzwoniłem na infolinię i poprosiłem o potwierdzenie, że doszło i czy wszystko się zgadza. Było git
Co do artykułu, to "uwielbiam" takie niedatowane i nie wiadomo z kiedy są
Zostaw komentarz:
-
-
Osobiście zrobiłem tak, że skleciłem pisemko (wypowiedzenie OC), podpisałem się, zeskanowałem, wysłałem do ubezpieczyciela, a następnego dnia zadzwoniłem na infolinię i poprosiłem o potwierdzenie, że doszło i czy wszystko się zgadza. Było git
Co do artykułu, to "uwielbiam" takie niedatowane i nie wiadomo z kiedy są
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki za informację.
Osobiście wzorowałem się trochę na tym artykule i myślałem ,że nie będę musiał wypowiadać umowy.
No nic jedno pisemko i temat załatwiony będzie załatwiony.
pozdrawiam
Eryk
Zostaw komentarz:
-
-
Eryk Konieczny, aktualnie musisz wypowiedzieć obecnemu ubezpieczycielowi OC, bo się przedłuży i będą mieli prawo ściągać z Ciebie za nie należność.
Zostaw komentarz:
-
-
Eryk Konieczny, OC jest obowiązkowe więc chyba jednak jest automatycznie przedłużane, AC już na 100% wygasa jak nie przedłużysz. Przynajmniej tak jest w Hesti
Zostaw komentarz:
-
-
Witam.
Pany mam pytanie.
Jestem na etapie wyboru ubezpieczenia. Do tej pory miałej w Liberty.
Dostałem od nich ofertę z takim zapisem:
"Jednocześnie informujemy, iż nieskorzystanie z niniejszej propozycji zawarcia umowy ubezpieczenia w szczególnym trybie nie jest jednoznaczne z wypowiedzeniem umowy ubezpieczenia obowiązkowego OC posiadaczy pojazdów
mechanicznych. Dlatego też, zgodnie z obowiazującymi przepisami prawa, w przypadku braku wypowiedzenia najpózniej 1 dzień przed zakończeniem aktualnego okresu ubezpieczenia umowa ubezpieczenia OC może przedłużyć się automatycznie na kolejny okres 12 miesięcy, co będzie skutkować koniecznością zapłaty składki."
Czy nie wydaję się Wam, że to jest kantowanie?
Chyba obecne przepisy mówią, że umowa się kończy i koniec...Nie zapłacisz, nie ma przedłużenia automatycznego.
Zostaw komentarz:
-
-
Compensa zniżki 60%, wartość auta 44000 pln
1850 PLN
OC+AC+NNW (50tys na każdą osobę, kierowca razy 4)+Assistance Komfort Plus, Ochrona zniżek OC i AC, Szyby, Stała wartość pojazdu, wariant serwisowy
Zostaw komentarz:
-
-
Dzisiaj Czeszka dostała nowe ubezpieczenie w Hestia (OC, AC, NNW, HCA, ZK) wartość pojazdu przy przebiegu 118kkm - 33700zł Koszt-1390zł (o 100zł więcej niż rok temu :evil: )
Zostaw komentarz:
-
-
michal10381, dawcio, Panowie takie info niewiele daje bo nie wiadomo czy pojazd ubezpieczany był wart 5000 czy 150000 :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
OC+AC nw
mbank
po szkodzie całkowitej poprzedniego auta z AC
2200zł
wartość auta-32800zł
Zostaw komentarz:
-
-
Oc ac nw
Generali
60% znizek
1100pln
Gdansk
Oszacowany na 31tys
Zostaw komentarz:
-
-
Skoda Octavia II kombi 1.6 + LPG, 2013 r.
Ubezpieczenie AXA: OC+AC+NW(50000pln kierowca+50000pln pasażerowie), ASS MIDI POLSKA+EUROPA, maksymalne zniżki. Wycena samochodu na marzec 2016r. 44000pln.
Składka 1404 pln, powiat chrzanowski.
Zostaw komentarz:
-
-
Octavia II 2005 rok kombik 2.0 turbognojek ubezpieczenie AxA poprzez konto mbank, max znizki
samo OC 480 polskich peelenow
Zostaw komentarz:
-
-
Śkoda Octavia II Tour 1.6 z lpg 2012 rok PZU AC+OC+NW max znizki 1820 zł
Zostaw komentarz:
-
-
Octavia 3 MY2016 Ambition+Amazing, auto nowe od dealera, 2270 zł WARTA OC-AC KOMFORT-NW + szyby + wartość pojazdu przez kolejne 3 lata zgodnie z fakturą. Szczegóły dostępne na stronie ubezpieczyciela. Z tym że mam jeszcze 2 pojazdy (1 tylko OC a 2 taki sam pakiet jak dla Skody tylko stała wartość przez rok na jaki została zawarta umowa 2060 zł) + mieszkanie + wyposażenie mieszkania ubezpieczone w Warcie.
Zostaw komentarz:
-
-
Hestia - 2850PLN, - AC-OC-NNW + szyba (podobno nieskończona ilość razy)
kura z 2013 - wrzesień, wyceniona na 79 000PLN brutto.
PZU było coś 500pln droższe, Alianz wycenił ubezpieczenie na... 4600, a rok wczesniej mialem od nich ubezpieczenie na 2800... :roll:
Oferta u agenta w ASO.
Aale to nic.... mam w leasingu Giuliette z 2011 w PKO Leasing, wycena na 39 000PLN netto i ubezpieczenie 3400, to najtańsza opcja z PZU, z Compensy było ponad 5000PLN, auto chyba nawet od burzy magnetycznej na słońcu jest ubezpieczone.
Zostaw komentarz:
-
-
sew1981, tydzień temu dostałem ofertę od Grzegorza i jak dopytałem o szczegóły to już nie odpisał, więc nie wiem co u niego.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: