Ile płacicie za ubezpieczenie?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Żona chce ubezpieczyć auto na trzeci rok jazdy a nie drugi...

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    W sumie nawet sie nie dziwie... kierowca z krotka historia ubezpieczeniowa na pierwszy rok mogl miec promocje (czesta zagrywka wlasnie na pierwszy rok). W drugim mimo braku szkod polisa w gore.

Trzeba przeszukac wszystkie directy, albo popytac tam gdzie ma sie jakas inna polise typu ubezpieczenie domu, albo na zycie.

U nas wszystkie polisy na samo OC +NNW na rozne auta podskoczylo o 100-200zl.

Za to ceny na pakiety OC+AC+NNW i cos tam jeszcze utrzymali na w miare normalnym poziomie, chociaz i tak poszly w gore.

Co ciekawe na samym OC polisa kosztuje np 900zl, a gdy dobieramy AC to nagle samo OC na tej polisie ponizej 500zl
    Ostatnio edytowany przez Maicroft; 5.

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Ale jaja...Ubezpieczenie na ten sam zakres co w zeszłym roku (OC+NNW+Ass) i w tym samym towarzystwie wzrosło żonie z 550zł na 950zł

Zostaw komentarz:

• latosy
    odpowiedział(a)
    Równo rok temu O1 2006r. 19.tdi same OC w Allianz 291 zł pełne zniżki proponowane w tym roku po najmniejszej cenie Benefia 301 zł. Więc po taniości raptem 10 zł wiecej

Zostaw komentarz:

• k-pax
    odpowiedział(a)
    O1 z 2009 roku 1.6 + LPG maksymalne zniżki. OC + NNW wyszło 482 zł w HDI. W poprzednim roku u tego samego ubezpieczyciela było 320 zł.
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• knefel
    odpowiedział(a)
    ja za octavie 2000 r 1,9 tdi zapłaciłem w BTA 740 ZŁ a za skode pickup 1.3 574 zł BTA

Zostaw komentarz:

• leonn
    odpowiedział(a)
    Zapytajcie naszego forumowego agenta maxpaynemm jakie ma teraz oferty.

Zostaw komentarz:

• sharkin
    odpowiedział(a)
    Ubezpieczenia

Witam
    Mam Octavie Tour II combi 1,6 Mpi lpg 2011 przebieg 110000 tys km pełne zniżki przed podwyżkami Ergo Hestia 494 zl po juz przysłali propozycje OC+ NNW 830 zl :!: :!: Ale zrezygnuje z nich. Agencja ubezpiczycielska w HDI wyceniła mi na 678 zl OC + NNW nic taniej nie ma. :|

Zostaw komentarz:

• yunior81
    odpowiedział(a)
    Z ubezpieczeniami to sa jaja, OI 1,6 , 2010 r., przebieg 68000. Po "dobrych" znajomościach jak wychodziło ( w kilku roznych miejscach i firmach), 1900/2000 od sumy ubezpieczenia ok 22000. Suma sumarum stanęło na 1300 zł. u obcego agenta bez zadnych znajomosci. Pomijam fakt, ze były dwie szkody po drodze , takze z tymi ubezpieczeniami to jest różnie.

Zostaw komentarz:

• leonn
    odpowiedział(a)
    Ja teraz w Proamie zaplaciłem 1532,02zł za pakiet OC(530,94zł),AC, NNW,ASSISTANCE,ZK wartość auta 35,400, w VW pakiet zaproponowali 2200zł wartość auta 40tys

Zostaw komentarz:

• Jaroslav92525
    odpowiedział(a)
    Samo OC w AXA Direct - jest 519 PLN-ów a było w zeszłym roku 399 PLN-ów. Zniżki takie same jak rok temu czyli -60%, kontynuacja -5%. Czyli podrożało o równe 30%.

Zostaw komentarz:

• aryziomex
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez algi
    Czy mam się 3 na początku spodziewać?
    Jest to wielce prawdopodobne

Zostaw komentarz:

• voltar
    odpowiedział(a)
    Samo OC w Hestii z pełnymi zniżkami była propozycja ok 480 PLN
    To samo OC w pakiecie dealerskim Hestii było za ok 600 PLN !!!
    Zmieniłem ubezpieczyciela i za pełn pakiet w Allianz przy pełnych zniżkach zapłaciłem 1850 PLN.

Idiotyzmem jest że obowiązkowe OC ma różne stawki , powinno być takie same u każego ubezpieczyciela.

Zostaw komentarz:

• algi
    odpowiedział(a)
    No to niezłe podwyżki.
    Ciekaw jestem jak mój pakiet OC/AC z salonu podskoczy. Nie pamiętam ile dokładnie ale 2300-2500 było (z rozszerzonym samochodem zastępczym na 14 dni).
    Czy mam się 3 na początku spodziewać?

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    O2 tour 1.6 zmiana OC z 347,88 zł na 576,29 zł, czyli 66% drożej. Axa direct, pełne zniżki. Przysłali mi ofertę już 3 mce przed czasem.

Zostaw komentarz:

• Leszek
    odpowiedział(a)
    Witam,
    czy ktoś z forumowiczów (szczególnie użytkownicy O3) potrafiłby wskazać jaka jest po obecnych podwyżkach ubezpieczeń orientacyjna różnica w ubezpieczeniu między 1.4 a 1.8. Chodzi mi jedynie o różnicę wynikającą z pojemności.
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• JayKey49
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maly745
    To wszystko to dobra zmiana i 500-
    Niestety wszystko się naskładało. Ludziom się nie pozwoli dobrze zarobić a koszty chcą tylko podnosić. Od nowego roku szykują coś dla przedsiebiorców. Także prowadzenie małej działalności będzie jeszcze bardziej utrudnione

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    To wszystko to dobra zmiana i 500-

Zostaw komentarz:

• JayKey49
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez zadariusz1
    Akurat z ceną ubezpieczeń zaczyna robić się normalnie, ceny gonią UE , jedynie szkoda ,że zarobki nie nadążają
    Właśnie to mam na myśli że relacja cen do kosztów robi się nienormalna

Zostaw komentarz:

• zadariusz1
    odpowiedział(a)
    Akurat z ceną ubezpieczeń zaczyna robić się normalnie, ceny gonią UE , jedynie szkoda ,że zarobki nie nadążają

Zostaw komentarz:

• JayKey49
    odpowiedział(a)
    Octavia 2011 2.0 TDI aktualne ubezpieczenie z lutego 2016 za kwotę nieco poniżej 500 zł za samo OC. Wczoraj byłem przedłużyć OC do innego auta ( Corsa C 1.2 samo OC 600 zł ) to jak zapytałem ile się spodziewać za Octe w lutym to powiedzieli okolice 800 zł. Mam komplet zniżek. Robi się nienormalnie

Zostaw komentarz:

• zadariusz1
    odpowiedział(a)
    Skoda Octavia 2.0 Tdi Ambition plus 2013 rok wartość 43500 Hestia OC AC serwisowy Asistance plus NNW 2118 zlociszy

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    marlej108, przecież napisał, że Hestia

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Yarwa a jaki ubezpieczyciel?

Zostaw komentarz:

• Yarwa
    odpowiedział(a)
    OIIFL 1,4TSI DSG Elegance 2010. Przebieg 100tys.
    Hestia OC+AC(full serwisowy)+ASS (full)+NNW - ok. 1900pln (mam zniżki 60% AC/OC).

Zostaw komentarz:

Pracuję...