Ile płacicie za ubezpieczenie?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• jareckib
    odpowiedział(a)
    Też słyszałem o takich praktykach. A uwierzyli na słowo że znalazłeś lepszą ofertę? Czy musiałeś im coś wysyłać, aby mieli uzasadnienie do obniżenia?

Zostaw komentarz:

• bobola
    odpowiedział(a)
    Witam , jak już pisałem j.w . Firma w której miałem ub. wyliczyła mi składkę dość wysoką więc poszukałem innej . Oferta nowej była atrakcyjna wiec szykowałem się do wypowiedzenia i cud : stara firma dzwoni i pyta się jak , co i dlaczego . Mówię , że mam lepszą ofertę no to oni przebijają i dokładają jeszcze coś " gratis ", i skorzystałem. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce.

Zostaw komentarz:

• jareckib
    odpowiedział(a)
    W ubiegłym roku płaciłem za OC 450 zł, w tym roku 650 zł. Zniżki na poziomie 60%.

Zostaw komentarz:

• piotrek_os
    odpowiedział(a)
    Za samo OC w Generali ponad 300 zł więcej niż w zeszłym roku..... (zniżka pełna, brak szkód). I tym sposobem szukam innej firmy. Choćby dla zasady....xxx lat w tej firmie, a tu taki psikus.

Zostaw komentarz:

• shok
    odpowiedział(a)
    Dlatego oni polecają tych którzy dają im większą prowizje a niekoniecznie warunki.

Zostaw komentarz:

• anoni
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpis
    To wiemy, ale trudno tu wypisywać epistoły.

i nie tylko:
    czy masz 1 czy więcej samochodów, czy masz inne ubezpieczenia np. mieszkań, itp..... Tego jest bardzo dużo!
    Zgadza się co trzy miesiące ewentualnie co 6 maja zmiany tak że by byc na bieżąco nawet sami przedstawiciele się mylą i nie mają w 100% pewności a nie zapominajmy że oni też muszą prócz samej polisy coś uszczknąć na swoją prowizję

Zostaw komentarz:

• bobola
    odpowiedział(a)
    Witam, Octavia 2 , 2009 . Zniżki OC pełne , AC małe , pakiet wysoki np. holowanie nawet w razie awarii na terenie Polski bez limitu, zakwaterowanie , samochód zastępczy do 10 dni i jeszcze inne udogodnienia. Cena 1530zł.

Zostaw komentarz:

• xtremesystems
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez shok Zobacz wpis
    A po co wam ochrona zniżek jak system sam wylicza kwotę. Przecież jak wymyśli sobie ubezpieczalia, ze szkoda to np. + 50 % droższe ubezpieczenie to pomimo ochrony zniżek zwyżka będzie minus wasze powiedzmy 60%znizki bo ochroniła je ochrona zniżek. Wyjdzie za drogo idziecie do innej ubezpieczalni a tam rownież jest system ktory liczy stłuczki itd i ochronę zniżek można wsadzić w skarpety. Teraz wszystko liczy system na podstawie danych ( co miasto to inna składka ) a nie jak kiedyś kwota wyjściowa minus zniżki jakie sie posiada.
    tak samo ochrona szyb jest nieoplacalna. bo jak wymienisz szybe z AC to ochrona dziala tylko w tej ubezpieczani. jak chce sie przejsc do innej (bo jest duzo taniej np) to ma sie normalnie zwyzke 10%

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Za nasze stare Polo 6 N z1998 roku ostatnie ubezpieczenie w okolicach Warszawy żona zapłaciła OC z minicasco 700 zł. Po roku jak jeździ teraz nim moja 21 letnia chrześnica, za samo OC w okolicach Ryk przysłali jej 2700 zł. Niewiele więcej Polo jest warte. PZU SA.

Zostaw komentarz:

• Clip
    odpowiedział(a)
    1.8; 2014 rok; oryginalne części; naprawa ASO; udział własny 500zł; stała wartość 68tys.
    18xxPLN w link4. Rok temu niecałe 1600 więc podwyżka mimo hucznych zapowiedzi znikoma.

Zostaw komentarz:

• owoc
    odpowiedział(a)
    Octavia 2 fl 1.6 + gaz 2013 rok. Wartość 41000 zł
    Ubezp 2200 zł full opcja oc ac w aliantz

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Octavia II FL 1.6MPI 2011r , przebieg 96 tys., prywatny garaż, zniżki max, wiek >25lat, wyceniona na 28800zł.
    OC+AC Allianz 1880zł
    OC+AC+NW 50tyś+Assistans rozszerzone bez udziału własnego, części oryginalne ASO - 1200zł

Zostaw komentarz:

• shok
    odpowiedział(a)
    A po co wam ochrona zniżek jak system sam wylicza kwotę. Przecież jak wymyśli sobie ubezpieczalia, ze szkoda to np. + 50 % droższe ubezpieczenie to pomimo ochrony zniżek zwyżka będzie minus wasze powiedzmy 60%znizki bo ochroniła je ochrona zniżek. Wyjdzie za drogo idziecie do innej ubezpieczalni a tam rownież jest system ktory liczy stłuczki itd i ochronę zniżek można wsadzić w skarpety. Teraz wszystko liczy system na podstawie danych ( co miasto to inna składka ) a nie jak kiedyś kwota wyjściowa minus zniżki jakie sie posiada.

Zostaw komentarz:

• krzysiekr1
    odpowiedział(a)
    Octavia I 1.9TDI 2008r Tour, przebieg 240 tys., prywatny garaż, jeden kierowca OC 60%, wiek >25lat, MC 10% zniżki, wyceniona na 15500zł.
    PZU - luty 2017 633zł OC
    PZU - maj 2017 709zł MiniCasco, bez udziału własnego, bez Auto Szyby, minimalne NNW

Zostaw komentarz:

• dieselinside1900
    odpowiedział(a)
    Octavia II 1.9TDI 2007 r. Ambiente, przebieg 300 tys., parkowanie pod chmurką, jeden kierowca OC 60%, AC 10% zniżki, wyceniona na 19500zł. Wybrany wariant ubezpieczenia w AXA OC, AC, NW, Assistance Standard, ochrona szyb, wycena, udział własny w szkodzie 10%, bez redukcji sumy ubezpieczenia, za całość wyszło 1700zł.

Zostaw komentarz:

• calc432
    odpowiedział(a)
    No to strasznie dużo nie wydaje Wam się ? Chociaż zważając na podwyżki to może i nie tak strasznie :P

Zostaw komentarz:

• motomat
    odpowiedział(a)
    Octavia I, 2004 r., 1.9 TDI (66kw), wersja drive, przebieg 170.500 km. Wartość auta wyceniona na 11.000 zł.
    PZU: OC + AC + NW + autoszyba + ochrona zniżek 1.450 zł U innego agenta wyliczono mi 1580 zł, ale udało mi się wywalczyć 130 zł zniżki z ich jakiejś tam puli rabatów.

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Moja Czeszka dostała dzisiaj ubezpieczenie kolejny rok . ERGO HESTIA Skoda OII FL 2010 wartość pojazdu 32090 zł (przebieg 128270 km) koszt 1314 zł (OC w moim wypadku zdrożało o 10 zł aktualnie 427 zł)
    AC - wariant III ALL risk, ZK
    dla porównania w ubiegłym roku płaciłem za całość 1390 a teraz mam lepsze ubezpieczenie. Nie jest źle

Zostaw komentarz:

• Nest
    odpowiedział(a)
    Ja zostawiłem już tylko OC, bo wszystko tak podskoczyło w tym roku, że się wkurzyłem i olałem AC.

Zostaw komentarz:

• fajny52
    odpowiedział(a)
    Śkoda Octavia II Tour Combi 1.6 z lpg 2012 rok PZU AC+OC+NW max znizki 1870 zł wartość samochodu 32 000 zł.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    To wiemy, ale trudno tu wypisywać epistoły.

Zamieszczone przez anoni Zobacz wpis
    Na ubezpieczenie ma wpływ kilka czynników takich jak:
    rok produkcji
    marka, model
    pojemność silnika
    kto nim będzie jeździł czy będzie udostępniany kierowcom z krótkim stażem kierowcy lub młodych wiekiem
    i co ważniejsze w jakim miejscu jest auto zarejestrowane w mieście małym średnim dużym czy na wsi a tu macie różnice często kosmiczną
    i nie tylko:
    czy masz 1 czy więcej samochodów, czy masz inne ubezpieczenia np. mieszkań, itp..... Tego jest bardzo dużo!

Zostaw komentarz:

• anoni
    odpowiedział(a)
    Podpowiem wam jedno panowie i prośba za razem Jeśli chcecie coś porównywać to musicie konkretami a nie jak ty a ja ty Tak to nie działa i wprowadza zamieszanie
    Na ubezpieczenie ma wpływ kilka czynników takich jak:
    rok produkcji
    marka, model
    pojemność silnika
    kto nim będzie jeździł czy będzie udostępniany kierowcom z krótkim stażem kierowcy lub młodych wiekiem
    i co ważniejsze w jakim miejscu jest auto zarejestrowane w mieście małym średnim dużym czy na wsi a tu macie różnice często kosmiczną Jak napiszecie mieszkam np. w Łodzi mam prawko więcej niż 2-3 lata , wiek więcej niż 25 lat skoda np. 1,9 to będzie najbliżej tego by porównać A osobiście każdemu tłumacze najważniejsze ubezpieczenie to OC I NW samego OC bez NW nie proponuję to nie wiele al ewentualne koszty pokrycia leczenia a macie spokojna głowę

Zostaw komentarz:

• GS_Mati
    odpowiedział(a)
    Axa Direct OC 1100zł

Zostaw komentarz:

• fajny52
    odpowiedział(a)
    Ja dostałem list z PZU i ubezpieczenie OC zostało wycenione na kwotę 660 zł Śkoda Octavia 2 Tour Combi z lpg rocznik 2012.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Było dwa posty wyżej - AVIVA. Mam tam tez ubezpieczenie mieszkań.

Zostaw komentarz:

Pracuję...