Ile płacicie za ubezpieczenie?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Szakal_84
    odpowiedział(a)
    Octavia RS 385PLN z NW;/ -Ubezpieczony w HDI składki na MAX, było by taniej o wiele ale z NW tak wychodzi naj taniej

Zostaw komentarz:

• Klima
    odpowiedział(a)
    OC+AC+Assistance (laweta do 250km, samochód zastępczy na 5 dni) 880zł.

Zostaw komentarz:

• phpion
    odpowiedział(a)
    Dzisiaj opłaciłem polisę OC w Proamie. Sprawdziłem kilka tańszych ubezpieczycieli i w Proamie wyszło mi najtaniej: 301,62 zł

Zostaw komentarz:

• ajoter
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez piotrek_os
    Mam pytanko..... czy korzystał ktoś z Was z MTU w razie "W" jakaś szkoda, asistansse itp.? Bo mam AC w PZU i się kończy i nie wiem czy nie przejść do "tańszej" firmy, a w MTU nawet możliwie składka wygląda w stosunku do PZU. Ew. możecie zasugerować inna firmę.
    O MTU słyszałem tylko same złe informacje/ ale tylko słyszalem/ OC możesz i wziąc z MTU ale AC lepiej miec troche lepsze.
    Ja w Allianz za cały pakiet OC+AC+ NW + Assistance do 4 tys km + dodatkowe ubezpieczenie szyb aby nie tracic zniżek z AC oraz brak wkładu własnego podczas stłuczki czy wypadku, naprawa na orginalnych czesciach + ubezpieczenie chałupy w lipcu płaciłem 1705 zl.

Zostaw komentarz:

• piotrek_os
    odpowiedział(a)
    Mam pytanko..... czy korzystał ktoś z Was z MTU w razie "W" jakaś szkoda, asistansse itp.? Bo mam AC w PZU i się kończy i nie wiem czy nie przejść do "tańszej" firmy, a w MTU nawet możliwie składka wygląda w stosunku do PZU. Ew. możecie zasugerować inna firmę.

Zostaw komentarz:

• słoń
    odpowiedział(a)
    Agamek12, wlasnie ja widzialem na rodzinnym zdjeciu.czerwona

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    słoń, masz linka w podpisie...
    Tak, kupiłem żonie starutką Corollę

Zostaw komentarz:

• słoń
    odpowiedział(a)
    Agamek12, Rolka? Ja nie w temacie.Co tam małźonce sprawileś?

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mabbb
    650 oc + minicasco od kradzieży o2 rs 2006r.
    Informacja będzie pełna jeśli dodasz tu jeszcze nazwę ubezpieczyciela i wielkość zniżek...

Zostaw komentarz:

• mabbb
    Guest replied
    650 oc + minicasco od kradzieży o2 rs 2006r.

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft
    To jak z Twoimi znizkami za OC/NNW i silnik 1.3 ?? to i tak spora kwota chyba nawet na Warszawe :roll:
    566zł dokładnie.
    W TU nieuznjących moich zniżek (tzn. składka 100%) to samo to ~800zł.
    Jak w Link4 ubezpieczę Babcie to mam nadzieję, że jeszcze Link4 dorzuci jakąś zniżkę dla Rolki i OC będzie poniżej 500zł.

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    No to ja za AUDI A2 w PZU 1500 zł za AC OC NNW ,a wiadomo że AUDI to raczej zawsze drożej

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    To jak z Twoimi znizkami za OC/NNW i silnik 1.3 ?? to i tak spora kwota chyba nawet na Warszawe :roll:

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    sew1981, ja piszę o ubezpieczeniu za Babcię.
    Za Rolkę jeszcze nie płaciłem, bo do 17.12 małżowina jedzie na ubezpieczeniu poprzedniej właścicielki. Potem będę płacił za nią, ale najtańsze OC/NNW/Ass (ale wszystko takie podstawowe) zaproponowało Link4 ~600zł (Link4 daje żonie moje zniżki, bo ona nie ma żadnych).

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    Agamek12, a ile za Rolkę zapłaciłeś? Bo ja za Renatę OC z NW mam 415 zł w Proamie Auto było wcześniej w Avivie wiele lat, ale gnojki chcieli 200 zł więcej niż Proama, więc przeszedłem, nie będę teraz się certolił, jak samo OC to szukam najtańszego i tyle, nawet co rok mogę zmieniać , co za różnica, 200 zł piechotą nie chodzi, jakby to była różnica 20 zł to bym olał zmianę.

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Odgrzeję...
    AXA proponuje mi na Babcię pakiet OC/AC/NNW/Assistance za około 1300zł/rok - jestem ich długoletnim klientem i próbują mi wcisnąć, że dali mi "super ekstra hiper ofertę speszjali-for-mi".
    Tymczasem dziś Link4 zaproponował mi za porównywalny pakiet (nie taki sam, bo tego nie da się odnieść 1 do 1) kwotę ~800zł/rok...

Tak sobie myślę: w sumie ubezpieczam się nie po to, żeby kiedyś z AC/NNW/Ass korzystać, ale raczej po to, żeby sumienie uspokoić. Ponadto Link4 jest przejmowany przez PZU, czyli będzie dość pewnym ubezpieczycielem... Więc chyba warto przejść do Link4?

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    chrzanek, nie mówiłem że jest tajemnicą ,ale niewielu to wie ,a czy zostanie to Link to nie wiem ,myślę ,że prędzej czy później :?: ,jak to mówią konkurencję trzeba wykończyć :|

Zostaw komentarz:

• chrzanek
    odpowiedział(a)
    Akurat to ze że PZU wykupiło Linka nie jest żadną tajemnicą.
    Wiadomo to od kwietnia natomiast jeżeli chodzi o samą firme jak i nazwę zostaje Link ,
    okroja tylko ofertę do typowych ubezpieczeń
    direct.

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    do wiadomości ,mam wujka ,który jest ubezpieczycielem w PZU od wielu lat i dostałem taką wiadomość ,że PZU wykupiło konkurencję ,ale jeszcze przez jakiś czas nie zmieni ona swojej nazwy ,aby nie robić zamieszania ,a więc jeśli wierzyć wujkowi ,a nie ma on powodu kłamać i wymyślać to niedługo w PZU będą wszyscy klienci LINK4 tak ,tak PZU wykupiło LINK4 , na razie jest cisza ,ale wszystkie dane z LINK4 są już w bazie PZU.

[ Dodano: Nie 27 Lip, 14 22:25 ]
    dodam jeszcze ,że w PZU zapłaciłem za OC/AC +ochrona zniżek+doliczony do wartości columbus ,bez wkładu własnego coś koło 2100 ,najlepsze ,że w razie kolizji (wypadku) z nie mojej winy to PZU załatwia wypłatę odszkodowania i to do niego się zgłaszam po to odszkodowanie ,a oni już resztę : kosztorys i naprawa ew. wypłata gotówki,a tu juz będą liczyć uczciwie bo to nie z ich kasy pójdzie ,więc opcja na 5+

Zostaw komentarz:

• eskel
    odpowiedział(a)
    rafiki wszystko zależy jaką masz szkodę i z czego masz mieć odszkodowanie.

Jeśli z OC - to zbyt dużego manewru nie mamy - bo wszystko jest ustalone w ustawie.
    Jeśli w AC - warto zawsze mieć tzw. "wariant serwisowy" - czyli wymiana bezgotówkowa w serwisie na części nowe.

Ja właśnie zakończyłem likwidację szkody w mojej Octavii z OC sprawcy. Gość miał ubezpieczenie w PZU.
    Ogólnie facet uszkodził mi tłumikiem cały silnik (blok, łapa i miska olejowa).

W ramach Assistance zwiozłem autko do ASO we Wrocławiu. Również w ramach Assistance wziąłem na 5 dni auto zastępcze.
    Chłopaki w ASO stwierdzili, że mam szkodę całkowitą (koszt naprawy przewyższa koszt pojazdu). PZU na początku nie zgodziło się z tym i stwierdzili, że mam szkodę częściową.
    Wystosowałem więc informację, że jeśli szkoda częściowa to chcę naprawy w tym ASO.
    ASO podliczyło ponownie szkodę i wyszło znowu szkoda całkowita.
    PZU poddało się i wypłaciło mi... 16 klocków.
    Do tego od 5 dnia od zdarzenia przez dwa tygodnie dostałem jeszcze auto zastępcze w ramach OC sprawcy.

Tak więc trochę się odbiłem

Zostaw komentarz:

• maly2st
    odpowiedział(a)
    mam 60% zniżek w PROAMA jednorazowo zapłaciłem za OC i NNW 511pln chciałem jeszcze asistans ale koszt byłby podobny do wzięcia lawety z ogloszenia (kasę za asistans wrzuciłem na lokatę)

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    eskel, likwidację masz na myśli bezgotówkową, tak? Ja miałem stłuczkę jak auto było w compensie i wziąłem kasę, bo naprawiłem a i 8 stówek do kieszeni wpadło

Zostaw komentarz:

• eskel
    odpowiedział(a)
    Jeśli mogę dodać swoje trzy grosze...

Pracuję w jedym z TU i mogę Wam rzec jedno:
    Niekiedy warto dopłacić z 10 zł więcej a mieć konkretne Assistance i AC.

Z mojego doświadczenia najwięcej problemów z likwidacją szkody jest w:
    - MTU
    - WARTA
    - Compensa
    - Link4

Najlepsze obecnie Assistance na rynku ma PZU.

Jeśli zaś chodzi o AC - to trudno mi powiedzieć, bo zakres zmienia się co kilka miesięcy (patrząc globalnie na rynek ubezpieczeniowy).

Ja osobiście mam zaś pakiecik w Concordia Ubezpieczenia - i po ostatniej przygodzie z moją Skodą, jestem bardzo zadowolony.

Zostaw komentarz:

• ajoter
    odpowiedział(a)
    Własnie tak zgłosiłem ta szkode, bo inaczej mógłbym dzwonic i dzwonić :twisted:

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    ajoter, Bo zle wybierasz polaczenie gdy dzwonisz. Dzwonisz i wciskasz nowy klient, a potem mowisz zeby przelaczyli, bo sie cos musialo zle kliknac.

Zostaw komentarz:

Pracuję...