Ile płacicie za ubezpieczenie?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Qstachu
    odpowiedział(a)
    W sumie tylko raz w ciągu 5-6 lat miałem powód by dzwonić na infolinie ze zgłoszeniem i nie miałem problemu by się dodzwonić, a lawetę przysłali faktycznie w ciągu 15 min elegancko auto mi zwieźli nic nie płaciłem i byłem zadowolony, a co do wypłaty odszkodowań to nie mam porównania w sumie tylko z Proamy mi wypłacali i też nie było problemu ale wiadomo jak to z wyceną .

Zostaw komentarz:

• ajoter
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Qstachu
    Jednak będę musiał pozostać w Axa bo zapomniałem że na drugim aucie w tamtym roku miałem szkodę z tytułu OC więc w Linku wyszło 950zł za ten pakiet co wyżej pisałem, a w Axa dalej mam 647zł .
    Obyś nie miał stłuczki to wtedy zacznie sie zabawa :twisted: Problemy zaczynają się juz przy zgłoszeniu stłuczki bo nie można sie dodzwonić...Nigdy nie bierz od nich kasy a szkody naprawiaj z cesja praw na warsztat. Wtedy nie będziesz miał problemów. Przykład: 2 lata temu wleciała mi sarna Axa proponowała mi abym wziął od nich kase z tego co pamiętam ok 3500 zł bo niby szybciej. Truli mi tyłek cały dzień dlaczego chce cesje a nie kase do ręki.Do zrobienia byl caly lewy bok z wymina przednich i tylnich drzwi oraz błotnik, lakierowanie itp. W warsztacie w którym mi to robili naprawę wycenili na ok 9000 zł. Zapomniałem dodać naprawa z AC. I z AXA był to pierwszy i ostatni raz jak również z innymi directami.

Byłem wczoraj z ciekawości w CUKu anby zobaczyc co to za ustrojstwo i wyliczyli mi w Generali składke oc+ac ze wszystkimi znizkami za jedyne 8500 zł :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• Qstachu
    odpowiedział(a)
    Jednak będę musiał pozostać w Axa bo zapomniałem że na drugim aucie w tamtym roku miałem szkodę z tytułu OC więc w Linku wyszło 950zł za ten pakiet co wyżej pisałem, a w Axa dalej mam 647zł .

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    Po kalkulacji na necie w Avivie wyszło mi 1007 zł przy pełnych zniżkach za OC, ASS, AC, NNW, Szyby.
    Udział własny w szkodzie: 500 zł
    Naprawa pojazdu z użyciem części oryginalnych: tak
    Pojazd zastępczy po kolizji - do 3 dni
    Udział własny w szkodzie w przypadku wymiany szyby czołowej pojazdu: 150 zł - wg mnie to przegięcie.

Zostaw komentarz:

• igor33c
    odpowiedział(a)
    ja polecam link 4 , właśnie podpisałem umowę i wyszło 348 zł za oc przy max zniżkach, w mtu chcieli za to samo 560 zł :twisted:

Zostaw komentarz:

• Qstachu
    odpowiedział(a)
    W tamtym roku miałem bardzo dobrą ofertę z Axa bo Skoda była moim drugim autem, w tym roku już mniej się starają ale i tak nie tak źle wypada bo w innych firmach wychodzi podstawowy pakiet za podobną kasę .

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Qstachu, dokładnie, ja obniżyłem i w tym roku AC /OC/ NNW i w zeszłym. I nikt nie pytał, że jak odejde z Avivy z samochodem, to stracę zniżke na ubezpieczeniu mieszkań - dodatkowa zniżka za korzystanie z innych ubezpieczenie (samochodu). I tak by mi się nie opłaciło. Za odejście ze skodą dołożyłbym na chałupy. Ale zostałem, dali obnizkę na Skodę (też w odniesieniu do Liberty) i mam znizke na mieszkania. to wszystko jest po prostu - przepychanka. kto sie nie upomina - ten traci

Zostaw komentarz:

• Qstachu
    odpowiedział(a)
    ruwado, właśnie to uczyniłem ta cena podana w poście wyżej już po zmianach bo pierwotnie było 669zł .Ogólnie miałem zostać a Axa ale te klęski żywiołowe trochę mnie przekonują bo ostatnio pogoda płata figle (co prawda mieszkam w centrum kraju ale różnie to bywa) tylko ciekawe jak to wygląda w rzeczywistości:P

PS. podobną metodę zastosowałem do internetu mobilnego :P zgłaszając reklamację na słabo działający gorzej niż darmowy z Aero :P i dostałem odp że nie stweirdzili nieprawidłowości ale dają mi jednorazowy rabat na fakturę w wysokości 30,75 zł :P dlatego warto czasem być dociekliwym i upierdliwym (ale wszystko w granicach rozsądku:P)

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Qstachu, zawsze możesz zastosować sprawdzoną metodę (przy ubezpieczeniach i kablówce z netem) zadzwoń do swoje obecnej firmy i powiedz że dostałes tańszą ofertę. ja tak zrobiłem z kablówką i z Avivą w zeszłym roku. Zeszli z ceny Podobnie z Avivą na OC/AC/NNW w tym roku - dzisiaj :P . Po wypłacie jednej szkody z AC z zeszłego roku z 1335 weszli na 1747. Po rozmowie dali wybór;
    - te same warunki za 1590
    - z udziałem własnym 500 za 1380

A tylko sobie sprawdziłem Liberty Direct na stronie - wyszło 1460

Zostaw komentarz:

• Qstachu
    odpowiedział(a)
    Panowie w czerwcu kończy mi się OC obecnie mam w AXA (w sumie siedzę u nich już parę lat, kilka aut i nie miałem problemów)ale dostałem ciekawą propozycję z Link4 minimalnie tańszą. Czy warto zmieniać?O to co zawiera pakiet (tak mniej więcej bo mogłem coś pominąć)a zniżki mam 50% (prawko 9lat, wiek już 27lat:P):
    AXA: 647zł
    -oc
    -nww p/k 30000 zł
    -opony
    -szyby
    mini assistance (pożar/kradzież 25% wkładu własnego)

Link4: 637zł (w tym zniżka za pkt payback 26zł i rabat za płatność kartą kredytową)
    -oc
    -nww k/p 6000 zł
    -szyby
    -holowanie itp (w tym opony do 2000zł ?jakoś tak)
    -żywioł /pożar

I teraz pytanie czy warto zmieniać kombinować?Ogólnie miałem nie wiele przygód udziałem ubezpieczyciela więc nie mam porównania ale wiem że np infolinia axa bez problemu podesłała mi lawetę i załatwiła wszystko podczas nie miłego incydentu, jak to w linku wygląda nie mam pojęcia bo na reklamach wszystko i wszędzie ładnie A jeszcze zamówiłem rozmowę z PZU albo jutro podjadę jak znajdę chwilę bo podobno można się mile zaskoczyć z ich ofertą:P

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Nasze Polo (rocznik 1998, ale pierwsza rejestracja w 1999 roku) w roku 2011 wzięli, jako jedyni do AC od kradzieży.

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    ruwado, chciałem, ale szkodnik ma 12 lat i powiedzieli "Niet" :evil:

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    rafiki, mogłeś dorzucić parę groszy na minicasco - tak jak ja dla Polo małżonki (rocznik 1998). Oczywiście rocznik Polo,a nie małżonki :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    Obecnie mam OC z Mini Car Assisance i IP (informacja prawna) w Allianz za 837 zł (ze zniżkami współwłaściciela). W połowie czerwca się kończy i dostałem od Allianz propozycję za to samo na następny rok 947 zł. Poszedłem do agenta, który mi robił tę polisę i dostałem ofertę z PZU OC+PZU Auto Pomoc (wariant komfort) za 678 zł.

Zostaw komentarz:

• bishop
    odpowiedział(a)
    Korzystał ktoś z AC w AXA /np. likwidacja szkody/ ?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Aviva
    !!!!w zeszłym roku jedna wypłata szkody z AC!!!!!
    Składka łączna za roczny okres ubezpieczenia: 1 382,00 zł
    W tym ubezpieczenie: OC posiadaczy pojazdów mechanicznych i assistance: 633,00 zł,
    autocasco: 669,00 zł,
    następstw nieszczęśliwych wypadków: 60,00 zł,
    pojazd zastępczy w ramach ubezpieczenia assistance: 0,00 zł,
    ochrony prawnej: 20,00 zł
    To z udziałem własnym w szkodzie 500 zł.

Bez udziału własnego - 1747 zł

Zostaw komentarz:

• kleszek3
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez yunior81
    Octavia II FL 2010 r. 1,6 MPi LPG Allianz ( ac/oc/nw - max znizki ) 1012,00 zł. pakiet Standard - "W pakiecie posiadają Państwo assistance na Polskę i Europę (auto zastępcze na 7dni, holowanie, pomoc w razie awarii) , zniesione udziały własne przy kradzieży i szkodzie, pełna amortyzacja- wymiana na nowych oryginalnych częściach. Ubezpieczenie szyb."
    Co to jest za pakiet ?
    Bo w zeszłym roku na tych samych warunkach zapłaciłem ok 1700 zł w Allanzie.
    W tym roku wychodzi około 100 zł więcej.

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    Gothaer pierwszy rok i pierwszy samochód zarejestrowany na mnie:

Pakiet w Dealerski: Oc Ac Nnw Assistance PL i Szyby, "Szkoda Drobna" - 2800zł na dzień dzisiejszy w 2015 wysżło by ok 1800-1900

Zostaw komentarz:

• Zdenek_Skoda
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dontak
    Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z ubezpieczeniem w VW Banku? Dostałem od nich propozycję ubezpieczenia. W ogólnych warunkach wygląda przyzwoicie. Czekam na obliczenie składki. Jeżeli ktoś może coś bliżej powiedzieć o tym ubezpieczeniu będę wdzięczny.

Ja mam ubezpieczenie w VW Banku. Jestem bardzo zadowolony. Mają specjalną promocję na Skody, najbardziej opłaca się wziąć cały pakiet. Wtedy cena jest śmiesznie niska. Polecam.

Zostaw komentarz:

• GWARANT
    Guest replied
    PZU ma teraz dodatkowe zniżki na nowe OC/AC do 15%, może warto skorzystać.

Zostaw komentarz:

• yunior81
    odpowiedział(a)
    Octavia II FL 2010 r. 1,6 MPi LPG Allianz ( ac/oc/nw - max znizki ) 1012,00 zł. pakiet Standard - "W pakiecie posiadają Państwo assistance na Polskę i Europę (auto zastępcze na 7dni, holowanie, pomoc w razie awarii) , zniesione udziały własne przy kradzieży i szkodzie, pełna amortyzacja- wymiana na nowych oryginalnych częściach. Ubezpieczenie szyb."

Zostaw komentarz:

• fajny52
    odpowiedział(a)
    Śkoda Octavia II Tour 1.6 z lpg 2012 rok PZU AC+OC+NW max znizki 1780 zł

Zostaw komentarz:

• dontak
    odpowiedział(a)
    Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z ubezpieczeniem w VW Banku? Dostałem od nich propozycję ubezpieczenia. W ogólnych warunkach wygląda przyzwoicie. Czekam na obliczenie składki. Jeżeli ktoś może coś bliżej powiedzieć o tym ubezpieczeniu będę wdzięczny.

Zostaw komentarz:

• bzyq_74
    odpowiedział(a)
    OII FL 2008 1,9 TDI elegance; przebieg 125kkm; wartość 36000zł
    Allianz: OC+AC+NNW+szyba+równa droga
    części ori, bez utraty wartości, zniżki all = 60% ->1730zł

Zostaw komentarz:

• KAMA_PL
    odpowiedział(a)
    endryu, wypłat szkodowych. Terminowo zawsze i nie narzekał na formalności.

Zostaw komentarz:

Pracuję...