Ile płacicie za ubezpieczenie?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• bzyq_74
    odpowiedział(a)
    OII FL 2008 1,9 TDI elegance; przebieg 142kkm; wartość 31500zł
    Allianz: OC+AC+NNW+szyba+równa droga
    części ori, bez utraty wartości, zniżki all = 60% ->1670zł

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez endryu
    ps. Ty dalej z Aviva :?:
    do czerwca tak, tyle, że ja mam dodatkowe zniżki bo oprócz samochodu mam jeszcze u nich mieszkania

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    Ja drugi rok teraz bedzie (pierwszy, gothaer)
    Teraz w Hestii OC, AC, szyby, Assistance Premium, NNW kierowcy i pasażerów na 60.000 PLN, brak utraty znizek AC i OC, stala wartosc samochodu przez okres ubezpieczenia 2550 pln

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado
    pisz czy udało Ci się coś ugrać.
    Dam znać. Jest tyle ubezpieczalni czekających na fraj... na klientów :szeroki_usmiech
    ps. Ty dalej z Aviva :?:

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    endryu, pisz czy udało Ci się coś ugrać.

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    A ja dzisiaj dostałem maila od AVIVA na kontynuację pakietu już z przygotowaną polisą, tylko wpłacić i potwierdzam wspaniałe dbanie o interesy klienta. Bo co droższe to przecież lepsze Rok minął bezszkodowo, wartość rynkowa auta spadła a polisa pięknie zdrożała

O Avivie i wznowieniu polisy już kiedyś pisał ruwado, :zlo: :zlo: :zlo:
    W kalkulatorze wychodzi dużo taniej za ten sam pakiet. Pozwolę sobie wykonać do nich telefon-tylko 1 raz :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    lukasz3112, na podstawie tego co napisałeś wynika jedynie, że to TU poszkodowanego a nie sam poszkodowany będzie musiał się teraz zatroszczyć o kontakt z TU sprawcy i przejść przez trudy i męki ścieżki likwidacji w TU sprawcy które jak piszesz są do kitu w tych tańszych. Może za te trudy i męki sobie coś policzą, ale chyba nie.

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    crom.de, nie miejsce zgłaszania tylko wysokość odszkodowań. Proponuję poczytać wytyczne KNF, które wymuszają na TU zmianę wyliczeń odszkodowań. A miejsce zgłaszania to jedna z wytycznych.

mała lektura do poduszki
    Najtaniej tzn w firmach które nie mają zbyt dobrej ścieżki likwidacji itp.
    Ja np. nie chciałbym mieć szkody w Proamie czy Link4.
    Ale wiadomo, że na każde TU znajdą się złe opinie.

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lukasz3112
    szkodę z OC będziesz zgłaszał u swojego ubezpieczyciela a nie w TU sprawcy - skończy się wybieranie najtańszego OC
    Jak się ma miejsce zgłaszania szkody do podwyższenia składki OC? I dlaczego nie będzie się opłacało wybierać najtańszego OC?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    a ile wcześniej można kupić polisę OC/AC/NNW przed końcem ubezpieczenia?

Zostaw komentarz:

• Waśka
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez irekk
    Z końcem marca wchodzą w życie przepisy które mają wymusić na ubezpieczycielach m.in. wypłatę pełnych odszkodowań. Mówi się o podwyżce rzędu 30-50% na OC i AC
    znowu? a przecież podwyżki były już w międzyczasie
    rok temu zapłaciłem za OC tyle samo co w listopadzie br, roczną zniżkę 10% za jazdę bezszkodową zżarła owa podwyżka.

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft
    skończy się wybieranie najtańszego OC
    Nie koniecznie ... bo jak ten nasz hiper super wyskoczy ze stawkami na poziomie 1000zl, gdzie do tej pory placilo sie 300-400zl, to jednak wiekszosc mu podziekuje
    ale to wszystkie TU będą musiały podnieść znacząco składki, ponieważ warunki jakie wymusza na nich KNF są baardzo kosztowne. Żadne TU nie pozwoli sobie na to, aby w tej sytuacji dokładać do interesu bo było by to nierentowne. No ale pożyjom uwidzim b

Zostaw komentarz:

• shado
    odpowiedział(a)
    Likwidował ktoś ostatnio jakąś szkodę z AC w AXA? W PZU ubezpieczenie Fabii wychodzi mi 2300PLN (pakiet dealerski na 3 letnie auto). W AXA AC na ori częściach w ASO bez amortyzacji wychodzi mi 1050PLN.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    skończy się wybieranie najtańszego OC
    Nie koniecznie ... bo jak ten nasz hiper super wyskoczy ze stawkami na poziomie 1000zl, gdzie do tej pory placilo sie 300-400zl, to jednak wiekszosc mu podziekuje

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    irekk, zgadza się i do tego jeżeli będziesz miał szkodę z OC będziesz zgłaszał u swojego ubezpieczyciela a nie w TU sprawcy - skończy się wybieranie najtańszego OC

Zostaw komentarz:

• irekk
    odpowiedział(a)
    Z końcem marca wchodzą w życie przepisy które mają wymusić na ubezpieczycielach m.in. wypłatę pełnych odszkodowań. Mówi się o podwyżce rzędu 30-50% na OC i AC

Zostaw komentarz:

• blackrs
    odpowiedział(a)
    czyli co lepiej wczesnije wykupić ubezpieczenie. mi sie konczy pod koniec kwietnia. w sumie moge w lutym wykupić jak faktycznie ma byc taniej

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    poczekajcie do marca/kwietnia to zobaczycie ile składki za OC i AC pójdą do góry

Zostaw komentarz:

• irekk
    odpowiedział(a)
    Przy okazji ubezpieczania Roomstera okazało się że mnie Generali przy kupnie auta zapięło w zadek - płaciłem ponad 2400 podczas kupowania auta. Dzisiaj uderzyłem standardowo do Elcaru aby ogarnąć ubezpieczenie na kolejny rok i za pakiet z Allianz zapłaciłem 1679. Parę dni wcześniej dostałem liścik z Generali i zaproponowali mi samo OC za jedyne 1146 PLNów :shock: Co do jakości nie jestem w stanie nic powiedzieć, bo odpukać nie było okazji.

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    ruwado, kiedyś na forum czytałem, że Proama robiła problem z wypłatą z AC :shock: gdzie tak naprawdę AC to przecież dobrowolne zostawianie kasy w TU...ale na OC 70% zniżki :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pon 22 Gru, 14 23:12 ]
    o proszę: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=proama

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Jak dla mnie najniższa składka = na 100 % problem z odszkodowaniem Wystarczy przeczytać ranking ubezpieczycieli pod kątem odsetku (odsetka?) :? niezadowolonych/zadowolonych z wypłaty odszkodowania.

Jedno z najdroższych (PZU) jest jednym z najsolidniejszych (ilość skarg/ilość ubezpieczonych) - wbrew pozorom. Jak dają za friko polisy, to muszą spuszczać tych co chcą kasę.

Pamiętny przykład Link4 - zawojowali rynek najniższymi stawkami polis - a za moment ..... wyszło szydło przy wypłacie odszkodowań.

Zostaw komentarz:

• shado
    odpowiedział(a)
    Przez ostatnie 2 lata likwidowałem 3 szkody w 3 różnych towarzystwach. Tylko Hestia tak rzucała kłody pod nogi i na siłę przedłużała i utrudniała wypłatę. Ostatecznie wypłacili po ponad 6msc i 900PLN zamiast 1500PLN. Na szczęście to ASO wzięło na siebie różnicę...

Zostaw komentarz:

• slawko80rr
    odpowiedział(a)
    ja jeszcze nie słyszałem o TU z którego wszyscy byli by zadowoleni, nie ma takiej opcji a spotykam się służbowo z róznymi firmami i ich klientami, klną na każdą i tyle ubezpiecz się w wynalazkach typu Proama itp tam zobaczysz jaki jest odsetek niezadowolocnych Hestia i PZU, HDI to przy nich inna liga mimo wszystko ..... ja mam sporo zadowlonych znajomych z Hestii i PZU i tyle i pewnie że nie chce mieć powodów do żadnego odszkodowania

Zostaw komentarz:

• shado
    odpowiedział(a)
    Taaaa Hestia super.... obyś nie musiał brać od nich odszkodowania...

Zostaw komentarz:

• slawko80rr
    odpowiedział(a)
    właśnie wróciłem z biura ubezpieczeń i muszę użyć słowa udało się wyrwać dobrą cene bo tak jest: pakiet w Hestii OC, AC, NW, Assistance Prestige za 1286zł, porównywałem różne i biorąc pod uwagę moje zniżki, warunki, wycenę auta i kwotę do zapłaty oferta super.

Zostaw komentarz:

Pracuję...