OII FL 2008 1,9 TDI elegance; przebieg 142kkm; wartość 31500zł
Allianz: OC+AC+NNW+szyba+równa droga
części ori, bez utraty wartości, zniżki all = 60% ->1670zł
Ile płacicie za ubezpieczenie?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez endryups. Ty dalej z Aviva :?:
Zostaw komentarz:
-
-
Ja drugi rok teraz bedzie (pierwszy, gothaer)
Teraz w Hestii OC, AC, szyby, Assistance Premium, NNW kierowcy i pasażerów na 60.000 PLN, brak utraty znizek AC i OC, stala wartosc samochodu przez okres ubezpieczenia 2550 pln
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ruwadopisz czy udało Ci się coś ugrać.
ps. Ty dalej z Aviva :?:
Zostaw komentarz:
-
-
A ja dzisiaj dostałem maila od AVIVA na kontynuację pakietu już z przygotowaną polisą, tylko wpłacić i potwierdzam wspaniałe dbanie o interesy klienta. Bo co droższe to przecież lepszeRok minął bezszkodowo, wartość rynkowa auta spadła a polisa pięknie zdrożała
O Avivie i wznowieniu polisy już kiedyś pisał ruwado, :zlo: :zlo: :zlo:
W kalkulatorze wychodzi dużo taniej za ten sam pakiet. Pozwolę sobie wykonać do nich telefon-tylko 1 raz :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
lukasz3112, na podstawie tego co napisałeś wynika jedynie, że to TU poszkodowanego a nie sam poszkodowany będzie musiał się teraz zatroszczyć o kontakt z TU sprawcy i przejść przez trudy i męki ścieżki likwidacji w TU sprawcy które jak piszesz są do kitu w tych tańszych. Może za te trudy i męki sobie coś policzą, ale chyba nie.
Zostaw komentarz:
-
-
crom.de, nie miejsce zgłaszania tylko wysokość odszkodowań. Proponuję poczytać wytyczne KNF, które wymuszają na TU zmianę wyliczeń odszkodowań. A miejsce zgłaszania to jedna z wytycznych.
mała lektura do poduszki
Najtaniej tzn w firmach które nie mają zbyt dobrej ścieżki likwidacji itp.
Ja np. nie chciałbym mieć szkody w Proamie czy Link4.
Ale wiadomo, że na każde TU znajdą się złe opinie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112szkodę z OC będziesz zgłaszał u swojego ubezpieczyciela a nie w TU sprawcy - skończy się wybieranie najtańszego OC
Zostaw komentarz:
-
-
a ile wcześniej można kupić polisę OC/AC/NNW przed końcem ubezpieczenia?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez irekkZ końcem marca wchodzą w życie przepisy które mają wymusić na ubezpieczycielach m.in. wypłatę pełnych odszkodowań. Mówi się o podwyżce rzędu 30-50% na OC i AC
rok temu zapłaciłem za OC tyle samo co w listopadzie br, roczną zniżkę 10% za jazdę bezszkodową zżarła owa podwyżka.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez lukasz3112skończy się wybieranie najtańszego OCb
Zostaw komentarz:
-
-
Likwidował ktoś ostatnio jakąś szkodę z AC w AXA? W PZU ubezpieczenie Fabii wychodzi mi 2300PLN (pakiet dealerski na 3 letnie auto). W AXA AC na ori częściach w ASO bez amortyzacji wychodzi mi 1050PLN.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112skończy się wybieranie najtańszego OC
Zostaw komentarz:
-
-
irekk, zgadza się i do tego jeżeli będziesz miał szkodę z OC będziesz zgłaszał u swojego ubezpieczyciela a nie w TU sprawcy - skończy się wybieranie najtańszego OC
Zostaw komentarz:
-
-
Z końcem marca wchodzą w życie przepisy które mają wymusić na ubezpieczycielach m.in. wypłatę pełnych odszkodowań. Mówi się o podwyżce rzędu 30-50% na OC i AC
Zostaw komentarz:
-
-
czyli co lepiej wczesnije wykupić ubezpieczenie. mi sie konczy pod koniec kwietnia. w sumie moge w lutym wykupić jak faktycznie ma byc taniej
Zostaw komentarz:
-
-
poczekajcie do marca/kwietnia to zobaczycie ile składki za OC i AC pójdą do góry
Zostaw komentarz:
-
-
Przy okazji ubezpieczania Roomstera okazało się że mnie Generali przy kupnie auta zapięło w zadek - płaciłem ponad 2400 podczas kupowania auta. Dzisiaj uderzyłem standardowo do Elcaru aby ogarnąć ubezpieczenie na kolejny rok i za pakiet z Allianz zapłaciłem 1679. Parę dni wcześniej dostałem liścik z Generali i zaproponowali mi samo OC za jedyne 1146 PLNów :shock: Co do jakości nie jestem w stanie nic powiedzieć, bo odpukać nie było okazji.
Zostaw komentarz:
-
-
ruwado, kiedyś na forum czytałem, że Proama robiła problem z wypłatą z AC :shock: gdzie tak naprawdę AC to przecież dobrowolne zostawianie kasy w TU...ale na OC 70% zniżki :diabelski_usmiech
[ Dodano: Pon 22 Gru, 14 23:12 ]
o proszę: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=proama
Zostaw komentarz:
-
-
Jak dla mnie najniższa składka = na 100 % problem z odszkodowaniemWystarczy przeczytać ranking ubezpieczycieli pod kątem odsetku (odsetka?) :? niezadowolonych/zadowolonych z wypłaty odszkodowania.
Jedno z najdroższych (PZU) jest jednym z najsolidniejszych (ilość skarg/ilość ubezpieczonych) - wbrew pozorom. Jak dają za friko polisy, to muszą spuszczać tych co chcą kasę.
Pamiętny przykład Link4 - zawojowali rynek najniższymi stawkami polis - a za moment ..... wyszło szydło przy wypłacie odszkodowań.
Zostaw komentarz:
-
-
Przez ostatnie 2 lata likwidowałem 3 szkody w 3 różnych towarzystwach. Tylko Hestia tak rzucała kłody pod nogi i na siłę przedłużała i utrudniała wypłatę. Ostatecznie wypłacili po ponad 6msc i 900PLN zamiast 1500PLN. Na szczęście to ASO wzięło na siebie różnicę...
Zostaw komentarz:
-
-
ja jeszcze nie słyszałem o TU z którego wszyscy byli by zadowoleni, nie ma takiej opcji a spotykam się służbowo z róznymi firmami i ich klientami, klną na każdą i tyle ubezpiecz się w wynalazkach typu Proama itp tam zobaczysz jaki jest odsetek niezadowolocnych Hestia i PZU, HDI to przy nich inna liga mimo wszystko ..... ja mam sporo zadowlonych znajomych z Hestii i PZU i tylei pewnie że nie chce mieć powodów do żadnego odszkodowania
Zostaw komentarz:
-
-
Taaaa Hestia super.... obyś nie musiał brać od nich odszkodowania...
Zostaw komentarz:
-
-
właśnie wróciłem z biura ubezpieczeń i muszę użyć słowa udało się wyrwać dobrą cene bo tak jest: pakiet w Hestii OC, AC, NW, Assistance Prestige za 1286zł, porównywałem różne i biorąc pod uwagę moje zniżki, warunki, wycenę auta i kwotę do zapłaty oferta super.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: