Ile płacicie za ubezpieczenie?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• lukasz_vip
    odpowiedział(a)
    Uzupełniłem zgodnie z twoim postem 8)

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lukasz_vip
    W tym roku: OC+NNW+Auto Szyby+mini AC za 779zł w PZU.
    Za gokarta :?: :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
    Czytałeś co napisałem wcześniej :?:

:evil: :evil: :evil:

Zostaw komentarz:

• lukasz_vip
    odpowiedział(a)
    W tym roku: OC+NNW+Auto Szyby+mini AC za 779zł w PZU.
    O1 Kombi ELEGANT 1.9TDI z 2002r. Wartość według PZU 12,5tys zł.

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Czeszka dostała ubezpieczenie na kolejny rok OC,AC,ZK,NNW, Assistance-Premium HESTIA Wartość pojazdu 34000 Max zniżki :!: 1290zł

Przy pakiecie wpisujcie wartość pojazdu bo tak to nie ma sensu sama kwota bo nie wiadomo od czego :!:

Zostaw komentarz:

• aryziomex
    odpowiedział(a)
    Nie pamiętam czy już pisałem czy nie.
    Cały pakiet OC, AC, NNW, i jakieś tam pierdoły
    0 zniżek = 2300 zł (pierwszy pojazd na mnie zapisany)
    Ubezpieczyciel Hestia.

Zostaw komentarz:

• MQ1977
    odpowiedział(a)
    lukasz3112, 270<272, ale spoko, ja też bym nie miał 270 PLN, jakbym ubezpieczył tylko jedno auto i nic poza tym. BTW, to dziwne, że niektóre firmy oferują prawie drugie tyle.

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    MQ1977, w Ergo Hestii patrząc na samo OC to za OII płacę 272zł a za Fabię 186zł

Zostaw komentarz:

• MQ1977
    odpowiedział(a)
    Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych (TUW) jest nie do przebicia. 270 za OC i NNW, duże zniżki jeśli ma się u nich jeszcze inne ubezpieczenia.

Zostaw komentarz:

• hubert78
    odpowiedział(a)
    Panowie w MBanku mozna OC poniżej 300,00 zł za rok kupić , warunkiem jest założenie / posiadanie konta w MBanku

Zostaw komentarz:

• lukasz_vip
    odpowiedział(a)
    OC+minicasco(od zwierzat i kradzieży)+auto szyba za 720zł na rok w PZU

Zostaw komentarz:

• stryjek998
    odpowiedział(a)
    Ile płacicie za ubezpieczenie

0C+ zielona karta +AC+Autoasistance+NW =1.272

Zostaw komentarz:

• fajny52
    odpowiedział(a)
    Śkoda Octavia II Tour 1.6 z lpg 2012 rok PZU AC+OC+NW max znizki 1610 zł

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Dzisiaj Aviva wysłała mi propozycję OC za 471zł
    popatrzałem w poprzednią polisę i było 431zł
    zadzwoniłem do jakiejś miłej Pani i mam teraz 422zł

Zostaw komentarz:

• B_I_A_Ł_Y
    odpowiedział(a)
    Dziś nowe OC+AC w AXA (tylko od kradzieży i pożaru) suma zniżek 60% ------> 696 zł

Zostaw komentarz:

• cianek
    odpowiedział(a)
    Właśnie wczoraj kolega też polecił mi Hestię i wychodzi całkiem dobrze. Muszę tylko podejść do agenta stacjonarnego po dokładne wyliczenie składki ze względu na wyposażenie dodatkowe. Dzięki

Zostaw komentarz:

• EŁ
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez cianek
    Zamieszczone przez Maicroft
    ale wartość pojazdu (VRS 2011 TDI świetnie wyposażony) według nich to 33tys zł
    W wyliczeniu z BRE na biala, wychodzila kwota blizsza 50tys niz 30tys, wiec RS tez powinien sie cenic. Cos poknocili.
    Nawet do nich dzwoniłem i stwierdzili, że to wycena według katalogu info-expert i ewentualnie mogą mi dorzucić maksymalnie 15% co jednak i tak mnie nie zadowala. Za to po wielu telefonach do wielu ubezpieczycieli w AVIVA wyszło, że wartość rynkowa to 57tys. co mnie bardziej satysfakcjonuje, ale za to ubezpieczenie o 60% droższe. Także jakby ktoś szukał ubezpieczenia RSa w miarę celnego to polecam sprawdzić.

.
    Hestie sprawdzałeś? Mi RS-a zawsze dobrze wyceniali...a co do kwoty wyceny to jak juz wbijasz sie w górna granicę to bierz stała kwote ubepieczenia :wink:

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Link4 1160zl. OC + AC+NNW+autoszyby+oryginalne czesci itp.
    wartosc 42.000zł 2011 1.6tdi ambiente kombi

Zostaw komentarz:

• cianek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft
    W wyliczeniu z BRE na biala, wychodzila kwota blizsza 50tys niz 30tys, wiec RS tez powinien sie cenic. Cos poknocili.
    Nawet do nich dzwoniłem i stwierdzili, że to wycena według katalogu info-expert i ewentualnie mogą mi dorzucić maksymalnie 15% co jednak i tak mnie nie zadowala. Za to po wielu telefonach do wielu ubezpieczycieli w AVIVA wyszło, że wartość rynkowa to 57tys. co mnie bardziej satysfakcjonuje, ale za to ubezpieczenie o 60% droższe. Także jakby ktoś szukał ubezpieczenia RSa w miarę celnego to polecam sprawdzić.

A propos podwyżek składek (o czym chyba się już przekonałem) to ubezpieczyciele podnosząc składki po takiej decyzji KNF sami przyznali się do tego, że kantowali na ubezpieczeniach.

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Wzrost opłat OC http://www.strefabiznesu.gazetawrocl...t-we-wroclawiu

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• cianek
    odpowiedział(a)
    Panowie i Panie,
    może podpowiecie gdzie znaleźć ubezpieczyciela, który ubezpiecza samochód na wyższe kwoty niż z katalogu info-expert? Wczoraj dostałem z BRE Ubezpieczenia wyliczenia nowej składki ok. 1500, ale wartość pojazdu (VRS 2011 TDI świetnie wyposażony) według nich to 33tys zł. Uważam, że Skodzina warta jest w tej chwili >55 tys, a z jednym autem się już pożegnałem, więc teraz dmucham na zimne.
    Skąd Ci "experci" biorą te wyceny, bo patrząc na otomoto, to za 33tys ciężko kupić zwykłą Octavię, co dopiero VRS? :?

Zostaw komentarz:

• gieu
    odpowiedział(a)
    2010, przebieg 120 tys km
    Proama: OC, AC Komfortowy (36,4 tys. zł) , Super Assistance, NNW (20 tys. zł)
    max zniżek (70% OC i 70% AC)
    1146 zł (2 zł więcej niż rok temu ;-)

Zostaw komentarz:

• shado
    odpowiedział(a)
    OK Dzięki. Dobrze wiedzieć. Kupiłem w końcu w PZU od agenta, a nie w ASO i też wyszło 1050

Zostaw komentarz:

• Wopik6
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez shado
    Likwidował ktoś ostatnio jakąś szkodę z AC w AXA? W PZU ubezpieczenie Fabii wychodzi mi 2300PLN (pakiet dealerski na 3 letnie auto). W AXA AC na ori częściach w ASO bez amortyzacji wychodzi mi 1050PLN.
    Mój znajomy likwidował szkodę z AC w AXA, wycena części tak jak w katalogu oryginalnych. Sam też zakupiłem AC+OC w AXA do mojej Octavii za kwotę niewiele większą od tej którą wypisałeś.

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    O II FL 2009 kombi Elegance, 202kkm,
    Ubezpieczenie w Hestii.
    Wartość podwyzszona o 10% na 31.290 PLN
    Pakiet jak niżej : 2.644 PLN podobno max znizki jakie mogli mi dac dali czyli 30% (rozpoczotelm z tym ubez 2 rok kiedy auto jest na mnie)

W tym:
    OC - 1007
    AC z wariantem części oryginalnych i naprawa ASO - 951
    Ochrona utraty zniżek OC - 30
    Ochrona utraty zniżek AC - 90
    NNW kier. i pasaż. (60.000 PLN/osoba) - 146
    Szyby (5.000) - 120
    Stala suma ubezpieczenia - 200
    hestia Car Assistance Premium - 100

Moze komuś sie przyda.

Zostaw komentarz:

Pracuję...