Śkoda Octavia II Tour Combi 1.6 z lpg 2012 rok PZU AC+OC+NW max zniżki 1970 zł
Ile płacicie za ubezpieczenie?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
cianek, moje ubezpieczenie OC+AC jak w poście wyżej była dla wartości auta 50tzł, była to jedna z niższych ofert ale ubezpieczenie raczej wypasione
Zostaw komentarz:
-
-
Wczoraj brałem w Hestii po jednej szkodzie AC. Komplet OC/AC/NNW/Assistance za O2 FL RS 2011 we Wrocławiu (najdroższe miasto w PL) wyszło 2450 PLN. Wycena samochodu 34 tys PLN, 232 tys przebiegu, 2 właściciel.
Co ciekawe składka OC w tym roku mi spadła z 1045 na 955 PLN
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez rooy87 Zobacz wpisjak ktoś ma konto w mbank to fajną ofertę posiada wtedy AXA
Zostaw komentarz:
-
-
odniosłem sie do postu wyzej w ktorym kolega chwali axa ppd mbankiem. mam wyje.... na ilosc postów wiec daj spokoj. przecież pisze na temat. ok zaplacilem 1867 a axa chcialo 2400 za gorsze warunki !
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez slawko80rr Zobacz wpisjuz mam Hdi taniej i duzo lepsze warunki. mowie o pełnym pakiecie Oc Ac Nw Ass Szyby.
Zostaw komentarz:
-
-
mam mbank i mialem pakiet w axa do jutra. zero zainteresowania z ich strony, oferta na siłę i juz mam Hdi taniej i duzo lepsze warunki. mowie o pełnym pakiecie Oc Ac Nw Ass Szyby.
Zostaw komentarz:
-
-
jak ktoś ma konto w mbank to fajną ofertę posiada wtedy AXA za auto z silnikiem 1,6 skoda o I płaciłem mniej niż 500zl za to rok temu 800zl
Zostaw komentarz:
-
-
niestety w 2016 miałem małą kolizję z mojej winy i od razu składki poszły w górę, zapłaciłem za AC+NNW+Assistana (udział własny zniesiony, części oryginalne, sposób likwidacji szkody serwisowy, stała suma ubezpieczeń, szyby, ubezpieczenie utraty zniżki ) - 2099, OC dostałem po poprzednim właścicielu 787 zł
Zostaw komentarz:
-
-
Polisa na kolejny (4 rok) na moją szarą O III - 1451 zł. OC, AC, NNW plus akademia bezpiecznej jazdy i podstawowe assistance - Aviva. Naprawa na częściach ori + udział własny 500 zł i ubezpieczenie dodatkowego wyposażenia 2000 zł. Oczywiście mam tam ubezpieczone jeszcze Citigo żony i mieszkania.
Zostaw komentarz:
-
-
Za mojego zabytka w tym roku wychodzi 813zł za OC, AC i NNW. Ostatnio miałem za taki zestaw 688 zł.
Cała podwyżka to OC bo zdrożało prawie o połowę. Reszta tak samo, nawet AC ciut tańsze.
Zostaw komentarz:
-
-
Jestem na etapie porównywania AC i warto zwrócić uwagę czy ubezpieczenie jest typu all-risk.
Np. w PZU ubezpieczenie AC obejmuje wszystkie zdarzenia za wyjątkiem wymienionych w wykluczeniach. Dla porównania AC w Link4 obejmuje tylko zdarzenia wymienione w OWU (czyli jak zdarzy się coś spoza listy, to ubezpieczenie tego nie uwzględnia). Co prawda lista zdarzeń w Linku pewnie zawiera zdecydowaną większość tego co najprawdopodobniej może się wydarzyć. Ale i tak lepiej mieć spokój, że jak zdarzy się coś trochę innego niż napisane w OWU, to jest zabezpieczenie.
Zostaw komentarz:
-
-
Informacyjnie: uszkodzenia pojazdów (nie w ruchu) przez futrzaki są objęte AC w Hestii (na pewno wariant II i III) oraz Warcie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez strazakp Zobacz wpisObecnie mam OC w axadirect które za miesiąc mi się kończy. Rok temu płaciłem za samo OC ok 600zl a teraz za kontynuację chcą ode mnie ok 1000zl!!! Oczywiście wyszukałem gdzie indziej i najtaniej mam w link4 gdzie wyszło mi równe 603zl.
Poza tym w dobie porównywarek ubezpieczeń typu https://wygodnie.pl/ubezpieczenie-oc znalezienie czegoś korzystniejszego nie powinno stanowić najmniejszego problemu.
Zostaw komentarz:
-
-
Uszkodzenie - w zależności od definicji.
Dewastacja - raczej nie, będzie miała ona w swojej definicji umyślność, o którą ciężko posądzić futrzaka leśnego
Zostaw komentarz:
-
-
Ciekawe. Faktycznie warto jak ktoś by napisał. Bo tego nie można podciągnąć pod kolizję ze zwierzakiem (w ruchu). A czy to może być uszkodzenie lub dewastacja?
Zostaw komentarz:
-
-
Orientujecie się, kto w swoim AC obejmuje naprawą uszkodzenia (na oryginalnych częściach) spowodowane przez zwierzęta (np. kuny)?
Dotychczas miałem Hestię, ale czytam właśnie OWU i chyba coś zmodyfikowali, bo teraz jest tylko mowa o zderzeniach ("nagłe zetknięcie").
A jak wiemy, przegryziona wiązka (odpukać) to kilka tysi
Zostaw komentarz:
-
-
AC na RS'a 1240 zł.
OC jeszcze nie wiem bo jeżdżę do końca miecha na poprzedniego właściciela.
Zostaw komentarz:
-
-
Obecnie mam OC w axadirect które za miesiąc mi się kończy. Rok temu płaciłem za samo OC ok 600zl a teraz za kontynuację chcą ode mnie ok 1000zl!!! Oczywiście wyszukałem gdzie indziej i najtaniej mam w link4 gdzie wyszło mi równe 603zl.
Zostaw komentarz:
-
-
Samo oc 1.9 na rynku ogólnym najtańsze w axa 454 zł. Taniej może być u dilerów danych marek.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez xtremesystems Zobacz wpis
tak samo ochrona szyb jest nieoplacalna. bo jak wymienisz szybe z AC to ochrona dziala tylko w tej ubezpieczani. jak chce sie przejsc do innej (bo jest duzo taniej np) to ma sie normalnie zwyzke 10%
Tak wiec warto o tym pamietać zeby za szybę warta 400zl nie dostać zwyżki na OC sporo większej.
Ja w tym roku zrezygnowałem z ubezpieczenia na szybę bo to zwyczajnie sie nie kalkuluje.
Zostaw komentarz:
-
-
OII (wycena 20k PLN) ubezpieczenie podstawowe OC w axa 470zł (rok temu w link4 było 380zł)
Zostaw komentarz:
-
-
nie wiem jak wy, ale przy starszym wozie, to co rok musze zmieniac firmę przeważnie....bo po roku tak drożeje ubezpieczenie. mam wrażenie, że im nie zależy na trzymaniu klientów. A po drugie....koncernów jest parę, oni mają pod sobie tylko firemki o innych nazwach np. Generali to też Proama....MTU to Ergo Hestia też etc....kiedyś pamiętam miałem sytuację, że zmieniłem na Proamę, bo w Generali wykasowali pewien rodzaj ubezpieczenia i wyszło taniej tam, mimo, ze to ten sam "koncern"..
Nie wiem czym się kierują te directy wszystkie, ale na pewno nie trzymaniem ludzi przy sobie
Zostaw komentarz:
-
-
Nic nie wysyłałem , powiedziałem tylko że dostałem lepszą ofertę. Powiedziała kwotę ,a ja jej że jeszcze jest za wysoka wzg. oferty więc obniżyła i dodała jakieś dodatki.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: