Ile płacicie za ubezpieczenie?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• fajny52
    odpowiedział(a)
    Śkoda Octavia II Tour Combi 1.6 z lpg 2012 rok PZU AC+OC+NW max zniżki 1970 zł

Zostaw komentarz:

• jmors44
    odpowiedział(a)
    cianek, moje ubezpieczenie OC+AC jak w poście wyżej była dla wartości auta 50tzł, była to jedna z niższych ofert ale ubezpieczenie raczej wypasione

Zostaw komentarz:

• cianek
    odpowiedział(a)
    Wczoraj brałem w Hestii po jednej szkodzie AC. Komplet OC/AC/NNW/Assistance za O2 FL RS 2011 we Wrocławiu (najdroższe miasto w PL) wyszło 2450 PLN. Wycena samochodu 34 tys PLN, 232 tys przebiegu, 2 właściciel.
    Co ciekawe składka OC w tym roku mi spadła z 1045 na 955 PLN

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez rooy87 Zobacz wpis
    jak ktoś ma konto w mbank to fajną ofertę posiada wtedy AXA
    to prawda też z niego korzystam

Zostaw komentarz:

• slawko80rr
    odpowiedział(a)
    odniosłem sie do postu wyzej w ktorym kolega chwali axa ppd mbankiem. mam wyje.... na ilosc postów wiec daj spokoj. przecież pisze na temat. ok zaplacilem 1867 a axa chcialo 2400 za gorsze warunki !

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez slawko80rr Zobacz wpis
    juz mam Hdi taniej i duzo lepsze warunki. mowie o pełnym pakiecie Oc Ac Nw Ass Szyby.
    Możesz powiedzieć co miał wnieść do tego tematu ten wpis ?????? Posty sobie nabijasz

Zostaw komentarz:

• slawko80rr
    odpowiedział(a)
    mam mbank i mialem pakiet w axa do jutra. zero zainteresowania z ich strony, oferta na siłę i juz mam Hdi taniej i duzo lepsze warunki. mowie o pełnym pakiecie Oc Ac Nw Ass Szyby.

Zostaw komentarz:

• rooy87
    odpowiedział(a)
    jak ktoś ma konto w mbank to fajną ofertę posiada wtedy AXA za auto z silnikiem 1,6 skoda o I płaciłem mniej niż 500zl za to rok temu 800zl

Zostaw komentarz:

• jmors44
    odpowiedział(a)
    niestety w 2016 miałem małą kolizję z mojej winy i od razu składki poszły w górę, zapłaciłem za AC+NNW+Assistana (udział własny zniesiony, części oryginalne, sposób likwidacji szkody serwisowy, stała suma ubezpieczeń, szyby, ubezpieczenie utraty zniżki ) - 2099, OC dostałem po poprzednim właścicielu 787 zł

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Polisa na kolejny (4 rok) na moją szarą O III - 1451 zł. OC, AC, NNW plus akademia bezpiecznej jazdy i podstawowe assistance - Aviva. Naprawa na częściach ori + udział własny 500 zł i ubezpieczenie dodatkowego wyposażenia 2000 zł. Oczywiście mam tam ubezpieczone jeszcze Citigo żony i mieszkania.

Zostaw komentarz:

• kylo125
    odpowiedział(a)
    Za mojego zabytka w tym roku wychodzi 813zł za OC, AC i NNW. Ostatnio miałem za taki zestaw 688 zł.
    Cała podwyżka to OC bo zdrożało prawie o połowę. Reszta tak samo, nawet AC ciut tańsze.

Zostaw komentarz:

• theseventhtrooper
    odpowiedział(a)
    Jestem na etapie porównywania AC i warto zwrócić uwagę czy ubezpieczenie jest typu all-risk.

Np. w PZU ubezpieczenie AC obejmuje wszystkie zdarzenia za wyjątkiem wymienionych w wykluczeniach. Dla porównania AC w Link4 obejmuje tylko zdarzenia wymienione w OWU (czyli jak zdarzy się coś spoza listy, to ubezpieczenie tego nie uwzględnia). Co prawda lista zdarzeń w Linku pewnie zawiera zdecydowaną większość tego co najprawdopodobniej może się wydarzyć. Ale i tak lepiej mieć spokój, że jak zdarzy się coś trochę innego niż napisane w OWU, to jest zabezpieczenie.

Zostaw komentarz:

• Karel
    odpowiedział(a)
    Informacyjnie: uszkodzenia pojazdów (nie w ruchu) przez futrzaki są objęte AC w Hestii (na pewno wariant II i III) oraz Warcie.

Zostaw komentarz:

• jareckib
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez strazakp Zobacz wpis
    Obecnie mam OC w axadirect które za miesiąc mi się kończy. Rok temu płaciłem za samo OC ok 600zl a teraz za kontynuację chcą ode mnie ok 1000zl!!! Oczywiście wyszukałem gdzie indziej i najtaniej mam w link4 gdzie wyszło mi równe 603zl.
    40% więcej w ciągu 1 roku. To lekka przesada. Zwłaszcza, że jak do tej pory jeździłeś w zasadzie bezszkodowo. Generalnie racja, nie ma co w tym trwać. Nawet gdybym znalazł na Twoim miejscu ubezpieczenie 50 zł tańsze, to i tak bym przeszedł dla zasady.

Poza tym w dobie porównywarek ubezpieczeń typu https://wygodnie.pl/ubezpieczenie-oc znalezienie czegoś korzystniejszego nie powinno stanowić najmniejszego problemu.

Zostaw komentarz:

• Karel
    odpowiedział(a)
    Uszkodzenie - w zależności od definicji.
    Dewastacja - raczej nie, będzie miała ona w swojej definicji umyślność, o którą ciężko posądzić futrzaka leśnego

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Ciekawe. Faktycznie warto jak ktoś by napisał. Bo tego nie można podciągnąć pod kolizję ze zwierzakiem (w ruchu). A czy to może być uszkodzenie lub dewastacja?

Zostaw komentarz:

• Karel
    odpowiedział(a)
    Orientujecie się, kto w swoim AC obejmuje naprawą uszkodzenia (na oryginalnych częściach) spowodowane przez zwierzęta (np. kuny)?
    Dotychczas miałem Hestię, ale czytam właśnie OWU i chyba coś zmodyfikowali, bo teraz jest tylko mowa o zderzeniach ("nagłe zetknięcie").
    A jak wiemy, przegryziona wiązka (odpukać) to kilka tysi

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    AC na RS'a 1240 zł.
    OC jeszcze nie wiem bo jeżdżę do końca miecha na poprzedniego właściciela.

Zostaw komentarz:

• strazakp
    odpowiedział(a)
    Obecnie mam OC w axadirect które za miesiąc mi się kończy. Rok temu płaciłem za samo OC ok 600zl a teraz za kontynuację chcą ode mnie ok 1000zl!!! Oczywiście wyszukałem gdzie indziej i najtaniej mam w link4 gdzie wyszło mi równe 603zl.

Zostaw komentarz:

• Sebastian_M26
    odpowiedział(a)
    Samo oc 1.9 na rynku ogólnym najtańsze w axa 454 zł. Taniej może być u dilerów danych marek.

Zostaw komentarz:

• shok
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez xtremesystems Zobacz wpis

tak samo ochrona szyb jest nieoplacalna. bo jak wymienisz szybe z AC to ochrona dziala tylko w tej ubezpieczani. jak chce sie przejsc do innej (bo jest duzo taniej np) to ma sie normalnie zwyzke 10%
    Nawet jak nie masz AC a tylko zwykłe OC +Ubezpieczenie szyb to w razie naprawy szyby oni zgłaszają to jaki zdarzenie. I obecna firma może nie policzyć zwyżki na OC w następnym roku to inna firma liczy to jako stłuczkę/zwyżkę !
    Tak wiec warto o tym pamietać zeby za szybę warta 400zl nie dostać zwyżki na OC sporo większej.
    Ja w tym roku zrezygnowałem z ubezpieczenia na szybę bo to zwyczajnie sie nie kalkuluje.

Zostaw komentarz:

• demmsi
    odpowiedział(a)
    OII (wycena 20k PLN) ubezpieczenie podstawowe OC w axa 470zł (rok temu w link4 było 380zł)

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    nie wiem jak wy, ale przy starszym wozie, to co rok musze zmieniac firmę przeważnie....bo po roku tak drożeje ubezpieczenie. mam wrażenie, że im nie zależy na trzymaniu klientów. A po drugie....koncernów jest parę, oni mają pod sobie tylko firemki o innych nazwach np. Generali to też Proama....MTU to Ergo Hestia też etc....kiedyś pamiętam miałem sytuację, że zmieniłem na Proamę, bo w Generali wykasowali pewien rodzaj ubezpieczenia i wyszło taniej tam, mimo, ze to ten sam "koncern"..
    Nie wiem czym się kierują te directy wszystkie, ale na pewno nie trzymaniem ludzi przy sobie

Zostaw komentarz:

• Martakta
    odpowiedział(a)
    To, którzy ubezpieczyciele oferują zazwyczaj najtańsze OC oraz pakiety polis można sprawdzić też na stronie kalkulatora Ubea Można sprawdzić i potem wiadomo na którego ubezpieczyciela się powoływać, że tam znalazło się tańszą ofertę, by było wiarygodnie

Zostaw komentarz:

• bobola
    odpowiedział(a)
    Nic nie wysyłałem , powiedziałem tylko że dostałem lepszą ofertę. Powiedziała kwotę ,a ja jej że jeszcze jest za wysoka wzg. oferty więc obniżyła i dodała jakieś dodatki.

Zostaw komentarz:

Pracuję...