Ile płacicie za ubezpieczenie?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Najlepsze jest to, że dzisiaj wartosc jest taka przy ubezpieczaniu, ale jak zginął po 2 dniach, to wyceniliby go dużo niżej.
-
-
Ogólnie OC + to "kradzieżowe" z słabym pakietem nie wychodzi dużo mniej .Nie pamiętam teraz ,ale sprawdzałem różne opcje i ta wychodziła summa summarum najkorzystniej.Jeszcze rok temu miałem paska 2003 r. myslałem ,że już go nawet zamykać nie muszę choć był zadbany.Zniknął z osiedlowego parkingu AC nie było a po miesiacu "niewykrycie sprawcy". Więc teraz dmucham na zimne.
Zostaw komentarz:
-
-
Do używek za kilkanaście tysięcy i poniżej tylko OC, do takich za 30 i więcej to kupuje OC plus kradzieżowe/spalenie (np. AXA ma ten dodatek do OC, wprawdzie nie jest to 100 procent zwrotu w wypadku kradzieży, ale nie jest drogie w kupnie = coś koło 100 zł chyba jak dobrze pamiętam). Nie widzę sensu również AC. No chyba, że nówcia wóz droższy to jednak...AC musi być, wiadomo.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedJak to w życiu, nie ma jedynej słusznej racji w tym temacie. Jeszczem nigdy AC nie kupił, więc trochę tysięcy na tym oszczędziłem.
Zostaw komentarz:
-
-
Niby masz rację,ale jak zginie lub spłonie to otrzymam więcej jak jest wart i śpię spokojnie za te parę groszy.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedNo to lipka płacić rocznie 7% wartości (takiego starego) auta. Przy malej stłuczce i tak ci nie zrobią tego z ubezpieczenia.
Zostaw komentarz:
-
-
SKODA OCTAVIA 2007 1.9.TDI BXE 74 kW 105 kM Clasic Mint OC i AC Assistance MIDI i Standard wkład własny 1000 części: zamienniki wartość 11200 (uśmiałem się ,za połowę tej kwoty bym go nie kupił) przebieg : 395000 zniżki 60% kwota ubezpieczenia : 810 PLN AXAOstatnio edytowany przez yksi; 47929.
Zostaw komentarz:
-
-
Czyli ceny OC zaczynają wracać do normalności. Jak podnosili to wszyscy na raz mieli straty. Teraz jak zeczeli się wychylać w dół to znowu wszyscy na raz. Miałem OC w Gothar ale w tym roku już na 100% zmieniam. Nie dość, że cena ostatnio kosmos to dodatkowo oferte wysyłają na ostatnią chwilę by nie dać wypowiedzenia. W tym roku w jajo nie dam się zrobić.
Zostaw komentarz:
-
-
Fabia 1.4 16V 2008r, samo OC, ubezpieczenie w LINK 4, 370,82 zł (trzysta siedemdziesiąt złotych i 82/100) prawie 50 zł było taniej za płatność BLIK.
Zostaw komentarz:
-
-
Dobrze jest mieć zaufanego agenta ubezpieczeniowego, a najlepiej dwóch jak pokazał mój przypadek. Jak kupowałem auto leasingodawca zaproponował w PZU 3050 pln (OC,AC,NW) , mój kolega agent stwierdził, że nie jest w stanie przebić ich oferty, tak aby spełnić warunki leasingu. Mam klienta, który jest agentem i jemu zarzuciłem temat. Gościu się postarał i zaproponował w Gothaer 2180 pln . Leasing zaakceptował , a ja zaoszczędziłem prawie 900 pln. Da się ?
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedKilka dni temu kupiłem OC za 380 zł (hestia).
Zostaw komentarz:
-
-
Kwota za OC śmieszna.
Wie ktoś może dlaczego firmą ubezpieczeniowym nie zależy na stałych klientach? Niemal każda inna firma daje lepszą ofertę niż obecna. Co roku to samo
Zostaw komentarz:
-
-
Moja Czeszka dostała dzisiaj ubezpieczenie kolejny rok . ERGO HESTIA Skoda OII FL 2010 wartość pojazdu 25320 zł (przebieg 153800 km) koszt 1339 zł (OC aktualnie 394 zł)
AC - wariant III ALL risk, ZK
Sumarycznie 1362 zł
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisJest tyle zmiennych, że cen ubezpieczeń samochodów nie da się nijak porównać. Bo jak może 18-letnia octavia kosztować więcej niż 6-letnia u tego samego ubezpieczyciela? Moje 460 zł za OC w PZU wynika chyba głównie z zarejestrowania jej na prowincji.
A czasem są niespodzianki. Raz agent zapytał czy nie płacę podatku rolnego. No i przedstawiłem nakaz zapłaty, co obniżyło jakoś tam kwotę.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedJest tyle zmiennych, że cen ubezpieczeń samochodów nie da się nijak porównać. Bo jak może 18-letnia octavia kosztować więcej niż 6-letnia u tego samego ubezpieczyciela? Moje 460 zł za OC w PZU wynika chyba głównie z zarejestrowania jej na prowincji.
A czasem są niespodzianki. Raz agent zapytał czy nie płacę podatku rolnego. No i przedstawiłem nakaz zapłaty, co obniżyło jakoś tam kwotę.Ostatnio edytowany przez Gość; 44763.
Zostaw komentarz:
-
-
PZU chcialo mnie złupić na 870 pln za samo OC, w pelnoletniej octavii 1,6mpi, ale w tym roku postanowiłem nie być losiem i w HDI dostalem samo OC z ochroną zniżek za 509 pln
Zostaw komentarz:
-
-
Carens 2tys. z hakiem wszystko na full, pakiet dealerski dla nowego auta
Octavia chyba 1800 ale nie pamietam, wszystko na full z jakimś minimalnym udziałem własnym plus stała kwota ubezpieczenia wpisana na polisę a nie sciemo tabelki
Yaris niecałe 1300 ale tutaj była gorszy standard naprawy niż octavii i wartość auta z tabelki
BMW E36 chyba 700 samo OC
Zostaw komentarz:
-
-
Na piąty rok szara dostała pakiet ubezpieczeń w Avivie za 1.427 zł:
- OC
- AC
- NNW
- Assistance podstawowe
- udział własny 500 zł
- naprawa na częściach oryginalnych.
Zniżki za drugi samochód (Citigo żony) i mieszkania.
Zostaw komentarz:
-
-
2 kolizje z ac plus jedna wypłacona z mojego oc 3003zl . Wartość auta 70tys
Zostaw komentarz:
-
-
Za pakiet w Compensie AC OC NNW Assistance komfort + ,wartość auta 53800 ,1994 zł
Zostaw komentarz:
-
-
Masz rację coś w tym jest ,tylko czemu ta mało prestiżowa marka kosztuje tyle co volkswagen
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedMoim zdaniem to jednak vw zarządził, że skody mają być upośledzone zawieszeniowo względem wyrobów z Wolfsburga. W końcu to marka koncernu o najmniejszym prestiżu.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: