Ile płacicie za ubezpieczenie?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Najlepsze jest to, że dzisiaj wartosc jest taka przy ubezpieczaniu, ale jak zginął po 2 dniach, to wyceniliby go dużo niżej.

Zostaw komentarz:

• yksi
    odpowiedział(a)
    Ogólnie OC + to "kradzieżowe" z słabym pakietem nie wychodzi dużo mniej .Nie pamiętam teraz ,ale sprawdzałem różne opcje i ta wychodziła summa summarum najkorzystniej.Jeszcze rok temu miałem paska 2003 r. myslałem ,że już go nawet zamykać nie muszę choć był zadbany.Zniknął z osiedlowego parkingu AC nie było a po miesiacu "niewykrycie sprawcy". Więc teraz dmucham na zimne.

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    Do używek za kilkanaście tysięcy i poniżej tylko OC, do takich za 30 i więcej to kupuje OC plus kradzieżowe/spalenie (np. AXA ma ten dodatek do OC, wprawdzie nie jest to 100 procent zwrotu w wypadku kradzieży, ale nie jest drogie w kupnie = coś koło 100 zł chyba jak dobrze pamiętam). Nie widzę sensu również AC. No chyba, że nówcia wóz droższy to jednak...AC musi być, wiadomo.

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Jak to w życiu, nie ma jedynej słusznej racji w tym temacie. Jeszczem nigdy AC nie kupił, więc trochę tysięcy na tym oszczędziłem.

Zostaw komentarz:

• yksi
    odpowiedział(a)
    Niby masz rację,ale jak zginie lub spłonie to otrzymam więcej jak jest wart i śpię spokojnie za te parę groszy.

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    No to lipka płacić rocznie 7% wartości (takiego starego) auta. Przy malej stłuczce i tak ci nie zrobią tego z ubezpieczenia.

Zostaw komentarz:

• yksi
    odpowiedział(a)
    SKODA OCTAVIA 2007 1.9.TDI BXE 74 kW 105 kM Clasic Mint OC i AC Assistance MIDI i Standard wkład własny 1000 części: zamienniki wartość 11200 (uśmiałem się ,za połowę tej kwoty bym go nie kupił) przebieg : 395000 zniżki 60% kwota ubezpieczenia : 810 PLN AXA
    Ostatnio edytowany przez yksi; 47929.

Zostaw komentarz:

• shok
    odpowiedział(a)
    Czyli ceny OC zaczynają wracać do normalności. Jak podnosili to wszyscy na raz mieli straty. Teraz jak zeczeli się wychylać w dół to znowu wszyscy na raz. Miałem OC w Gothar ale w tym roku już na 100% zmieniam. Nie dość, że cena ostatnio kosmos to dodatkowo oferte wysyłają na ostatnią chwilę by nie dać wypowiedzenia. W tym roku w jajo nie dam się zrobić.

Zostaw komentarz:

• Bambek1
    odpowiedział(a)
    Fabia 1.4 16V 2008r, samo OC, ubezpieczenie w LINK 4, 370,82 zł (trzysta siedemdziesiąt złotych i 82/100) prawie 50 zł było taniej za płatność BLIK.

Zostaw komentarz:

• Wolga85
    odpowiedział(a)
    524 pln gołe OC w hestii

Zostaw komentarz:

• shok
    odpowiedział(a)
    Zastanawiam się nas Asistance Warta ktoś, coś słyszał?

Zostaw komentarz:

• Kasztelan
    odpowiedział(a)
    Dobrze jest mieć zaufanego agenta ubezpieczeniowego, a najlepiej dwóch jak pokazał mój przypadek. Jak kupowałem auto leasingodawca zaproponował w PZU 3050 pln (OC,AC,NW) , mój kolega agent stwierdził, że nie jest w stanie przebić ich oferty, tak aby spełnić warunki leasingu. Mam klienta, który jest agentem i jemu zarzuciłem temat. Gościu się postarał i zaproponował w Gothaer 2180 pln . Leasing zaakceptował , a ja zaoszczędziłem prawie 900 pln. Da się ?

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Kilka dni temu kupiłem OC za 380 zł (hestia).

Zostaw komentarz:

• shok
    odpowiedział(a)
    Kwota za OC śmieszna.
    Wie ktoś może dlaczego firmą ubezpieczeniowym nie zależy na stałych klientach? Niemal każda inna firma daje lepszą ofertę niż obecna. Co roku to samo

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Moja Czeszka dostała dzisiaj ubezpieczenie kolejny rok . ERGO HESTIA Skoda OII FL 2010 wartość pojazdu 25320 zł (przebieg 153800 km) koszt 1339 zł (OC aktualnie 394 zł)
    AC - wariant III ALL risk, ZK
    Sumarycznie 1362 zł

Zostaw komentarz:

• czupakabra
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpis
    Jest tyle zmiennych, że cen ubezpieczeń samochodów nie da się nijak porównać. Bo jak może 18-letnia octavia kosztować więcej niż 6-letnia u tego samego ubezpieczyciela? Moje 460 zł za OC w PZU wynika chyba głównie z zarejestrowania jej na prowincji.

A czasem są niespodzianki. Raz agent zapytał czy nie płacę podatku rolnego. No i przedstawiłem nakaz zapłaty, co obniżyło jakoś tam kwotę.
    u mnie z kolei jak podałem nr PESEL dziecka, bo to zaproponował agent ubezpieczeniowy, to z kolei to wpłynęło mocno na obniżenie ceny u nowego ubezpieczyciela

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Jest tyle zmiennych, że cen ubezpieczeń samochodów nie da się nijak porównać. Bo jak może 18-letnia octavia kosztować więcej niż 6-letnia u tego samego ubezpieczyciela? Moje 460 zł za OC w PZU wynika chyba głównie z zarejestrowania jej na prowincji.

A czasem są niespodzianki. Raz agent zapytał czy nie płacę podatku rolnego. No i przedstawiłem nakaz zapłaty, co obniżyło jakoś tam kwotę.
    Ostatnio edytowany przez Gość; 44763.

Zostaw komentarz:

• czupakabra
    odpowiedział(a)
    PZU chcialo mnie złupić na 870 pln za samo OC, w pelnoletniej octavii 1,6mpi, ale w tym roku postanowiłem nie być losiem i w HDI dostalem samo OC z ochroną zniżek za 509 pln

Zostaw komentarz:

• Clip
    odpowiedział(a)
    Carens 2tys. z hakiem wszystko na full, pakiet dealerski dla nowego auta
    Octavia chyba 1800 ale nie pamietam, wszystko na full z jakimś minimalnym udziałem własnym plus stała kwota ubezpieczenia wpisana na polisę a nie sciemo tabelki
    Yaris niecałe 1300 ale tutaj była gorszy standard naprawy niż octavii i wartość auta z tabelki
    BMW E36 chyba 700 samo OC

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Na piąty rok szara dostała pakiet ubezpieczeń w Avivie za 1.427 zł:
    - OC
    - AC
    - NNW
    - Assistance podstawowe
    - udział własny 500 zł
    - naprawa na częściach oryginalnych.

Zniżki za drugi samochód (Citigo żony) i mieszkania.

Zostaw komentarz:

• kylo125
    odpowiedział(a)
    Fso 125p 202 zł samo oc.

Zostaw komentarz:

• prezes870
    odpowiedział(a)
    2 kolizje z ac plus jedna wypłacona z mojego oc 3003zl . Wartość auta 70tys

Zostaw komentarz:

• zadariusz1
    odpowiedział(a)
    Za pakiet w Compensie AC OC NNW Assistance komfort + ,wartość auta 53800 ,1994 zł

Zostaw komentarz:

• zadariusz1
    odpowiedział(a)
    Masz rację coś w tym jest ,tylko czemu ta mało prestiżowa marka kosztuje tyle co volkswagen

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Moim zdaniem to jednak vw zarządził, że skody mają być upośledzone zawieszeniowo względem wyrobów z Wolfsburga. W końcu to marka koncernu o najmniejszym prestiżu.

Zostaw komentarz:

Pracuję...