Ile płacicie za ubezpieczenie?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• xplo
    odpowiedział(a)
    Najtaniej znalazłem w sieci Link4 719 zł z NWW 5000. Pokusiło mnie aby przejść się do biura ubezpieczeń w mojej miejscowości i bach 515 zł w Hestii na cały rok z NWW 5000.

50% zniżek, 25 lat, 1.9 TDI 90km 2002r, prawko od 2007

Wydaje mi się, że jest to dobra cena

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez diablojarek
    w razie czego jakby ktoś chciał to zawsze moge przeliczyć i da sie sprawdzić :-)
    To policz mi.

Zostaw komentarz:

• diablojarek
    odpowiedział(a)
    Wysłany: Czw 16 Maj, 13 09:31     
    A co DMC przy OC ma do gadania ??
    nie wiem , ale mam w kalkulatorze taką tabelkę i w zależności od DMC kwota OC się zmienia , może chodzi o masę pojazdu na naszych ślicznych prostych pięknych drogach :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pią 31 Maj, 13 18:29 ]
    Zamieszczone przez allejaho
    Ja ostatnio nabyłem Octavie 1.9TDI 2003r i trzeba było ubezpieczyć. Chodziłem po różnych ubezpieczalniach, pytałem a problem był taki że mam zwyżkę za wiek (21 lat) i maksymalne zwyżki bo rok temu miałem szkodę. Ostatecznie firma Gothaer ubezpieczyła mi samochód za 2600zl. W pakiecie mam OC+AC+NNW+i ubezpieczone szyby w ramach OC. Ciekawe jest to że w firmie HDI powiedzieli mi cenę 12000zł, nadal nie wiem jak to policzyli
    gothaer jak by nie było to jest byłe PTU a zbyt dobrej opini nie ma :-( zreszta każda ubezpieczalnia jest fajna jak bierze , gorzej jak trzeba z nich skorzystać .
    Nie wiem skąd ci taka różnica wyszła pomiędzy tym a HDI , ale w razie czego jakby ktoś chciał to zawsze moge przeliczyć i da sie sprawdzić :-)

Zostaw komentarz:

• Kotalson
    odpowiedział(a)
    Niby sobie można samemu policzyć, a jak się odnosicie do takich towarzystw, które w jednym miejscu skupiają kilku ubezpieczycieli? Idzie się i ma się ofertę np 20 ubezpieczycieli i mozna spośród z nich wybrać.

Zostaw komentarz:

• xplo
    odpowiedział(a)
    Tak sobie obliczam składkę OC bo AXA leci ze mną w kulki, zamiast w dół to mi o 50 zł w górę i wyszło za OC + NWW za cały rok 886 zł.

Samochód to GOLF IV 1.9 TDI ALH 2002 Basis 3d

Link4 - 694,77 z NWW
    Liberty Direct - 736 z NWW
    Aviva - 754 z NWW + 4% zniżki za płatność KK przez telefon

Mam taką zagwozdkę gdyż nie wiem w końcu czy mam -40% czy -50% na nowej propozycji z AXA jest napisane -50% oraz -5% za kontynuację ubezpieczenia. Auto mam ubezpieczone od Czerwca 2008 roku. Pierw w Hestii a od 2 lat w AXA. Ile więc mam wpisać przy obliczaniu składki u innego ubezpieczyciela -40 czy -50% ?

Co mnie jeszcze dziwi w tej propozycji AXA pomimo, że nie korzystałem nigdy z AC mam uwzględnione niby zniżki z OC i też mam -50%

Historia ubezpieczenia właściciela pojazdu
    Zniżka za kontynuację ubezpieczenia 5%
    Okres ubezpieczenia OC w latach 5
    Zniżki uwzględnione w OC 50%
    Okres ubezpieczenia AC w latach 5
    Zniżki uwzględnione w AC 50%
    Poprzedni ubezpieczyciel AXA Direct
    Wszelkie zgłoszone szkody
    w ciągu ostatnich 5-ciu lat z OC i AC 0

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    Mati22, korzystałem ze stronki rankomat.pl (to co w telewizji reklamują) ale chyba tam nie biorą pod uwagę zniżek współwłaściciela, bo pokazało takie stawki, że :shock: najwięcej wyszło w Generali (OC, ASS, NNW) coś koło 7 tys. pokazało

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Mi samo OC za silnik 2771cm3 wychodzilo w tym roku od 460zl do 1080 :lol: Doliczajac NNW plus jakis podzial na dwie raty (zawsze tak robie) to +100zl.

W tych directowych kalkulatorach najbardziej mnie bawi zroznicowanie skladki w zaleznosci od tego gdzie sie pracuje albo czy wosi sie dzieci. Przy tym ostatnim to skladka powinna byc nizsza, a nigdy nie jest :lol:

Zostaw komentarz:

• Mihau
    odpowiedział(a)
    Taki jak w podpisie.
    1.8 TSI, Elegance, 2010 rok. Niestety zniżki na AC zjadła mi wymieniana szyba 1,5 miesiąca temu.

Zostaw komentarz:

• Miralt
    Guest replied
    A za jaki samochód Ci wyliczyli taką składkę?

Zostaw komentarz:

• Mihau
    odpowiedział(a)
    Mi w Ergo Hestii wyliczyli 3950zł za OC+AC+NNW+szyby.

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    ja za Fabię za cały pakiet płacę 700zł, a za Lancera też cały pakiet 1100zł.
    allejaho, co do wyliczenia HDI to polega to na tym, abyś zrezygnował u nich z ubezpieczenia bo jesteś kierowca o podwyższonym ryzyku spowodowania kolizji. Dlatego w wielu firmach jak jesteś młody, masz krótko prawo jazdy i do tego masz juz na koncie jakies szkody robią takie wyliczenia. Bo w żadnej firmie nie mogą Ci domówić OC - ale mogą skutecznie Cię zniechęcić

Zostaw komentarz:

• Gwader
    odpowiedział(a)
    Przyszło mi teraz przedłużenie OC z Interrisk za Lanosa za 450 złotych za cały rok. Zdzierstwo.

Zostaw komentarz:

• allejaho
    odpowiedział(a)
    Ja ostatnio nabyłem Octavie 1.9TDI 2003r i trzeba było ubezpieczyć. Chodziłem po różnych ubezpieczalniach, pytałem a problem był taki że mam zwyżkę za wiek (21 lat) i maksymalne zwyżki bo rok temu miałem szkodę. Ostatecznie firma Gothaer ubezpieczyła mi samochód za 2600zl. W pakiecie mam OC+AC+NNW+i ubezpieczone szyby w ramach OC. Ciekawe jest to że w firmie HDI powiedzieli mi cenę 12000zł, nadal nie wiem jak to policzyli

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    A co DMC przy OC ma do gadania ??

Ja mam wpisane w DR 2035kg, a powinienem miec o 400kg wg tabliczki znamionowej, a skad mam wiedziec ile maja wpisane TU ??

Zostaw komentarz:

• diablojarek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Golas27
    Myslicie ze za moja O1 z 2001 przy pelnych znizkach i bezszkodowej jezdzie 540 za samo OC to duzo, bo tak patrze i niektorzy placa mniej. Niby kobita twierdzi ze z tych ubezpieczycieli ktorych ona ma i tak wychodzi najtaniej mnie to (Hestia) do tego Mini Assistance + NNW i jest 590, z szyb w tym roku juz zrezygnowalem bo 180 to lekka przesada. A pomyslec ze jeszcze niedawno OC bkosztowalo mnie z cala reszta tyle co teraz samo OC.
    Mam nerwa ze nie poszedlem wczesniej poszukac u innych
    PS. jakie sa progi od pojemnosci, kolega za Grande Punto 1.3 mj zaplacil w PZU 280 za OC, tyle to ja kiedys placilem za Polo, teraz moge chyba pomarzyc.

progi sa do 1300 , od 1300-1500 i wyżej , generalnie co 200 , no i do oc teraz też sie liczy DMC i region :-( niestety , ale faktycznie trzeba szukać bo u różnych ubezpieczycieli za to samo auto wychodzą różne kwoty .

Zostaw komentarz:

• Agriss
    odpowiedział(a)
    pstrykacz uciekaj z warty - ich assistance jest tak słaby, że jak popsuje Ci się samochód to będziesz godzinami na lawete czekał.

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Dzisiaj Czeszka dostała ubezpieczenie na kolejny rok. Hestia
    Wartość - 41500 zł Przebieg 62kkm OC + AC + NNW + ZK + HCA-Premium dodatkowo lampy ksenonowe = 1726 zł
    Pełne zniżki :!:
    Samo OC 365 zł

Zostaw komentarz:

• Ererad
    odpowiedział(a)
    Ja uważam, że to dużo - mój ojciec za Lanosa 1.5 z 1999 roku płaci 360 złotych przy pełnych zniżkach i bezszkodowej jeździe od 30 lat.

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Myslicie ze za moja O1 z 2001 przy pelnych znizkach i bezszkodowej jezdzie 540 za samo OC to duzo, bo tak patrze i niektorzy placa mniej. Niby kobita twierdzi ze z tych ubezpieczycieli ktorych ona ma i tak wychodzi najtaniej mnie to (Hestia) do tego Mini Assistance + NNW i jest 590, z szyb w tym roku juz zrezygnowalem bo 180 to lekka przesada. A pomyslec ze jeszcze niedawno OC bkosztowalo mnie z cala reszta tyle co teraz samo OC.
    Mam nerwa ze nie poszedlem wczesniej poszukac u innych :evil:
    PS. jakie sa progi od pojemnosci, kolega za Grande Punto 1.3 mj zaplacil w PZU 280 za OC, tyle to ja kiedys placilem za Polo, teraz moge chyba pomarzyc.

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    Ja skorzystałem z Warty. wartość 55tys. OC+AC+NW bez udziału własnego, części oryginalne, max. zniżki wyszło 1995zł.

Zostaw komentarz:

• bzyq
    odpowiedział(a)
    gdzie polecacie ubezpieczyć samochód OC+AC?
    0% zniżek na AC i 60% OC...
    samochód: VW Jetta Highline 2011r. 1.4TSI CAXA 122KM
    jakimi firmami się interesować? najtaniej widziałem w Proama i Link4 ale opinie tragiczne widziałem.. gdzie jest w miarę tanio a dobrze?

Zostaw komentarz:

• gocek
    odpowiedział(a)
    O1 2002 1.9TDI 110HP full zniżek, 379zł OC+NW (dla wszystkich chyba 50.000zł ) PROAMA

Zostaw komentarz:

• slawko80rr
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez shado
    Zamieszczone przez slawko80rr
    Zamieszczone przez shado
    Szczególna wygoda jak przychodzi do wypłaty odszkodowania :twisted: Zdecydowanie nie polecam MBANKU. Też ze względu na wygodę i cenę miałem tam ubezpieczone 3 auta. Już więcej NIGDY nie powtórzę tego błędu.
    a ja miałem szkodę AC przy BMW i bezgotówkowo załatwiłem w ASO BMW Sikora Mikołów mimo że auto miało 9 lat, zero problemów , to jest za pośrednictwem mbanku a polisa w benefii
    No to mówimy o 2 różnych ubezpieczycielach. To, że kupiłeś za pomocą mbanku nie ma znaczenia. Ubezpieczycielem była Benefia. W moim przypadku ubezpieczycielem był mbank. Naprawa kosztująca 11k PLN została wyceniona przez mbank na 800PLN. Zero kontaktu, ZERO odpowiedzi na maile, telefony i odwołania. I to tylko dlatego, że ich rzeczoznawca nie rozróżniał lewej strony od prawej.
    powiem szczerze że gdybym miał zniżki ac albo nie miał go wcześniej wogóle to byłbym w hestii, mam wielu znajomych i każdy zadowolony z wypłatą odszkodowania AC a pełny pakiet z nw, domem itp moim zdaniem całkiem fajny. niestety przez jedną szkodę cena mnie przybiła a nie ma możliwości wielu rat a po zakupie była bida

Zostaw komentarz:

• shado
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez slawko80rr
    Zamieszczone przez shado
    Szczególna wygoda jak przychodzi do wypłaty odszkodowania :twisted: Zdecydowanie nie polecam MBANKU. Też ze względu na wygodę i cenę miałem tam ubezpieczone 3 auta. Już więcej NIGDY nie powtórzę tego błędu.
    a ja miałem szkodę AC przy BMW i bezgotówkowo załatwiłem w ASO BMW Sikora Mikołów mimo że auto miało 9 lat, zero problemów , to jest za pośrednictwem mbanku a polisa w benefii
    No to mówimy o 2 różnych ubezpieczycielach. To, że kupiłeś za pomocą mbanku nie ma znaczenia. Ubezpieczycielem była Benefia. W moim przypadku ubezpieczycielem był mbank. Naprawa kosztująca 11k PLN została wyceniona przez mbank na 800PLN. Zero kontaktu, ZERO odpowiedzi na maile, telefony i odwołania. I to tylko dlatego, że ich rzeczoznawca nie rozróżniał lewej strony od prawej.

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    ja w czerwcu zapłaciłem 771 plnów za OC (z NNW wyszło jakieś 840) w PZU- 20% zniżek dzięki współwłaścicielowi z 60% zniżek + karta branżowa PZU (czy jak to się tam nazywa) na 20%, ogólnie nie narzekam, bo w Warcie wyliczyli za samo OC jakieś 1500, bo zniżki współwłaściciela nie mają dla nich kompletnie żadnego znaczenia :|

Zostaw komentarz:

Pracuję...