Ja czekam na swoją wycenę... w tamtym roku płaciłem 549 za OC, bez niczego typowy golas. Ciekawe ile krzykną mi teraz? Mówicie jak coś to bić w TUW, bo tam obecnie wyliczają najkorzystniej?
Ile płacicie za ubezpieczenie?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Gość
Chyba nie ma zasady. Ja myslalem ze zmienie proame, ale zostalem place niecale 600pln z dodatkami do OC (ale bez AC oczywiscie).
Komentarz
-
Seat Leon 1.4 TSI najtańszy pakiet dealerski za drugi rok : wartość auta 68679 zł OC/AC/NNW/ASSISTANCE + stała wartość rynkowa
- Allianz 3228zł
- Uniqa 2885zł
- Hestia 2816zł
Przy poniższym zakresie assistance:
- Allianz holowanie do 650km na tereniu kraju, za granicą do 1000euro, samochód zastępczy do 5 dni w przypadku awarii, do 9 dni w przypadku szkód i kradzieży, pod warunkiem wykonania holowania
- Uniqa holowanie do 300km,samochód zastępczy do 7 dni
- Hestia holowanie do 200km, samochód zastępczy w przypadku awarii brak a w przypadku szkód i kradzieży do 7 dni.
W zeszłym roku jak odbierałem auto z salonu zapłaciłem 2349 złOstatnio edytowany przez mirek_p11; 11283.
Komentarz
-
-
Ponieważ na dokumentach, które przysłali był magiczny tekst:
"Jeśli nasza oferta nie spełnia Pana oczekiwań lub ma Pan wątpliwości, prosimy o telefon.
Wybrał nas Pan w zeszłym roku i postaramy się, aby Pan z nami pozostał."
pozwoliłem sobie poświęcić trochę czasu na rozmowę telefoniczną
Efekt:
zamiast 1934 zł - będzie 1683 zł.
Bez zmiany warunków - udział własny 500 zł i części ori.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
-
Podpowiem wam jedno panowie i prośba za razem Jeśli chcecie coś porównywać to musicie konkretami a nie jak ty a ja ty Tak to nie działa i wprowadza zamieszanie
Na ubezpieczenie ma wpływ kilka czynników takich jak:
rok produkcji
marka, model
pojemność silnika
kto nim będzie jeździł czy będzie udostępniany kierowcom z krótkim stażem kierowcy lub młodych wiekiem
i co ważniejsze w jakim miejscu jest auto zarejestrowane w mieście małym średnim dużym czy na wsi a tu macie różnice często kosmiczną Jak napiszecie mieszkam np. w Łodzi mam prawko więcej niż 2-3 lata , wiek więcej niż 25 lat skoda np. 1,9 to będzie najbliżej tego by porównać A osobiście każdemu tłumacze najważniejsze ubezpieczenie to OC I NW samego OC bez NW nie proponuję to nie wiele al ewentualne koszty pokrycia leczenia a macie spokojna głowę
Komentarz
-
-
To wiemy, ale trudno tu wypisywać epistoły.
Zamieszczone przez anoni Zobacz wpisNa ubezpieczenie ma wpływ kilka czynników takich jak:
rok produkcji
marka, model
pojemność silnika
kto nim będzie jeździł czy będzie udostępniany kierowcom z krótkim stażem kierowcy lub młodych wiekiem
i co ważniejsze w jakim miejscu jest auto zarejestrowane w mieście małym średnim dużym czy na wsi a tu macie różnice często kosmiczną
czy masz 1 czy więcej samochodów, czy masz inne ubezpieczenia np. mieszkań, itp..... Tego jest bardzo dużo!pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Moja Czeszka dostała dzisiaj ubezpieczenie kolejny rok . ERGO HESTIA Skoda OII FL 2010 wartość pojazdu 32090 zł (przebieg 128270 km) koszt 1314 zł (OC w moim wypadku zdrożało o 10 zł aktualnie 427 zł)
AC - wariant III ALL risk, ZK
dla porównania w ubiegłym roku płaciłem za całość 1390 a teraz mam lepsze ubezpieczenie. Nie jest źle
Komentarz
-
-
Octavia I, 2004 r., 1.9 TDI (66kw), wersja drive, przebieg 170.500 km. Wartość auta wyceniona na 11.000 zł.
PZU: OC + AC + NW + autoszyba + ochrona zniżek 1.450 zł U innego agenta wyliczono mi 1580 zł, ale udało mi się wywalczyć 130 zł zniżki z ich jakiejś tam puli rabatów.Everything is over... But Trance Music is still alive!!
Komentarz
-
-
Octavia II 1.9TDI 2007 r. Ambiente, przebieg 300 tys., parkowanie pod chmurką, jeden kierowca OC 60%, AC 10% zniżki, wyceniona na 19500zł. Wybrany wariant ubezpieczenia w AXA OC, AC, NW, Assistance Standard, ochrona szyb, wycena, udział własny w szkodzie 10%, bez redukcji sumy ubezpieczenia, za całość wyszło 1700zł.Była Octavia II, jest Ford S-Max 2.0TDCi Titanium
Komentarz
-
-
A po co wam ochrona zniżek jak system sam wylicza kwotę. Przecież jak wymyśli sobie ubezpieczalia, ze szkoda to np. + 50 % droższe ubezpieczenie to pomimo ochrony zniżek zwyżka będzie minus wasze powiedzmy 60%znizki bo ochroniła je ochrona zniżek. Wyjdzie za drogo idziecie do innej ubezpieczalni a tam rownież jest system ktory liczy stłuczki itd i ochronę zniżek można wsadzić w skarpety. Teraz wszystko liczy system na podstawie danych ( co miasto to inna składka ) a nie jak kiedyś kwota wyjściowa minus zniżki jakie sie posiada.
Komentarz
-
-
Octavia II FL 1.6MPI 2011r , przebieg 96 tys., prywatny garaż, zniżki max, wiek >25lat, wyceniona na 28800zł.
OC+AC Allianz 1880zł
OC+AC+NW 50tyś+Assistans rozszerzone bez udziału własnego, części oryginalne ASO - 1200złSkoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shok Zobacz wpisA po co wam ochrona zniżek jak system sam wylicza kwotę. Przecież jak wymyśli sobie ubezpieczalia, ze szkoda to np. + 50 % droższe ubezpieczenie to pomimo ochrony zniżek zwyżka będzie minus wasze powiedzmy 60%znizki bo ochroniła je ochrona zniżek. Wyjdzie za drogo idziecie do innej ubezpieczalni a tam rownież jest system ktory liczy stłuczki itd i ochronę zniżek można wsadzić w skarpety. Teraz wszystko liczy system na podstawie danych ( co miasto to inna składka ) a nie jak kiedyś kwota wyjściowa minus zniżki jakie sie posiada.
Komentarz
-
Komentarz