Foto 62 km/h na 50 km/h
Zwiń
X
-
Co do punktów karnych, to straż przesyła kartę z punktami do komendy policji, która wprowadza kartę do systemu. Punkty są zawieszane do prawomocnego orzeczenia sądu.
Sąd takimi pierdołami jak punkty nie zajmuje się, jest od orzeczenia o winie lub niewinności.
Oczywiście jak straż miejska nie wyśle karty do policji, to wiadomo, że z powietrza się nie wezmą :lol:Best ET=Steven Spielberg movie :-)
Komentarz
-
-
Do czasu ostatecznego orzeczenia sądu punkty są zamrażane i w zależności od wyniku albo są odmrażane, albo kasowane.
Zamieszczone przez aro_40jak pójdziesz do sądu, to nie dostaniesz punktów karnych (sądy nie są uprawnione do ich nakładania).
Komentarz
-
-
zgodnie z sugestią szanownych kolegów zadzwoniłem do SM w miejscu wykroczenia
Miły pan (tak wiem, szok) zapewnił, że nie jest powiedziane, że potraktują mnie maksem, a w przypadku nakreślenia sytuacji osobistej (jedyny żywiciel) szanse na zejście na minimum są ogromne. I nie ma tu dla mnie znaczenia tych parę złotych ale to, jak do mnie podeszli w rozmowie. Szczere zdziwienie na plus :shock:była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
Kiedyś SM się układały na niższe mandaty, bo jakby poszli do sądu to kasa zamiast do gminy, główny cal pracy niektórych SM, poszłaby do Skarbu Państwa. a po stronie SM zostałyby tylko koszty postępowania przed sądem. Teraz nie wiem jak jest.
Nie przejdzie powoływanie na błąd fotoradaru. Przepis jest tak skonstruowany, że nadal nie można przekraczać dozwolonej prędkość, a jedynie na podstawie zdjęć fotoradaru nie można ukarać za przekroczenie do 10 km/h . Z tego wynika, że na podstawie zdjęć z fotoradaru nie można wystawić mandatu za przekroczenie prędkości w przedziale od 1 do 10 km/h, tylko wskakuje się od razu w przedział 11 - 20 km/h.
Też polecam, zadzwonić do SM i powiedzieć, że nie jesteś pewien czy Ty kierowałeś albo czy mandat został słusznie wystawiony, ale gdyby wynosił 50zł to by było dla ciebie nieopłacalne się odwoływać od niego. Przypomnę tylko, że ewentualne posiedzenie sądu miałoby miejsce w miejscu właściwym dla siedziby SM.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Do czasu ostatecznego orzeczenia sądu punkty są zamrażane i w zależności od wyniku albo są odmrażane, albo kasowane.
Zamieszczone przez aro_40jak pójdziesz do sądu, to nie dostaniesz punktów karnych (sądy nie są uprawnione do ich nakładania).If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40Zamieszczone przez westwi78Do czasu ostatecznego orzeczenia sądu punkty są zamrażane i w zależności od wyniku albo są odmrażane, albo kasowane.
Zamieszczone przez aro_40jak pójdziesz do sądu, to nie dostaniesz punktów karnych (sądy nie są uprawnione do ich nakładania).ad:
może mnie ktoś oświecić co to jest za argument za obniżeniem mandatu, że jest się "jedynym żywicielem", rozumiem jakby kogoś brali do pierdla albo w kamasze, ale tutaj?!
tutaj to chyba zależy ile ten żywiciel zarabia, no nie?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodamoże mnie ktoś oświecić co to jest za argument za obniżeniem mandatu, że jest się "jedynym żywicielem", rozumiem jakby kogoś brali do pierdla albo w kamasze, ale tutaj?!
tutaj to chyba zależy ile ten żywiciel zarabia, no nie?O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodano to ja też będę tak mówiłO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
wczoraj dostalem taki sam: rowno 62/50tylko ze mi zaproponowali 60PLN za pamiątkowe zdjecie no i oczywiscie 2pkt wiec widac ze mozna mniej dostac
PS. byc moze czynnikiem obnizajacym mandat bylo to ze byla godzina 21:21, a wioska w ktorej ustawili to gowno robiace zdjecia leży na jakimś wypierdowie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftpleban, Tez kiedys dzwonie, umawiamy sie na 100 mandat przychodzi na 200 + punkty :lol:
PS ja dostałem 50zł mandatu od straży miejskiej za przekroczenie 53km/h na ograniczeniu do 40. W sumie nie musiałem błagać ani pisać podania.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Koledzy, podłączę się pod temat.
Otóż mam wątpliwą przyjemność patrzeć w tej chwili na dwie pocztówki z wakacji wykonane przez Straż Gminną Człuchów. Otóż pierwszą pocztówkę o godzinie 09.22.34 wykonał MultaRadar C stacjonarny w miejscowosci Wierzchowo-Dworzec, a drugą o 09.22.38 wykonał Multanowa 6F przenośny w miejscowości Jęczniki. Reasumując: w 4 sekundy pokonałem odległość około 4,5km :shock:
Obydwa fotoradary mają (podobno) legalizację do 31.10.2012.
Teraz przejdę do sedna: oczywistym jest, że mój dyliżans w 4s nie jest w stanie przejechać więcej, niż sto kilkadziesiąt metrów (niemożliwym jest więc przejechanie w tym czasie 4,5km). Czy w związku z faktem, iż najprawdopodobniej przynajmniej jeden z tych fotoradarów ma źle ustawioną godzinę zapisu wykroczenia mogę domniemywać, że również inne parametry odczytuje w sposób błędny? Czy legalizacji podlega również zapis czasu (godziny) wykroczenia? Czy wobec powyższego mam podstawy prawne do odmowy przyjęcia mandatu z uwagi na nieprawidłowe działanie fotoradaru?
Komentarz
-
-
Agamek12, dobre to jest
wyskakuj do nich z pismem od razu->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Agamek12, zrób tak:
1. wyślij do nich dwa listy.
2. w pierwszym napisz, że nie mogłeś przekroczyć prędkości wtedy i wtedy w miejscowości Wierzchowo - Dworzec, ponieważ byłeś w tym czasie w miejscowości Jęczniki. Jako dowód daj kopie wydruku z radaru w Jecznikach. Chyba lepszego dowodu nie ma bo przecież przez nich wykonany
3. w drugim napisz, że nie mogłeś prędkości wtedy i wtedy w miejscowości Jęczniki, ponieważ byłeś w tym czasie w miejscowości Wierzchowo - Dworzec. Jako dowód daj kopie wydruku z radaru w Wierzchowie.
4. I czekaj na skecz.
5. Jak odpiszą, że ktorys radar miał zle ustawioną godzinę to skąd pewnoiść ze inne parametry były dobrze ustawione. Skąd wiesz czy były dobrze ustaiwone kąty itp.
5. na prawde jestem ciekaw jakbyś tak zrobił jaka byłaby ich odpowiedź.
Komentarz
-
Komentarz