Foto 62 km/h na 50 km/h

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • parasite
    L&K
    • 2011
    • 1368

Zamieszczone przez kazik4x4
    Zamieszczone przez parasite
    No i przesyłka od panów z SM dotarła. 200zł i 4pkt albo 300zł.
    Ciekawe tylko jak mam rozpoznać kto prowadził z tej czarnej plamy na zdjęciu. Jeszcze łaskawie mi ją powiększyli. :lol:
    Jeśli punkty naliczane są od dnia wykroczenia, to zrób tak:

Napisz, że nie wiesz kto prowadził i zapłać 300pln.
    Potem, jakieś 10 miesięcy po wykroczeniu napisz do nich, że po długotrwałej analizie faktów, przeprowadzonym prywatnym dochodzeniu okzało się że to jednak ty kierowałeś.
    Zweryfikują mandat, dopiszą ci 4 punkty które naliczane są od daty wykroczenia (o ile się nie mylę) - czyli dostaniesz je na kilkanaście dni)) i jeszcze oddadzą Ci stówę.
    Hehe dobrze wiedzieć, ale skoro nic na tym zdjęciu nie widać :P to może napisać, że zapomniałem ręczny zaciągnąć :P
    AGR 112KM, 232Nm
    Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Zorr
      RS
      • 2011
      • 2110

kazik4x4, tak w temacie pkt karnych ... może wiesz
      co by było gdybym ja wskazał ojca, ojciec brata a brat mnie, jakby nie patrzeć to jesteśmy "dość" podobni ?
      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Wojtas_Poznań
        RS
        • 2010
        • 2822

Zamieszczone przez Zorr
        co by było gdybym ja wskazał ojca, ojciec brata a brat mnie, jakby nie patrzeć to jesteśmy "dość" podobni ?
        dostalibyście mandat wszyscy.... w kredycie 3x33% :lol: :diabelski_usmiech
        SPOT Poznań:
        .....
        ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• parasite
          L&K
          • 2011
          • 1368

Zamieszczone przez Zorr
          No właśnie. Jak to wygląda jak wskaże np. brata? To on dostaje wtedy takie samo pismo czu od razu mandat? I co to za różnica między udostępnieniem pojazdu do używania a udostępnieniem do kierowania?
          AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9943
            • Ford

parasite, najpierw to Ty zadzwoń, pogadaj (tak jak mi i innym radzono). A nóż okaze sie, że SM uzna że faktycznie nie widać kierowcy (i nie dlatego, że Ty go nie chcesz zobaczyć tylko dlatego, że popostu go nie widać). Może odpuszczą Ci punkty (no bo kto do cholery prowadził nie wiadomo) i zmniejszą mandat...?
            PS: gdzie Cię sfotografowali?
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• parasite
              L&K
              • 2011
              • 1368

Zamieszczone przez Agamek12
              parasite, najpierw to Ty zadzwoń, pogadaj (tak jak mi i innym radzono). A nóż okaze sie, że SM uzna że faktycznie nie widać kierowcy (i nie dlatego, że Ty go nie chcesz zobaczyć tylko dlatego, że popostu go nie widać). Może odpuszczą Ci punkty (no bo kto do cholery prowadził nie wiadomo) i zmniejszą mandat...?
              PS: gdzie Cię sfotografowali?
              W Łęczycy.
              AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• westwi78
                RS
                • 2008
                • 2940

Zamieszczone przez parasite
                No właśnie. Jak to wygląda jak wskaże np. brata? To on dostaje wtedy takie samo pismo czu od razu mandat?
                nie dostanie, dostanie zapytanie kto prowadził.

I to właśnie jest różnica. Bo mógł auto używać ale nie kierować - np. ktoś mógł go gdzieś zawieźć.

Komentarz

• kazik4x4
                  RS
                  • 2008
                  • 2728

Zamieszczone przez Zorr
                  Na 99% skończyłoby się tym, że ukarali by właściciela pojazdu (jak mniemam Ciebie) bo to właściciel pojazdu odpowiada za pojazd i za to, że "nie wie kto prowadził".
                  Nikt by się nie bawił w robienie dochodzenia w takiej sprawie, chyba że komentant SM byłby taki służbista i zgłosił to do prokuratury - jako podejrzenie wspólnego, w porozumieniu składania fałszywych zeznań i poświadczania nieprawdy.

Komentarz

• Zorr
                    RS
                    • 2011
                    • 2110

Zamieszczone przez kazik4x4
                    Zamieszczone przez Zorr
                    Na 99% skończyłoby się tym, że ukarali by właściciela pojazdu (jak mniemam Ciebie) bo to właściciel pojazdu odpowiada za pojazd i za to, że "nie wie kto prowadził".
                    Nikt by się nie bawił w robienie dochodzenia w takiej sprawie, chyba że komentant SM byłby taki służbista i zgłosił to do prokuratury - jako podejrzenie wspólnego, w porozumieniu składania fałszywych zeznań i poświadczania nieprawdy.
                    dzięki za informację

Komentarz

• TomekRs
                      RS
                      • 2011
                      • 1670

powiedz, ze koledze z korei pozyczyles samochod

Komentarz

• kazik4x4
                        RS
                        • 2008
                        • 2728

Zamieszczone przez octaviars1
                        powiedz, ze koledze z korei pozyczyles samochod
                        A Komendant SM sprawdzi czy taki a nie inny koreańczyk był w RP - ma takie możliwości, może przez MSWiA wysłac zapytanie - i jak nie było to prokurator

Komentarz

• TomekRs
                          RS
                          • 2011
                          • 1670

to z australii. Byla juz taka akcja i ktores tam panstwo nie podaje informacji bo nie ma jakiejs tam umowy czy cos.

Komentarz

• kazik4x4
                            RS
                            • 2008
                            • 2728

to z australii. Byla juz taka akcja i ktores tam panstwo nie podaje informacji bo nie ma jakiejs tam umowy czy cos.
                            Z Australią nie mamy umowy deportacyjnej Podobnie z Tajlandią Kilku moich znajomych "musiało" tam wyjechać.

Komentarz

• TomekRs
                              RS
                              • 2011
                              • 1670

Australie to rozumiem ale po co wyjechali do Tajlandii ?

Komentarz

• Zorr
                                RS
                                • 2011
                                • 2110

Australie to rozumiem ale po co wyjechali do Tajlandii ?
                                Tajlandię rozumiem, ale po co jechać do Australii? :szeroki_usmiech

Komentarz

• AdamB
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 8033
                                  • Octavia IV (NX3)
                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Wczoraj i dziś na odcinku "7" Kraków - Miechów rozpoczęło się polowanie na kierowców osobówek przez ITD nie licząc Policji z nieoznakowanym radiowozie. (jeżdżą dwa auta : Nowy Focus Kombi w kolorze ciemny grafit oraz OII kombi ciemno zielona przed liftowa). Łupią kierowców bezwzględnie i hurtowo. :roll: Dla przykładu wczoraj rozżalony kierowca z dwoma rowerami z tyłu na haku "chwalił się" na CB ,że przyładowali mu mandat za kręcące się koło od roweru jako nieprawidłowe zabezpieczenie roweru na czas podróży. Są dużo bardziej operatywni niż Policja.
                                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• piotrek_os
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8162
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                    Wczoraj i dziś na odcinku "7" Kraków - Miechów rozpoczęło się polowanie na kierowców osobówek przez ITD nie licząc Policji z nieoznakowanym radiowozie. (jeżdżą dwa auta : Nowy Focus Kombi w kolorze ciemny grafit oraz OII kombi ciemno zielona przed liftowa). Łupią kierowców bezwzględnie i hurtowo. :roll: Dla przykładu wczoraj rozżalony kierowca z dwoma rowerami z tyłu na haku "chwalił się" na CB ,że przyładowali mu mandat za kręcące się koło od roweru jako nieprawidłowe zabezpieczenie roweru na czas podróży. Są dużo bardziej operatywni niż Policja.
                                    takie czepianie - najbardziej mnie wq...a, a jak faktycznie gdzies by się przydali to ich nie ma.
                                    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

AdamB, A nie czepiali sie ze ma 3 tablice "lewa" lub brak tablicy na aucie, a ma jedynie na haku ?? No chyba ze ma bagaznik bez swiatel, to tez sie czepia ze rowery zaslaniaja oswietlenie i tablice :lol:

Cos mi sie zdaje ze ITD bedzie czesto biegac po sadach bo zaczyna im sie w dupkach przewracac
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• bishop
                                        L&K
                                        • 2012
                                        • 1430

Zamieszczone przez AdamB
                                        Łupią kierowców bezwzględnie i hurtowo.
                                        A ja mam ich w gdzieś.... Jeżdżę przepisowo, ...żartowałem :szeroki_usmiech

Komentarz

• sew1981
                                          RS
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2009
                                          • 10918
                                          • Fiat

kuzwa...a mnie na popsucie weekndowego nastroju na suszarkę ściągneli dziś. Widocznie za długo już miałem czyste konto punktowe.
                                          Za zakrętem stali na dwupasmówce, nawet się zastanawiałem, czy będą tam suszyć, bo czasem rzadko, ale potrafią tam stanąć (teraz zauważyłem, że niedziela to ich ulubiony dzień tam). Myślałem ,że na tym fragmencie jest już 70km/h, a było 50 jeszcze niestety, zaraz za ich radiowozem był już znak 70 :evil:
                                          ehh..trudno się mówi, mimo że mi wrzucił mandat, to był kulturalny i miły, w sumie mogłem na te głupi znaki patrzeć, sam się wrąbałem. 200 ziko i 6 punktów, miałem 84 na ich suszarce

Komentarz

• Robert_P
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 209

Jeżdzę spokojnie bo ... nie spieszy mi się i tak mi dobrze dlatego bardzo się wq... jak po pewnym czasie z wypadu weekendowego do Kołobrzebu przyszedł mandat o przekroczeniu o 12km/h , jechałem 62km/h !
                                            Cóż przełknąłem 100 zł i 2 pkt, wszak jeżdzę spokojnie i nie zepsuje mi ten mandat pięknego weekendu nad morzem , niestety....
                                            Po kolejnych dwóch tygodniach przyszedł następny mandat z takim samym przekroczeniem dozwolonej prędkosci, wtedy już się w kierwiłem na maksa !
                                            :evil:
                                            Smerf Miętus

Komentarz

• westwi78
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2940

Robert_P, może z Człuchowa czy jakoś tak?

Komentarz

• amaron
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 39

Witam, ja dostałem 3 widokówki z Czaplinka z tego samego miejsca, przekroczenie o 16, 18 i 21km na 50, po rozmowie z Komendantem na 150zł i 6pkt. się skończyło :lol:

Komentarz

• Robert_P
                                                  Ambiente
                                                  • 2010
                                                  • 209

Zamieszczone przez westwi78
                                                  Robert_P, może z Człuchowa czy jakoś tak?
                                                  Oczywiście to gmina Człuchów miejscowość Biały Bór.
                                                  Często tamtędy jeżdziłem i wiem że wszyscy tam zaliczają zdjęcia , jak widać jeszcze za mało ostrożnie jechałem ech...
                                                  Smerf Miętus

Komentarz

• westwi78
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 2940

przejazd kolejowy może?

Komentarz

Pracuję...