Warszawa - Lublin jak jeździcie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Zamieszczone przez Prekompilator
    Zmierzyłem linijką i z proporcji coś koło tego wyszło - czyli dupa blada, mam max 209 cm. Coś tam przykleję miękkiego żeby się klapa bagażnika nie obijała.
    Ja mam garaż 1,9m wysoki. Mam combi i jest za nisko - przykleiłem na suficie styropian o grubości 5cm - kawałek 50x30cm i jest git. Ponieważ jak wjadę to mam po pół metra luzu z przodu i z tyłu, nieważne czy podjadę te 20 cm do przodu dalej czy nie - klapa zawsze opiera się na tym styropianie
    Wcześniej jak miałem O1 liftback to też brakowało miejsca na pełne otwarcie klapy.
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Bo dla mnie ta "normalna" trasa przez Garwolin, Ryki, to jakaś porażka IMO, może warto po drugiej stronie Wisły i przez Puławy?
    Ktoś często jeździ i jakieś doświadczenia z praktyki?
    Priorytetem jest to, żeby było jak najbardziej pusto, no i oczywiście nie po kocich łbach...
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• Dzida
      RS
      • 2006
      • 2253

Jak najbardziej pusto masz na nadwiślance. Skręcasz na Wał Miedzeszyński i lecisz cały czas prosto. Na początku jest OK, później zaczyna być wąsko, później masz płyty, a póżniej Dęblin z ograniczeniem do 40, a później kręcioła między Dęblinem i Puławami. Sporo ślamazarnych miejscowych wymuszających pierwszeństwo, i skręcających za 150 m w boczną uliczkę.

Także czasowo jest podobnie, aczkolwiek jak nigdy nadwiślanką nie zapierdalam, bo raz że wąsko, dwa że sporo miejscowych na rowerach, a trzy że droga chusteczkowa.

Drogi przez Kozienice nie polecam, jest w bardzo kiepskim stanie (napewno nie na Twoje 17-ki)

A i jeszcze jedno Paweł. Jak bywasz w L-nie i okolicach to zauważyłeś że dosyć mocno napierają z S 17 do Kurowa, także niedługo najgorszy odcinek trasy W-wa - Lublin to będzie expresówka. Zeby jeszcze obwodnicę Kołbieli zbudowali. . . .

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

no nie wiem kurna, ta "główna" to straszny syf, obciążona jest ta droga jak nie wiem co, a teraz do Lublina śmigam coraz częściej :x
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Ayu
          RS
          • 2009
          • 4154

Od 1997 roku jeżdżę do Zamościa minimum raz w miesiącu, są takie miesiące gdzie 3-4 razy się zdarza więc przejechałem tą trasę te i we wte ponad 350 razy. Na liście niebezpiecznych dróg w kraju bodajże numer 1.
          Tak jak Dzida napisał można bujać się 801 ale tam nawierzchnia fatalna i ja już nie jeżdżę. Niestety pozostaje tłok na 17. Czasem przed Lublinem skręcam na Niemce w Krasieninie w prawo, wjeżdża się do Lublina przy MC'u, tylko czasem stoi się nawet prawie kwadrans do świateł.
          Ja tą trasę rozróżniam porami roku. Jak plusowe temperatury to śmigam po 20-tej do Zamościa, jak zimno to każda pora jest do dupy.

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez Dzida
            Jak najbardziej pusto masz na nadwiślance.
            i wiecie co, tak pojechałem (aż do Kurowa) i jestem zadowolony, oczywiście nie można tej drogi polecić komuś ze względu na nawierzchnię miejscami i ten kawałek płyt, bo potem pewnie będzie k@#wił, ale tak jak napisałem dla mnie priorytetem była "pustość" i tak było, jechałem tędy w jedną i drugą stronę i było zajebiście, totalny luz psychiczny

fakt, że potem sobie przypomniałem, że jechałem tędy parę lat temu do Puław i strasznie mędziłem, że nigdy więcej, ale to było na 17
            tak, że Marek święta racja, ale ja już na zimówkach, a i letnie mam strasznie miękkie teraz.
            mi się podobało, czas przejazdu z grubsza ten sam (nie mierzyłem dokładnie) a luzik bezcenny
            podziękował :!:

(za to Lubliniacy mają te ulice dziurawe miejscami, że hej!)
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• JanuszSz
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 2835
              • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez szkoda
              Za to w Warszawie wszystkie ulice równiutkie,czyściutkie i w ogóle korków nie ma. :lol:
              Czasami tylko jakaś ulica w centrum się zapadnie,albo tunel zaleje.Ale to detale.
              Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez JanuszSz
                Za to w Warszawie wszystkie ulice równiutkie,czyściutkie i w ogóle korków nie ma. :lol:
                Czasami tylko jakaś ulica w centrum się zapadnie,albo tunel zaleje.Ale to detale.
                IMO macie zdecydowanie bardziej dziurawe ulice, raczej to współczucie niż jakikolwiek przytyk, bo niby do kogo, czy satysfakcja, bo niby dlaczego :?:
                a czystość czy korki to inna sprawa, zresztą nie wiem.
                u nas to ja czekam na zamknięcie mostu grota, cała reszta to jest pikuś :lol:
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

szkoda, ulice w Lublinie na przestrzeni ostatnich 2 lat baaaaardzo się poprawiły. Bardzo dużo ulic ma nowiutka nawierzchnię i jest gładziutka jak stół. Może od strony wjazdu z kierunku W-wa tego nie widać, gdyż tam cały układ drogowy zostanie niebawem przebudowany ( nowa ekspresówka która będzie łącznica z budowana właśnie obwodnicą Lublina w ciągu drogi S17).
                  Co do trasy Lublin- W-wa to ja jeżdżę zawsze standardowo, czyli 17-stką i wjeżdżam do Wawy od strony Zakrętu. wydaje mi się że jest to najszybsza i najlepsza dla zawiasu auta droga.
                  P.S.
                  Od Grudnia 2013 r. będzie już ekspresówka od Lublina - sam Lublin bedzie zaś miał ekspresową obwodnicę, aż za Kurów. Także najgorszy odcinek stanie się najlepszym i najszybszym.
                  Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez Big
                    Może od strony wjazdu z kierunku W-wa tego nie widać, gdyż tam cały układ drogowy zostanie niebawem przebudowany ( nowa ekspresówka która będzie łącznica z budowana właśnie obwodnicą Lublina w ciągu drogi S17).
                    a widzisz, super informancja
                    rzeczywiście patrzę na to przez pryzmat "wjazdu" i potem w lewo w kierunku, hmm, makro i obi jeśli dobrze pamiętam.

ale czas przejazdu tą 801 miałem niegorszy niż "główną" i zupełnie niestresujący co cenię
                    fakt, że dla zawiasu może nieco stresująco
                    w weekend lecę i wracam, więc sprawdzę i podam Wam czasy, trzeba tylko wziąć pod uwagę, że ja żeby wyjechać z Warszawy muszę zrobić te ~35km :lol:
                    ale optymalizuję wszystko, jeżdżę tez w dziwnych godzinach
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

rzeczywiście patrzę na to przez pryzmat "wjazdu" i potem w lewo w kierunku, hmm, makro i obi jeśli dobrze pamiętam.
                      No to juz za rok będziesz do Lublina wjeżdzał przez węzeł "Dąbrowica" do którego dojedziesz ekspresową S17. Na tym węźle zjedziesz w kolejna ekpresówkę która będzie stanowiła przedłużenie obecnej Al. Solidarności (tej dwupasmówki w którą teraz skęcasz w lewo z Al. Warszawskiej).
                      Kolejną zmianą będzie to, że nie będzie tych pierwszych świateł na dwupasmówce, bo tam Al. Solidarnosci (czyli główna ulica) będzie szła górą na estakadzie. Dalej pojedziesz juz standardowo w kierunku Chełm, Zamość (czy też Makro, OBI-Tatary jak piszesz).

Będziesz mógł też jechać S17 od Kurowa i na węźle Dąbrowica wjechać na obwodnicę Lublina, okrążyć nią Lublin od północnej strony i zjechać na węźle Mełgiewska-Lotnisko w okolicach właśnie Makro, OBI -Tatary.
                      Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• mistrzunio
                          Classic
                          • 2012
                          • 7

To elegancko będzie. Przez długi okres jeździłem tą trasą, z tym, że wyskakiwałem od Kurowa i w stronę Hrebenne. Niestety z roku na rok robiło się coraz gorzej, coraz więcej tych samochodów na drogach. Około pięć lat temu trasę Tom.Maz. - Tom.Lub. udało się mi przejechać sprawnie w 3h15m, a teraz? Ciężko.

Jak wygląda sytuacja budowy tej dwupasmówki z Lublina do Piasek?

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez mistrzunio
                            Jak wygląda sytuacja budowy tej dwupasmówki z Lublina do Piasek?
                            Bardzo dobrze
                            Inwestycja podzielona jest na 5 etapów - 1. Wezeł Kurów- Węzeł Bugucin, 2. Wezeł Bogucin - Węzeł Dabrowica, 3. Węzeł Dąbrowica- Węzeł Lubartów, 4. Węzeł Lubartów- Węzeł Witosa, 5. Węzeł Witosa- Obwodnica Piask.
                            5 etap jest juz praktycznie gotowy (juz sie po nim jeździ. Trwają tylko prace wykończeniowe typu stawianie ekranów dzwiękochłonnych) którego otwiecie przewidziabe jest na grudzień 2012 r. Tu jest nawet filmik z przejazdu tym odcinkiem: http://www.skyscrapercity.com/showth...95867&page=417
                            Etapy 1 i 2 oddanne zostaną do użytku w marcu 2013 r.
                            Etapy 3 i 4 (czyli obwodnica Lublina) oddane zostną do grudnia 2013 r.
                            Co do dojazdów do obwodnicy, to ul. Mełgiewska już została przebudowana i jest gotowa.
                            Przedłużenie Al. Solidarności do węzła Dąbrowica właśnie zaczęto budować i ma ono zostać skończone na wiosnę 2014 r.
                            ul. Poligonowa musi jeszcze chwilę poczekać.
                            Jesli chcesz pooglądac zdjęcia z zaawansowania robót, to zapraszam tutaj:

Ogólnie Lublin, dzięki obecnemu prezydentowi miasta ruszył ostro z kopyta i naprawde szybko sie zmienia.
                            P.S.
                            Lotnisko juz mamy gotowe
                            Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez Big
                              Lotnisko juz mamy gotowe
                              o, i to by było najsensowniejsze połączenie
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

o, i to by było najsensowniejsze połączenie
                                Do Warszawy lotów raczej nie będzie, bo to zbyt blisko (170 km). Liczę raczej na krajowe połaczenia z Poznaniem Gdańskiem i Wrocławiem.
                                Jak narazie mamy połaczenia z Londynem, Liverpool-em, Oslo i czartety do Egipu, Bułgarii i Chorwacji i .... ma przybywac połaczeń
                                Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

2,5h ale do Otwocka nie przekroczyłem 80 a potem wrzuciłem piątkę i nie przekroczyłem 100, pełen luzik i płynna jazda, średnia prędkość 76km/h
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• ruwado
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 14890
                                    • Octavia IV (NX3)

Mnie ta nadwiślanka nie bardzo pasuje - za Wilgą jest fragment ze strasznie złą nawierzchnią, ale faktycznie jest luźno.

Ja zawsze z Karczewa k. Otwocka w rejon Ryk jeżdżę 17, tylko omijam Kołbiel, bo tam sa straszne korki.

Z Karczewa jadę nadwiślanką "801" do ronda w Sobiekursku. Potem w lewo na "50" w strona Kołbieli. Przed Kołbielą odbijam w prawo na Człekówkę. Potem na Chrosną i Kąty. W Kątach przy kapliczce w lewo i jadę w stronę Antoninka (do "17"), ale skręcam w prawo w małą uliczkę pomiedzy dwoma domami w stronę Lubic. Potem cały czas prosto i po przejechaniu przejazdu kolejowego wypadam na 17 na wiaduktem nad torami kolejowymi.

Z powrotem ta sama trasa.
                                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

2,5h ale do Otwocka nie przekroczyłem 80 a potem wrzuciłem piątkę i nie przekroczyłem 100, pełen luzik i płynna jazda, średnia prędkość 76km/h
                                      ciągle to samo, czasy od 2h:20-2h:30 baaaardzo stabilna trasa, to wszystko oczywiście wlekąc się niemiłosiernie
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

No i potem 700km maja na polowce baku - stabilizacja
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

Zamieszczone przez Maicroft
                                          No i potem 700km maja na polowce baku - stabilizacja
                                          i tak właśnie mam :lol:
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9943
                                            • Ford

Odgrzeję...
                                            Ile czasu trzeba jechać z Warszawy do Lublina w poniedziałek rano tak, aby w Lublinie być około 7.30-8.00?
                                            Adam... Używam:
                                            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Ayu
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 4154

Agamek12, 2,5 h; tak ja jeżdżę na lajcie.

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9943
                                                • Ford

hotrain, a to jest "bezpieczna" trasa, czy trasa pełna wariatów?
                                                Adam... Używam:
                                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Ayu
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 4154

Agamek12, niestety wg statystyk UE DK 17 jest najniebezpieczniejsza trasą w Polsce.

Komentarz

Pracuję...