Numery rejestracyjne - Inspekcja Drogowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bzyq_74
    RS
    • 2008
    • 3467
    • Volkswagen
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

macluke, trzeba byłoby zamawiać auta z dachem panoramicznym :diabelski_usmiech
    MARCIN
    Mój szkodnik

Komentarz

• WIELKIBONGO
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1594
      • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez piramida
      Dzisiaj miałem okazję przetestować noxo110ex na srebrnym mondeo z ITD, bez problemu ich wyłapuje,
      piramida, powiem uczciwie że mnie pocieszyłeś :diabelski_usmiech
      NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
      PÓŹNIEJ BYŁ BKD
      BYŁA TEŻ CEGA
      A TERAZ JEST SUPERB CBBB
      MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• kmink
        L&K
        • 2007
        • 1360
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez mikolaj93
        Mam pomysł jak obejść te auta z itd.
        Każda kamera widzi światło podczerwone. To jakby zamontować porządnego leda na podczerwień z tyłu to na zdjęciach nie było by nic widać
        przykład http://www.tvprzemyslowa.pl/product/...0-ai-120/2027/
        http://www.youtube.com/watch?v=dtx3i_T-ad4
        wziąłem pilota od TV i telefon do zrobienia fotek...wcisnąłem guzilk w pilocie i okiem aparatu zobaczyłem "światło"...tyle że na fotkach już go nie widać :wink:
        Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
        https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
        www.dpfserwis.pl

Komentarz

• bishop
          L&K
          • 2012
          • 1430

Zamieszczone przez bzyq_74
          Nie bo bedzie widac twarz kierowcy :lol: , normalny dach +działko p.lotnicze.

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez bishop
            Zamieszczone przez bzyq_74
            Nie bo bedzie widac twarz kierowcy :lol: , normalny dach +działko p.lotnicze.
            Trzeba będzie wtedy kupować radary które będą patrolować przestrzeń powietrzną :lol:
            Dzisiaj wyczytałem w gazecie jak to już odpowiednie instytucje kombinuja jak uprościć procedury administracyjne odnośnie ściągania mandatów, kapnęli sie ze za dużo idzie spraw do sądów i za długo to wszystko tra i w związku z tym za czas jakiś może powstać paraliż w sądownictwie. Tak więc trzeba spodziewać się zmiany przepisów co by łatwiej i szybciej mogi ściągać haracz :!:

Dzisiaj miałem wypad do Warszawy, po drodze w jedną jak i drugą stronę było około 5 patroli na stronę, patrole policji jak i ITD, były mondeo które waliły foty na obie strony, suszarki laserowe, zwykłe, do koloru do wyboru, brakowało tylko helikopterów :lol:
            W Antolce jadąc od strony Warszawy tuż na zakrętem pojawia sie tablica z nazwa miejscowości a kawałek dalej przy cmentarzu stoi mondeo i wali foty praktycznie każdemu samochodowi :shock: nie wazne czy jedzie 50-60 cz nawet 40km/h jak powiedział przez cb jeden z kierowców :Bojesie:
            I teraz pytanie, po co jest im moja fota potrzebna gdy jade powiedzmy 40km/h w miescu gdzie mozna 50? Sprawdzają czy mam zapięte pasy czy potrzebują mojego zdjęcia po to aby wysłać mi mandat za rzekomo przekroczoną prędkość :?: :!:
            Obawiam się że są do tego zdolni ponieważ przed rozprawą sądową mogę wciskać kit wszędzie i wszystkim....

Co ciekawe, ilość załadowanych fotoradarów na całej trasie Kraków-Warszawa-Kraków pomijając fotoradary z pętli indukcyjnych może były ze dwa na całej trasie licząc w tym 4 maszty które sa ustawione do siebie na jednym ze skrzyżowań ale zapomniałem miejscowości.

Wnioski dotyczące używania antyradaru jak i CB:

- antyradar jest idealny na stacjonarne fotoradary, praktycznie jedziesz i nie myślisz że gdzieś za przystankiem czai się trójnóg czy w miejscu gdzie jedzie się 90km/h trzeba zwalniać do 50 po to aby zaraz przyśpieszyć do prędkości przelotowej
            - antyradar nie jest panaceum na nie płacenie mandatów ale z połączeniem z CB daje 99% sukcesu
            - cb jest idealne na tropienie misków i laser ponieważ antyradar jeżeli nie zostanie idealnie trafiony przez wiązke lasera to nawet nie pierdnie, doświadczyłem dzisiaj takiego własnie pomiaru gdzie zostałem namierzony przez laser a antyradar nie zareagował natomiast gdzieś pod Okęciem AR wychwycił dwa razy wiązke lasera ale nie wiem czy to przypadkiem nie był fałszywy alarm aczkolwiek bardzo rzadko się zdarza sygnał lasera.
            - przed wyruszeniem w daleką trase warto wyczaić gdzie znajduja sie ewentualne petle indukcyjne zatopione w jezdni poniewaz będąc w stanie uśpienia mozna się na taką petle naciąć i otrzymać fotę, AR nie działa na takie pętle.
            - mając AR nie trzeba sie bać panicznie nowych nabytków ITD które służą do czesania kasy :diabelski_usmiech

Reasumując, AR i cb robią robotę a człowiek podróżuje z znacznie większy komfortem niż bez tych zabawek :wink:
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• misiekwaw
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7715
              • Ford

W Antolce jadąc od strony Warszawy tuż na zakrętem pojawia sie tablica z nazwa miejscowości a kawałek dalej przy cmentarzu stoi mondeo i wali foty praktycznie każdemu samochodowi :shock: nie wazne czy jedzie 50-60 cz nawet 40km/h jak powiedział przez cb jeden z kierowców :Bojesie:
              I teraz pytanie, po co jest im moja fota potrzebna gdy jade powiedzmy 40km/h w miescu gdzie mozna 50? Sprawdzają czy mam zapięte pasy czy potrzebują mojego zdjęcia po to aby wysłać mi mandat za rzekomo przekroczoną prędkość :?: :!:
              Obawiam się że są do tego zdolni ponieważ przed rozprawą sądową mogę wciskać kit wszędzie i wszystkim....
              to by był szczyt skurwysyństwa, ale nie jest to niemożliwe

Co ciekawe, ilość załadowanych fotoradarów na całej trasie Kraków-Warszawa-Kraków pomijając fotoradary z pętli indukcyjnych może były ze dwa na całej trasie licząc w tym 4 maszty które sa ustawione do siebie na jednym ze skrzyżowań ale zapomniałem miejscowości.
              tarczyn :zlosnik:

natomiast gdzieś pod Okęciem AR wychwycił dwa razy wiązke lasera ale nie wiem czy to przypadkiem nie był fałszywy alarm aczkolwiek bardzo rzadko się zdarza sygnał lasera.
              tam musi być takie zakłócenie wykrywane jako laser, bo jest zawsze a nie stoją
              Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
              http://www.disi-tune.pl
              Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
              Był WRX
              Była Octa

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

misiekwaw, jak ITD wysyła mandaty właścicielom samochodów którzy w dany dzień w ogóle nie byli w danym mieście a rzekomo wszystko jest udokumentowane bo i tak zdjęcia ci nie pokażą to nie widzę problemu co by przysli mandat za rzekomo przekroczona prędkość :!:
                Jak to udowodnić że jechało się 40km/h a nie 60km/h?

Mam akurat nagranie w kamerki gdzie mondeo trzaskało zdjęcia, szkoda że nie mam pokazywanej prędkości z jaką jechałem w danym miejscu

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• rowerek
                  Rider
                  • 2010
                  • 449

Jeżeli nie przyjmiesz mandatu to będą musieli w końcu pokazać zdjęcie jako dowód.

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2009
                    • 10918
                    • Fiat

piramida, a cóż to jest za ustrojstwo?...."petle indukcyjne zatopione w jezdni"?
                    dziżys...gdzie są te czasy, kiedy spokojnie jechało się po polsce i słuchalo muzyki z odtwarzacza. Teraz, żeby normalnie przejechać i nie dużo więcej jadąc niż "dozwolona" trzeba wsłuchiwać się w cb i mieć ar...dramat.pl

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez rowerek
                      Jeżeli nie przyjmiesz mandatu to będą musieli w końcu pokazać zdjęcie jako dowód.
                      Właśnie że nie, wpadli na to że dopiero w sądzie ci pokażą a wcześniej zasłaniają się dobrem sprawy śledztwa, bo jak się okaże że jesteś nie widoczny na zdjęciu to oprócz możliwości zepchnięcia odpowiedzialności na osoby trzecie wydłuża się czas na zakończenie postępowania a tak to płacisz i sprawa załatwiona bo 80% ludzi zapłaci żeby miec spokój.

I w ten o to sposób robia nas jak chcą wedle prawa :!:

[ Dodano: Pią 04 Sty, 13 22:49 ]
                      Zamieszczone przez sew1981
                      piramida, a cóż to jest za ustrojstwo?...."petle indukcyjne zatopione w jezdni"?
                      dziżys...gdzie są te czasy, kiedy spokojnie jechało się po polsce i słuchalo muzyki z odtwarzacza. Teraz, żeby normalnie przejechać i nie dużo więcej jadąc niż "dozwolona" trzeba wsłuchiwać się w cb i mieć ar...dramat.pl
                      Masz w jezdni zatopioną pętle indukcyjną czy jak to się tam zwie fachowo, przejeżdżając przez tą pętle zostaje wyliczona twoja prędkość, jeżeli prędkość jest wyższa niż dopuszczalna to fotoradar wali fotkę, tak samo jak na skrzyżowaniach gdzie np jak przejedziesz na czerwonym świetle to tez dostaniesz fote a to wszystko przez tą felerna pętle indukcyjna i smoleńska brzozę :lol:

Komentarz

• Wally
                        RS
                        • 2012
                        • 3790
                        • Volkswagen

znalezione

Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                        => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                        => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                        "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Wally
                          jest kilka nieścisłości w powyższych opisach samochodów itd:

- zdjęcia robią juz przy minimalnych przekroczeniach dopuszczalnych prędkosci a nie tak jak pisza powyżej 20km/h
                          - ITD pracuje równiez po zmroku a nie za dnia
                          - wali foty wszystkim nie zależnie od ilosci pasów na jezdni a nie jak pisza tylko na jedno jezdniowych

Generalnie jedna wielka ściema, aby tylko ujebać kierowcę nawet za minimalne przekroczenie predkości dlatego często się zdarza że ustawiają tak auta co by było z górki, a z górai jak to z górki, rzadko się hamuje :wink:

Komentarz

• RafalekM
                            Rider
                            • 2009
                            • 362

Widziałem dziś czarnego Focusa ITD w drodze do i z Olsztyna na krajowej 51. Kiedy mijałem go za pierwszym razem, bo leciał na bombach jakby Tuskowi srajtaśmy zabrakło, a później ustawił się w miejscu gdzie wszyscy i tak lecą 100-110 km/h, bo są do tego warunki... Tragedia, co oni w ogóle robią.

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratoRS
                              • 2009
                              • 10918
                              • Fiat

jak ludzie zaczną kumać mocniej itdowskie wozidła....to jeszcze mają tu sporo fotek na zapas to łomotania portela biednych polaków jak coś:
                              W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

przeczytajcie opis...ręce opadają

Komentarz

• rowerek
                                Rider
                                • 2010
                                • 449

Dojdzie do tego, że ludzie będą jeździć z trylionem antyradarów, CB, pięcioma nawigacjami z różnymi POI itd. :diabelski_usmiech Potem ITD się ukryje za jakimś TOI-TOIem, kierowca spanikowany będzie dawał po heblach ogłuszony piskiem tych wszystkich gratów co ma na wyposażeniu i pięknie sobie wszyscy zaskoczeni w dupę będą wjeżdżać :twisted: Blacharze się ucieszą

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

jak ludzie zaczną kumać mocniej itdowskie wozidła....to jeszcze mają tu sporo fotek na zapas to łomotania portela biednych polaków jak coś:
                                  W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

przeczytajcie opis...ręce opadają
                                  poczekajmy jeszcze chwilę i na autostradach czy drogach szybkiego ruchu obok cykających fotek, viatoli zostaną zainstalowane radary mierzące prędkość odcinkową.

[ Dodano: Sob 05 Sty, 13 00:03 ]
                                  rowerek, ktoś kto ma większe jaja może posiągać tablice i hulaj duszo przez świat :szeroki_usmiech

Komentarz

• macluke
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 875

- zdjęcia robią juz przy minimalnych przekroczeniach dopuszczalnych prędkosci a nie tak jak pisza powyżej 20km/h
                                    ale zdaje się, że powyżej 10km/h

Komentarz

• sew1981
                                      RS
                                      S_OCP MemberModeratoRS
                                      • 2009
                                      • 10918
                                      • Fiat

ehhhh chyba najlepiej kupić sobie jakieś zagraniczne blaszki i wstawiać na dalsze trasy, udawać obcokrajowca turystę jak zatrzymają, na pewno mało inteligentni ludzie (przynajmniej w większości) z drogówki/itd nie dadzą rady się dogadać w obcym języku i odpuszczą temat :wink: a i fotek nie będą mieli gdzie wysłać.

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

sew1981, najlepiej zarejestrować auto na Ukrainie czy w Rosji, ciekawe czy dużo z tym problemów?

Komentarz

• westwi78
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2940

na pewno mało inteligentni ludzie (przynajmniej w większości) z drogówki/itd nie dadzą rady się dogadać w obcym języku i odpuszczą temat :wink: a i fotek nie będą mieli gdzie wysłać.
                                          zarejestrować auto na Ukrainie czy w Rosji,
                                          Panowie, idziecie już w totalną abstrakcję...

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

westwi78, :lol:

Komentarz

• piotrek_os
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8162
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez RafalekM
                                              Kiedy mijałem go za pierwszym razem, bo leciał na bombach jakby Tuskowi srajtaśmy zabrakło
                                              sami zagrożenie robia na drodze :evil:
                                              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• mikolaj93
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 385
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A propos moich wcześniejszych postów
                                                zbieram kasę na takie cacka:

:box :busted:
                                                Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
                                                !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
                                                Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• niedziela67
                                                  Elegance
                                                  • 2007
                                                  • 767
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Nowa nazwa na nieoznakowane fury to "Bankomaty Rostowskiego"
                                                  Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
                                                  Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
                                                  Wersja na lato - SUZUKI Intruder

Komentarz

• phoneman
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 3374
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

piramida, Na obwodnicy Krakowa jest taka bramownica co robi wszystkim samochodom zdjęcia, niezależnie czy kierowca zrobił wykroczenie czy nie. I to jest dopiero inwigilacja

Tu przedstawiono ten sam model:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vTqcBPc31UU[/youtube]
                                                    .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

Pracuję...