Numery rejestracyjne - Inspekcja Drogowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bishop
    L&K
    • 2012
    • 1430

Parlamentarzyści, którzy prawo ustanawiają, nie muszą się martwić o jego przestrzeganie.

Fotoradary nie wystawiają mandatów posłom i senatorom

...Od początku funkcjonowania systemu CANARD odnotowaliśmy 281 osób chronionych immunitetem.
    Jednak gdy DGP poprosił o opis konkretnych działań jednego z inspektorów ITD, którzy stwierdzą, że auto należy do parlamentarzysty, uzyskał odpowiedź: “System nie jest jeszcze doskonały, będziemy go optymalizować”.
    ink

Reszta

Komentarz

• kmink
      L&K
      • 2007
      • 1360
      • Superb III (3V3)

Na A4 też sa takie bramownice...a czasami się te jedzie troszeczkę szybciej :roll:
      No nic będzie trzeba sobie kupić maskę...
      Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
      https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

bishop, czyli:
        "Czyli w Polsce wszystko w normie. Posłowie przygotowali idiotyczne prawo, które ich nie obowiązuje. I jak tu się nie irytować będąc zwykłem obywatelem?"

:evil:

mikolaj93, do czego chcesz używać takich zabawek?
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• bishop
          L&K
          • 2012
          • 1430

Ja to wiem Ty to wiesz , tylko czemu 42% Polaków nie ...? 42 bo taki ostatnio widziałem sondaż poparcia dla gównorządzących.

Komentarz

• mikolaj93
            Rider
            • 2009
            • 385
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez piramida
            zabawka nr 1 do oślepienia fotoradaru (mżona zmieniać w nim ogniskową)
            zabawka nr 2 do rozdupczenia matrycy aparatu w fotoradarze
            Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
            !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
            Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez mikolaj93
              zabawka nr 1 do oślepienia fotoradaru (mżona zmieniać w nim ogniskową)
              zabawka nr 2 do rozdupczenia matrycy aparatu w fotoradarze
              Jak będziesz go oślepiać jadąc samochodem, będziesz mierzyć z ręki?
              Idea uzywania lasera do destrukcji fotoradaru jak najbardziej słuszna aczkolwiek ryzykowna :wink:

P.S. jak na razie jest mało załadowanych fotoradarów ale ma się to zmienić, podobno obecnie jest 75radarów a ma byc cos około 370

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kiki
                Rider
                • 2010
                • 359

mikolaj93, cel słuszny ale myślę że lepiej odpuścić- taki fotoradar kosztuje tyle co kawalerka w średniej wielkości mieście. Jeśli by doszli to byłby problem...

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kiki
                  mikolaj93, cel słuszny ale myślę że lepiej odpuścić- taki fotoradar kosztuje tyle co kawalerka w średniej wielkości mieście. Jeśli by doszli to byłby problem...
                  taniej wychodzi zakup antyradaru :lol:

Komentarz

• mikolaj93
                    Rider
                    • 2009
                    • 385
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Laser ir zamontowałbym koło tablicy i ustawił bym ogniskową tak żeby była bardziej rozproszona.
                    Używając zwykłego lasera zatrzymał bym się i poświecił mu w obiektyw.

[ Dodano: Sob 05 Sty, 13 21:50 ]
                    taniej wychodzi zakup antyradaru :lol:
                    ale musisz zwalniać

PS: część podpisu o szybkiej jeździe ma charakter humorystyczny i nie należy go brać na serio
                    Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
                    Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• phoneman
                      RS
                      • 2008
                      • 3374
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Już znają ten problem:
                      Główny Inspektor Transportu Drogowego rozważa, czy nie zwrócić się do Ministra Sprawiedliwości o zaostrzenie kar dla złodziei i wandali niszczących fotoradary. Obsługująca system fotoradarów inspekcja drogowa boryka się z kradzieżami i dewastacją sprzętu.

(fot. ITD)
                      Inspekcja drogowa przejęła obsługę fotoradarów z początkiem lipca br. zyskała też uprawnienia do wystawiania mandatów za przekroczenie prędkości. Inspektorat dysponuje ponad 800 przejętymi od Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad oraz policji masztami, na których mogą być zawieszane fotoradary, samych fotoradarów jest 75. GITD planuje w najbliższych miesiącach kupić kolejnych 300 urządzeń. Jak poinformował PAP rzecznik GITD Alvin Gajadhur, inspekcja boryka się z kradzieżami i dewastacją fotoradarów. Taka kradzież miała miejsce na przykład w miniony weekend w Pszczynie na drodze krajowej nr 1. - Złodzieje dodatkowo poprzecinali przewody elektryczne, które zasilały fotoradar - powiedział rzecznik.

Przytoczył także inne przykłady - na drodze krajowej nr 73 w Kielcach i na drodze krajowej nr 1 w miejscowości Goczałkowice-Zdrój w województwie śląskim podpalone zostały dwa maszty wraz z obudowami. W tym drugim przypadku zniszczony został również fotoradar. - Do aktu wandalizmu doszło także w Łodzi, gdzie zniszczony został obiektyw fotoradaru oraz w miejscowości Franciszkowo przy drodze krajowej nr 16 w województwie warmińsko-mazurskim, gdzie miała miejsce nieudana próba kradzieży urządzenia - wymienił rzecznik.

ak poinformował Gajadhur, Inspekcja Transportu Drogowego ustawia nowe maszty w miejsce zdewastowanych. Zaapelował o natychmiastowe powiadamianie organów ścigania, w przypadku zauważenia prób niszczenia sprzętu. - Do dewastacji dochodziło przy drogach, na których miały miejsce tragiczne wypadki - dodał rzecznik.

Poinformował, że jeżeli takie przypadki będą się powtarzać, to Główny Inspektor Transportu Drogowego zwróci się do Ministra Sprawiedliwości o zaostrzenie kar dla sprawców tego typu przestępstw.
                      Źródło:
                      .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• kiki
                        Rider
                        • 2010
                        • 359

Właśnie oglądam Robin Hooda na TV4 i tak sobie, że nasze mandaty to jest myto za przejazd drogami a fotoradary to takie Robin Hoody :twisted:

Kużwa 5 piwa człowiek wypije i pierdzieli już głupoty

Komentarz

• mikolaj93
                          Rider
                          • 2009
                          • 385
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie robi się takich akcji w biały dzień.
                          Swego czasu znajomi z Zamościa połączyli fotoradar i golfa linką holowniczą.
                          O dziwo go nie wyrwali. Oczywiście potem ozdobili go artystycznymi formami wyrazu czyt. spray.
                          Później policja tydzień tam suszyła.

UNIDEN USER

Komentarz

• krissos
                            Elegance
                            • 2011
                            • 840
                            • Honda
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

@sew1981
                            Co do filmu kolego
                            Zdjęcia robi ale w innym celu. Po to żeby zlokalizować auto czy ma viatoll. Dlaczego wszystkim? Dlatego że osobówka z przyczepą też musi mieć viatoll i jak nie ma to już płaci. Dlatego robi wszystkim zdjęcia To raczej nie mierzy prędkości (ręki nie dam sobie uciąć). Co najwyżej może wyjść jazda bez pasów lub rozmowa przez telefon.
                            "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                            ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• kiki
                              Rider
                              • 2010
                              • 359

Zamieszczone przez krissos
                              Dlatego że osobówka z przyczepą też musi mieć viatoll i jak nie ma to już płaci
                              każda czy tylko te cięższe(przyczepy)?

Komentarz

• krissos
                                Elegance
                                • 2011
                                • 840
                                • Honda
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

@up
                                Nie wiem dokładnie, ale na pewno powyżej 3,5t więc jak jedziesz na wczasy z campingiem to musisz mieć na 100% Jak ciągniesz przyczepę a na niej auto też musisz mieć. Czy lekkie takie małe jedno osiowe nie wiem musiałbyś zadzwonić i zapytać.
                                "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                                ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• phoneman
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 3374
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

kiki, Jeżeli DMC zestawu pojazdów ma powyżej 3,5 Tony to musisz mieć ViaToll. To takie polskie piekiełko żeby uwalić wszystkich. Bo nawet jadąc z pusta lawetą masz mieć Viatoll a pilnują tego skrupulatnie Panowie z ITD w takich sprytnych pojazdach.

.

Komentarz

• dudek_t
                                    L&K
                                    • 2008
                                    • 1421

Panowie, jedyne wyjście to zacząć jeździć tak żeby nieznacznie naginać przepisy. Wszystkim to na dobre wyjdzie.

Komentarz

• phoneman
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 3374
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

dudek_t, Nie jeden juz zaplacił za ViaToll 3000 mandatu i więcej. A najwiecej mandatów za brak opłaty ViaToll zapłacili właściciele busów i pickupów holujących lekkie przyczepki - takie wyszły statystyki . Tak wiec ITD inwigiluje i kosi mandatami Polaków aż miło ! Nie tylko za prędkość mandatomatami, ale uwalają cały transport. A przecież wszystko jest dostarczane drogami wiec uderza do w każdego z nas :evil:
                                      .

Komentarz

• westwi78
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2940

Zamieszczone przez phoneman
                                        Tak wiec ITD inwigiluje
                                        raczej wypełnia obowiązki, które na nią nałożyli politycy

właściciele busów i pickupów holujących lekkie przyczepki - takie wyszły statystyki
                                        masz źródło tych danych? Bo sam jestem ciekaw jak to wygląda.

ale uwalają cały transport
                                        a spróbuj bez opłat jechać np. w Austrii. Tam dopiero są kary.

Komentarz

• kmink
                                          L&K
                                          • 2007
                                          • 1360
                                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez dudek_t
                                          Panowie, jedyne wyjście to zacząć jeździć tak żeby nieznacznie naginać przepisy. Wszystkim to na dobre wyjdzie.
                                          napisał właściciel BSE :szeroki_usmiech

żarcik...

www.tuneforce.pl
                                          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• phoneman
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 3374
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

westwi78, Widziałem gdzieś artykuł w gazecie o tym ile kar przedzielili z Via Toll ITD.
                                            Zamieszczone przez westwi78
                                            a spróbuj bez opłat jechać np. w Austrii. Tam dopiero są kary.
                                            To jest właśnie takie rozumowanie że jeżeli w Austrii płacimy za przejazd drogami szybkiego ruchu i autostradami to w Polsce trzeba postawić ViaToll na wszystkich krajówkach i jest to usprawiedliwione. Obwodnica Łańcuta to zniszczona droga nie remontowana od lat ale ViaToll stoi. Mieszkańcy którzy chcą przejechać sobie z jednej części miasta na druga np. Pickupem z przyczepką muszą płacić emyto, jestem za ViaToll ale tylko na autostradach i ekspresówkach, reszta dróg powinna stanowić alternatywne bezpłatne połączenia
                                            .

Komentarz

• dudek_t
                                              L&K
                                              • 2008
                                              • 1421

Może wolicie tak jak w Szwajcarii?

Co by nie mówić to wszystkie te radary oprócz wysysania kasy z naszych kieszeni odniosły skutek... w 2011 roku było najmniej wypadków od lat 90 :!:

Komentarz

• kmink
                                                L&K
                                                • 2007
                                                • 1360
                                                • Superb III (3V3)

Proponuję sprawdzić ile i w jakim kraju płaci sie za przejazd 1km np. autostrady i ile czasu mieszkańcy tego kraju muszą pracować na przejechanie np. 100km...a na koniec porównać do do Polski...

To tak samo jak z abonamentem za TV....wszyscy politycy, przeciwnicy przytaczają miliony przykładów, krajów gdzie się taki abonamentu nie płaci...z reguły sa to kraje "egzotyczne" no bo w cywilizacji,tam gdzie abonament jest obowiązkowy to wszyscy go płacą...

www.tuneforce.pl
                                                www.dpfserwis.pl

Komentarz

• westwi78
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2940

trzeba postawić ViaToll na wszystkich krajówkach i jest to usprawiedliwione
                                                  eee, gdzie na wszystkich

Komentarz

• dudek_t
                                                    L&K
                                                    • 2008
                                                    • 1421

Zamieszczone przez kmink
                                                    Proponuję sprawdzić ile i w jakim kraju płaci sie za przejazd 1km np. autostrady i ile czasu mieszkańcy tego kraju muszą pracować na przejechanie np. 100km...a na koniec porównać do do Polski...

To tak samo jak z abonamentem za TV....wszyscy politycy, przeciwnicy przytaczają miliony przykładów, krajów gdzie się taki abonamentu nie płaci...z reguły sa to kraje "egzotyczne" no bo w cywilizacji,tam gdzie abonament jest obowiązkowy to wszyscy go płacą...
                                                    Ja proponuje jeszcze porównać ile w jakim kraju jest wypadków śmiertelnych i kolizji drogowych oraz jakie pieniądze wiążą się z tymi zdarzeniami.

Komentarz

Pracuję...