Myslisz ze porzuca temat fotek i wroca do gnebenia tych pow 3.5tony
Numery rejestracyjne - Inspekcja Drogowa
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MaicroftMyslisz ze porzuca temat fotek i wroca do gnebenia tych pow 3.5tony
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJa jestem ciekaw jak ITD umotywowala sponsoring przez UE tych fotek i aut z fotkami.
Przeciez oni sa w stanie z biezacych srodkow co miesiac kupic kilka takich fotek. A tu kase dostali to dowala kolejne xxxx radarow
- napisanie wniosku
- przeprowadzenie inwestycji i sfinansowanie jej w calości z wlasnej kieszeni lub kredytu (trzeba mieć zdolność kredytową, a to ostatnio nie taka prosta sprawa szczególnie przy grubszych projektach)
- uruchomienie inwestycji
- doczekanie się, aż unia zwróci.
Jak się ma zatwierdzony projekt to niektóre banki traktują to jako zabezpieczenie kredytu ustanawiając cesję na swoją rzecz.
Komentarz
-
-
a ja się od dłuższego czasu zastawiam, jak to jest z konstytucyjnością przepisów dotyczących nieoznakowanych pojazdów ITD z radarami, które cykają nam fotki bez zatrzymywania nas oraz jak to jest że wszyscy muszą dawać zdjęcia jak wysyłają wezwanie do zapłacenia mandatu, a ITD nie musi Ciekawe, czy zainteresowałby tym te,matem Rzecznika Praw? Ale jemu pewnie trzebaby napisać uzasadnienie jakieś....If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
aro_40,
po prostu wystarczy, że nie wskazujesz sprawcy i nie przyjmujesz mandatu bez zdjęcia i masz to w poważaniu. ITD podobno nie może być stroną w sądzie, więc mogą Ci skoczyć.
A generalnie - mam w rodzinie zawodnika co nigdy nie przyjmuje żadnych mandatów. Żadnych kompletnie. Sprawy kierowane są do sądu. Na rozprawy nie chodzi. Z reguły sąd zasądza mandat pieniężny. Ale punktów póki co ma zawodnik 0 (słownie ZERO). I jak to niby wytłumaczyć? Żeby nie było - widziałem na własne oczy wyroki. WTF?Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
To juz jest lekkie przegiecie...jest wielu takich kierowcow co duzo jexdza a przekraczaja praedkosc na trasie o te 20km7h....mozna 90 to jedzie 110...przykladowo w Norwegii na trasie mozna jechac 80 a wiara lata ok 100km/h...bo w realu to i tak ok 15km/h wiecej...moge sie zalozyc ze polowa tych fotek bedzie zle zrobiona, pod zlym kontem itp. tak naprawde nie bedzie mozna w zaden sposob zweryfikowac czy ktos nas w h.. nie robi...tak naprawde to jak zbiora baze danych tych co przekraczaja predkosc i bez problemu placa to jakis dobry program moze losowo wybierac kilkunastu takich kierowcow na dzien i wysylac im foty...polowa zakwestionuje, polowa zaplaci i biznes sie bedzie krecil :lol:Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezaro_40,
po prostu wystarczy, że nie wskazujesz sprawcy i nie przyjmujesz mandatu bez zdjęcia i masz to w poważaniu. ITD podobno nie może być stroną w sądzie, więc mogą Ci skoczyć.
A generalnie - mam w rodzinie zawodnika co nigdy nie przyjmuje żadnych mandatów. Żadnych kompletnie. Sprawy kierowane są do sądu. Na rozprawy nie chodzi. Z reguły sąd zasądza mandat pieniężny. Ale punktów póki co ma zawodnik 0 (słownie ZERO). I jak to niby wytłumaczyć? Żeby nie było - widziałem na własne oczy wyroki. WTF?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezA generalnie - mam w rodzinie zawodnika co nigdy nie przyjmuje żadnych mandatów. Żadnych kompletnie. Sprawy kierowane są do sądu. Na rozprawy nie chodzi. Z reguły sąd zasądza mandat pieniężny. Ale punktów póki co ma zawodnik 0 (słownie ZERO). I jak to niby wytłumaczyć? Żeby nie było - widziałem na własne oczy wyroki. WTF?
sąd NIGDY nie nakłada pkt karnych,robi to policjant
tyle,ze jak sprawa idzie do sadu to te pkt do czasu zapadnięcia wyroku sa "nieaktywne"
w momencie skazania prawomocnym orzeczeniem pkt staja się "aktywne"
ale nigdy w wyroku nie bedziesz miał o nich mowy bo sądu one nie interesujaNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Z innego foruma, a działaniu ITD.
Niestety, łatanie budżetu idzie pełną parą. W okolicy Krakowa (wylot na Warszawę oraz Zakopianka) intensywnie pracuje już Mondeo oraz Focus. Kilka szczegółów:
- samochódy stają w miejscach nieoznakowanych tabliczką "fotoradar", stają na poboczach, na łukach. Wszędzie tam, gdzie jak już ich zobaczymy, będzie za późno.
- mają możliwość jednoczesnej rejestracji samochodów nadjeżdżających oraz oddalających się na kilku pasach ruchu jednocześnie
- w dzień robią również zdjęcia tym co prędkości nie przekroczyli - funkcjonariusze w środku sprawdzają czy kierowca ma pasy i czy nie rozmawia przez telefon
- możliwość pomiaru prędkości innego samochodu w czasie ruchu (sick!). Jak będą jechać przepisowe 50km/h a wyprzedzi się go np. 80km/h robi fotkę.
Czytałem ustawy na podstawie których działa ITD i ciężko im coś zrobić. Jest wyraźnie napisane, że fotoradar stacjonarny musi być poprzedzony znakiem oraz, że straże gminne również muszą stawiać znak o pomiarze na odcinku X kilometrów. Nie ma natomiast wzmianki o mobilnym fotoradarze w rękach ITD, a co nie jest zabronione, jest dozwolone. Walka ze Strażą Gminną miała jeden cel - strumień pieniędzy wydojonych z kierowców przekierować prosto do budżetu państwa, anie budżetów lokalnych.
Komentarz
-
-
Tak dla porządku
Kto ma AR to sieją w paśmie Ka
Białystok
WE 592CW - Ford Mondeo - czarny
WE 582CW - Ford Focus - czarny
Bydgoszcz (Gdańsk?)
WE 576CW - Ford Mondeo - czarny
WE 584CW - Ford Focus – srebrny
WE 216EC - Peugeot Partner - oznakowany żółty
Gorzów Wlkp. (Szczecin?)
WE 591CW - Ford Mondeo – srebrny
WE 580CW - Ford Focus - srebrny
Katowice
WE 578CW - Ford Mondeo - czarny
WE 585CW - Ford Focus – czarny
Kraków
WE 593CW - Ford Mondeo - srebrny
WE 589CW - Ford Focus - granatowy
Lublin
WE 579CW - Ford Mondeo - czarny
WE 586CW - Ford Focus – granatowy
Łódź
WE 590CW - Ford Mondeo – srebrny
WE 587CW - Ford Focus – srebrny
Poznań
WE 577CW - Ford Mondeo - srebrny
WE 581CW - Ford Focus – granatowy
Rzeszów
WE 594CW - Ford Mondeo - czarny
WE 588CW - Ford Focus - czarny
WE 214EC - Peugeot Partner - oznakowany żółty
Warszawa
WE 575CW - Ford Mondeo - granatowy
WE 595CW - Ford Focus – czarny
WE 215EC - Peugeot Partner - oznakowany
Wrocław
WE 574CW - Ford Mondeo - granatowy
WE 583CW - Ford Focus - srebrny
Komentarz
-
-
Zobaczycie ze na wiosne kupia kolejne maszynki do zarabiania kasy...co za sq..o...
W sumie to mam ich w d.. jak mnie na fotach nie bedzie widac to gowno zrobia, a wine trzeba udowodnic...ten kraj jest po prostu po.......a raczej ten motloch rzadzacy i cala banda innych darmozjadow we wszelkiego rodzaju urzedach co tylko wymyslaja jakby tu "kowalskiemu" dopie...c....
Niby wystarczyc jezdzic zgodnie z przepisami...tylko przykladowo tak jak ja czesto smigam Poznan - Walbrzych...gdybym mial jechac zgodnie z przepisami to bym ok 250km robil w ok5h :lol: czasmi robie taka probe i jade jak znaki pozwalaja...pomijam to ze wszycy co mnie wyprzedzaja to dzwinie sie na mnie patrza ale z taki predkosciami po prostu nie da sie jechac...na trasie co chwile jakas 60ka, 40ka...jest tak nudno ze usnac mozna...w miescie 50...a czasmi miasto zaczyna sie w miejscu gdzie sa dwa domy na krzyz...koszmar...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopZamieszczone przez bzyq_74Kto ma AR to sieją w paśmie KaChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Jak napisał bzyq_74
- sieją w paśmie Ka (ale z tym pasmem nie każdy AR daje sobie radę - ten za 200PLN nie da).
- wykrycie w trudnych warunkach (jazda lewym pasem, na obu aut od zaj*ania - ok 150m, od 100m miałem 300% pewności że to oni
Jak wkleił Michau
- ustawiają się "elegancko" za łukami itp.
Bishop - ale co masz na myśli? Że jadą za tobą? Jeśli ich nie wyprzedziłeś, muszą Cię dogonić, fotkę robi się z kilkunastu metrów, a wcześniej AR to wykryje (nawet od tylca). Lepiej, jak do nich dojeżdżasz od tyłu, AR ma nawet łatwiej i też wykryje.
kmink - to nie laser ani wideorejestrator, to "normalny" fotoradar, tyle że zamontowany na aucie.
PS - w ogóle ITD dostaje rozpędu. Pod Olkuszem przy karczmie Bida jest FR. Ograniczenie do 70. Zwykle pod 80 nie cykał fotek. W piątek po CB mówią że to chyba już nie ma żadnej tolerancji. Faktycznie. Ja jadę 70, wyprzedza mnie Berlingo i zwalnia (jesteśmy ok 200m od FR). Berlingo jednak minimalnie wciąż się ode mnie oddala. Jak mija FR widzę jak pięknie mu strzela lampą w oczęta.
Ja jechałem 70 licznikowe, licznik przekłamuje i realnie było 65-67km/h to Berlingo ile jechało? 75?
Masakra jakaś.
Zaraz się okaże w temacie o spalaniach że szkoda zejdzie poniżej 5l/100km a maicroft osiągnie 4,5l/100km.
Przy czym podróż Warszawa - Wrocław zajmie 7 godzin a Warszawa Gdynia - 9.
By żyło nam się lepiej....
Kwa.
Komentarz
-
-
Na allegro mały wybór
Zobacz:
tu 1 lub tu 2
testy AR-ów
noxo dobra jakość do ceny np 78/100. Na AR-y za 300-500 zł to nawet nie patrz.
Komentarz
-
-
leszekmw - przecież Ci podałem dwa modele.
Ja mam 110tkę - spisuje się świetnie.
Portal po wi cony tematyce antyradar w, znajdziesz tutaj testy antyradar w (Noxo, Whistler, Beltronics, Valentine, Cobra) na wszystkich radarach (Multanova, Ad9, Fotorapid, Rapid, Iskra, Gatso) spotykanych w Polsce. Odnajdziesz tu tak e porady, w zakresie, zakupu antyradaru, funkcji antyradar w, pasm pracy (ka, k, ku, x, laser) antyradar w oraz radar w. Zapraszamy!, antyradary,forum,opisy,porady
Tu masz testy porównawcze, odnośnik do forum z opiniami i komentarzami.
Ja kupowałem tu:
akumulatory do kamer video, lampy do kamer video, oświetlenie do kamer video, antyradary, mikrofony do kamer, mikrofony do reportażu, NOXO, ZOOM PACK, ALTRA, SOSNOWIEC, IMPORTER, HURT, DETAL
Daj znać to pogadam o jakiejś zniżce
PS - innych AR nie miałem w rękach. Za to porównywałem na trasie z gościem jego AR z tym Noxo 110.
Powiem tak - ja na 500m przed FR mówiłem po CB że załadowany (zakręt, górka na wiadukcie) a on 10m przed FR powiedział że jego właśnie piknął.
Więc trzeba się zastanowić - wydać min 700-800PLN (boli) i jechać spokojnie, czy kupić coś za 200 i dostać "pocztówkę" z wyjazdu.
Jak to napisał ktoś na forum antyradarów - jeśli zwalniasz przed kurnikiem dla pewności, to masz dziadowski AR. To się potwierdza.
Komentarz
-
Komentarz