Ja też na co najmniej 2 sztuki się piszę :P
Stan polskich dróg
Zwiń
X
-
Stan polskich dróg
Witam.
Aby nie zaśmiecać innych tematów, chyba ten wpis pasuje najbardziej tutaj. W związku z tym, jestem ciekaw waszej opinii, jak oceniacie nasze polskie drogi. Dodam tylko od siebie, że przywykłem do dziur, kolein, wybojów i już chyba nic mnie nie zaskoczy. Jak dla mnie Tylko autostrady i drogi ekspresowe, te wybudowane niedawno są okej. Reszta dróg, czyli: Drogi krajowe, drogi wojewódzkie i tych najniższej rangi są w żenującym stanie, a zima tylko dobija je jeszcze bardziej. Ilekroć jadę do Niemiec, Czech czy nawet na Litwę, zawieszenie mojego auta ma chwilę odpoczynku od nieustannej jazdy po dziurach w naszym kraju.
-
-
r2r, +1.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopA dla mnie nawet autostrady nie sa ok ,bo są zadrogie :twisted:.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michal46Reszta dróg, czyli: Drogi krajowe, drogi wojewódzkie i tych najniższej rangi są w żenującym stanie
Kwestia jakości tych remontów, bo ostatnio co chwilę słyszy się, że nową drogę trzeba remontować.
Na szczęście nie póki co nie potrzeba takich wynalazków http://www.youtube.com/watch?feature...&v=JLnSlJVAsvU aby jeździć po PL
Zamieszczone przez bishopautostrady nie sa ok ,bo są zadrogie :twisted:
Autostrady powinny być za darmo i tyle.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
A ja pójdę pod prąd (kolejny już raz) i powiem że coraz bardziej podoba mi sie stan polskich dróg. Serio !! Pewnie, że nie jest idealnie i do np. Niemiec nam jeszcze baaaaardzo daleko, ale jest lepiej niż parę lat temu. Dużo nowych dróg się buduje np. S17 z obwodnicą Lublina. Dużo się remontuje. Naprawdę jest coraz lepiej. Choć sporo ulic i dróg nadal wymaga remontu to też poro jest tych nowych i wyremontowanych i to tez trzeba widzieć.
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, masz rację, nie jest źle aczkolwiek może być lepiej, dowodem na nie najgorszy stan naszych dróg jest to że jeżdżąc na 18 lato/zima nie muszę ich co sezon prostować :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Ja też uważam ze się zdecydowanie poprawiło. Większość dużych miast ma obwodnice. Niema tylu dziur co było. Jest postęp choć nie tak szybki jak byśmy chcieli.Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165
Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy
Komentarz
-
-
Ten film dobrze ukazuje stan polskich dróg (ważnych szlaków międzynarodowych) - S8 w okolicach Zambrowa (woj. podlaskie) - listopad 2012 - jak się nie mylę śmierć w tym wypadku poniosły 3 osoby.
Część z Was pewnie wie, jaki ruch panuje na trasie Białystok - Warszwa. Nie rozumiem podejścia polityków do przesuwania w czasie dalszego remontu tej drogi.
Trzeba jednak przyznać, iż patrząć obrazowo na drogi w Polsce, to jestem z ich stanu zadowolony - martwi mnie tylko to, w jakim tempie są one (były) w ostatnich latach budowane. Żeby nie odbiło się to nam czkawką za kilka lat, jak polowa z nich będzie w remoncie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarcinoooTen film dobrze ukazuje stan polskich dróg (ważnych szlaków międzynarodowych) - S8 w okolicach Zambrowa (woj. podlaskie) - listopad 2012 - jak się nie mylę śmierć w tym wypadku poniosły 3 osoby.
Część z Was pewnie wie, jaki ruch panuje na trasie Białystok - Warszwa. Nie rozumiem podejścia polityków do przesuwania w czasie dalszego remontu tej drogi.
Trzeba jednak przyznać, iż patrząć obrazowo na drogi w Polsce, to jestem z ich stanu zadowolony - martwi mnie tylko to, w jakim tempie są one (były) w ostatnich latach budowane. Żeby nie odbiło się to nam czkawką za kilka lat, jak polowa z nich będzie w remoncie...
Komentarz
-
-
JEST BEZNADZIEJNIE!!!
To że się poprawia nie znaczy że mamy klaskać uszami...sorry ale ja nie jestem minimalistą :wink:
Zresztą te nowe drogi, stadiony czy lotniska są budowane beznadziejnie...mały przykład:
Inny przykład to lotnisko w Modlinie...5miesięcy po otwarciu sypie się pas startowy...powodem sa złe warunki atmosferyczne :lol:
Dosłownie ani razu nie słyszałem żeby ktoś powiedział głośno że WYKONAWCA spier...ł robotę i musi jak najszybciej naprawić pas na GWARANCJI i oddać kasę, którą stracił port lotniczy w czasie gdy samoloty nie mogły lądować...
Gdyby taki złodziej odpowiadał swoim majątkiem za te przekręty to może inaczej by się działo w tym po.. kraju...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkDosłownie ani razu nie słyszałem żeby ktoś powiedział głośno że WYKONAWCA spier...ł robotę i musi jak najszybciej naprawić pas na GWARANCJI i oddać kasę, którą stracił port lotniczy w czasie gdy samoloty nie mogły lądować...
Gdyby taki złodziej odpowiadał swoim majątkiem za te przekręty to może inaczej by się działo w tym po.. kraju...
A po drugie, to nie tylko wykonawca jest winny przy błędach w trakcie realizacji projektu. W trakcie budowy dróg potrzebny jest odpowiedni i solidny nadzór ze strony inwestora (przykłąd Modlina - ktoś ten pas odebrał i stwierdził, że jest wykonany prawidłowo i ktoś zapewne badał - mam taką nadzieję, czy beton zastosowany przez wykonawcę spełnia zapisy SIWZ.
Komentarz
-
-
Ja nigdzie nie słyszałem o żadnej gwarancji...a dwa to wykonawca jak sama nazwa wskazuje wykonuje usługę i powinien ja wykonać zgodnie ze sztuką...
Jak ja zrobię h..o moda, klient odbierze furę a za dwa dni silnik mu sie rozleci to czyja to jest wina? "inwestora" :szeroki_usmiech czy moja?Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkJa nigdzie nie słyszałem o żadnej gwarancji...a dwa to wykonawca jak sama nazwa wskazuje wykonuje usługę i powinien ja wykonać zgodnie ze sztuką...
Jak ja zrobię h..o moda, klient odbierze furę a za dwa dni silnik mu sie rozleci to czyja to jest wina? "inwestora" :szeroki_usmiech czy moja?
Ustawa o zamówieniach publicznych to coś innego jak sprawa naprawy silnika :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarcinoooZamieszczone przez kminkJa nigdzie nie słyszałem o żadnej gwarancji...a dwa to wykonawca jak sama nazwa wskazuje wykonuje usługę i powinien ja wykonać zgodnie ze sztuką...
Jak ja zrobię h..o moda, klient odbierze furę a za dwa dni silnik mu sie rozleci to czyja to jest wina? "inwestora" :szeroki_usmiech czy moja?
Ustawa o zamówieniach publicznych to coś innego jak sprawa naprawy silnika :roll:Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkJEST BEZNADZIEJNIE!!!
To że się poprawia nie znaczy że mamy klaskać uszami...sorry ale ja nie jestem minimalistą :wink:
Zresztą te nowe drogi, stadiony czy lotniska są budowane beznadziejnie...mały przykład:
Inny przykład to lotnisko w Modlinie...5miesięcy po otwarciu sypie się pas startowy...powodem sa złe warunki atmosferyczne :lol:
Dosłownie ani razu nie słyszałem żeby ktoś powiedział głośno że WYKONAWCA spier...ł robotę i musi jak najszybciej naprawić pas na GWARANCJI i oddać kasę, którą stracił port lotniczy w czasie gdy samoloty nie mogły lądować...
Gdyby taki złodziej odpowiadał swoim majątkiem za te przekręty to może inaczej by się działo w tym po.. kraju...
jeszcze warszawa krakow , poznan jak ciemoge. ale lodz jest TRAGICZNA.
bardzo duzo ulic w lodzi to asfalt jednowarstwowy na kocich łbach lub trelince.
w zime drogi maja na 50 metrach po 10 -15 dziur.
ludzie sie smieja z lodzi bo sa przypadki i to nie odosobnione ze jest wiecej latanych dziur niz dobrej drogi.
PIRAMIDZIE musze pogratulowac bo krk jest duzo lepszy. przyjedz na jeden dzien do lodzi i masz 18tki pogiete.
teraz robia łodz ale wydaje mi sie ze tez nie bardzo dobra technologia bo klada na te kocie łby trzy warstwy asfaltu. wydaje mi sie ze to tez pusci.
najgorsze jest to ze lodz w 90% byla robiona na kocich lbach . a jak woda wejdzie pod asfatl to wywala
mozna rzucic okiem o co chodzi
Komentarz
-
Komentarz