Stan polskich dróg

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eReS16
    Classic
    • 2014
    • 1

Stan polskich dróg

Ja też na co najmniej 2 sztuki się piszę :P
  • michal46
    Classic
    • 2013
    • 11

Stan polskich dróg

Witam.

Aby nie zaśmiecać innych tematów, chyba ten wpis pasuje najbardziej tutaj. W związku z tym, jestem ciekaw waszej opinii, jak oceniacie nasze polskie drogi. Dodam tylko od siebie, że przywykłem do dziur, kolein, wybojów i już chyba nic mnie nie zaskoczy. Jak dla mnie Tylko autostrady i drogi ekspresowe, te wybudowane niedawno są okej. Reszta dróg, czyli: Drogi krajowe, drogi wojewódzkie i tych najniższej rangi są w żenującym stanie, a zima tylko dobija je jeszcze bardziej. Ilekroć jadę do Niemiec, Czech czy nawet na Litwę, zawieszenie mojego auta ma chwilę odpoczynku od nieustannej jazdy po dziurach w naszym kraju.

Komentarz

• r2r
      RS
      • 2008
      • 4721
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

michal46, gratuluje posiadania Forda Sierry - bo to dla mnie auto całego mojego dzieciństwa, i nie gratuluje zakładania tematu z oczywistym pytaniem :roll:
      Artur

Komentarz

• phoneman
        RS
        • 2008
        • 3376
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

r2r, +1
        .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• bishop
          L&K
          • 2012
          • 1430

Zamieszczone przez michal46
          ...Jak dla mnie Tylko autostrady i drogi ekspresowe, te wybudowane niedawno są okej....
          A dla mnie nawet autostrady nie sa ok ,bo są zadrogie :twisted:

Komentarz

• phoneman
            RS
            • 2008
            • 3376
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez bishop
            A dla mnie nawet autostrady nie sa ok ,bo są zadrogie :twisted:
            I nie są gladkie np. odcinek A4 Szarów - Kraków wyrywa kierownice z rąk tak dobrze wykonany
            .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Andrzej.P
              RS
              • 2011
              • 1516
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez michal46
              Reszta dróg, czyli: Drogi krajowe, drogi wojewódzkie i tych najniższej rangi są w żenującym stanie
              Zależy od odcinka. Po niektórych super się jeździ. Choć często na granicy gminy/powiatu można spotkać zmianę nawierzchni z wyremontowanej na dziurawą i odwrotnie.
              Kwestia jakości tych remontów, bo ostatnio co chwilę słyszy się, że nową drogę trzeba remontować.

Na szczęście nie póki co nie potrzeba takich wynalazków http://www.youtube.com/watch?feature...&v=JLnSlJVAsvU aby jeździć po PL

Zamieszczone przez bishop
              autostrady nie sa ok ,bo są zadrogie :twisted:
              Niestety, poza względnie normalnymi cenami na odcinkach państwowych, to prywatne wypadają cholernie drogo.
              Autostrady powinny być za darmo i tyle.
              Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
              FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

A ja pójdę pod prąd (kolejny już raz ) i powiem że coraz bardziej podoba mi sie stan polskich dróg. Serio !! Pewnie, że nie jest idealnie i do np. Niemiec nam jeszcze baaaaardzo daleko, ale jest lepiej niż parę lat temu. Dużo nowych dróg się buduje np. S17 z obwodnicą Lublina. Dużo się remontuje. Naprawdę jest coraz lepiej. Choć sporo ulic i dróg nadal wymaga remontu to też poro jest tych nowych i wyremontowanych i to tez trzeba widzieć.
                Czarny Elegance

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Big, masz rację, nie jest źle aczkolwiek może być lepiej, dowodem na nie najgorszy stan naszych dróg jest to że jeżdżąc na 18 lato/zima nie muszę ich co sezon prostować :szeroki_usmiech
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• dato
                    L&K
                    • 2012
                    • 1431

Zamieszczone przez piramida
                    Big, masz rację, nie jest źle aczkolwiek może być lepiej, dowodem na nie najgorszy stan naszych dróg jest to że jeżdżąc na 18 lato/zima nie muszę ich co sezon prostować :szeroki_usmiech
                    Po raz drugi w życiu zgodzę się z Big - poprawia się
                    Powoli, ale jednak.

Komentarz

• hubert78
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1576

michal46,
                      Tak jak kolega Big, napisał teraz jest OK jak sobie przypomnę lata 2000 - 2004 kiedy non stop jeździłem po Polsce wtedy to była rzeźnia.

Komentarz

• sew1981
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratoRS
                        • 2009
                        • 10986
                        • Fiat

tak, prawda lepsze nawierzchnie, więcej obwodnic - szczególnie małych miejscowości na ważnych drogach. Ale z kolei na tych lepszych nawierzchniach więcej itd/suszarek/tajnych wozów. I zamiast kasy na prostowanie felg kasa idzie na mandaty :P

Komentarz

• Podbiel
                          Ambiente
                          • 2011
                          • 164

Ja też uważam ze się zdecydowanie poprawiło. Większość dużych miast ma obwodnice. Niema tylu dziur co było. Jest postęp choć nie tak szybki jak byśmy chcieli.
                          Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165

Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy

Komentarz

• Marcinooo
                            Rider
                            • 2009
                            • 332

Ten film dobrze ukazuje stan polskich dróg (ważnych szlaków międzynarodowych) - S8 w okolicach Zambrowa (woj. podlaskie) - listopad 2012 - jak się nie mylę śmierć w tym wypadku poniosły 3 osoby.

Część z Was pewnie wie, jaki ruch panuje na trasie Białystok - Warszwa. Nie rozumiem podejścia polityków do przesuwania w czasie dalszego remontu tej drogi.

Trzeba jednak przyznać, iż patrząć obrazowo na drogi w Polsce, to jestem z ich stanu zadowolony - martwi mnie tylko to, w jakim tempie są one (były) w ostatnich latach budowane. Żeby nie odbiło się to nam czkawką za kilka lat, jak polowa z nich będzie w remoncie...

Komentarz

• michal46
                              Classic
                              • 2013
                              • 11

Zamieszczone przez Marcinooo
                              Ten film dobrze ukazuje stan polskich dróg (ważnych szlaków międzynarodowych) - S8 w okolicach Zambrowa (woj. podlaskie) - listopad 2012 - jak się nie mylę śmierć w tym wypadku poniosły 3 osoby.

Część z Was pewnie wie, jaki ruch panuje na trasie Białystok - Warszwa. Nie rozumiem podejścia polityków do przesuwania w czasie dalszego remontu tej drogi.

Trzeba jednak przyznać, iż patrząć obrazowo na drogi w Polsce, to jestem z ich stanu zadowolony - martwi mnie tylko to, w jakim tempie są one (były) w ostatnich latach budowane. Żeby nie odbiło się to nam czkawką za kilka lat, jak polowa z nich będzie w remoncie...
                              Zależy z których dróg, ekspresowych, autostrad? No bo z reszty to chyba zadowolonym być nie można. Jesteś z Białegostoku, a tam chyba nawet krajówki są w słabym stanie.

Komentarz

• wesolek
                                Classic
                                • 2011
                                • 34

Dziury w drogach dziurami, ale co za debil wymyslił zabudowę studzienek kanalizacyjnych na skraju kazdego pasa jezdni... :evil:
                                Ostatnio edytowany przez wesolek (2008-09-11 20:02:14) 387 razy

Komentarz

• kmink
                                  L&K
                                  • 2007
                                  • 1360
                                  • Superb III (3V3)

JEST BEZNADZIEJNIE!!!

To że się poprawia nie znaczy że mamy klaskać uszami...sorry ale ja nie jestem minimalistą :wink:

Zresztą te nowe drogi, stadiony czy lotniska są budowane beznadziejnie...mały przykład:

Inny przykład to lotnisko w Modlinie...5miesięcy po otwarciu sypie się pas startowy...powodem sa złe warunki atmosferyczne :lol:

Dosłownie ani razu nie słyszałem żeby ktoś powiedział głośno że WYKONAWCA spier...ł robotę i musi jak najszybciej naprawić pas na GWARANCJI i oddać kasę, którą stracił port lotniczy w czasie gdy samoloty nie mogły lądować...

Gdyby taki złodziej odpowiadał swoim majątkiem za te przekręty to może inaczej by się działo w tym po.. kraju...
                                  Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                  https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                  www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Marcinooo
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 332

Zamieszczone przez kmink
                                    Dosłownie ani razu nie słyszałem żeby ktoś powiedział głośno że WYKONAWCA spier...ł robotę i musi jak najszybciej naprawić pas na GWARANCJI i oddać kasę, którą stracił port lotniczy w czasie gdy samoloty nie mogły lądować...

Gdyby taki złodziej odpowiadał swoim majątkiem za te przekręty to może inaczej by się działo w tym po.. kraju...
                                    Po pierwsze: Spokojnie, były takie wypowiedzi przedstawicieli lotniska i Mazowieckiego Urzędu Marszałkowskiego - wykonawca zaplaci za każdy dzień start lotniska.

A po drugie, to nie tylko wykonawca jest winny przy błędach w trakcie realizacji projektu. W trakcie budowy dróg potrzebny jest odpowiedni i solidny nadzór ze strony inwestora (przykłąd Modlina - ktoś ten pas odebrał i stwierdził, że jest wykonany prawidłowo i ktoś zapewne badał - mam taką nadzieję, czy beton zastosowany przez wykonawcę spełnia zapisy SIWZ.

Komentarz

• kmink
                                      L&K
                                      • 2007
                                      • 1360
                                      • Superb III (3V3)

Ja nigdzie nie słyszałem o żadnej gwarancji...a dwa to wykonawca jak sama nazwa wskazuje wykonuje usługę i powinien ja wykonać zgodnie ze sztuką...

Jak ja zrobię h..o moda, klient odbierze furę a za dwa dni silnik mu sie rozleci to czyja to jest wina? "inwestora" :szeroki_usmiech czy moja?

www.tuneforce.pl
                                      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Marcinooo
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 332

Zamieszczone przez kmink
                                        Ja nigdzie nie słyszałem o żadnej gwarancji...a dwa to wykonawca jak sama nazwa wskazuje wykonuje usługę i powinien ja wykonać zgodnie ze sztuką...

Jak ja zrobię h..o moda, klient odbierze furę a za dwa dni silnik mu sie rozleci to czyja to jest wina? "inwestora" :szeroki_usmiech czy moja?
                                        No trochę inaczej to wygląda, niż sobie wyobrażasz...
                                        Ustawa o zamówieniach publicznych to coś innego jak sprawa naprawy silnika :roll:

Komentarz

• kmink
                                          L&K
                                          • 2007
                                          • 1360
                                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Marcinooo
                                          Zamieszczone przez kmink

No trochę inaczej to wygląda, niż sobie wyobrażasz...
                                          Ustawa o zamówieniach publicznych to coś innego jak sprawa naprawy silnika :roll:
                                          w teorii...

www.tuneforce.pl
                                          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• xtremesystems
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 2254
                                            • Hyundai

Zamieszczone przez kmink
                                            JEST BEZNADZIEJNIE!!!

To że się poprawia nie znaczy że mamy klaskać uszami...sorry ale ja nie jestem minimalistą :wink:

Zresztą te nowe drogi, stadiony czy lotniska są budowane beznadziejnie...mały przykład:

Inny przykład to lotnisko w Modlinie...5miesięcy po otwarciu sypie się pas startowy...powodem sa złe warunki atmosferyczne :lol:

potwierdzam.
                                            jeszcze warszawa krakow , poznan jak ciemoge. ale lodz jest TRAGICZNA.

bardzo duzo ulic w lodzi to asfalt jednowarstwowy na kocich łbach lub trelince.
                                            w zime drogi maja na 50 metrach po 10 -15 dziur.

ludzie sie smieja z lodzi bo sa przypadki i to nie odosobnione ze jest wiecej latanych dziur niz dobrej drogi.

PIRAMIDZIE musze pogratulowac bo krk jest duzo lepszy. przyjedz na jeden dzien do lodzi i masz 18tki pogiete.

teraz robia łodz ale wydaje mi sie ze tez nie bardzo dobra technologia bo klada na te kocie łby trzy warstwy asfaltu. wydaje mi sie ze to tez pusci.

najgorsze jest to ze lodz w 90% byla robiona na kocich lbach . a jak woda wejdzie pod asfatl to wywala

mozna rzucic okiem o co chodzi

Komentarz

• słoń
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 777

taaaa,tak było też we Wrocku w sumie nie tak dawno...

Komentarz

• michal46
                                                Classic
                                                • 2013
                                                • 11

W miastach to standard że drogi wyglądają jak poligon. Żal tyłek ściska że główne drogi między miastami lepiej się nie prezentują.

Komentarz

• xtremesystems
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 2254
                                                  • Hyundai

jade na "wieś" do mszany dolnej i w malopolsce sa drogi cud . az łodziokowi z centrum zal dupe sciska

[ Dodano: Wto 08 Sty, 13 09:38 ]
                                                  Zamieszczone przez słoń
                                                  taaaa,tak było też we Wrocku w sumie nie tak dawno...
                                                  było. a u nas jest.

breslau jest bogaty a tu na sol nie ma

Komentarz

Pracuję...