Zamieszczone przez SknerusMcKrak
100 nowych fotoradarów
Zwiń
X
-
100 nowych fotoradarów
... DGP poznał harmonogram rozbudowy tzw. sieci automatycznego nadzoru nad ruchem drogowym. Już na przełomie maja i czerwca zakończy się instalacja 100 nowych fotoradarów stacjonarnych. Oznacza to, że takich inspekcyjnych urządzeń przy drogach krajowych będzie już 400.
-
-
bishop, Trzeba będzie się mieć na baczność. CB i Yanosik w dłoń :wink:Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezczas chyba zmienić tę władzę - bo co oni wymyślają to już mi się cierpliwość kończy
aż dziwne to jest, że przed wyborami takie numery wywijają
Komentarz
-
-
ale te fotoradary będą oznaczone więc w czym problem. Jak jest skrzyżowanie, albo przejście dla pieszych i jest ograniczenie i nikt nie zwalnia to jest ok. Moim zdaniem to niezbyt fajne przelatywać np. 150 km/h przez skrzyżowanie. Nie chciałbym, żeby moje dzieci np przechodziły w tym miejscu. Mieszkam w centrum Dąbrowy i na wprost mam drogę gdzie jest z górki i jest przedszkole, szkoła i pasy przez które przechodzą dzieci i młodzież a co chwila się zdarza hamowanie z piskiem bo ktoś uważa że 80 czy 100 po mieście to nic złego. Fotoradary to jedyna skuteczna metoda na ograniczeni prędkości kierujących.
Nie jestem zwolennikiem fotoradarów ale chyba inaczej nie można nauczyć kultury kierowców. Choć pewnie i to ich nie nauczy.
Nie mówię tu o fotoradarach ustawionych w dziwnych miejscach, dla nabicia kasy gminy ale o takich właśnie oznaczonych, które skutecznie ograniczają prędkość kierowców.Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezzgoda, ale zamiast foto w takich miejscach wystarczy ustawić sygnalizator z czerwonym światłem jak przekraczasz prędkość
Niestety w Polsce fotoradary to jedyny skuteczny środek na zmniejszenie prędkości.
Dziś jechałem do pracy o 6 rano przez miasto przeleciał koło mnie Opel Vectra grubo ponad 100 lewym pasem do skrętu w lewo. My ruszaliśmy bo zapaliło się zielone. Nawet nie chcę się zastanawiać co maja w głowie tacy kierowcy :-)
[ Dodano: Sro 08 Kwi, 15 13:14 ]
Zamieszczone przez himiCzy Yanosik (aplikacja) jest skuteczny jako ostrzegacz przed policją? Od kilku lat jeżdzę z CB i odpukać nie zapłaciłem nic. Ale radio mnie czasem denerwuje i chcialbym sprawdzić Yanosika. Konieczna jest włączona nawigacja czy wystarczy w tle ten główny pulpit i będą spływać ostrzeżenia?Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)
Komentarz
-
-
Kris86
Zamieszczone przez howardNiestety w Polsce fotoradary to jedyny skuteczny środek na zmniejszenie prędkości.
Komentarz
-
Zamieszczone przez himiCzy Yanosik (aplikacja) jest skuteczny jako ostrzegacz przed policją?
Zamieszczone przez himiKonieczna jest włączona nawigacja
Zamieszczone przez himiczy wystarczy w tle ten główny pulpit i będą spływać ostrzeżenia?
PS: Oprócz CB zawsze Y włączony i bez madatów już kilka lat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezniedługo tylko rowerem albo pieszo można się będzie w miarę komfortowo i bezstresowo przemieszczać.
>klik<
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez howardale te fotoradary będą oznaczone więc w czym problem.
http://gpcodziennie.pl/27895-milion-...l#.VSWSC0UcTQw Chyba wiadomo kto zapłacił :twisted: , a teraz budowa 100 nowych , chyba wiadomo kto zapłaci.
Świetnie się wydaję kasę, bez odpowiedzialności.
Co do skuteczności FR , każdy ją zna , większy wysyp przeżyliśmy. 8)
Zamieszczone przez bzyq_74PS: Oprócz CB zawsze Y włączony i bez madatów już kilka lat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopAno w tym ,że w zeszłym roku likwidowano fotoradary
Zamieszczone przez bishop/koszt coś ok 1miliona/
http://gpcodziennie.pl/27...ml#.VSWSC0UcTQw Chyba wiadomo kto zapłacił , a teraz budowa 100 nowych , chyba wiadomo kto zapłaci.
Świetnie się wydaję kasę, bez odpowiedzialności.
Co do skuteczności FR , każdy ją zna , większy wysyp przeżyliśmy.
A jak ktoś tu pisał ściągalność mandatów jest na poziomie ok 30% :szeroki_usmiech a może to i lepiej :-)Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez howardte raczej nie będą ustawione w tych miejscach w których likwidowali stare.
Pewnie każdy może wskazać miejsca gdzie niepotrzebnie zlikwidowali :twisted: .
A najlepiej żeby te 100 nowych FR było na skrzyżowaniach i łapało za przejazdy na czerwonym, chyba nikt by nie protestował.
Edit
Jeszcze mi się przypomiało, odcinki pomiarowe prędkości już gotowe , tylko patrzeć pierwszych szczęśliwców :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezwystarczy ustawić sygnalizator z czerwonym światłem
będą oznakowane i stałe - i dobrze
wolę to niż wideorejestratoryprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdybędą oznakowane i stałe - i dobrze
wolę to niż wideorejestratory
[ Dodano: Wto 14 Kwi, 15 11:38 ]
Zamieszczone przez bishopbyły tam potzrebne , np. miejscowość Ciągowice /sląskie/ , prosta ze 2km , szkoła i przystanek po drugeiej stronie plus dzieciaki wracające chodnikamiPóki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)
Komentarz
-
Komentarz