Maicroft, przejrzałem teraz Twój motostat i przy takich rocznych przebiegach wnioskuję, że bardzo musisz lubić diesle :wink:
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
witam
octavia II 2.0 tdi BKD dsg
spalanie miedzy 7.9l a 8.1l........
ale jak moja zona.. :P uzytkuje.. to miedzy 5.4l a 6.3l...
wszystko wg. kompa , sam nigdy niekalkulowalem
20% miasto
80% autostrady
[ Dodano: Pon 04 Mar, 13 22:01 ]
*A jak to DSG w połączeniu z dieslem, masz może porównanie do DSG z TSI ?*
dla mnie bez roznicy........tyle ze ciszej :lol:
Komentarz
-
-
[glow=darkblue:0e30ef5c92][shadow=darkblue:0e30ef5c92]WITAM. U MNIE TYDZIEŃ TEMU NA TRASIE 2500 Km Z KOŃCA ANGLII WYSZŁA ŚREDNIA 5,8 l/100km, było by 5,6 l/100km jak ja prowadziłem ale po jakiś 450 km kumpla podskoczyło. Jechałem spokojnie na tempomacie z obrotami minimalnie poniżej 2500 prętkość automatycznie ok 118km/h + wiadomo czasem trzeba było przyspieszyć, i to głównie przy wyprzedzaniu (ale też spokojne wyprzedzanie). Zastanawiam się czy jeśli bym chciał obliczyć dokładne koszty paliwa, to czy śmiało mogę pomnożyć przez średnią spalania czy raczej muszę coś jeszcze dodać, bo różne są poglądy???? :roll: :?: Z góry dzi[/glow:0e30ef5c92]ęki i pozdrawiam.[/shadow:0e30ef5c92]MANY/OCTAVIA/FL/2009
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNie jezdzilem na tyle duzo TSI z DSG, zeby miec porownanie. Smiem za to twierdzic, ze DSG wcale spalania nie obniza. Tak samo bylo z 6 i 7.
jesli juz to miarodajne bylo by porownanie dsg 6 z dsg 7 w tym samym silniku np.2.o tdi
[ Dodano: Wto 05 Mar, 13 12:46 ]
Zamieszczone przez MANY:)[glow=darkblue:951f104f84][shadow=darkblue:951f104f84]WITAM. U MNIE TYDZIEŃ TEMU NA TRASIE 2500 Km Z KOŃCA ANGLII WYSZŁA ŚREDNIA 5,8 l/100km, było by 5,6 l/100km jak ja prowadziłem ale po jakiś 450 km kumpla podskoczyło. Jechałem spokojnie na tempomacie z obrotami minimalnie poniżej 2500 prętkość automatycznie ok 118km/h + wiadomo czasem trzeba było przyspieszyć, i to głównie przy wyprzedzaniu (ale też spokojne wyprzedzanie). Zastanawiam się czy jeśli bym chciał obliczyć dokładne koszty paliwa, to czy śmiało mogę pomnożyć przez średnią spalania czy raczej muszę coś jeszcze dodać, bo różne są poglądy???? :roll: :?: Z góry dzi[/glow:951f104f84]ęki i pozdrawiam.[/shadow:951f104f84]
ok....
jak bym tak mial jechac do polski......to rezygnuje z wakacji....... :lol:
Komentarz
-
-
Gość
kolejne potwierdzenie ze komputer pokladowy nie musi sie mylic, przynajmniej tak bardzo, 610 km i 40 litrow spalanie na kompie 6,6 ale pod koniec spadlo na 6,5 l/100km spalanie faktyczne 6,557. drugi test to w firmowym masterze, nie pamietam danych, ale spalanie na dlugim dystansie pokrylo sie dokladnie z obliczeniami.
mam wrazenie ze komputer przeklamuje, albo moze raczej nie "nadaza" kiedy smiga sie na krotkich dystansach, ale kiedy juz tych krotkich odcinkow troche sie zrobi jak w moim przypadku (do 20 km) to podaje calkiem trafnie, przynajmniej u mnie.
Komentarz
-
fabia RS DSG, moj bkd tez pali 8 w miescie bez klimatyzacji z resztą na autostradach podobnie no moze troszkę wiecej :Psuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
*piramida * 2.0 tdi i 260 KM???????????? no to cos musza ...... szczegolnie na autostradzie... :lol:
a u mnie klima caly rok :cry:
[ Dodano: Pią 08 Mar, 13 13:42 ]
OCTAVIA 2 tdi BKD DSG
wczoraj wieczorem zonka wrocila z pracy (109km w jedna strone)i tak z ciekawosci sprawdzilem spalanie.. 5.9l/100 :shock: :!: :!: JAK ONA TO ROBI :evil: ????
95%autostrada..
u mnie to wychodzi 8.6l na tym samym odcinku... ops: :lol:
Komentarz
-
Komentarz